majka042004 03.09.08, 07:18 Mam problem od długiego juz czasu z sąsiadami, którzy mają psa.Pies wyje gdy tylko wychodzą do pracy. Mam jeż tego dość. Co zrobić i gdzie można tą sprawę zgłosić? POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaj Re: Wyjący pies IP: *.ztpnet.pl 03.09.08, 09:38 Najpierw poinformuj sąsiadów ,że ich pies wyje ,może nawet o tym nie wiedzą hm?? Odpowiedz Link Zgłoś
majka042004 Re: Wyjący pies 03.09.08, 10:34 Sąsiedzi wiedza o tym juz bardzo długo. W ciąży byłam na zwolnieniu lekarskim i bez przerwy robiłam im awantury z powodu psa, niestety nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Wyjący pies IP: *.ztpnet.pl 03.09.08, 12:47 Zgłoś do straży miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz Re: Wyjący pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 13:05 Ja proponuję napuścić na nich jakichś lokalnych obrońców zwierząt. Efekt powinien być lepszy niż wizyta straży mieskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Wyjący pies IP: *.uz.zgora.pl 03.09.08, 19:03 zgłoś na Policję - to jest przecież wykroczenie - pewnie nałożą mandat karny. Odpowiedz Link Zgłoś
renkaa Re: Wyjący pies 04.09.08, 21:43 No jasne , że mandat karny! A psa brać albo do pracy, albo uśmiercić - bo przecież pies nic nie czuje a już na pewno nie odczuwa tęsknoty za właścicielem! A idąc dalej tą myślą - uczmy braku tolerancji , cierpliwości i wyrozumiałości - może wreszcie łatwiej będzie coś postanowić w sprawie żle wychowywanych i wyjących, z byle powodu, dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia rączkowska Re: Wyjący pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 22:36 Jeśli dziecko wyłoby bez opieki, odebrano by je rodzicom, a sami rodzice dostaliby wyrok. Proponuję zgłaszać sprawę na policję, i do gospodarza budynku (spółdzielni), a po trzech interwencjach, starać się o eksmisję sąsiadów z powodu aspołecznego zachowania. Tolerować, to można trzymanie zwierzęcia w niewoli w mieszkaniu, wszelkie sytuacje skrajnie patologiczne, jak zostawianie osamotnionego szczekającego psa, trzeba tępić. Jeśli pies nie nadaje się do bloku, to trzeba go oddać albo uśpić, to jasne jak słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Wyjący pies IP: *.uz.zgora.pl 05.09.08, 20:50 Jasne a kobieta ma się męczyć, słuchając przez cały dzień wycia psa... może to jeszcze ta pani ma szukać nowego mieszkania dlatego że sąsiedzi źle wychowali psa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Wyjący pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 01:13 A może nie wychowali a wzieli ze schroniska i on juz taki był ? Przygarnełam wiele lat temu porzuconego psa. Okazało sie,że gdy zostawał sam w domu wył,szczekał i dostawał szewskiej pasjii. Gdyby nie to,że mieszkam w domu jednorodzinnym ..miałabym poważny problem z którym widocznie nie uporał się poprzedni właściciel psa. To delikatna sparwa i nalezy ja delikatnie załatwić aby sąsiedzi nie wyrzucili psa na bruk albo nie oddali do schronu:( Odpowiedz Link Zgłoś
elza66 Re: Wyjący pies 06.09.08, 01:14 Pies cierpiący na tę chorobę, jeśli zostawić go samemu sobie, może zacząć gryźć przedmioty, ślinić się, a nawet zanieczyszczać mieszkanie lub kopać doły, wykazywać nadmierną aktywność oraz wyć i to godzinami w różnej tonacji. Wszystkie te objawy mogą być oznaką lęku przed samotnością. Pies prawie każdej rasy jest uczuciowy i rodzinny. Jeśli musi żyć ciągle w kojcu czy zagrodzie, to często zapada na tę chorobę. Choroba sieroca może być chroniczna, może też występować pod wpływem zmian w życiu psa jak np.: zmiana właściciela, przeprowadzka, zmiana trybu codziennego życia lub rozwód właścicieli. Często nie pamiętacie o tym, że przy zmianie trybu życia Wasz pies nie ma pojęcia, dokąd idziecie i kiedy wrócicie. Pies wie tylko, że stado już nie jest w komplecie i został ON sam jeden. Są psy, którym to nie przeszkadza i nie przeżywają tej sytuacji tak boleśnie, układają się do spania i zwyczajnie przesypiają Waszą nieobecność. Inne psy stają się nerwowe. Psy zabrane z schroniska, lub porzucone przez poprzednich właścicieli reagują dużym stresem. Takich psów nie można pozostawić bez pomocy. Jeśli Wasze dziecko lub inny członek Waszej rodziny miałby takie problemy jak Wasz pies, to na pewno zrobilibyście wszystko, aby mu pomóc. Pies też jest żywą inteligentną istotą, która potrzebuje Waszej pomocy, aby pozbyć się stresu. więcej tu: www.psyimy.pl/wychowanie_psow/Pies_sam_w_domu/166,Choroba_sieroca/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Wyjący pies IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.09.08, 04:38 A próbowałaś nie robić awantur,tylko spokojnie porozmawiać o problemie?Ten pies wyje naprawdę kilka godzin bez przerwy? Odpowiedz Link Zgłoś
majka042004 Re: Wyjący pies 06.09.08, 10:01 Rozmawiać z tymi ludźmi nie bede bo do głąbów nic nie dociera.Mam zamiar coś z tym problemem zrobić.Już tyle razy z nimi rozmawiałam i w czasie kiedy byłam na zwolnieniu w ciąży i potem jak urodziło się dziecko , że chyba tylko idiota nie zareagowałby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Wyjący pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 22:01 Moze skontaktuj się z kimś z INICJATYWY DLA ZWIERZAT. Moze im uda się przemowić ludziom do rozumu. IDZ zna psychologa psiego więc może coś poradzą wspólnie. Co prawda oni zajmują się psami w nagłej potrzebie ale może.. a czy innym sasiadom pies nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś