Dodaj do ulubionych

LUMIA....jak zaimportować kontakty

IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 00:53
....wiecznie ten sam problem przy wymianie telefonu. Kontakty !!! kiedyś było to proste i zrozumiałe, teraz dostaję szału jak musze przepisac 700 kontaktów , nie mówiąc juz o ważnych smsach. Może ktoś z was, mądrzejszych ode mnie poda mi sposób na zaimportowanie kontaktów ze starego telefonu do Lumii. Stary to tez nokia tyle ze stara, 3510 czy jakaś podobna, ma BT, ale sposób podawany przez producenta nie działa, a producent nie raczy odpowiadać na zadane pytanie. Dlaczego ta podstawowa funkcjonalność jest taka skomplikowana, trudna, nie jasna, nierozwiązana ?, ale to już pytanie retoryczne
bardzo prosze o pomoc, przecież nie wszyscy przepisują!
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty 08.05.12, 20:02
      Gość portalu: ms.len napisał(a):

> bardzo prosze o pomoc, przecież nie wszyscy przepisują!

ale po co przepisywać? kopiujesz wszystko na sim, wkładasz do nowego tela, pobierasz dane z sim i voila!
      • Gość: Greg Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.05.12, 00:05
        Pod warunkiem, że wszystkie kontakty zmieszczą się na SIM, a to takie oczywiste nie jest, niektóre karty mają np. pojemność rzędu 100 rekordów... Dalej - jeśli ma się po kilka numerów pod jednym kontaktem to po skopiowaniu na SIM zrobi się bałagan (wspominam o tym raczej dla porządku, bo autorka mając stary telefon pewnie i tak miała po jednym numerze na kontakt). W przypadku telefonów możliwych do podłączenia do komputera znacznie lepiej jest wyeksportować kontakty do jakiegoś powszechnie rozpoznawanego formatu jak np. CSV i zaimportować w nowym telefonie.
      • skocztu Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty 09.05.12, 13:46
        czy wiesz co mowisz ? jak zaimportować 800 kontaktów przez sim ? tym bardziej ze jest to mały sim wiec do starego nie pasuje
    • Gość: Nieleming Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.05.12, 22:52
      Przepisują idioci.
      Normalni ludzie zapisują kontakty na karcie SIM. Ot i cała tajemnica zrozumiała nawet dla leminga.
      • Gość: ms.len Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 13:50
        Pytam tych którzy to robili a nie teoretyków bez pojęcia. Przepisz 700 kontaktów przez sim....no prosze, pokaż ze umiesz wykonac to o czym piszesz
        • wicehrabia.julian Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty 09.05.12, 16:43
          Gość portalu: ms.len napisał(a):

> Pytam tych którzy to robili a nie teoretyków bez pojęcia. Przepisz 700 kontaktó
          > w przez sim....no prosze, pokaż ze umiesz wykonac to o czym piszesz

człowieku po prostu kopiujesz kontakty na sim, jeśli się nie zmieszczą to partiami i później przenosisz, w czym problem?
          • Gość: ms.len Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 17:11
            w tym, ze jest to upierdliwe i skomplikowane ! Przy tej ilości nigdy nie masz pewnosci ze wszystko poszło jak należy. Pytam czy ktoś ma jakiś normalny sposób, prosty i skuteczny. Pisał ktoś o eksporcie do csv....jak, czym taki eksport wykonac, jak to odczytac w WPh. Tyle lat juz istnieje telefonia komórkowa i nikt nie wymyślił sposobu na proste przeniesienie kontaktów. Zdjęcia prosze bardzo, łatwo można wysłać, przenieść, skopiować, muzyka ...to samo, a jakoś kontaktów nie można. A to podstawa w telefonach dzisiejszych
      • Gość: Hose Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty IP: 83.1.128.* 23.01.14, 23:30
        Po prostu mnie szlak trafia jak czytam "przenieś numery na kartę sim"
        Przecież do cholery karta sim ma pojemność 250 kontaktów! Więc jak ma się zmieścić 500+ kontaktów. Wy czytać nie umiecie czy kiego **uja...
        Ładnie zapytam, czy ktoś jest mi w stanie doradzić jak przenieść DUŻO kontaktów z nokii lumia 610 na komputer, do internetu...gdziekolwiek, żebym mógł bez żadnych nerwów, czy utrudzeń wrzucić je do nowego telefonu...
      • Gość: Antynieleming Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty IP: 46.7.196.* 09.02.14, 12:40
        A co zrobić jak telefon nie ma w opcjach kopiowania na SIM tępy idioto?
    • galtomone Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty 14.09.12, 08:49
      1. www.nokia.com/gb-en/support/product/lumia800/userguide/?action=onlineuserguidepagechange&pFile=GUID-F8487D36-40B3-477A-9D88-524B764CEE2D_FILE001.html

2. Raz siadz do koputera i wpisz je sobie na outlook.com i trzymaj wszystkie online - kazdy kolejny telefon/komputer bedziesz mogl z tym kontem zsynchronizowac i miec i wspolna poczte i konakty.

3. W marketplace jest aplikacja Contact Transfer (powinna byc tez w Twoim telefonie od razu).
    • Gość: adoptowany Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 14.09.12, 17:29
      chyba dostane nobla drodzy forumowicze,a wiec tak w przypadku nokii to proste jak j..nie.Otoz ja przenioslem w bardzo prosty sposob jednorazowo WSZYSTKIE!! kontakty z N95 8GB na E72 tak w starej nokii /n95 8GB/ wchdze w kontakty. potem w opcjach zaznaczam 'wszystkie' ponownie w opcjach w wybieram 'wyslij' telefon zapytuje wybierz bluth, meil.. wybieram bluetooth i naciskam wyslij..w nowym /e72/ akceptuje pytanie czy przyjac polaczenie z w/w n95 i cyk idzie te kontakty masz wowczas w pozycji 'moje foldery' wchodzisz w to i w opcjach wybierasz przenies do kontaktow. Wszystko wchodzi modelowo...dziekuje za uwage, mozna tak robic z pojedynczymi pozycjami jaki hurtowo wszystkie.Powyzszy sposob dziala dla pary nokia > nokia .
      • galtomone Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty 15.09.12, 09:39
        To w Lumiach jest prosciej :-)
        Wystarczy korzystac z Windows Live. Raz zapisujesz swoje kontakty online i juz - iOS, ANdroid czy WP same sie z nimi synchronizuja. A podwojen kontakty np. telefon i FB sie laczy zeby nie bylo balaganu.
        Robota wykonana raz a kontakty juz nigdy nie zgina...
    • bronek1500 Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty 04.12.12, 09:00
      Generalnie importowanie kontaktów, to najmniejszy problem, mój telefon ciągle rozłącza mi rozmowy i ma problemy z oprogramowaniem..jestem znudzony i zniesmaczony ciągłymi reklamacjami.
    • Gość: gosc odp IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.13, 11:00
      Jasne najlepiej oddaj dane swoich znajomych do dyspozycji ms
      • Gość: niewiadomy Re: odp IP: 80.50.139.* 14.01.14, 17:11
        Szczególnie po rewelacjach Snowdena, gdy już wiadomo, co z tymi danymi robią.
    • Gość: W potrzebie Zepsuty ekran IP: *.212.gci-net.pl 14.02.14, 18:06
      Moja dziewczyna upuściła swoją nokię i ekran pękł i nie odpowiada już na dotknięcia.... zna ktoś może jakiś program który mi zgra kontakty z telefonu na komputer bez odblokowywania ekranu? Chodzi o nokię lumię 520
      Z góry dzięki za pomoc
      • Gość: tam samo mam:( Re: Zepsuty ekran IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.14, 10:36
        również prosze o pomoc!!
    • kitty89 Re: LUMIA....jak zaimportować kontakty 04.03.14, 14:23
      Sama miałam z tym problem, niestety nie znalazłam innego sposobu jak tylko przepisywać ręcznie. Dodatkowo w Lumii nie ma opcji na ustawienie dzwonka, trzeba do tego ściągnąć specjalny program ;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka