kkolasinska 28.02.06, 21:15 Słyszaąm, ze era oficjalnie prowadzi rozmowy z tele2 o operatorze wirtualnym, ktory bedzie mogl korzystac z jej struktury. Czy to prawda ? Mozna cos wiecej na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poconick Re: era ? Tele2 28.02.06, 23:41 juz dawno o tym mowiono: wirtualnemedia.pl/document,,562281,Tele2_rozwaza_udzial_w_przetargu_na_GSM_1800.html ale chetnie tez poslucham o "oficjalnym" stanowisku tele2 z pierwszej reki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
karol.wieczorek Re: era ? Tele2 01.03.06, 12:20 Rozmawiamy z wieloma operatorami. Z którym z nich się dogadamy jeszcze nie wiadomo. Dopiero jak będziemy mieli w rękach umowę, będziemy mogli powiedzieć coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kkolasinska Re: era ? Tele2 01.03.06, 13:14 Czyli nic jeszcze nie jest pewne ? Ale to dobrze ze takie rozmowy trwaja i cos sie pewnie ruszy w tej sprawie wczesniej czy pózniej. Dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
mjonski Re: era ? Tele2 01.03.06, 23:41 na czym by to mialo polegac? kupuje karte zdrapke sieci tele2, a korzystam ze sprzetu ery? Odpowiedz Link Zgłoś
poconick Re: era ? Tele2 02.03.06, 10:18 mjonski napisał: > na czym by to mialo polegac? kupuje karte zdrapke sieci tele2, a korzystam ze > sprzetu ery? ze sprzetu to korzystasz "wlasnego" :D bo nikt nie wnika skad masz telefon :D ja sobie wyobrazam ze to byloby podobnie jak w z TP, choc jak sie zaczelam zastanawiac to juz sama nie wiem. a moze cos na zasadzie heyah czy samych swoich. Czy mozna zdradzic (czy jeszcze za wczesnie) czy tele2 bedzie oferowac uslugi pre-paid czy "normalne" uslugi abonamentowe czy jedno i drugie. Od strony oferty i technicznej jakby to moglo wygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
kkolasinska Re: era ? Tele2 02.03.06, 10:53 Według mnie to wygladało by tak Era by udostępniła sieć czyli anteny itp. A tele2 stworzylo by swoją markę jeśli chodzi o telefony komórkowe, mieli by sowej numery, po prostu nowy operator ale korzystający tylko z łaczy ery . Nie wiem czy sie nie myle. Moze ktos wie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
karol.wieczorek Re: era ? Tele2 02.03.06, 11:23 W modelu MVNO, który najczęściej stosujemy z Europie (mamy MVNO w 8 krajach i własne sieci w 9 krajach), polega to na tym, że mamy własne centale, systemy billingowe itp a kupujemy "minuty" czy jak wolą niektórzy "czas antenowy" od operatora posiadającego sieć. Usługi takie są wieć firmowame i obsługiwane przez Tele2, ale odbywają się w sieci innego operatora. W praktyce wygląda to tak jak w przypadku roamingu międzynarodowego. Odpowiedz Link Zgłoś