Dodaj do ulubionych

zlodziejska-Idea

IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 16.09.05, 13:57
Wyjechalem do francji(orange)specjalnie przed wyjazdem kupilem zestaw startowy
POPa. Dowiadywalem sie o ceny,powiedzieli 1min=5zlotych a 1sms=2 zlote.
Mysle troche drogo ale.... niech bedzie.
a oni mi tak, za minute połączenia cykneli 9.40 a za jednego smska (dzis)połkneli ponad 4(cztery)zlocisze.Na pytania zadane drogą emaliową oczy-wiscie
odpowiedzi sie nie doczekalem.Czy ktos juz to przerabiał??
A innych ostrzegam.Ja zmieniam operatora.(mozeSFR?)
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: albercik Re: zlodziejska-Idea IP: *.usinet.it / *.gruppocredit.it 16.09.05, 16:10
      Ja siedze we wloszech. Mam popa i kasuja tak jak bylo powiedziane: 2zl/smsa. Za
      rozmowy to nie wiem, nie szarpnalem sie, zeby rozmawiac, bo za bardzo daje po
      kieszeni/karcie :). Ze znajomych wszyscy chyba maja telefony na abonament, wiec
      nie wiem czy tez u nich tak jest...

pozdrawiam
      k.
      • Gość: zrobiony w bambuko Re: zlodziejska-Idea IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 16.09.05, 16:26
        dzieki za widomosc.to ja naprawde juz nie wiem co jest grane.
    • Gość: adam9 Re: zlodziejska-Idea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:43
      Ja miałem telefon w Hayah, byłem w Austrii i zamiast 5,48 do Polski kasowali
      ode mnie ponad 9 zł. Po tym incydencie zdecydowałem się przejść do plusa. Nie
      żałuję, bo teraz w plusie jest po 2 zł z naliczeniem co pół minuty.
      PS. Wybierz sobie ustawienie sieci na ręczne.
      • peppers1 Hehe 17.09.05, 11:26
        1. A abomnamencie romaning jest zdecydowanie tanszy nie w uslugach pre-paid. I
        to niezaleznie od operatora.

2. Wybieranie konkretnych sieci za granica ma sens jedynie wtedy gdy jest sie w
        abonamencie. Wowoacza obowiazuje rozne stawki w roznych sieciach. W uslugach
        pre-paid wybieranie siei nie ma sensu gdyz stawka roamnigowa jest stala
        niezaleznie od operatora.

3. Jesli chcesz zmienic pre-paid na pre-paid (np. POP na SIMPLUS) to nic Ci to
        nie da. We wszytskich pre-paidach zdzieraja za granica strasznie. Jesli duzo
        podrozujesz to goraco polecam abonamnet. Wyjdzie zdecydowanie taniej
        niezaleznie do operatora.

4. 4PLN to jest w roamingu w POPie za rozmowe przychodzaca (gdy ktos dzwoni do
        Ciebie jak jestes za granica). Za rozmowe wychodzaca jest 9PLN. A za SMSa 2PLN.

Pozdrawiam!
    • mcov proponuje dzwonic z kawiarenek internetowych 17.09.05, 12:31
      przez tlenofon albo skype
    • Gość: zrobiony w bambuko Re: zlodziejska-Idea IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 17.09.05, 14:06
      Wiec tak,mam tel abonamentowy,ale zostawilem go żonie.Mi nie chodzi o obnizenie kosztow tylko zeby brali tyle ile mieli brac.
      Jesli chodzi o skyp'a to mam go w codziennym uzytku na laptopie,mam stale łącze.
      A POP jest mi potrzebny do innych kontaktow.
      • Gość: ja CZYTAC sie naucz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:43
        pomoze:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka