Dodaj do ulubionych

Nokia n92,n91,SE W950i

IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 16:08
witam, mam dwa pytania,powiedzcie mi,czy wiecie moze, kiedy te modele wchodzą
na rynek i który wg Was jest najbardziej warty wydania raczej niemałych
pieniążków-z góry dzięki!! a może lepiej jakiś ciut tańszy ale równie dobry?
Obserwuj wątek
    • blq Re: Nokia n92,n91,SE W950i 12.04.06, 16:17
      W kwestii Nokia czy SE wybór jest prosty: jak potrzebujesz foto i kamery to
      polecam Nokie, jak nie potrzebujesz - SE (tańszy, pare parametrów lepszych, na
      pewno bateria)

a czy czekać na nie (nie mam bladego pojecia kiedy to sie pojawi, stawiam na
      lato), czy też coś tańszego kupić? to już kwestia dyskusyjna. Ja gustuję w nieco
      skromniejszych, tańszych (do 800-900zł) za to poręczniejszych urządzeniach :)
    • Gość: Greg Re: Nokia n92,n91,SE W950i IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 17:14
      a moze by tak zamiast tych modeli po prostu wziąść nokię 6280 z umtsem?
      • blq Re: Nokia n92,n91,SE W950i 12.04.06, 17:20
        hm, jak dla mnie toż to najdroższa nokia bez Symbiana jest. Prócz tego nie
        powiem - ma wszystko co potrzeba. Ale ta cena... :/
    • Gość: Greg Re: Nokia n92,n91,SE W950i IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 17:34
      powiedz mi czy ten Symbian to konieczność tzn czy on powinien byc a bez tego to
      kicha?
      • blq Re: Nokia n92,n91,SE W950i 12.04.06, 17:41
        Symbian, jakikolwiek inny poważny OS (linux, Windows Mobile itp) - konieczność
        to to nie jest, ale w telefonach droższych niż 1000 - na dzień dzisiejszy już
        standard.

i skoro nokia 6630 go ma, i nokia 6680, i SE p910 - to nokia 6280 jest moim
        zdaniem krokiem w tył. Gdyby jeszcze kosztowała te 200-300zł mniej. No bo czym
        niby się różni od Samsunga d600? a tyle droższa jest.

oczywiscie jak Ci sie 6280 podoba i stac Cie na nią to sobie kup. To dobry
        telefon oczywiscie i jakos bardzo go odradzać nie będe.
        • Gość: Greg Re: Nokia n92,n91,SE W950i IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 17:53
          powiedz mi bo ja zbyt obeznany nie jestem,czy jest duza awaryjnośc telefonów
          zOS?bo takie słuchy mnie doszły
          • blq Re: Nokia n92,n91,SE W950i 12.04.06, 19:18
            awaryjność... nie tyle awaryjnosc, co nieco wieksze problemy. wiadomo, bardziej
            skomplikowany system, to wiecej moze ze soba nie wspolgrac, czasem wymaga to to
            formatu jak zwykły windows.

ale nie ma jakiejś wielkiej przepaści awaryjności pomiędzy telefonami bez OS i z
            OS. różnica najwyzej kilkunastu procent.

a np taki Siemens SX1 to chyba mniej awaryjny, niż w tych samych czasach
            wypuszczone bez OS :)
            • Gość: Greg Re: Nokia n92,n91,SE W950i IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.06, 21:42
              swoja droga jestem ciekawy po ile one beda,moim zdaniem koło 2500 pln
              spokojnie,ciekawe czy na przykład taniej bedzie je mozna kupic na zachodzie?
              • blq Re: Nokia n92,n91,SE W950i 13.04.06, 10:52
                moim zdaniem nokie początkowo za 3000, w pare tygodni pozniej 2500, pare
                miesiecy - 2000. SE - na początku 2,300 potem 2000, a docelowo po paru
                miesiącach 1500.

(czyli w skrocie - wlasnie 2,500 też bym obstawiał)

a co do Zachodu - to bywa roznie. zapewne z 200-500zł taniej bedzie mozna
                wyrwac. ale w bajki "kupilem go za 50€ - raczej bym nie wierzył...
      • Gość: festin Re: Nokia n92,n91,SE W950i IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.04.06, 21:43
        > czy ten Symbian to konieczność tzn czy on powinien byc a bez tego to
        > kicha?
        Wszystko zależy od tego w jaki sposób użytkujesz telefon – jeśli personalizacja
        twojej komórki ogranicza się do tapet czy dzwonków, to żaden Symbian Ci nie
        potrzebny, niezależnie od tego jak potężny byłby hardware twojej słuchawki.
        Tak na marginesie – oświeć mnie proszę – do czego Ci UMTS w komórce ? ;-)

Zupełnie inaczej to wygląda, gdy zakupiony telefon traktujesz jako rozwojową
        platformę – coś na kształt PC–ta, która swoją pełną funkcjonalność osiągnie
        dopiero po zainstalowaniu ( a przedtem, nie oszukujmy się: zakupieniu)
        dodatkowego oprogramowania. Wtedy po prostu potrzebujesz telefonu z systemem
        operacyjnym po który "pisze się" oprogramowanie. Każdy telefon posiada system
        operacyjny. Ale sensowne aplikacje powstają tylko na te systemy (wymienione
        przez blq) które zainstalowane są na wielu różnych telefonach.

pozdrawiam
        festin
        • Gość: Greg Re: Nokia n92,n91,SE W950i IP: *.wroclaw.mm.pl 14.04.06, 17:54
          czyli radzicie,jezeli nie chce zrobic z niego małego PC-ta,kupić np.właśnie tą
          nokię 6280?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka