Gość: o rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:08 Jak pobrać z komputera dzwonki lub tapetę przez to urządzenie.Wiem jak wysłać zdjęcie z komórki do kompa,ale nie wiem jak to zrobic w druga strone.Mam SE K750i.Za pomoc dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blq Re: pomocybluetooth 23.03.06, 00:42 wszystko zalezy jakiego masz "klienta" bloetooth. Generalnie wgrywasz tak samo jak zgrywasz, tylko w drugą stronę! :/ PS. polecam BlueSoleil. PPS. a kabla USB nie masz? lepszy jest. szybszy transfer i kom się przy okazji naładuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: pomocybluetooth IP: *.plusgsm.pl 23.03.06, 10:02 Cześć, wszystko zależy od systemu, który masz na komputerze. 1. Jeśli masz Win XP SP 2, to radzę korzystać z tzw. "native bluetooth" (zwanego też Microsoft Bluetooth), tj. w oparciu o sterowniki systemowe BT. W tym celu należy odinstalować wszelki ewent. zainstalowany wcześniej soft z płyty dostarczonej z urządzeniem BT, wyjąć dongle'a z USB. Można usunąć to urządzenie w Menedżerze Urządzeń. Następnie włożyć urządzenie BT (hardware dongle) do portu USB i pozwolić systemowi, by sam przygotował je do użycia. Korzystając z kreatora urządzeń BT sparuj (wymień klucz autoryzacji połączenia) komputer z telefonem (lub innym urządzeniem). Następnie START>WSZYSTKIE PROGR.>.....>KREATOR TRANSFERU PLIKÓW BT. Później to igraszka :o) 2. Wcześniejsze odmiany Windowsa działają w oparciu o multum różnych programów. Zasadą jest konieczność sparowania i korzystanie z OBEX File Transfer. Są aplikacje, które pozwalają uskuteczniać metodę "podnieś i upuść", są takie które oferują "send to bluetooth" po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na danym pliku. Tu najwięcej zależy o Twej inwencji, znajomości angielskiego i szczęścia. Prawidłowo pracujący hardware miga diodą (o ile ją ma). Bywają systemy i komputery, w których BT dongle musi zostać zainicjowany poprzez wyjęcie i ponowne włożenie do USB. W przeciwnym razie nie podejmie pracy (vide mój notebook w odróżnieniu od PC) 80(. Z tym jeszcze sobie nie poradziłem B{ Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: pomocybluetooth IP: *.plusgsm.pl 23.03.06, 10:10 Dodam do ostatniego litu mego poprz. postu, że PC ma Win XP SP2 HE a notebook Win XP SP2 Professional. Myślę, że jest to kwestia oprogramowania z tą extra inicjacją, bo na PC też ją przeprowadzam, gdy korzystam z live Linux (Knoppix b. fajnie obsługuje BT, w tym połączenie z Internetem przez komórkę). Odpowiedz Link Zgłoś