Dodaj do ulubionych

................... perfidny podstep ERY..........

IP: 83.2.116.* 03.04.07, 23:08
Polskiea Telefonia Cyfrowa Sp. z o.o., operator sieci Era telefonicznie
informuja swoich abonamentów o promocyjnej ofercie. Mozna uzyskać dodatkowe
minuty do wybranych
100 minut 15 zł z VAT
300 minut 30 zł z VAT
Jesli chcesz aktywować wcisnij 1.
Pozyczylam dzis synowi komórkę i dzieciak wcisnął nieszczesną 1.

A teraz czytam w regulaminie że
1.Z niniejszej Oferty może skorzystać Abonent, który nie zalega z
płatnościami z tytułu realizacji umów o świadczenie usług
telekomunikacyjnych, a także nie ma innych nieuregulowanych zobowiązań wobec
PTC.
2.Pakiet minut z niniejszej Oferty jest ważny do końca cyklu rozliczewego
następującego po cyklu, w czasie, którego nastąpiło włączenie tego pakietu.
Pakiet może zostać wykorzystany na krajowe płatne połączenia z numerami
komórkowymi sieci Era i Heyah z wyłączeniem numeru 602950000, numerów
premium, numerów bezpłatnych, połączeń przekierowanych, połączeń typu faks,
dane. Minuty nie będą wymieniały się na SMS-y.

3.Abonent może aktywować Ofertę promocyjną pod numerem 602900000 (opłata za
połączenie wg. cennika) lub poprzez konsultanta Biura Obsługi Klienta Era w
Sklepie bądź Salonie firmowym sieci Era (szczegółowa lista dostępna na
www.era.pl).
4.Aktywacja pakietu minut przez Abonenta, w sposób określony w punkcie 4
niniejszego regulaminu, zostanie potwierdzona SMS-em od Operatora. Od momentu
otrzymania potwierdzenia, klient będzie mógł korzystać z aktywowanego
pakietu. Opłata za aktywację każdego pakietu minut zostanie naliczona na
fakturze VAT. Abonent nie ma możliwości dezaktywacji pakietów minut.

Czy to jest zgodne z PRAWEM ???
Czuje sie oszukana, bo sama nigdy bym sie na taki numer nie nabrała.
Jakim prawem to uczynili ??
Jak można z tego wycofac sie ??? W pkt. 4 regulaminu pisza że nie mozna
dezaktywowac pakietu!
Jedna ważna sprawa, zapomniałam zapłacic rachunku za zeszły miesiac uczyniłam
to po czasie wiec nie spełniam pkt. 1

Jak można z tego wycofac sie ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: ................... perfidny podstep ERY..... IP: 212.76.40.* 04.04.07, 00:39
      Po pierwsze - nie dubluj tematów!!!
      Po drugie - podstęp? Perfidny?Regulamin jest jaki jest, ale to ty zrobiłaś
      błąd, nie operator i mimo wszystko usiłujesz na kogoś zrzucić winę...
      • 8x888 Re: ................... perfidny podstep ERY..... 04.04.07, 07:17
        OSZUKANA - nie szukaj na forum zrozumienia, Tutaj poza paroma gościami wpisują
        się same marudy i pieroły, którzy zamiast pomóc nabijają się z cudzego
        nieszczęścia.
        Zadzwoń do ery pogadaj z nimi może dowiesz się coś więcej.
        A tak na marginesie, nie daj za dużo dziecku bawić się telefonem.

Pozdrawiam
        • Gość: xxx Re: ................... perfidny podstep ERY..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 10:19
          oprócz marud i pierdoł piszą tu tez przedstawiciele operatorów, którzy zawsze
          będą ci udowadniać, że nie masz racji vide wątki o próbie oszustwa ery przy
          zmianie regulaminu
          • barracuda7110 Re: ................... perfidny podstep ERY..... 04.04.07, 11:46
            Nie widziałem tutaj żadnego przedstawiciela operatora telekomunikacyjnego.
        • Gość: Greg Re: ................... perfidny podstep ERY..... IP: 212.76.40.* 04.04.07, 14:01
          No jasne - to przecież normalne, że się coś robi, a później zwala winę na
          rzekomego oszusta...
    • gale analfabetyzm? 04.04.07, 07:38
      Nie bardzo rozumiem w czym masz problem. Domyślam się, że nieudolnie starasz
      się uniknąć odpowiedzialności za własną decyzję, tak jak wielu "oszukanych",
      którzy najzwyczajniej w świecie nie czytają umów i regulaminów. Cóż, taka jest
      kolej rzeczy a nauka kosztuje. Może przynajmniej w przyszłości przeczytasz
      _zanim_ podpiszesz. A teraz - cierp ciało :)
    • yavorius Re: ................... perfidny podstep ERY..... 04.04.07, 07:43
      Co uczynili zgodnie z prawem? O czym Ty w ogóle piszesz? Jest promocja? Jest.
      Uruchomiłaś? Uruchomiłaś.

Aha, czyli wystarczy w trybie gotowości nacisnąć 1, aby z tego skorzystać, tak?
      Czy jednak może trzeba gdzieś zadzwonić?
      • Gość: OSZUKANA Re: ................... perfidny podstep ERY..... IP: 83.2.116.* 04.04.07, 08:21
        Dzwonią do ciebie na telefon. Oferują promocje. I mówią wciśnij 1 a otrzymasz
        pakiet promocyjny.
        Zafascynowany dzieciak wciska 1. (wyjaśnienie dla wszystkich dziecko atakujących
        czemu dostało telefon bo leży w szpitalu)

I to nazywa sie umowa podpisana podpisana przezemnie ???
        Jakim prawem???
        Jest to ZłODZIEJSTWO W BIAłY DZIEN !!!

• Gość: skeezy Re: ................... perfidny podstep ERY..... IP: *.chello.pl 04.04.07, 08:39
          A Jeżeli dziecko leżąc w szpitalu, nagle zacznie się nudzić i wydzwaniać na
          numery premium, winę też zrzucisz na operatora, bo wykonanie takich połączeń
          umożliwił?
        • yavorius Re: ................... perfidny podstep ERY..... 04.04.07, 08:49
          No cóż, widzę, że nie wiesz, co to jest złodziejstwo.
          Była informacja o cenie? Była.

Nie rozumiem Cię ani trochę.
          • hm` Re: ................... perfidny podstep ERY..... 04.04.07, 09:13
            Yavo. Chyba chodzi o to, ze wedlug regulaminu nie mogla skorzystac z promocji (nie placila terminowo), a oni jednak zadzwonili. I uruchomila pakiet, ale nie moze z niego skorzystac bo nie mogla skorzystac z promocji ;]. Tylko tak da sie to logicznie wytlumaczyc. ;]
            pozdr. hm`
            • yavorius Re: ................... perfidny podstep ERY..... 04.04.07, 09:16
              W pojęciu "płacenie nieterminowe" nie zawiera się "zapomniałam zapłacić
              rachunku za zeszły miesiąc". To nie jest zaleganie z rachunkiem. Zaleganie to
              jest z rachunkiem za 2-3 i więcej miesięcy wstecz.
              • hm` Re: ................... perfidny podstep ERY..... 04.04.07, 09:20
                Nie wiem, ty jestes ekspertem od Ery, jesli tak jest. ;] To nie da sie tego problemu logicznie wytlumaczyc.
                pozdr. hm`
                • yavorius wiesz 04.04.07, 09:28
                  Laska powinna zadzwonić do Ery i grzecznie przeprosić za zamieszanie,
                  powiedzieć że jej syn to uruchomił itd. A wrzaski że złodziejstwo i
                  oszukaństwo, są po prostu niepoważne. Pomijam już fakt, że po prostu mogłaby te
                  minuty wykorzystać, przecież nie będzie wiecznie za nie płaciła dodatkowo.
                  • hm` Re: wiesz 04.04.07, 09:38
                    To nie jest takie proste, kiedys z plusem walczylem na pisma przez pol roku. Ja zwykly uzytkownik simplusa. Dopiero dyrektorka departamentu reklamacji "wyjatkowo jednorazowo" uznala moje racje.
                    W teorii wszystko jest pieknie, ale moze w Erze jest lepiej niz w Plusie. Jak dla tutaj akurat forumowiczka przesadzila z reakcja. ;]
                    pozdr. hm`
                    P.S.
                    BTW fajne forum. ;]
                    • szprota Re: wiesz 04.04.07, 19:18
                      klientka jest abonentką. pre-paidy zawsze są traktowane trochę z buta.
                  • Gość: rafal Re: wiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:47
                    yavorius napisał:
                    > Laska powinna zadzwonić do Ery i grzecznie przeprosić za zamieszanie,
                    > powiedzieć że jej syn to uruchomił itd. A wrzaski że złodziejstwo i
                    > oszukaństwo, są po prostu niepoważne. Pomijam już fakt, że po prostu mogłaby
                    te
                    > minuty wykorzystać, przecież nie będzie wiecznie za nie płaciła dodatkowo.
                    jest to złodziejstwo

A ja popieram OSZUKANĄ. Jet to dranstwo traktować zmianę umowy przyciskiem
                    telefonu.
                    Słyszałem ta promocie i w niej nie informuja nas ze jesli wcisne jedynke to
                    zgodnie z regulaminem nie mozna dektywizować do konca trwaniaumowy!!!
                    • yavorius Re: wiesz 04.04.07, 10:04
                      Gość portalu: rafal napisał(a):
                      > A ja popieram OSZUKANĄ. Jet to dranstwo traktować zmianę umowy przyciskiem
                      > telefonu.

To nie jest zmiana umowy.

##
                      > Słyszałem ta promocie i w niej nie informuja nas ze jesli wcisne jedynke to
                      > zgodnie z regulaminem nie mozna dektywizować do konca trwaniaumowy!!!

Kłamiesz. To jest jednorazowy pakiet, który się deaktywuje po jego zakończeniu.
                      Więcej tu:
                      era.pl/index.php?id=dlug_roz_r§ion=indy
                      Generalnie jak czegoś nie wiesz, to nie pisz i nie wprowadzaj w błąd innych.
                      • Gość: goa Re: wiesz IP: 83.2.116.* 04.04.07, 18:16
                        yavorius napisał:
                        wiecej tu:

Chyba nie umiesz czytać !!!

W paragrafie 5 pisze jak wół!!!!

"Abonent nie ma możliwości dezaktywacji pakietów minut.""

• yavorius Re: wiesz 04.04.07, 18:18
                          Tak, nie ma możliwości dezaktywacji, jeśli je uruchomi. Ale one się same
                          wyłączą. Zadzwoń do BOA i napisz, co od nich usłyszałeś. Śmiało.
    • ncc2000 Re: ................... perfidny podstep ERY..... 04.04.07, 12:12
      Typowe. Klient coś kupuje, potem rozmyśla się a winę próbuje zrzucić na
      sprzedawcę. To nie jest żadne oszustwo.
      • gale Re: ................... perfidny podstep ERY..... 04.04.07, 20:57
        To nie jest oszustwo - to jest hucpa analfabety. Niestety, żałosne. Niestety,
        nagminne.
    • szprota ekhem 05.04.07, 21:00
      1. pakiet jest jednorazowy.
      2. operator zakłada, że to właściciel korzysta z komórki.
      3. dziecku, skoro już musi być pod telefonem, kupuje się pre-paida. już
      widywałam rachunki na 700 zeta, bo się dziecko bawiło...
      4. napisz mejla na boa@era.pl i opisz tę sytuację. regulamin regulaminem, ale
      jeśli to wyjaśnisz bez inwektyw, tak jak tutaj, może ci pójdą na rękę.
      5. era nie oszukuje z darmowymi rozmowami. wiesz, ile to kosztuje, jak to się
      włącza, ile to działa.
      6. natomiast we mnie też budzi wątpliwości fakt, że wystarczy wcisnąć jeden
      klawisz, by uruchomić płatną usługę. powinien być dokładniejszy proces
      identyfikacji klienta.
      • Gość: joasia_23 Re: ekhem IP: 217.98.71.* 06.04.07, 09:35
        ja sobie uruchomiłam ten pakiet i jestem bardzo zadowolona :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka