IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 19:03
to skandal. w plus gsm leca sobie z klientem w kulki. dzisiaj na polaczenie z
konsultantem czekalam 17 minut!!1 to skandal i lekcewazenie klienta chyba
zerwe z nimi umoowe!!!
Obserwuj wątek
    • jr.firma Re: jaa 03.10.05, 19:24
      Nie radze zrywac przed koncem umowy bo placi sie jakas sporą kare. A co do
      zdania o Plusie ze jest złe to popieram ! Właśnie jutro mi się kończy dwa lata
      z tą bzdurną siecią ! Nareszcie oczywiście zrywam umowę. Też nie raz tak
      czekałem (a za to się płaci) po drugie jak jest jednodniowa złoka w rachunku to
      naliczają podwójny ! fuj ! :)
      • Gość: joasia_23 Re: jaa IP: *.tvknet.pl / 213.199.216.* 03.10.05, 20:14
        Ja kiedys czekałam godzinę :( i równiez już sie pożegnałam z ta siecią. W
        innych wcale nie jest lepiej. Dziś w salonie Orange pani nie wiedziała ile
        punktów profit trzeba mieć aby wymienic je na złoty numer. Na usprawiedliwienie
        dodała że i tak nie ma już wolnych złotych numerów.
      • Gość: S Re: jaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 20:23
        fakt, czeka sie bardzo długo, ale płacimy dopiero po połączeniu z
        konsultantem ,rozmawiajac z nim nawet godzine płaci sie i tak 1 zl,przynajmniej
        w mojej taryfie
        • Gość: henryczek Re: jaa IP: *.com / *.strefa.com 03.10.05, 20:38
          orange do doopy,plus do doopy
          wam to trudno dogodzić:P
          ciekawe za co era podpadnie(oby za nic)

abonent ery
          • Gość: joasia_23 Re: jaa IP: *.tvknet.pl / 213.199.216.* 03.10.05, 20:46
            Era tez jest do doopy. Ściemniacze jakich mało.

Była abonentka Ery.
            • Gość: henryczek Re: jaa IP: *.com / *.strefa.com 03.10.05, 20:57
              eh,no to wszystkie nasze trzy siecie są do doopy:/

• barracuda7110 Re: jaa 03.10.05, 21:08
                To trzeba sobie CB kupić albo walkie-talkie :D
    • Gość: jaa Re: jaa IP: *.trustnet.pl 03.10.05, 21:56
      iskonczy sie tym ze wogole nie bede miala komorki bo sieci sa do dupy i leca
      sobie w h**a z klientami. naszczescie w listopadzie konczy mi sie umowa i juz
      jej nie przedluze. nareszcie koniec dwuletniej meki z plusem:D:D
    • yavorius to straszne! 04.10.05, 08:15
      aż 17 minut!!! Skandal! Pisz do rzecznika praw obywatelskich i do Strasburga!

A tak serio, który raz w życiu czekałaś te 17 minut? Pierwszy? A nie przyszło
      Ci do głowy, że może była jakaś globalna awaria? Chciałabyś kiedyś odebrać 300
      telefonów w 10 godzin? Nie? To nie krytykuj :/
      • Gość: miły Re: to straszne! IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.05, 10:18
        yavorius napisał:
        A nie przyszło
        > Ci do głowy, że może była jakaś globalna awaria? Chciałabyś kiedyś odebrać
        300
        > telefonów w 10 godzin? Nie? To nie krytykuj :/

nikogo nie obchodzi,że odbierasz 300 rozmów dziennie ,zaakceptowałeś warunki
        pracy,więc nie marudz tylko zapierd. i następnym razem jak zadzwonie,żebyś był
        przygotowany merytorycznie,a nie,że według twoich informacji w tym terenie nie
        mamy żadnych problemów technicznych;)

• yavorius Re: to straszne! 04.10.05, 10:23
          Zapewniam Cię że w warunkach pracy nie było nic o awariach, to raz.
          Dwa, chodzi o to, że mogło się zdarzyć coś losowego. Więc pytam po raz drugi:
          który raz czekaliście 17 minut w kolejce po połączenie?

Trzy, to bezmyślność ludzi, którzy nie mogąc się w święta połączyć z bliskimi
          (bo sieć jest zapchana przez smsy i rozmowy w liczbie ponad trzykrotnej),
          dzwonią siedząc przy stole wigilijnym, i urągają konsultantom, tak jakby to
          była ich wina. A wystarczy odrobina wyrozumiałości...
          • Gość: fan Re: to straszne! IP: *.piasta.pl 04.10.05, 10:45
            yavorius, z tego wynika, ze sieci są do doopy bo nie potrafią sklecić takiej infrastruktury, która sie nie zatyka. A dlaczego? Bo są do doopy!
            • yavorius O nie, nie 04.10.05, 10:46
              Chodzi o to, że nie będzie firma robiło większej infrastruktury tylko dlatego,
              że raz w roku się zatyka:)
    • Gość: zawiasa Re: jaa IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.05, 08:26
      Prawie wszystko w plusie da sie załatwic poprzez internetowe biuro obsługi
      klienta wystarczy wpisac jaka mamy sprawę lub wyszukac jej w liście pytań.
      Odpowiedż przychodzi szybko. Swoją drogą jeśli włączam w komórce zestaw
      głośnomówiący to w czasie oczekiwania mogę robic wszystko. Z innych postów
      wynika, że u innych operatorów też bedziesz czeka i to na rozmowe z
      niekompetentną osobą.
      • joasia_23 Re: jaa 04.10.05, 14:17
        Gość portalu: zawiasa napisał(a):

> Prawie wszystko w plusie da sie załatwic poprzez internetowe biuro obsługi
        > klienta wystarczy wpisac jaka mamy sprawę lub wyszukac jej w liście pytań.
        > Odpowiedż przychodzi szybko.

To cie rozczaruję. Odpowiedź na maile przychodzi zazwyczaj po kilku dniach i
        trzeba im jeszcze się ze 3 razy przypomnieć. Zazwyczaj pisza głupoty nie na
        temat i nic nie wiedzą. Takie są moje doświadczenia.
    • Gość: ja Re: jaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:25
      Gość portalu: SKANDAL W PLUSIE napisał(a):

> to skandal. w plus gsm leca sobie z klientem w kulki. dzisiaj na polaczenie z
      > konsultantem czekalam 17 minut!!1 to skandal i lekcewazenie klienta chyba
      > zerwe z nimi umoowe!!!

proponuję zmień sobie operatora lub wcześniej zapytaj użytkowników tej innej sieci czy u nich jest idealnie :-)

zapewniam cię, że każdy z operatorów ma swe plusy i minusy
      np. mi kiedyś przedłużył się wyjazd za granicę o 2 miesiące (z 6 na 8) ale PLUS nie wyłączył mi komórki - nie za płaciłem bo skonczyły się pieniądze na koncie a płacę przlewem,
      znajomemu z Ery czy Idei już po tygodniu od terminu płatności wyłączyli telefon
      (za ponowne podłączenie ekstra zapłacił)

podobnie roaming, choć nie spełniałem warunków włączono mi od ręki bez żadnych kaucji

sam sieć (PLUSa) wybrałem dość przypadkowo 5 lat temu
      jeden z operatorów (IDEA) nie chciał mi sprzedać telefonu na abonament bo nie miałem wtedy stałych dochodów (pracowałem okresowo i byłem studentem)
      drugi (ERA) kiedy przyniosłem wymagane dokumenty to chcieli jeszcze jakieś dodatkowe...zdenerwowałem się i zajrzałem do sąsiedniego salonu PLUSa - tam wystarczyła im połowa dokumentów potrzebnych do ERY i tak od 5 lat jestem zadowolonym użytkownikiem PLUSa i posiadaczem kilku numerów
    • adamw8 Re: jaa 04.10.05, 11:48
      Od 4 lat mam telefon w plusie, żona od 5.
      Oboje nie pamiętamy by było się w tym czasie na co poskarżyć.
      Plus od zawsze "trzymał poziom" czego nie można powiedzieć o jego konkurencji, która od niedawna świadczy usługi na równym poziomie.
      Załatwianie spraw przez telefon czy osobiście w salonie firmowym to przyjemność.
      I dla oczu (ładne kobiety) i dla nerwów, w porównaniu choćby z bankami obsługa jest fachowa, dobrze poinformowana i miła.

Jak jest ci tak źle to spróbuj skorzystać z usług TPSA i coś załatwić.
      Przez telefon lub osobiście w "telepunkcie".
      Od razu cofniesz się o kilkadziesiąt lat wstecz.
      W "moim" "telepunkcie" kolejki sięgają 2 godzin.
      "Błękitna linia" swego czasu wcale nie działała, dziś jest lepiej, ale obsługa jest nie uprzejma.
      Błędne rachunki to norma (2-3 na rok).
      Zdarzyło się, że straszono mnie firmą windykacyjną i komornikiem bo jakaś kobieta "zapomniała" wystawić fakturę korygującą.
      A żonę zwyzywała przez telefon jakaś kobieta z TPSA bo...nie zapłaciliśmy faktury (wystawili dwie za jeden ten sam miesiąc to my zapłaciliśmy tylko jedną, drugą anulowano po pół roku!).
      W plusie nigdy nie miałem błędnego rachunku...
      • Gość: jaa Re: jaa IP: *.trustnet.pl 04.10.05, 12:00
        racjaa.. w plusie jeszcze nie mialam blednego rachunku ale kiedys czekalam na
        polaczenie z konsultantem ponad polgodziny. a z TPsa nie bede nic zalatwiac bo
        juz dawno nie korzystam z ich uslug przez to ze leca sobie z kientam jeszce
        bardziej w kulki
        • adamw8 Re: jaa 04.10.05, 12:22
          Muszę ci przyznać rację, kiedyś 3-4 lata temu rozmowę z konsultantem miałem po 2-3 minutach czekania, wczoraj po 10.
          Ale dziś większość spraw można załatwić bez rozmowy z konsultanem tylko naciskając klawisze i słuchając automatu, ew.poprzez internet.

Może byś wolał by plus zatrudnił 10x więcej ludzi do odbierania telefonów i podniósł cenę połączeń o 3%?
          Większość z nich będzie się nudziła i z radością natychmiast odbierze telefon.

Teraz z "innej beczki".
          Ostatnio byłem u lekarza (nie licząć dentysty bo chodzę wyłącznie prywatnie) 4 lata temu.
          To co, idąc następny raz mam się domagać wejścia poza kolejnością?
          Albo specjalnego lekarza?
          Bo płacę i nie korzystam?

Z tymi telefonami jest podobnie jak ze służbą zdrowia...
          Na leczenie 10% ludzi(przważnie tak schorowanych, że nie pracujących lub już na rencie/emeryturze) idzie 2/3 pieniędzy, pozostałe 1/3 pieniędzy na 80% pacjentów, a 10% prawie nic nie kosztuje bo albo chorują raz na kilka lat albo leczą się prywatnie.

Widocznie należysz do tych kilkunastu procent ludzi którzy o wszystko muszą zapytać, sprawdzić, wyjasnić.
          Pozostali albo nigdy nie dzwonią pod 2601, albo sporadycznie.
          • Gość: jaa Re: jaa IP: *.trustnet.pl 04.10.05, 13:57
            dzwonie do biura obslugi bardzo sporadycznie ale moj problem wczoraj polegal na
            tym iz dwa dni temu uzupelnilam drugi telefon na karte i nie dostalam sms ze
            konto zostalo zasiolone i nie wplynela zadna kasa na moje konto i nadal nie
            moglam nigdzie dzwonic, wiec wykrecilam numer 2601 by wyjasnic ta sprawe i po
            ponad 17 minutach uzyskalam polaczenie z konsultantka ktora i tak stwierdzila
            ze to moja wina.:/
            • adamw8 Re: jaa 04.10.05, 17:13
              Coś kręcisz...
              Wyżej piszesz, że w listopadzie kończy ci się dwuletnia umowa (trzeba było podpisać 12 miesięczną - była wtedy dostępna).
              Teraz, że masz telefon na kartę - kup sobie w innej sieci,a nie narzekaj.

Może ty dla konkurencji plusa pracujesz?
              Taka anty-reklama...oj, nie ładnie...
              • Gość: jaa Re: jaa IP: *.trustnet.pl 04.10.05, 17:48
                mam dwa telefony jeden w mixie drugi na abonament, nie pamietam ze byla wtedy
                na 12 miesiecy ale ja wzielam na 24 i mowi sie trudno:P nie pracuje dla
                konkurencji plusa poprostu wyrazamswoje zdanie:d poozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka