omarta 19.07.04, 13:19 a jak jest u Was? zero wiatru, deszcz, na zatoce lustro czas na druga kawę ktoś reflektuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolfgang87 zaczęło padać 19.07.04, 13:22 piękna wielka chmura juz od godziny wisiala Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: zaczęło padać 19.07.04, 13:25 wisiała i spadła? czy wisiała i sie urwała nie no potrzeba mi tej kawy Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: zaczęło padać 19.07.04, 13:27 moje takie marzenie to mieć taki specjalny barometr. co jak go pokręcę to się w środowisku zmienia cisnienie. trzymałbym je wtedy w miarę możliwości na stałe... Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: zaczęło padać 19.07.04, 13:30 Wawa samo centrum słonko, ale zbierają się białe chmurki niegroźnie raczej. Zatoki żadnej nie widać. Jedynie dom partyji któren jest teraz giełdo. w. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: zaczęło padać 19.07.04, 13:32 U nas już pada, chociaż niezbyt intensywnie Co do kawy to chyba się przyłączę. Tym bardziej, że ciężki dziś mam dzień. A, już chyba przestao padać Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: zaczęło padać 19.07.04, 13:47 albo do herbaty "herbata czarna myśli rozjasnia" znacieli to ? SDM... Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: zaczęło padać 19.07.04, 13:50 "a list twój sam się czyta..." znamy, znamy ale to dopiero 13 o 4:30 zabijam komary :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: zaczęło padać 19.07.04, 13:52 a ja ubijam wtedy komara,albo bardziej zrozumiale:uderzam w kimono :) ale czasem...cóż...czasem się wtedy nie śpi Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: zaczęło padać 19.07.04, 13:56 no to ubić go = iść spać jakże adekwantne ! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: zaczęło padać 19.07.04, 13:58 no to będzie burza :) z piorunami piorunochrony nie pomogą ! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:09 A jaką broń szykujesz na dzisiejszą noc Jakąś rakietkę Ł - K Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:10 broń spontanicznie zależy od kalibru agresora Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:11 no chbya nie będziesz ślepakami strzelać w komary ? Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:13 kto wie? jak mnie oba gatunki zaatakują? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:14 poszczuć je na siebie tylko musisz je najpierw tresowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:17 W tym miejscu przypomina się mi tresura pcheł. Ponoc autentyczna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:19 tia jasne.... swój ze swoim się dogada :P Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:21 ?? ale teraz o co chodzi?? wolfgang87 napisał: > tia jasne.... > swój ze swoim się dogada :P > Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:22 jak nei wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze albo grę słów... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:28 No własnie. Mam pytanie do Wolfa, czy możemy liczyć na gratyfikacje za udzielanie się na Forum? Odpowiedz Link Zgłoś
omarta wiem ze to pytanie nie do mnie 19.07.04, 14:39 ale czyż gratyfikacją nie jest samo uczestnictwo w tym elitarnym gronie? coś jak kółko wzajemnej adoracji ale elitarne grono brzmi lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: wiem ze to pytanie nie do mnie 19.07.04, 14:42 omarta napisała: > ale czyż gratyfikacją nie jest samo uczestnictwo w tym elitarnym gronie? > coś jak kółko wzajemnej adoracji ale elitarne grono brzmi lepiej No tak masz rację. Zresztą jestem społecznickiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:39 Przezornie Wolf-erator zamilkł był. Do wawy przyszła burza, skąd? Hmm dziwne tak nagle. w. wojtek_kosynier napisał: > No własnie. Mam pytanie do Wolfa, czy możemy liczyć na gratyfikacje za > udzielanie się na Forum? Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: zaczęło padać 19.07.04, 14:43 cfaniak z tego Wolf-eratora woy napisał: > Przezornie Wolf-erator zamilkł był. > > Do wawy przyszła burza, skąd? Hmm dziwne tak nagle. > w. > > wojtek_kosynier napisał: > > > No własnie. Mam pytanie do Wolfa, czy możemy liczyć na gratyfikacje za > > udzielanie się na Forum? Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: zaczęło padać 19.07.04, 15:44 Istna ściana deszczu wawa jest zalewana, grzmi i pieruny trzęsą biurwowcami w posadach. A moja kurtałka na takie okazje wisi 30 km stąd :( w. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: zaczęło padać 19.07.04, 15:46 Wolf-erator jadł obiad i kontemplował na spacerze Suwałki co by nabrać nowych chęci do pisania Gratyfikacji nie będzie. Działamy tutaj w czynie społecznym Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ciągle pada 21.07.04, 10:57 cały jeden dzień był słoneczny!!! wczoraj qrwa niedługo bede miała błony pławne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ciągle pada 21.07.04, 11:01 Wnioskuję zatem, iż w 3mieście pada. A u nas nie! Jeszcze nie. Póki co jest prawie gołe niebo, ale nieco zamglone. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ciągle pada 21.07.04, 11:28 pada cały dzień! ciemno cholerni bo nibo czarne i cos grzmi a moze to scenariusz z "pojutrze" sie realizuje? słyszelisci o jakimś gradzie w postaci brył lodu? mam nadzieję, ze nie Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: ciągle pada 21.07.04, 11:31 wawa gorąca rozpalona ale może burza przybędzie. w. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ciągle pada 21.07.04, 11:33 Grad jest w końcu lodem. to i się - od czasu do czasu - zdarzają bryłki wielkości śliwek! Kształtu, rcze jasna , innego To prawda że w 3Mieście jest 17 stopni. Aż mi się wierzyć mie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ciągle pada 21.07.04, 11:36 1. nie wiem co gorsze, deszczowe 3miasto czy rozpalona wawa 2. to mozliwe, ze 17 stopni. ale tutaj, w ofisie mamy 26 więc jakos jeszcze zyjemy ale światło słoneczne gdzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ciągle pada 21.07.04, 11:39 Będę szczery wolę 17, niźli 26 stopni. Oczywiście jak jestem w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ciągle pada 21.07.04, 11:41 ja toleruje temperatury do 21 błyska i grzmi i leje lato w pełni Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ciągle pada 21.07.04, 11:43 Jest taka chłopska prawidłowość, że jak w lutym zdarzy się choć jedna burza, to lato będzie chłodne i deszczowe. Nie wiem jak w 3mieście i stolicy, ale w Suwałkach pod koniec lutego brzmiało... Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ciągle pada 21.07.04, 11:47 nie wiem co w tych suwaliszkach brzmiało ale ja nie znam takich ludowych przysłów wiec w lutym nie nasłuchiwałam zapamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ciągle pada 21.07.04, 11:55 A dlaczego piszesz z małej litery? Czyżbyś przestałaś lubić Suwaliszki? Brzmiało niebo, tzn. była burza, ale nie w samym mieście, a na jego obrzeżach i to do tego w nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ciągle pada 21.07.04, 11:59 w nocu się spi a nie brzmień nieba nasłuchuje z małej litery mi wyszło oj jaki Ty jesteś poprawny! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ciągle pada 21.07.04, 12:03 Cóż ja zrobię, że w nocy czuje się najlepiej i chodzę późno spać. Tylko później rano jesten neptyk - ale już o tym kiedyś pisałem. Oj, wcale nie jestem taki poprawny. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ciągle pada 21.07.04, 11:46 wojtek_kosynier napisał: > Grad jest w końcu lodem. to i się - od czasu do czasu - zdarzają bryłki > wielkości śliwek! Kształtu, rcze jasna , innego > To prawda że w 3Mieście jest 17 stopni. Aż mi się wierzyć mie chce! oj no nigdy bym nie wpadła na to, ze grad to bryłki lodu cholercia ale ja pisałam o BRYŁACH lodu Wojtku takich wielkosci melona albo i wiekszych Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ciągle pada 21.07.04, 11:51 Oj podroczyć się nie można... A co do gradu wielkości melonów. Pewnie i taki się zdarza. Musiałbym się tatę spytać, bo ten to pamięta, jak pogoda była 30 lat tamu (mam na myśli dany dzień), to może i takie cuda sobie przypomni :) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ciągle pada 21.07.04, 11:55 wnioskuje z tego ze filmu "pojutrze" nie widziałeś zyj więc w błogiej nieświadomości!!! Ps: jak nie widziałes to niewiele straciłeś Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ciągle pada 21.07.04, 11:56 Wierzę Ci! To do "jak nie widziałes to niewiele straciłeś". Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ciągle pada 22.07.04, 08:46 Muszę powiedzieć, że nie przypuszczałem, że a tak wczoraj lało w Trójmieście. Dziś rano w TVN24 zobaczyłem jakieś zalane ulice, somochody „brodzące” po osie w wodzie. W pierwszej chwili myślałem (jeszcze się dobrze nie obudziłem), iż to scenki z Dalekiego Wschodu. Dopiero po chwili skonstatowałem, iż to Gdańsk! Co do gradu. W ostatnich latach gdzieś w lubelskim spadły grudki wielkości piłeczki pinpongowej. Na południu Rosji – już gabarytów piłki tenisowej. No to może w potędze geopolitycznej – czyli USA - zdarza się grad wilekości melona Co ciekawe w Suwałkach ciągle nie pada, choć niebo jest zamglone. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ciągle pada 22.07.04, 10:03 z tego co słyszałam zalało wczoraj centrum handlowe a dzis zmiana u nas slońce ale chmury znad gdyni juz idą Odpowiedz Link Zgłoś
omarta wczoraj w Gdańsku 22.07.04, 10:25 miasta.gazeta.pl/trojmiasto/5,35612,2189711.html jakby ktos nie wiedział to to centrum miasta miedzy dorcem głw a urzędem miasta Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: wczoraj w Gdańsku 22.07.04, 10:28 Do gustu przypadło mi zwłaszcza zdjęcie w motocyklistą (i rzecz jasna jego japońskim, stalowym rumakiem). Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: wczoraj w Gdańsku 22.07.04, 11:33 No i ten windsurfing na wieszako wózku-sklepowym też niezły. w. Odpowiedz Link Zgłoś