Dodaj do ulubionych

TOP 10 wśród deweloperów

IP: 194.114.144.* 07.07.10, 13:09
powiew rekomendacji T i likwidacji Rodziny na "swoim" ???
ale ceny mogą iść tylko w górę... i nieważne że jest dwa razy drożej niż w
bogatych krajach Europy - jedynym marzeniem młodego polaka jest własne M
(choćby kosztem niewolnictwa do końca swych dni)
Obserwuj wątek
    • hollowcat Re: TOP 10 wśród deweloperów 07.07.10, 13:40
      > i nieważne że jest dwa razy drożej niż w bogatych krajach Europy

4000zł/m2 to dwa razy więcej jak w bogatych krajach Europy? 4000-4500/m2 tyle się mniej wiecej płaci za nowe mieszkania u deweloperów w dużych miastach. Pomijam Warszwę bo akurat jej nie znam, ani ich cen.

Cena troche wysoka jak na polskie warunki, ale na rynku wtórnym mieszkania są jeszcze droższe, więc w Polsce chyba jednak brakuje mieszkań.
      • Gość: Michaił Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: *.toya.net.pl 07.07.10, 13:52
        Istotny jest jedynie stosunek zarobków do cen nieruchomości, wartości bezwzględne nie mają jakiegokolwiek znaczenia. A stosunek ten pokazuje, że ceny nieruchomości w Polsce są horrendalnie wysokie.
        No i oczywiście nasz lokalny wynalazek, czyli stan deweloperski.
        Brakuje mieszkań? W blisko 40 milionowym kraju 10 największych deweloperów buduje kwartanie mniej niż 1000 mieszkań...
        • Gość: Michaił Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: *.toya.net.pl 07.07.10, 14:18
          Tfu! Trzech pierwszych miało być , nie 10...
      • Gość: Jacek Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: 194.114.144.* 07.07.10, 15:14
        w relacji do dochodów TAK !!!
      • Gość: Hania Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.10, 17:48
        nie wiem skąd takie ceny.
        Mieszkam w Krakowie i szukam mieszkania już od jakiegoś czasu. Z nowych mieszkań
        najtaniej co znalazłam to było 4949zł w Wawel Service. Tak to ceny mocno powyżej
        5000 zł.
        • Gość: mieszkaniec Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: 212.160.172.* 29.07.10, 11:05
          Wawel może jest tani, ale tylko na krótką chwilę. Buduje tanio, ale
          koszty przerzuca nielegalnie na mieszkańców. Jak przyjdzie ci
          dopłacić 'waloryzację', zapłacić za przyłącze ciepła 200tys zł do
          podziału na wspólnotę i 12tys miesięcznie za 'konserwację wind', to
          zmienisz zdanie. Oczywiście tych zapisów nie znajdziesz w jego
          umowach, bo sprytnie to maskuje. To oszust jakich mało, spójrzcie np.
          na ich warszawską inwestycję, orąbali ludzi jak mało i jeszcze chwalą
          się, że 'tak się teraz robi interesy'. Kupiłem tam mieszkanie i nie
          polecam!
          forum.gazeta.pl/forum/w,106,90941707,,pytanie_WawelService_Czluchowsk
          a_Swietlikow.html?s=0
        • Gość: janka Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: 195.234.9.* 14.09.12, 12:23
          dokładnie ceny i jakość osiedli Wawel Service sa super. Ja kupiłam na borkowskiej i polecam - bardzo miłe osiedle, wszystko blisko i szybko do miasta się można dostac!
    • agg Re: TOP 10 wśród deweloperów 07.07.10, 13:44
      staram sie obecnie o kredyt na mieszkanie na przedmiesciach w-wy. Generalnie
      takie mieszkanie jakie chce kupic w Polsce w angli gdzie pracuje musze zaplacic
      3,5 razy co w Polsce i to nie jest londyn. TO nawet w relacji do plac jest
      DROZEJ niz w Polsce. Takie sa realia.
      • Gość: xXx Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: 84.38.22.* 07.07.10, 13:54
        to gdzie ty w Angli mieszkasz ze chca tam ponad 3tyś L za m2 ?????
        • agg Re: TOP 10 wśród deweloperów 07.07.10, 14:19
          Kawalerka w moim miejscie do koszt 130 tys funtow a mieszkanie jak chce kupic do
          220-250 tys ale pare kilometrow stad w oxfordzie to nawet nie pytaj!!
          • Gość: Obserwtor Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: 194.181.108.* 07.07.10, 15:30
            Człowieku ogarnij się! Oxford to jeden z najdroższych okolic oprócz Londynu w
            UK! Tam mieszkają same sławy więc nie dziwne! Mój brat w zimę kupił bliźniaka w
            Leicester za 80 K GBP, blisko centrum i parku, cisza spokój i miło, w PL by w
            życiu za tyle nie kupił bliźniaka w mieście 300 tyś ludzi więc ? Jak powszechnie
            wiadomo zarobki w UK różnią się od tych w Pyrlandi...
            • Gość: qibic Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: *.ip.netia.com.pl 07.07.10, 16:26
              No teraz to przesadziłeś z tym że za 400k nie kupiłby bliźniaka w
              mieście 300k mieszkańców,
              Jak się poszuka to znajdzie nawet w Łodzi, czy Katowicach

oczywiście nie będzie to jakiś wypas a rodowód będzie z PRL, ale
              jednak.
            • Gość: wt spokojnie w pl dom za 400 tys kupisz IP: *.internetia.net.pl 25.07.10, 21:01
              Za 400 tys kupisz dom w Polsce w 300 tys mieście. Po tyle właśnie chodzą. Za to
              w UK jest większa szansa, że ów "promocyjna cena" domu oznacza mieszkanie w
              okolicy tzw "white flight" czyli takiej skąd rdzenni brytyjczycy uciekają....
    • promocjusz Drugi kwartał słabszy? DD słabo, jak inni? 07.07.10, 14:26
      Dom Development sprzedał tylko 310 mieszkań. Biorąc pod uwagę to, że q1
      jest w developerce zazwyczaj najsłabszy, a q2 najlepszy i dodając
      jeszcze to, że DD ostatnio wprowadził na rynek bardzo dużo ofert to z
      pewnością jest to wynik poniżej oczekiwań

www.bankier.pl/wiadomosc/DI-BRE-Dom-Development-sprzedal-ok-310-mieszkan-w-II-kw-2010-2172811.html
      • Gość: czytelnik Re: Drugi kwartał słabszy? DD słabo, jak inni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 19:43
        Firma deweloperska Dom Development sprzedała około 310 mieszkań w II
        kwartale 2010 roku, szacują analitycy DI BRE.

Jak sam widzisz to sa tylko szacunki analityków. Oficjalne dane DD
        opublikuje w sierpniu, musi je podac bo jest spolka gieldowa. W
        tekscie sa dane za I kwartal.
    • Gość: patrzacz TOP 10 wśród deweloperów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 01:13
      a mi się wydaje,że w tym zestawieniu jednak to Gant odniósł największy sukces.
      nie wspominają tu o wszystkich ich inwestycjach ale też nie tego tyczy raport.
      Sam fakt wejścia na Warszwkę i sprzedawania tam mieszkań z takim rezultatem to
      jest sukces. warszawa jest cholernie ciężka pod względem konkurencji i to
      dobrej konkurencji. żeby się tam wybić trzeba lat a nie 1 jednego projektu. a
      tym się udało.
      • Gość: PanBulwa Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 17:12
        Z tego co widzę to w okolicy (Wola) sprzedaż mają największą..
    • fastmatex Re: TOP 10 wśród deweloperów 13.07.10, 16:38
      Właściwie nic spacjalnie nowego ten top 10 nie wnosi. Zdecydowanie bardziej
      lubię zestawienia procentowe. Co mi po tym,że ktoś sprzedał 100 mieszkań skoro
      wybudował 3000?Fakt ,że niektórzy maja imponująca liczbę świadczy tylko o tym,że
      promocje robią swoje.Większość mieszkań poszła w momencie gdy dodawali miejsce
      postojowe gratis albo tak jak Gant 10% dla pierwszych kupujących.Czołówka w
      każdym razie taka jakiej się spodziewałem,ale myślę,że kolejny kwartał zmieni
      nieco kolejność.
    • Gość: gość dolcan nie dotrzymuje terminów! UWAGA IP: *.chello.pl 06.08.10, 21:44
      Więcej na

www.bozo.pl/Firmy/Deweloperzy/Dolcan/
    • Gość: j23 TOP 10 wśród deweloperów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 01:21
      jutro prawdopodobnie raport za półrocze.ciekawe jakie zmiany w czołówce?
    • Gość: Karolek Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: *.aster.pl 28.10.10, 16:48
      Nie wiedziałem, że Gant jest już na czwartym miejscu, w Warszawie dopiero jeden projekt, a już jest tak wysoko w rankingu? Dziwne, szybko dostał się do 10.
    • Gość: lucky TOP 10 wśród deweloperów IP: *.chello.pl 28.10.10, 22:39
      gant bardzo ładnie, ale można było się tego spodziewać, już wcześniej przecież były znane dane o dużej liczbie sprzedanych mieszkań i ciągle rosnącym zainteresowaniu
      • Gość: tomasz Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: *.aster.pl 10.11.10, 14:23
        Ja czytałem, że Gant jest na trzecim miejscu i też nie wiem jak to zrobił, ale mu się udało. Może dobre ceny i lokalizacje sprawiły taką szybką sprzedaż, no i postawili na promocje.
        www.rp.pl/artykul/8,417862_Dom_Development__J_W__Construction_i_Gant_sprzedaly_najwiecej_w_2009_r_.html
        • Gość: roberto Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: *.chello.pl 12.11.10, 13:09
          gant idzie jak burza, jak tak dalej będzie to szykuje nam się nowy lider na rynkach deweloperskich
    • Gość: NIE marcin mazurek Re: TOP 10 wśród deweloperów IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 02:20
      Odradzam zatrudnienie budowlańca Marcina Mazurka ok. 30lat z Lublina , obecnie ukrywającego się w Dublinie. To niesolidny pracownik, podkrada pieniądze i nie rozlicza się z kolegami, pije w pracy i pracuje na czarno, bez faktur, pobiera wyłącznie zaliczki i i nie kończy prac.
    • Gość: 123 TOP 10 wśród deweloperów IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 02:21
      123 Odradzam zatrudnienie budowlańca Marcina Mazurka ok. 30lat z Lublina , obecnie ukrywającego się w Dublinie. To niesolidny pracownik, podkrada pieniądze i nie rozlicza się z kolegami, pije w pracy i pracuje na czarno, bez faktur, pobiera wyłącznie zaliczki i i nie kończy prac.
      • igoran Re: TOP 10 wśród deweloperów 27.11.12, 14:45
        w top 10 napewno nexx za rozsadna cene, solidnosc i estetyke!
    • Gość: NAJLEPSI TOP 10 wśród deweloperów IP: *.216.217.178.ip4.netico.pl 16.12.12, 20:34
      zgadzam sie, NEXX, zwlaszcza jego inwestycja Park Chopina
    • Gość: eet TOP 10 wśród deweloperów IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 08:11
      wcale mnie ten ranking nie dziwi, każdy chce mieć swoje własne mieszkanie bo co to za komfort wiecznie wynajmować. A do tego koniec z rodzina na swoim więc tym bardziej ludzie chcieli skorzystać z okazji. Myślę, że w następnym kwartale walka o pierwsze miejsce będzie jeszcze bardziej zacięta i jw construction coś wymyśli żeby być na początku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka