inkazg 04.06.08, 13:52 witajcie, czy mógłby mi ktos polecić dobrego weterynarza w ZIelonej Górze, ale takiego który jak zajdzie potrzeba przyjmie mi psa na wizytę poza normalnymi godzinami jego pracy. Z góry dzięki za odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karolinaa Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.08, 16:14 to zalezy gdzie mieszkasz wiadomo najlepiej szukac lekarza w okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
inkazg Re: Weterynarz w ZG 05.06.08, 14:26 w okolicy i pewnie :), ale nie zawsze można takiego znależć. Ja chciałabym kogos polecanego, byle w obębie ZG i wiosek obok. Nie robi mi róznicy, bo i tak psa zapakuję w auto. Odpowiedz Link Zgłoś
itka369 Re: Weterynarz w ZG 11.07.08, 23:58 Bardzo polecam Pana Macieja Kolińskiego z ul.Francuskiej .Jeszcze nigdy nie słyszałam złego słowa o nim.. ;) Za to nie polecam Pani Anny Ryś z ul. II Armii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeeeee Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.09, 14:56 Ja odwrotnie. Kolinski to naciągacz. Ryś kocha zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzelec Re: Weterynarz w ZG IP: *.pawluk.org 18.07.13, 13:28 Ryś może kocha swoje zwierzęta ale mój ukochany pies dzięki pani doktor umarł 4-latek, wszystkiego próbowała, na końcu pobrała krew, ale było za późno i stwierdziła że on po prostu uśnie, myślałam że zejdę z tego świata z nim i do dziś bardzo za nim tęsknię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: Weterynarz w ZG IP: *.um.zielona-gora.pl 10.07.14, 13:04 koliński to najgorszy naciągac..król naciągaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Sz Re: Weterynarz w ZG IP: *.centertel.pl 16.11.14, 23:45 Podpisze sie pod tym. Poza tym uśpił mi zwierzaka do kastracji nie sprawdzając, że to samica. Nie ja powinnam zaglądać zwierzakowi pod ogon, bo nie mi za to płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Weterynarz w ZG IP: 62.190.10.* 11.07.14, 00:46 Kolinski jest naciagaczem i do tego nie wydaje mi sie zeby lubil zwierzeta, kiedys z wielka laska powiedzial ze moglby przyjechac w sobote, zaspiewal straszna cene i jeszcze kazal sie zdecydowac w 10 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: Weterynarz w ZG IP: *.um.zielona-gora.pl 10.07.14, 13:07 gorąco polecam, weterynarze z powołania, oddani zwierzętom:) i nie naciągaja na kosztowne leczenie jak koliński Odpowiedz Link Zgłoś
ma_zur11 Re: Weterynarz w ZG 05.06.08, 10:00 Polecam dwójkę młodych lekarzy Monika Wiszniewska i Adam Tomczyk przyjmują w gabinecie na ul. Wyczółkowskiego (os. Malarzy)tel. 696987037. W ciągu tygodnia przyjmują od 17 do 19. Ale są bardzo elastyczni i po uzgodnieniu telefonicznym przyjmą w innych godzinach, a także w sobotę i niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.08, 15:26 A ja polecam dr Hanusz, przyjmuje na Piwnej. Bardzo dobry chirurg. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Weterynarz w ZG 05.06.08, 19:13 również polecam- zwłaszcza jeśli problem poważny i należy zrobic badania. Maja czynne nawet w soboty i niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.08, 08:17 Hanusz asolutnie nie polecam. Operuje psy rano które wieczorem zdychają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Weterynarz w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 17:32 chyba pomyliles drzwi gabinet dr Hanusz z gabinetem naprzeciwko, w ktorym przyjmuje nie znajaca sie na zwierzakach i wiecznie naburmuszona weterynarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa dr Hanusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 18:13 No dokładnie! Hanusz jest najlepsza, przyjmuje na Olbrychta (ktoś wyżej podał inną ulicę). Uratowała mojemu psu oko, w którym inny weterynarz nie zauważył wbitej trawy - a ona od razu wiedziała, co robić. Poprzedniemu psu wyleczyła wątrobę, której inny weterynarz nie potrafił nawet zdiagnozować. Jest doskonałym fachowcem, polecam gorąco - zresztą liczba klientów chyba najlepiej o niej świadczy. I ma dwójkę młodych weterynarzy pod okiem, więc jest szansa, że kiedyś ktoś będzie dobrze kontynuować jej pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panipies Re: dr Hanusz IP: 92.244.44.* 06.06.08, 19:05 zgadzam się z przedmówczynią- klinika pani doktor Hanusz jest najlepsza. jest tam kilku lekarzy, którzy mają genialne podejście do zwierzaków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: dr Hanusz IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.09, 10:39 nie znam lepszej , dajcie spokoj z oszczerstwami.uwazam ze to glupie zreszta zawsze jest tak ze sa opinie negatywne i pozytywne,wazne zeby bylo wiecej tych pozytywnych bylo wiecej,dr.Hanusz zasluguje na pozytywna.poznalam ,bylam i bede, rozmawialam z ludzmi ktorzy przychodza ze swoimi pupilami i czekaja w kolejce -sama wdziecznosc pozdrowienia dla pani weterynarz i jej pomocnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mało istotne :) Re: dr Hanusz IP: *.ztpnet.pl 16.09.08, 19:40 Jak inny weterynarz się pomyli, zabijecie, psy wieszacie, jak ona piła (tak, piła, była pod wpływem alkoholu!) i psy wykańczała za dużą dawką narkozy - przypadek, "taki był jego los". Bądźmy obiektywni. Byłam u niej z psem dziadka. Jest to jamnik - jak wiadomo problemy z tylnymi nogami. Podała złe zastrzyki, pies musiał mieć wycinane biodra, mimo, ze jak na razie trzyma się dobrze, ma problemy z chodzeniem. Szura tylnymi łapami, na spacerze trzeba używać specjalnego bandaża, nie umie sam wejść po dwóch schodkach (dziadkowie mają domek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciaaa Re: dr Hanusz IP: 80.48.6.* 06.08.10, 09:54 nie polecam ,zabila mi niespelna roczną kotke zbyt duza dawka hormonów,po podaniu zastrzyku kotka po 2 tygodniach dostala strsznych guzów na brzuszku ,powiekszaly sie z tygodnia na tydzien ,leczyla ja jeszcze 2 mies kasy tyle ze szok ,w koncu przestala chodzic ,jesc....nic juz nie moglam dla niej zrobic ,inny wet powiedzial ze przedawkowanie tego leku tak wlasnie sie konczy nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Weterynarz w ZG 06.06.08, 20:11 Gość portalu: d napisał(a): > Hanusz asolutnie nie polecam. Operuje psy rano które wieczorem > zdychają. mojego psa ratowała przez 4dni. Miał ostre zapalenie watroby i niewydolność nerek, wydawało się, ze juz po nim, tym bardziej, że ma juz swoje lata. Zrobiono mu dokładną diagnostykę, dostał masę leków i kroplówek, ale sie udało. Wielka w tym zasługa dr Hanusz. A że czasem się nie udaje- bywa i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.08, 10:09 Prawda jest taka ze "rzuca" się na wszystko. Operuje przypadki terminalne. Mój pies miał nowotwór - byłam rano, Hanusz zrobiła operację, wieczorem pies zdechł w męczarniach. Po co ten zabieg? Gdzie rzetelna diagnostyka? Zrobiła to dla kasy? Gdzie etyka zawodowa? Zrobiłam wywiad u innych klientów tej Pani i niestety podobne opinie. Może wreszcie ktoś z tej weterynarii zaczął by kontrolowac działalność tej Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Weterynarz w ZG IP: *.uz.zgora.pl 07.06.08, 11:41 a czy mozecie mi coś powiedzieć na temat weta na ul. Ptasiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Weterynarz w ZG 07.06.08, 13:56 chodzi Ci o ten przy poczcie? Chodziłam tam kiedyś zwykle na szczepienia, odrobaczania i tym podobne banały. Weterynarz miły, ale czy dałby radę w przypadku poważnej choroby? Tego nie jestem pewna. Poszłam do niego, kiedy mój pies miał zatrucie i zapodał mu tylko zastrzyki z glukozy w kark, to troche mało. Lecznicę Hanuszowej polecam głównie ze względu na sprzęt- mozna na miejscu zrobić usg, prześwietlenie, morfologię, podać kroplówkę i w razie konieczności wykonać zabieg chirurgiczny. W przypadkach mniej skomplikowanych wystarczy zwykły wet przyjmujący w byle pokoiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Weterynarz w ZG IP: 92.244.58.* 16.08.09, 15:58 Wet Glowacki jest napewno swietnym specjalistom w sprawach skornych. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Weterynarz w ZG 07.06.08, 14:00 wiesz, czasem tak się zdarza, że mimo najlepszych chęci... czy w przypadku Twojego psa zdarzył się błąd lekarza czy zdecydował los- trudno osądzić. Mojemu zwierzowi pomogła, więc nomen-omen psów na niej wieszać nie bedę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Weterynarz w ZG IP: *.ztpnet.pl 07.06.08, 16:57 Mój pies miał 3 kg nowotwora na sledzionie, którego nie wykryła inna weterynarz.Zanim podjęła sie zabiegu zrobiła morfologię krwi z rozmazem, po to aby stwierdzić ,czy w ogóle jest sens operować. I tylko dzięki tej Pani weterynarz mój pies żyje i będę jej wdzięczna za to do końca zycia. Nie wiadomo z jakich przyczyn Twój pies zdechł, w tym pomogła by sekcja, której pewnie nie było. Więc takie bezpodstawne oskarżanie kogoś jest nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Weterynarz w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 14:47 zgadza się co do wypowiedzi wyciągneła od nas pieniądze i piesek nasz kochany alficzek odchodził w męczarniach i za uspienie jeszcze słono wzieła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Weterynarz w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.10, 16:06 słucham?????????????????? chyba nie wiesz co mówisz!!!!! nie ma gorszych weterynarzy w Zielonej Górze!to, co robili z psami w schronisku gdy było ono pod ich "pieczą".... wyłudzali pieniądze na sterylizację od nieświadomych niczego ludzi i fundacji, nie wpuszczali wolontariuszy, szantażowali moją znajomą, że jeśli nie da im pieniędzy jej pies, który trafił do schroniska zginie w dziwnych okolicznościach. Na szczęście zabrano im schronisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zdziwionej Re: Weterynarz w ZG IP: 94.254.151.* 15.04.10, 01:14 droga zdziwiona, szkoda gadać, co teraz robicie jako inicjatywa dla zwierząt w schronisku! nie sprzątacie, nie sterylizujecie... psów przybywa, niedługo chyba na grillu będziecie je przyrządzać, albo na placyku zakopywać! pozdrawiam a tu ciekawe linki : zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,7624421,Sterylizacja__Nie_w_naszym_schronisku.html forum.gazeta.pl/forum/w,73,107658175,107658175,wizyta_w_schronisku_dla_zwierzat_straszny_syf_.html i co tu mówic więcej! to się nazywa miłośc do zwierząt organizacji wyłudzającej 1 % podatku- wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
ianianzaza Re: Weterynarz w ZG 11.07.14, 02:03 Tylko Lecznica Zwierząt Anna Ryś, prawdziwe powołanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choina Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.08, 21:48 jest jeden taki bardzo dobry weterynarz przy ulicy Mieczykowej na Jędrzywchowie. Gabinet ma w domu wiec długo przyjmuje:) drugi dom po lewej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.08, 23:02 Byle nie ten na Czyżykowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Weterynarz w ZG IP: *.ztpnet.pl 09.06.08, 13:22 czemu nie na czyżykowej?jest b.miły ale kompetencji nie umiem ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Weterynarz w ZG IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.08, 06:43 Przychodnia HELP na ul. Francuskiej. Lek.wet Maciej Koliński --POLECAM--- Odpowiedz Link Zgłoś
ma_zur11 Re: Weterynarz w ZG 10.06.08, 09:44 Ja również polecam gabinet weterynaryjny HELP. Dobrzy lekarze, dobry sprzęt diagnostyczny, super podejście do zwierząt i ich właściceli. Jak sami nie dają rady diagnozować lub leczyć kierują do kliniki we Wrocławiu i Poznaniu. Dr Hanusz - NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Rutyniara. Swoimi radami zmarnowała życie mojemu psu i mi też! Mieczykowa?- dobry lekarz, ale z fatalnym podejściem do zwierząt i właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Weterynarz w ZG IP: *.ztpnet.pl 12.06.08, 14:06 Ja akurat zawiodłam sie na Panu Kolińskim, który parę lat temu nawet nie zdiagnozował porządnie mojego psa.Na co innego zupełnie pies chorował a co innego stwierdził Pan Koliński.W efekcie suczka została uspiona, bo już było za późno na ratunek, a mogła jej pomóc tylko operacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Weterynarz w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 02:09 Dziwne są twoje doświadczenia. śmiem wątpić czy prawdziwe:) może psa poprostu nie udało sie uratować. zwierzętom tak jak ludziom zdarza się być nieuleczalnie chorymi. Ja od 20 lat leczę psy i koty u dr.Hanusz i mam do niej wielkie zaufanie. To,że jest droga załamuje,ale ona ma poprostu "rękę"i jest super hirurgiem i kurcze jak jest cos poważnego to nie odważyłabym się iść gdzie indziej,poprostu mam zaufanie. I o to chodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Weterynarz w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.06.08, 13:33 Mojego pieska z poważnej choroby uratował wet. na Ptasiej koło Poczty. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
inkazg Re: Weterynarz w ZG 19.06.08, 13:55 a czy ktoś z Was leczy swoją pociechę u dr M Zahorskiej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara592 Re: Weterynarz w ZG 27.02.10, 15:17 --tego weta trzeba chwalic najlepszy i ludzki mało mówi, nie naciąga ,polecam kochaj i byc kochaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.08, 12:44 Dr Hanusz zoperowała mi kota, który miał zgruchotane biodro i kot już po trzech dniach biegał po schodach jakby nigdy nic. Ale rok później tego samego kota o mało mi nie wykończyła, bo nie rozoznała, że jest on struty trutką na szczury, leczyła go na coś innego,dawała leki, które nie pomagały a kosztowały krocie, a z kotem było coraz gorzej. Zawiozłam go do dr Kolińskiego i cudem go odratował, bo od razu postawił właściwą diagnozę, tylko oka nie dało się już uratować i kot ledwo widzi. Poza tym Hanuszowa zdziera, a Koliński połowę zrobił za pół ceny. Mój kot zawdzięcza mu życie. Ale nie wątpię, ze dr Hanusz jest dobrym chirurgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdzioch Re: Weterynarz w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.07.08, 12:55 faktycznie, dr Hanusz zdziera i różne opinie o niej się słyszy, co ciekawe, są albo bardzo dobre albo bardzo złe :) Kolegi psu nie pomogła, do psa znajomej nawet nie wyszła z domu. Mi natomiast uratowała psa - był pogryziony i źle opatrzony przez innego weterynarza. Teraz leczy mojego kota, który ma od małego katar (znalazłam go jak miał dwa tygodnie - teraz ma trzy lata), jest z nim raz jepiej raz gorzej, ale to już taki przypadek :) Wcześniej jeszcze wyciągnęła poprzednią kotkę z różnych choróbsk (też znaleziona). Podsumowując - pomimo różnych opinii i niezbyt niskiej ceny - nie zamierzam weterynarza zmieniać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria.tofil@.pl Re: Weterynarz w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 22:30 doktor hanusz barbara to lekarz rodzinny mój i moich zwierzat mialam ich jedno wielki owczrek kaukazki ponadnormatywny urodzony w polsce i przez dr hanusz pilotowany od urodzin wszystko jest o.k. i tak od 13 lat ale to nie ja do nie dchodze z psem ,to ona do psa przyjezdza teraz nowe okolicznosci , mam kotka przyblede otorz co robi dr hanusz mówi to wasz kot i leczy, go ratuje mu zycie w ciagu 24 godz przywraca nam pocieche nie tylko nam ale i naszemu psu o dziwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Weterynarz w ZG IP: *.ztpnet.pl 12.07.08, 16:13 Na pewno Pani Hanusz jest dobrym chirurgiem, w innych przypadkach nie zawsze sie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Weterynarz w ZG IP: *.ztpnet.pl 13.07.08, 19:36 Moim zdaniem najlepszymi weterynarzami w ZG sa Pani Hanusz i Pan Koliński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria.tofil@.wp.pl Re: Weterynarz w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 22:37 wszysrtkim ludziom,którzy sa odpowiedzialni za zwierzeta, które przyswoili z calego serca zycze opieki dr. b. hanusz . to. wzór lekarza i czlowieka dla mnie i mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Re: Weterynarz w ZG IP: *.ztpnet.pl 24.07.08, 01:23 Słuchajcie, a co myślicie o panu Kzysztofie Głowackim, lecznica Arka, na ulicy Ptasiej, koło sklepu zoo? Przyznam, że chodzę z nim ze swoim nowym nabytkiem, ale nie wiem, czy zaufać mu co do wyrywania ząbków, czyli zabieg pod narkozą. Co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
inkazg Re: Weterynarz w ZG 15.08.08, 19:30 Głowckiego w sumie moge polecić, sterylizował moje kotki, a obecnie z psem jeżdzę do Birgera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro takich nie ma;) IP: *.gorzow.mm.pl 17.08.08, 17:22 u was nawet zdrowe drzewa się wycina!!!;( Odpowiedz Link Zgłoś
mufcia.pl Re: takich nie ma;) 22.08.08, 13:27 Ja polecam doktora Kolińskiego , nasz pies przeszedł dwie operacje i obie pomyślne , jedna była bardzo poważna i leczenie trwało bardzo długo,a gdy mielismy jakiekolwiek obawy co do stanu zdrowia, mogliśmy jechać do poradni o każdej porze, nawet w niedzielę czy swięto.Raz była taka sytuacja, że pan Koliński przyjechał do przychodni w dniu 1 listopada ponaszym telefonie ,maiałam obawy że rana ropieje, okazało sie że jest wszystko w porządku pan doktor zmienił opatrunek, zapłaciłam tylko za narkozę, która była potrzebna do zmiany opatrunku,za wizytę nic nie zapłaciłam byłam mile zaskoczona, a Pan Kolinski skitował to że ,pies jest jego pacjentem i nie można go zostawić bez pomocy.Wiecie i pomyślałam wówczas, że mój pies ma lepszego lekarza aniżeli ja. Jest lekarzem na którym można polegać, polecam z całą odpowiedzialnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Weterynarz w ZG IP: 78.8.220.* 20.10.08, 23:14 POLECAM weterynarza z ul. Jedności. Przyjeżdżał z Nowogrodu w święta, kiedy do innych weterynarzy z Zielonej Góry nie można było się nawet dodzwonić podczas nagłego wypadku. NIE polecam weterynarza z Francuskiej. Dawkuje zastrzyki bez względu, czy to mały czy duży piesek. Kilka razy przedawkował na moim psiaku, nigdy więcej do niego nie pójdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Detko Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.08, 00:12 Polecam dr Kolińskiego. Mojego psa wyratował kilka razy. leczenie psów nie jest łatwe, bo one nie gadają, stąd pewnie wpadki lekarzy. Koliński kocha zwierzaczki i chyba dlatego jemu częściej się udaje się nawiązać kontakt z pieskiem. Mój ma pełne zaufanie do pana Maćka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Re: Weterynarz w ZG IP: 92.244.58.* 16.08.09, 16:03 Absolutnie ODRADZAM Mrowczynskiego z ul. Jednosci - syf i brud w gabinecie, lapy mu sie trzesa, grube, nieporadne, narzedzia z rak wypadaja, nie pamieta gdzie co polozyl - ogolnie robi wrazenie slonia w skladzie porcelany. Jedno przyznaje - przyjezdza na telefon duzo chetniej niz inni, moze dlatego, ze na Jednosci na ogol pustki, wiec dodatkowa kasa sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: Weterynarz w ZG IP: 92.244.44.* 13.12.08, 22:08 Wszyscy piszą o kotach i psach. A który weterynarz jest dobry dla królików? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Rys Re: Weterynarz w ZG IP: 92.244.58.* 16.08.09, 16:05 Pani Rys z ul. II Armii, ona specjalizuje sie w gryzoniach i w zajacowatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ensi Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.14, 23:06 Nigdy w życiu. Skazała moje 3 szczury na śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polecam Re: Weterynarz w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 07:32 dr. Władysław Chlamtacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama tylko doktor HANUSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 14:23 Po przebojach z różnymi weterynarzami trafiłam kilka lat temu na doktor Hanusz. Wbrew temu, co pisały niektóre osoby powyżej, doktor Hanusz robi rzetelną diagnostykę i nigdy nie skazuje zwierzęcia na niepotrzebne zabiegi. Zwierzaki umierają, zdarza się - ciekawe, ile ci malkontenci czekali, nim w końcu zabrali psa lub kota do lekarza. W końcu ani weterynarz, ani lekarz "od ludzi" nie są cudotwórcami i nie cofną zaawansowanego raka. A jamniki na starość mają problemy z chodzeniem. "Urok" tej rasy, a nie wina weterynarza. Wystarczy trochę poczytać literatury fachowej, a nie zgrywać mądrzejszego do specjalisty... Nie wiem, na ile jest prawdy w oskarżeniu o bycia pod wpływem alkoholu - byłam u Hanusz kilkadziesiąt razy i nigdy nie miałam cienia zastrzeżeń do jej zachowania czy kompetencji. Zresztą - w poczekalni jest zwykle kolejka i wystarczy posłuchać czekających, jakie przypadki Hanusz wyleczyła. To jest najlepsza rekomendacja jej fachowości. Ciekawe, że do sąsiadującej Zahorskiej nigdy nie ma ludzi. Ktoś ma opinie na jej temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kass Re: Weterynarz w ZG IP: *.aster.pl 13.01.09, 21:38 Co myślicie o weterynarzu na ul.Ptasiej? Mam półroczną kotkę i muszę ją wysterylizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Weterynarz w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:58 Zdecydowanie nie polecam p. Kolińskiego, weterynarz, który bazuje tylko na opinii, którą zyskał na początku swojej praktyki, ale podłapał trochę klientów i przestał się przykładać do pracy. Kilka wizyt u tego weterynarza uszczupliło tylko mój portfel a nie przyniosło, żadnej poprawy mojemu psu. Nie mogąc liczyć na jego pomoc sami zaczęliśmy szukać sposobu jak pomóc zwierzakowi. Parę chwil w internecie, konsulatacje i innym lekarzem i pies „ozdrowiał w 3 dni. U pana Kolińskiego około 7,8 wizyt, kilka stówek u niego, kilka w aptece i zero efektu. Nie jest to tylko moja opinia, znam co najmniej 5 przypadków, rezygnacji z usług tego Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram Re: Weterynarz w ZG IP: *.modemy.ostrowski.pl 14.02.09, 08:12 moj przeszedl dwie operacje, druga bo zawalil pierwsza, psa nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobikowa Re: Weterynarz w ZG IP: 92.244.58.* 14.01.09, 20:57 kass-polecam wet.Anię RYś z 2 Armii.zadzwoń,zapytaj.poza tym zawsze w marcu jesy ogólnopolska akcja sterylizacji.Wtedy mozna zrobić zaieg dużo taniej w wybranych lecznicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Weterynarz w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.09, 12:30 w akcji sterylizacji kotów zabieg dla kotki to koszt 100 zł. a normalnie ile kosztuję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joleczkaaa Re: Weterynarz w ZG IP: 80.48.6.* 06.08.10, 09:49 na armi "RYSiowej" nie polecam ,na jej stole umieral moj pies ,bo nie zdiagnozowala choroby 2 dni wczesniej ,nafaszerowala go zastrzykami wzmacniajacymi i to wszystko!!!!zadzwonila do tego na Ptasiej powiedzialam jaki mial objawy i ...zdjagnozowal chrobe tylko z opisu ,potwierdzila sie ona potem przy sekcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicccciaaa Re: Weterynarz w ZG IP: 80.48.6.* 06.08.10, 09:58 dlamnie jest ok ,malo mowi ,gabinet moze nie najpiekniejszy ale ja jestem na tak z doswiadczenia ,nie naciaga na kase mówi jak jest ,jak nie jest w stanie zdiagnozowac powie ze nie moze znalesc problemu i radzi isc do kliniki wiec dlamnie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Weterynarz w ZG IP: *.uz.zgora.pl 09.03.09, 14:51 odnawiam wątek, szukam dobrego weterynarza od psów. Jedni z Wan piszą źle o Hanuszowej inni o Kolińskm, może ktoś z Was ma jakąś opinię na teraz - nową słyszałam że Zahorska się bardzo przykłada, a jak czegoś nie wiem nie boi się przyznać i szuka odpowiedzi napiszcie co sądzicie o niej i o innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REA Re: Weterynarz w ZG IP: *.modemy.ostrowski.pl 22.04.09, 17:23 hej. ja goraco polecam weterynarza na rzezniczaka 7- myszkowski.to on zobaczyl,z mój pies nie ma wzdęcia tylko wodę w macicy. dobry tez jest mrówczyński, na jedności. wyleczył mojego psa z kataru. niestety z obu tych dolegliwości nie umiał jej wyleczyć weterynarz na urszuli 5. potrafi tylko kase brac (dziwnie więcej od innych lekarzy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeznicz-Zielinska Re: Weterynarz w ZG IP: 92.244.58.* 16.08.09, 16:14 Polecam rowniez weta z Rzezniczaka, ale nie tego Pana, a babke - Zielinska. Przyjmuje bodajze wtorki, czwartki i soboty. Jest bardzo otwarta, ma super podejscie do zwierzat (w przeciwienstwie do tego Pana, co sie boi jak pies zawarczy, czy kot zaharczy) i kasuje mniej niz on. Mrowczynskiego z Jednosci odradzam stanowczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astka111 Re: Weterynarz w ZG IP: *.aster.pl 23.04.09, 22:29 lekarz przy ul.Urszuli nie powinien ze względu na swoją chorobę prowadzić praktyki tak mu się trzęsą ręce jestem świadkiem miał dać małemu kociakowi znalezionemu w złym stanie glukozę gość który go przywiózł do lecznicy ukierunkowywał mu rękę w rezultacie ukuł gościa drugi przypadek zoperował kota z wadą oczu wyciął mu trzecią powiekę co jest niedopuszczalne gdyż pozbawił go gruczołów łzowych czego efektem było ostre zapalenie rogówki kotu groziła ślepota kota zabrałam od nieodpowiedzialnego właściciela i dzięki Dr Hanusz przeszedł trzy operacje odzyskał wzrok, w lecznicy spędził 3 miesiące ,leczony był na koszt P.doktor a póżniej dr.Hanusz zależało aby znależć mu odpowiedni dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.09, 07:54 Tak sie składa, że ta doctor była uczennicą tego lekarza z Urszuli. Zapadła tam w Lecznicy na Piwnej w pamiec bo wymagała długiego i mozolnego szkolenia. No i sie nie udało . Moj piec też zdechł bo najpierw na czas nie rozpoznała niedrożności jelit (strasznie sie ta piedna psina meczyła kilka dni ) a pożniej był zabieg po którym doszło do jeszcze wiekszej niedrożności. Za kase oczywiście. Po operacji piec w mekach zdechł. Jedno co mozna zarzucic Doktorowi z Urszuli to , że nie wyszkolił wspomnianej. Ale coż znany był zawsze z powodzenie u płci przeciwnej i pewnie cos było na rzeczy, że jako jedyny podjął się szkolenia (nie mylic z wyszkolenia). Słynna doctor potrafi rano w niedziele zoperowac psa, który w mekach zdechnie wieczorem. Zdycha z powikłań po zabiegu a nie z powodu choroby . Robi to pewnie dla kasy, w którą ślepo wierzy. To juz któras osoba powtarza. Po zabiegu opowiada że operacja była potrzebna a ona prawie psa uratowała. Psa np. w terminalnej fazie choroby nowotworowej, któremu należy podawac juz tylko srodki przeciwbolowe a nie operowac. To tyle w stylu "jedena weterynaż" powiedziała o drugim lekarzu weterynarii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Weterynarz w ZG IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 13:02 ja osobiscie dr. Hanusz nie polecam. przede wszystkim kieruje sie pieniedzmi, nie ma podejscia do zwierzat, wszystko robi szybko roztrzepanie i niezadelikatnie. za to dr. Zahorska to lekarz z prawdziwego zdarzenia. leczylam u niej poprzedniego pieska i moge wszystkim polecic, nie zdziera pieniedzy zawsze rzetelnie przyklada sie do leczenia. mozna jej w pelni zaufac. kojarzy swoich pacjentow pamieta ich choroby i przypadlosci. jest bardzo delikatna stara sie nawiazac jak najlepszy kontakt z pacjentami, z kazdym pytaniem mozna do niej przyjsc, zawsze pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123321 Re: Weterynarz w ZG IP: *.aster.pl 08.06.09, 22:57 Lecznica Help znajdująca sie obecnie przy ul. wegierskiej. od wielu lat lecze tam swoje zwierzaki, kilka razy probowalam zmienic na innych wetow, sprawdzic tych pozostalych i tylko utwierdzilam sie w przekonaniu ze lecznica help dla moich podopiecznych jest najlepsza lecznica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llllllllllllllllll Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.09, 09:36 Nie polecam lecznicy Help na Węgierskiej. Przez niekompetencję osób tam pracujących pozbyłam się psa. Zachorował, dostał kroplówkę, a następnie zakażenia. Owo zakażenie leczone było przepisanymi maściami, które niewiele pomogły, bo po dwóch dniach pies zdechł. Na moje pytanie "jak to się stało, że po zwykłym założeniu welfronu pies nagle dostał zakażenia?", usłyszałam odpowiedź "Tak czasem się dzieje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HELPP NIE Re: Weterynarz w ZG IP: 80.48.6.* 06.08.10, 10:13 Klinika Help nie polecam ,naciagaja na kase ile wlezie ,bylam tam kilkakrotnie,zgroza idac tam z psem licz na kolejne wizyty kontrolne za dobra kase ,naciagacze jakich malo!!!!!pies mial zapalenie ucha pani doktor czyscila mu te uszko ,skowyt przerazajacy ,stwierdzila ze raz w mc musze przychodzic na wyrywnie wlosków z tego ucha !!!! pies mial taki uraz ze nie dawal sie poglaskac po glowie !!!!az trafil do innego weta ,ktory nauczyl mnie jak obchodzic sie z psem ,zaszepil psa a ten naet nie wiedzial co sie stalo zadnego lamentu i skowyt!!!!pieknie wyczyscil uszka,i mnie nauczyl teraz sama robie to w domu a pies sobie spi i nic mu nie przeszkadz podczas zabiegu a zplacilam 50zl za 1.5 h wizyty WIEC NIE MOWCIE ZE HELP TO REWELKA .......NIE POLECAM HELP=U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pees2 Re: Weterynarz w ZG IP: 188.93.162.* 09.08.10, 16:47 Ja rownież nie polecam lecznicy HELP i pana Kolińskiego z ul.Francuskiej. Sami nie wiedzą, jakie mają ceny (piszą na kartce,albo lekarz się pyta, na jaką się umawialiśmy). Moj pies miał robione zdjęcie rentgenowskie aby wykluczyć dysplazję u 6 m-cznego psa. Następnie WMAWIAŁ mi, że operacja jest absolutnie konieczna i lepiej to zrobić teraz. Pies biega, skacze normalnie, nic go nie boli. Skonsultowałam diagnozę z ordynatorem kliniki we Wrocławiu. Okazało się, że ZDJĘCIE BYŁO ŹLE ZROBIONE. Specjalnie pies został wykrzywiony, żeby wykazać wadę. A poza tym ABSOLUTNIE ZABRONIONE jest przeprowadzenie tego zabiegu na psie przed 15 m-cem. Odpowiedz Link Zgłoś
atena-zg lek. wet. Ryszard Sieńczuk 06.08.09, 19:52 Witam!!! Czy ktoś był może ze swoim pupilkiem u lekarza Ryszarda Sieńczuka, ma gabinet przy ul. Kraszewskiego i może podzielić się swoją opinią? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrju Ryszard Sieńczak =zgon psa IP: 188.33.199.* 15.04.10, 00:50 koleś pracował tylko w rzeźni, dziwie, ze sienie boi leczyć zwierząt, bo to sprawy w sadzie murwane! moją sukę leczył na zapalenie jelit 2 tyg. a miała ropomacicze! dziwne że żyje, ale nie dzięki niemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Ryszard Sieńczak =zgon psa IP: 109.243.145.* 20.04.10, 15:12 Chyba coś ci się pomyliło, to jest jeden z najlepszych lekarzy w Zielonej, ty nawet nie wiesz o czym napisałeś koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Ryszard Sieńczak =zgon psa IP: 188.33.201.* 25.10.10, 03:15 dlaczego Monia, miłośniczka zwierz. i Pamela to ta sama osoba- czyżby rodzina p. Sieńczaka? ip: 109.243.145.* czy myślisz, że ktoś jest ślepy? ps. ten koles jest beznadziejnym weterynarzem- załatwił mi królika :( i kota. Przy króliku myślałam, że to przypadek, ale z kotem to było przegięcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczek Re: Ryszard Sieńczak =zgon psa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 13:58 Prawda jest taka:Nie ma co się spierac,który weterynarz lepszy czy gorszy...trzeba głośno powiedziec,że w Zielonej Górze i osciennych........NIE MA ŻADNEGO DOBREGO WETERYNARZA !!! Niestety znam to z autopsji......Moim skromnym zdaniem,to bardzo fajny zawód,tylko w miarę żądzy pieniądza,wrażliwośc tych "specjalistów" z Bożej łaski, dopada zwyczajna rządza pieniądza i brak wrażliwości na cierpienie zwierzaczka czy ich właścicieli...KOCHANI TAKA JEST PRAWDA !!!! i każdy z tych lekarzy,chociaż tak bardzo jako dzieci marzyli aby otoczyc opieką wszelkiej maści ssaki,ptaki,gady i gryzonie....dopada ich rutyna , konkurencja, pęd za kasą... Kolejną rzeczą jest stawianie diagnozy "na oko" !!! No ludzie!!! Czy ktoś z Was chciałby aby wasz lekarz zgadywał co wam jest ? Bez zdjęc,badań moczu krwi,wymazów ?????? A to się dzieje, nagminnie u weterynarzy!!!! No czasem USG :/ Zadziwiająca za to jest ilosc przepisywanych zastrzyków,lekarstw i preparatów - przypomnę "na oko" !!!! Wracając do leków - a to wszystko, o jak miło :/ pan/i doktor ma na miejscu!!! Ja powiem strzeże,czułam sie po takich wizytach jak w laboratorium doświadczalnym.Mało tego Pani doktor czeto robiła oczy na moje sugestie i określenia objawów, a to wszystko "tylko z literatury fachowej" Dowodem tego,że miałam rację, było to,że pani dr, na drugi dzień zmieniła fron...bo zwyczajnie zapoznała się z tematem:P Niestety moje zwierzaki już tego nie przeżyły:(((( Znam to wszystko ...zastrzyki,sterydy,masci za 80zł + wizyty za 80zł + 50zł zastrzyk+0zł itp itd ..................A to wszystko i tak do bani!!! tO SĄ ZNACHORZY !!!!!!!!!! A CO NAJWAŻNIEJSZE - KONFORT ICH PRACY.........ZERO ODPOWIEDZIALNOSCI ZA ŚMIERC NASZEGO ULUBIEŃCA,CZŁONKA RODZINY- TAK NAZYWAM SWOJE ZWIERZAKI , BO TYLKO JA WIEM JAK BARDZO JE KOCHAŁAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośniczka zwierz Re: lek. wet. Ryszard Sieńczuk IP: 109.243.145.* 20.04.10, 15:00 To jest chyba najlepszy lekarz i wcale niedrogo bierze. Ja sama leczyłam swojego pupilka wiele razy, zawsze stawia bardzo dobrą diagnozę i stosuje najlepsze leki. Polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: lek. wet. Ryszard Sieńczuk IP: 109.243.145.* 20.04.10, 15:16 Byłam u niego kilka razy i polecam - dobrze leczy, zawsze ma otwarte i jest całkiem niedrogi, moja opinia to, że lubi zwierzaki i zawsze chętnie pomaga nawet w nocy czy w niedzielę. Śmiało możesz oddać sojego pupilka w jego ręce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PT Re: Weterynarz w dermatolog ZG IP: 217.153.100.* 14.08.09, 08:32 Czy jakiś weterynarz w ZG ma specjalizację w dermatologii? Mój pies ma zmiany skórne, nasz weterynarz na urlopie i nie chcę źle trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sotie Re: Weterynarz w dermatolog ZG IP: 92.244.47.* 14.08.09, 22:07 podobno w Helpie na Węgierskiej sa weci róznych specjalności, ale nie byłam - nie sprawdziłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derma Re: Weterynarz w dermatolog ZG IP: 92.244.58.* 16.08.09, 16:18 Tak, Glowacki na Ptasiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Weterynarz w ZG IP: 89.108.245.* 15.11.09, 23:10 Mogę polecić panią Ryś Annę. Moje psy ją uwielbiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Weterynarz w ZG IP: 109.243.161.* 07.05.10, 19:18 Hanusz- do kitu. Jeśli jej baaaardzo słono zapłacisz to moze z łaski zdiagnozuje przypadek. Ja byłam u nich z psem ze schroniska na sterylizacji (zabieg fundowało schronisko). I baaardzo żałuje że mój pies musiał tyle przeciepieć: Rana sie rozbabrała, krwotok, z którym oddali mi psa twierdząc że "przejdzie" sie rozprzestrzenił, telefonów nie odbierali ( było późno (22.30) i nie wiedziałam czy moge jeszcze przyjechać). Musiałam poprawiać u innego weta z drugie tyle. Żadnych wskazówek, zero kontaktu z klientem. Zwierzeta trkatowane przedmiotowo. NIE POLECAM. Chyba ze masz tyle kasy by się wkupić w łaski i zostać w miare milo przyjętym. Biednych obsługują palcem w ... BLE! Odpowiedz Link Zgłoś
dorka_1962 Re: Weterynarz w ZG 21.05.10, 08:11 Polecam weterynarzy z lecznicy na ul. Rzeźniczaka, moja sunia jest od szczeniaka pod opieką pana Myszkowskiego, ale pani Zielińska jest również bardzo dobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Weterynarz w ZG IP: *.147.21.112.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.06.10, 19:41 Mam świnkę morską której trzeba zrobić owariochisterektomie(wyciąć układ rozrodczy bo ma cysty na jajnikach). Zastanawiam się nad Dr. Kolińskim z lecznicy Help. Może ktoś operował już świnkę morska u tego weta. Osobiście odradzam Anne Ryś do gryzoni. Moje dwie świnki umarły z powodu jej niewiedzy, braku odpowiedniego sprzętu, boi się stracić klienta. Gdyby powiedziała mi że boi się lub nie umie wykonać zabiegu pojechała bym do innego weta który by świneczce pomógł. Pani Hanusz może i ma wiedzę ale młodych lekarzy których tam zatrudnia a w szczególności pan jest jeszcze młodym i głupim wetem. kiedy pojechałam do niego z umierającą świneczką zaczął ją niby oglądać ale tak naprawdę nie wiedział co zrobić turlał ją po stole w tom i z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunny Re: Weterynarz w ZG IP: *.ztpnet.pl 08.08.10, 17:33 Ja absolutnie odradzam Panią Zielińską. Może i ona jest dobra - ale do odrobaczania czy czyszczenia uszu. Mój kot trafił do niej po 2dniowych wymiotach i z b. wysoką gorączką - pani doktor podała mu jakieś witaminki domieśniowo, wypisała antybiotyk i dała inne nieskuteczne tabletki.Diagnozy brak - po prostu wypisała jakiś lek. Zupełnie zbagatelizowała informacje o wymiotach - które były w tym momencie kluczowe. Za całość skasowała spore pieniądze. po dwóch dniach męczarni zawieźliśmy kota do kliniki pani Hanusz - przyjęli nas jednak inni lekarze. Profesjonalne podejście, badania i diagnoza. Gdyby nie oni, mój kot już by nie żył. A cena wszystkich badań, zdjęcia klatki piersiowej i leków byłą niższa, niż witaminki u Pani Zielińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Weterynarz w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.10, 13:18 Pani Ryś na 2 Armii- do tej Pani mozna się udać ze zwierzakiem w celu odrobaczenia czy zaszczepienia. Kiedy zwierzakowi coś dolega-odradzam. Pani Hanusz i spółka- kolejny raz się na nich nie zawiodłam, minusem jest to, że sie słono płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunior Re: Weterynarz w ZG IP: *.tpn.ceron.pl 18.09.10, 22:22 Słuchajcie! Polećcie, proszę, dobrego weta od gryzoni. Nasz Króliczek ma jakieś dziwne ranki na pleckach :( Ile kosztuje taka wizyta? Odpowiedz Link Zgłoś
tola262 Re: Weterynarz w ZG 25.10.13, 21:49 Dr. Hanusz najwspanialszy doktor na świecie, wielka profesjonalistka w swoim zawodzie. Moją kochaną sunię sparaliżowało a dr. Hanusz postawiła ją na nogi. Pani dr. dziękuję z całego serca. Abi biega jak szalona. Iwona z Nowej Soli. Odpowiedz Link Zgłoś