Dodaj do ulubionych

Bunt na Gumtree

• aron2004 Mamy dość wydawania całej pensji na wynajecie m... 30.07.08, 22:51
      oj ludzie. Ktoś wam każe mieszkać w Warszawie? W Lubartowie
      wynajmiecie kawalerkę za 300 zł + liczniki
    • Gość: jajax gadanie IP: *.echostar.pl 31.07.08, 15:56
      problem jest zle postawiony. to nie mieszknia sa za drogie (choc na zachodzie
      cenu juz takie same) tylko zarobi za male (a wszyscy wiedza ile sie zarabia
      gdziekolwiek indziej w UE)
    • xplict Bunt na Gumtree 31.07.08, 18:34
      wydaje mi sie, ze te 2k za mieszkanie w warszawie to nic nadzwyczajnego...
      kupilem niedawno 2 pokojowe mieszkanie, 50m kw (nie w Warszawie, w Poznaniu.)
      miesieczne oplaty to ok 300
      rata 1200
      wypada doliczyc jakies tam umeblowanie (ktore zawsze "jakos tak sie zuzywa", koszt wykonczenia lazienki i kuchni (o takich drobiazgach jak gladz na scianach i malowanie nie wspominam)...to tez swoje kosztuje
      i nie dziwie sie wlascicielom wynajmujacym mieszkania, ze tyle licza za wynajecie (a jeszcze wypada zaplacic podatek i ubezpieczyc mieszkanie)
      hmmm...
      z drugiej strony sam przez ladnych pare lat wynajmowalem mieszkania jako student (w Polsce i w Hiszpanii) i rozumiem rozgoryczenie - dla studenta liczy sie kazdy grosz.(jakos zawsze udawalo sioe nam ze znajomymi wyszukac "cos extra" bardzo czesto na ostatnia chwile - wierzcie mi drodzy studenci teraz wspominam te polowania na chate z lezka w oku:-)
      popieram zdecydowane glosy, o tym, ze warto zamieszkac nieco dalej ale za mniejsze pieniadze - bardzo chcialbym miec z pracy do domu 10 minut spacerkiem, niestety jade samochodem w korkach 30-40 minut (i wiem, ze nie mam najgorzej). Ale nie stac mnie bylo na zakup mieszkania w dzielnicy marzen... i w zwiazku z tym nie urzadzilem deweloperom protestu, tylko znalazlem takioego, na ktorego bylo mnie stac (coz, za darmo to w zyciu mozna co najwyzej w gebe dostac)...
      mysle, ze to dla was studenci dobra szkola zycia (i praktyczna wiedza - warto dobrze te lekcje zapamietac)
      a wlasciciele - coz, mysle, ze ci, ktozry graja fair nie musza sie niczego obawiac, naciagacze natomiast predzej czy pozniej sami znikna z rynku - w koncu i tutaj panuje zdrowa konkurencja.

Podsumowujac - mysle, ze polityka, kosciol, religia, pochodzenie spoleczne czy miejsce zamieszkania maja niewiele do czynienia - to po prostu wolny rynek decyduje o tym jak ksztaltuja sie ceny mieszkan. (a studiowanie - to fakt - nie jest obowiazkowe, tym bardziej niekoniecznie trzeba zdobywac wiedze w warszawie).

Zycze wlascicielom mieszkan wynegocjowania jak najwyzszych czynszow a poszukujacym odnalezienia prawdziwych mieszkaniowych perelek za bezcen. (a kwoty niech sobie kazdy sam dopowie)
    • Gość: wyksztalcona po co bunt ????? IP: 80.50.167.* 09.08.08, 10:02
      Na studiach mieszkałam w akdemiku, warunki fatalne - zawsze i zawsze
      na końcu Warszawy. Pokoje czteroosobowe :)
      Tak więc teraz( po studiach ) pracuję na dwu etatach, od wielu juz
      lat i mój syn zaczynający w tym roku studia ma kawalerkę, a teraz
      kupuje pralke, lodówkę, mikrofalę itp potrzebne mu sprzęty. Po
      prostu pieniadze uskłądałam PRZEZ LATA wyrzeczeń.
      Bojkotujcie najmilsi, a matula z tatulem niech dalej pracują nie za
      wiele, wy też nie skalajcie się maleństwa pracą ( pracowałam i w
      liceum i na studiach ).
      I BOJKOTUJCIRE ILE WLEZIE. Najważniejsza jest tęsknota za
      SOCJALIZMEM .
      Przecież wam się należy !!!! więc połóżcie sie na łące i poczekajcie
      aż wam "państwo da". Powodzenia. Pamiętajcie należy wam się - tak
      jak wszystkim menelom tego kraju :) Sami nie róbcie nic dla siebie.
    • arahia Mamy dość wydawania całej pensji na wynajecie m... 09.08.08, 17:16
      Studiuję w Krakowie, od dłuższeo czasu szukam pokoju za jakąś normalną cenę. I nic. Rozumiem ideę bojkotu, nie rozumiem tylko dlaczego akurat wokół Warszawy robi się tyle szumu. Porównując ceny najmu pokoju(na gumtree)dla Warszawy i Krakowa Gołym okiem można zauważyć, że mieszkania w Krakowie są droższe.
    • anascott Bunt na Gumtree 09.08.08, 22:06
      A ja chciałam się tylko podzielić z ogłoszeniem, które przed chwilą przeczytałam
      na gumtree.pl Tu treść:

"
      garaż na noclegi dla studentów
      Cena: 300 zł

Nr referencyjny ogłoszenia: 67433822

Miasto: Kraków
      Data dodania: 09/08/2008

duży garaż na nowym strzeżonym osiedlu , pow około 16 m ,brama na pilota ,
      ogrzewany centralnie , jest umywalka z ciepłą wodą mogę wstawić 2-3 łóżka lub
      materace, pozostałe meble we własnym zakresie , cena za osobę przy 3 studentach
      , kaucja 500 zł , wolne od 10.08.2008 , blisko do ksw i uek" a tu link:

krakow.gumtree.pl/c-Nieruchomo-ci-pokoj-pokoje-wynajm-gara-na-noclegi-dla-studentow-W0QQAdIdZ67433822
      Szkoda słów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka