Dodaj do ulubionych

Nokia 3330 - ładowarka nie zawsze łapie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:54
Mam wyzej wymieniony telefon i nastepujący problem, otuż gdy chce go ładowac nie rozpoznaje ładowarki, dopiero gdy poruszam wtyczką przy telefonie zareaguje. Każde najmniejsze zmiany pozycji telefonu powodują przerwanie ładowania. Da się coś z tym zrobic?? Dzieki.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Nokia 3330 - ładowarka nie zawsze łapie 13.10.05, 11:06
      1) Wymienić styk w telefonie;
      2) Zmienić ładowarkę.
      • Gość: kasiaa Re: Nokia 3330 - ładowarka nie zawsze łapie IP: *.trustnet.pl 15.10.05, 22:34
        ja mam se T610 i tez mi ssie tak robi ale znalazlam odpowiednia "pozycje" do
        ladowania i jest dobrze:D
        • speedone Re: Nokia 3330 - ładowarka nie zawsze łapie 15.10.05, 22:37
          Gość portalu: kasiaa napisał(a):

> ja mam se T610 i tez mi ssie tak robi ale znalazlam odpowiednia "pozycje" do
          > ladowania i jest dobrze:D

ale SE ma te poje..e wtyczki choc jak sie dobrze od poczatku wklada to jest
          dobrze ale SE ma duzy - za to niestety

pozdrawiam
          • atrapa_kierownika Re: Nokia 3330 - ładowarka nie zawsze łapie 15.10.05, 23:01
            Złącze ogólnego zastosowania w SE nie jest chyba za dobrze pomyślane. Wkładając telefon do stacji dokującej muszę nim trochę poruszać, żeby komputer chciał z nim gadać. Było też tak samo z ładowarką. Po wizycie w serwisie (z innych przyczyn), przy okazji której panowie przeczyścili urządzenie, poprawiło się, ale tylko na jakiś czas. Myślę, że rozwiązanie pod tytułem spirytus plus watka mogłoby być skuteczne. Ja jeszcze nie próbowałem, nie jest jeszcze tak źle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka