Dodaj do ulubionych

era ? Tele2

28.02.06, 21:15
Słyszaąm, ze
era oficjalnie prowadzi rozmowy z tele2 o operatorze wirtualnym, ktory
bedzie mogl korzystac z jej struktury. Czy to prawda ? Mozna cos wiecej na
ten temat ?
Obserwuj wątek
    • poconick Re: era ? Tele2 28.02.06, 23:41
      juz dawno o tym mowiono:
      wirtualnemedia.pl/document,,562281,Tele2_rozwaza_udzial_w_przetargu_na_GSM_1800.html
      ale chetnie tez poslucham o "oficjalnym" stanowisku tele2 z pierwszej reki. :)
      • karol.wieczorek Re: era ? Tele2 01.03.06, 12:20
        Rozmawiamy z wieloma operatorami. Z którym z nich się dogadamy jeszcze nie
        wiadomo. Dopiero jak będziemy mieli w rękach umowę, będziemy mogli powiedzieć
        coś więcej.
        • kkolasinska Re: era ? Tele2 01.03.06, 13:14

Czyli nic jeszcze nie jest pewne ? Ale to dobrze ze takie rozmowy trwaja i cos
          sie pewnie ruszy w tej sprawie wczesniej czy pózniej.
          Dziekuje za odp.
          • mjonski Re: era ? Tele2 01.03.06, 23:41
            na czym by to mialo polegac? kupuje karte zdrapke sieci tele2, a korzystam ze
            sprzetu ery?
            • poconick Re: era ? Tele2 02.03.06, 10:18
              mjonski napisał:

> na czym by to mialo polegac? kupuje karte zdrapke sieci tele2, a korzystam ze
              > sprzetu ery?

ze sprzetu to korzystasz "wlasnego" :D bo nikt nie wnika skad masz telefon :D
              ja sobie wyobrazam ze to byloby podobnie jak w z TP, choc jak sie zaczelam
              zastanawiac to juz sama nie wiem. a moze cos na zasadzie heyah czy samych swoich.

Czy mozna zdradzic (czy jeszcze za wczesnie) czy tele2 bedzie oferowac uslugi
              pre-paid czy "normalne" uslugi abonamentowe czy jedno i drugie. Od strony oferty
              i technicznej jakby to moglo wygladac.
              • kkolasinska Re: era ? Tele2 02.03.06, 10:53

Według mnie to wygladało by tak Era by udostępniła sieć czyli anteny itp.

A tele2 stworzylo by swoją markę jeśli chodzi o telefony komórkowe, mieli by
                sowej numery, po prostu nowy operator ale korzystający tylko z łaczy ery . Nie
                wiem czy sie nie myle. Moze ktos wie wiecej.

• karol.wieczorek Re: era ? Tele2 02.03.06, 11:23
              W modelu MVNO, który najczęściej stosujemy z Europie (mamy MVNO w 8 krajach i
              własne sieci w 9 krajach), polega to na tym, że mamy własne centale, systemy
              billingowe itp a kupujemy "minuty" czy jak wolą niektórzy "czas antenowy" od
              operatora posiadającego sieć. Usługi takie są wieć firmowame i obsługiwane
              przez Tele2, ale odbywają się w sieci innego operatora. W praktyce wygląda to
              tak jak w przypadku roamingu międzynarodowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka