Dodaj do ulubionych

SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza

IP: 93.175.85.* 25.01.14, 19:59
Willa Maxima - czy ktoś może pochwalić się doświadczeniami?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.14, 10:11
      Też jestem zainteresowana i chętnie dowiedziałabym się czegoś od osób które już tam mieszkają.
      • czosnekdg Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 20.08.15, 15:55
        Zdecydowanie odradzam zakup od tego developera - sprzedający nie szanujący kupujących traktujący ich jakby kupowaliby altanę na ogródku działkowym - nastawiony tylko na kasę

słaba jakość wykonania krzywe, sufity, ściany, tragiczne wylane schody, przeciekający dach oraz przeciągające się w nieskończoność prace wykończeniowe
        - deweloper pan G/biuro new vision/kancelaria notarialna grupa wzajemnej adoracji
        pani z biura zapewniająca o super intencjach sprzedającego i łapiącą się tanich chwytów manipulacji jak to było super przy poprzednich inwestycjach - zasady sprzedaży zmieniane po wpłaceniu zaliczki (mamienie umową developerską a nagle zmiana na zakup z rynku wtórnego)

oczekiwanie wysokiej zaliczki (prawdopodobnie) aby finansować prace wykończeniowe na poprzednich budowach
        wymuszanie podpisania aktu notarialnego/zapłacenia przy nie skończonej inwestycji (developer chciał podpisać umowę gdzie w mieszkaniu nie było sufitów !!! i dla niego oraz biura new vision było to ?normalne?)- brak jakiegokolwiek protokołu zdawczo odbiorczego i pretensje sprzedającego o sprawdzanie jakości wykonania (?najpierw niech Pan kupi a później będzie pan reklamował?)

zmienianie ustaleń i udawanie, że nie pamięta się wcześniejszych bądź przekręcanie ich na swoją korzyść

jedynym plusem jest cena - tym którzy jednak się zdecydują polecam dokładne spisanie każdego najmniejszego szczegółu (bardzo dokładnie np. ilość parapetów/okien/kaloryferów ich lokalizacja - wysokość itp.) na piśmie z panem G (każdą zmianę potwierdzać pisemnie - nie przez telefon) i absolutnie nie podpisywanie aktu notarialnego/przelewanie środków gdy inwestycja nie będzie wykończona i sprawdzona w 100% zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami (ściany, sufity, dach - najlepiej wynająć do tego fachowca i pracami wykończeniowymi wokół budynku, bramy, trawniki) sprzedający przekręcają umowę tak aby był to zakup z rynku wtórnego co oznacza jedno???.. ?widziały gały co brały? i wyegzekwowanie od pana G czegokolwiek później kończy się proszeniem o łaskę
        absolutnie nie zgadzać się na wpłacenie więcej niż 10 % zaliczki

jeżeli zapłaci się wcześniej później wykończenie przeciąga się w nieskończoność w moim przypadku pół roku !

pan G z biurem nieruchomosći pod pozorem ewentualnych problemów z dokumentacją wyciągają termin oddania inwestycji ?na wszelki wypadek?

kupiłem i żałuje jakbym miał podjąć decyzje jeszcze raz wolałbym dołożyć te pare tyś i kupić u profesjonalistów i lepszej jakości - aby zaoszczędzić sobie nerwów i kontaktów z panem G

nie polecam !!
      • czosnekdg Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 25.11.16, 11:29
        serce rośnie na tyle pozytywnych komentarzy na temat naszego 'lidera' deweloperki z dąbrowy tempo i ilość pojawienia się komentarzy niesamowite i jakieś takie w jednym stylu ;) - nadal bardzo ODRADZAM !a potencjalnych zdroworozsądkowych klientów firmy Columen zachęcam mimo wszystko do kontaktu na priv czosnekdg@gmail.com lub do odwiedzenia byłych klientów np na ul. franciszkańskiej, dębowej czy nowej inwestycji na narodowej bo może się okazać, że jedyny kto dostał wino od Pana G to ten kto pisał te pozytywne komentarze ;)
    • czosnekdg [...] 22.06.15, 11:22
      Treść postu jest niedostępna.
    • czosnekdg Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 11.04.16, 12:26
      Zdecydowanie odradzam zakup od tego developera - sprzedający nie szanujący kupujących traktujący ich jakby kupowaliby altanę na ogródku działkowym -

słaba jakość wykonania krzywe, sufity, ściany, tragiczne wylane schody, przeciekający dach oraz przeciągające się w nieskończoność prace wykończeniowe

wymuszanie podpisania aktu notarialnego/zapłacenia przy nie skończonej inwestycji (developer chciał podpisać umowę gdzie w mieszkaniu nie było sufitów !!! i dla niego oraz biura new vision było to -normalne - brak jakiegokolwiek protokołu zdawczo-odbiorczego i pretensje sprzedającego o sprawdzanie jakości wykonania ("najpierw niech Pan kupi a później będzie pan reklamował")

zmienianie ustaleń i udawanie, że nie pamięta się wcześniejszych bądź przekręcanie ich na swoją korzyść

jedynym plusem jest cena - tym którzy jednak się zdecydują polecam dokładne spisanie każdego najmniejszego szczegółu (bardzo dokładnie np. ilość parapetów/okien/kaloryferów ich lokalizacja - wysokość itp.) na piśmie z panem G (każdą zmianę potwierdzać pisemnie - nie przez telefon) i absolutnie nie podpisywanie aktu notarialnego/przelewanie środków gdy inwestycja nie będzie wykończona i sprawdzona w 100% zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami (ściany, sufity, dach - najlepiej wynająć do tego fachowca i pracami wykończeniowymi wokół budynku, bramy, trawniki)
      absolutnie nie zgadzać się na wpłacenie więcej niż 10 % zaliczki

kupiłem i żałuje jakbym miał podjąć decyzje jeszcze raz wolałbym dołożyć te pare tyś i kupić u profesjonalistów i lepszej jakości - aby zaoszczędzić sobie nerwów i kontaktów z panem G

nie polecam !!
      • magdalenkaa1976 Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 04.12.16, 23:18
        Czosnek a poprawił ci te sufity czy dalej masz takie krzywe :)))) ?????

Michał znamy się od wielu lat i czemu nie reagujesz na oczernianie Cię w sieci. .Konkurencja jest w tej chwili bezwzględna a ludzie no cóż to tylko ludzie
        Ja kupiłam od Michała zresztą sąsiada, dom na Uroczej.Jak będzie sprzedawał kolejny to też kupię !!!!!!!
        Czosnek czy kupowałeś wcześniej mieszkanie żeby mieć porównanie co do sprzedających osób???
        bo chyba opisujesz nie tą osobę .Co prawda piszesz Pan G. ale wszyscy wiemy że chodzi o Michała Grobelnego bo on jest znany ze swoich inwestycji.
        Powiem szczerze że twój pseudonim Czosnek, śmierdzi mi jakąś intrygą .Napisz ktoś ty za jeden i gdzie Cię tak oszukano.
        Magdalena ul.Urocza
    • jagsta1978 Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 19.09.16, 15:28
      Ja zakup W.M w 2015 wspominam bardzo miło.
      Jeżeli chodzi o fachowość Swojem nie mam nic do zarzucenia, może termin był przeciągnięty o miesiąc ale wiedziałem o tym i jestem tylko wdzieczny Panu Grobelnemu który.tłumaczył mi żeby lepiej poczekać aż wyschnie niż zrobić metodą mokre na mokre bo wtedy wszystko odparzy i odpadnie.

Z poważaniem
    • jagsta1978 Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 19.09.16, 15:31
      Ja zakup W.M w 2015 wspominam bardzo miło.
      Jeżeli chodzi o fachowość Swojem nie mam nic do zarzucenia, może termin był przeciągnięty o miesiąc ale wiedziałem o tym i jestem tylko wdzieczny Panu Grobelnemu który.tłumaczył mi żeby lepiej poczekać aż wyschnie niż zrobić metodą mokre na mokre bo wtedy wszystko odparzy i odpadnie.

Z poważaniem
    • jagsta1978 [...] 27.09.16, 13:58
      Treść postu jest niedostępna.
      • jad.woz Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 27.09.16, 14:34

Czym się różniły te inwestycje i czego tak żałujesz ???

Aktualnie mam zarezerwowane mieszkanie u Grobelnego w jego nowej inwestycji Willa Maxima XI .Jak dotychczas prace idą zgodnie z planem Zapłaciłam co prawda więcej zadatku niż przestrzegał Czosnek ale w zamian zooferował dodatkowe wykończenie.
        Jak będzie zobaczymy????Moje mieszkanie ma być gotowe w grudniu 2016
        Jedwiga - Willa mMaxima XI
        • jagsta1978 Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 27.09.16, 23:04
          jad.woz napisał(a):

>
          > Czym się różniły te inwestycje i czego tak żałujesz ???
          >

te dwie inwestycje różniły się metrażem na Franciszkańskiej wybudowali dwupoziomowe łącznie miało 110m2 a teraz te dodatkowe metry z pewnością by się przydały :) ale zawsze mogę sprzedać obecne i kupić kolejne już większe mieszkanie bezczynszowe od Grobelnego
    • stelmach78 Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 27.09.16, 14:52
      Dla mnie akurat wszystko zorganizowane idealnie. Tzn. za niczym nie musiałam latać sam dostałem smsa z biura nieruchomości gdzie mam się stawić u notariusza i o której godz.
      Wszystko było przygotowane na czas i jeszcze miałem całe koszty transakcji w cenie mieszkania nie wiem jak ty ale mnie to bardzo odpowiadało.Znajomy jak kupował mieszkanie od innego dewelopera to miał niezłą jazdę z notariuszem Non stop zmieniany był adres kancelarii notarialnej,za każdym razem notariusz wymagał innych dokumentów zarówno od sprzedającego jak i od mojego znajomego.Przeżył gehennę bo zapewne wiesz co to znaczy wziąć 3 razy urlop aby móc podpisać akt notarialny i jeszcze skroili go 4 tysie za ten akt :(((( A z Panem Grobelnym , można się było umówić tak jak mi pasowało i nie musiałam tracić 3 dni urlopu aby załatwić sprawę zakupu mieszkania.
      Pełen profesjonalizm gorąco polecam !!!
    • pawel78sergio Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 10.10.16, 15:02
      Gość portalu: Grzeogrz napisał(a):

> Willa Maxima - czy ktoś może pochwalić się doświadczeniami?

moje doświadczenia z Swoje M jest jak najbardziej pozytywne. U mnie po pierwszej zimie popękała fuga w płytkach na zewn przed drzwiami wejściowymi. Zgłosiłem to do Pana Michała nawet nie czeakałem na odpowiedź przyjechała ekipa od niego po 3 dniach od mojego tel.Starą fugę wydłubali położyli nową zostawili wino z dedykacja dla mojej żony i tyle ich widziałem .Ta trzyma się już trzy lata i żona żartuje żebyśmy coś popsuli to znowu przyjadą od Grobelnego i przywiozą jej wino.

Paweł Willa Maxima ul.Partzantów
    • stan.dybal Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 10.10.16, 15:17
      Dla mnie nie jest istotne od kogo kupiłem ale co kupiłem i nie mam się do czego przyczepic a mieszkamy już rok.
      Sam temat ich inwestycji wydawał się fajny, powiedział mi o tym znajomy.
      Zaryzykowałem kupiłem już po wpisie Czosnka i zajebiste jest to że nie pokryło się nic o czym pisze Czosnek i że nie płacę czynszu, nie utrzymuje jakichś damulek ze spółdzielni. Przepraszam wszystkie damulki ze spółdzielni.
      • czosnekdg Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 25.11.16, 11:30
        serce rośnie na tyle pozytywnych komentarzy na temat naszego 'lidera' deweloperki z dąbrowy tempo i ilość pojawienia się komentarzy niesamowite i jakieś takie w jednym stylu ;) - nadal bardzo ODRADZAM !a potencjalnych zdroworozsądkowych klientów firmy Columen zachęcam mimo wszystko do kontaktu na priv czosnekdg@gmail.com lub do odwiedzenia byłych klientów np na ul. franciszkańskiej, dębowej czy nowej inwestycji na narodowej bo może się okazać, że jedyny kto dostał wino od Pana G to ten kto pisał te pozytywne komentarze ;)
    • synodwujka Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 25.11.16, 12:43
      Mogę się pochwalić "doświadczeniami". Po pierwsze wysyp tendencyjnych komentarzy na etapie nowych realizacji dewelopera, ich treść i jakość budzą "pewne" wątpliwości. Z pewnością są za to przezabawne. Grupa euforycznych klientów, dająca się pokroić za realizatora swoich inwestycji bez cienia refleksji i krytycyzmu? obiektywnie? mhm? Plus hit z winem. Gratulacje! Co do mnie. Mieszkam w Villi maxima i nie będę przesadnie hamletyzował. Oczywiście poślizg w oddaniu ( u mnie szedł w grube tygodnie ), za to ekspresowe tempo realizacji płatności. Po rozliczeniu zaczynają się kłopoty z komunikacją i otwartością inwestora. Niedoróbki bywają mniejsze i większe ( u użytkowników znam przykłady rażące, potrafiące schrzanić radość z mieszkania ). Usuwanie wad nie następuje płynnie. Jest niemiło ( klient wróg ), często procedura ciągnie się w nieskończoność. Zwróciłbym szczególną uwagę na efektywność ogrzewania, dmuchające wentylacje, dramatyczną ekipę od drzwi wejściowych. Ogólnie żyję, mam rodzinę i staram się nie siać przesadnego defetyzmu. Kontakt z inwestorem OK na etapie zakupu i płatności. Potem schody komunikacyjno-cywilizacyjne. Inwestor czasem nie dotrzymuje danego słowa i celowo lub nieświadomie mija się z prawdą. Wady są pewnie jak we wszystkich tego typu inwestycjach, ale sposób załatwiania spraw z nimi związanych pozostawia wiele/mnóstwo do życzenia. Moja rada. Jak kupujesz czytaj wszystko co podpisujesz, patrz na ręce wykonawcom. Płać jak zobaczysz, ocenisz, zaakceptujesz. Pamiętaj, że pośrednicy grają w zespole inwestora i mogą mieć kłopoty z obiektywnym oglądem rzeczywistości. Oraz co podkreślam przede wszystkim, stosuj zasadę ograniczonego zaufania. Ja się zawiodłem. Nie bądź następny!
      • swojem Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 02.12.16, 14:02
        Zawiedziony Synu od wujka zapraszam do bezpośredniego kontaktu ze mną, a nie do wylewania żali przez internet. Nie przypominam sobie aby temat drzwi i grube poślizgi były kiedykolwiek zgłaszane. Mój numer telefonu znany jest wszystkim klientom i w miarę możliwości staram się odbierać wszystkie telefony. Zapraszam do kontaktu tel: 501 676 743
        • synwujka Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 05.12.16, 22:36
          Żale? Opisałem swoje spostrzeżenia w ww. temacie. Niech czytający sami wyrobią sobie opinię na ten temat. Ja uważam, że Pana stosunek do klienta pozostawia wiele do życzenia. Zresztą przedstawiałem to kilkukrotnie w rozmowie bezpośredniej. Uważam, że w próżnię niestety. Stąd taka forma wyrazu. Tyle w temacie.
      • swojem Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 02.12.16, 14:15
        odnośnie ogrzewania oraz wentylacji zachęcam do wykonania obowiązkowego przeglądu tychże instalacji oraz zapoznania się z instrukcją obsługi kotła CO. Czekam na kontakt
        • synwujka Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 05.12.16, 22:45
          O tak. To komentarz w pełnej krasie. Dmuchające wentylacje po prostu wymagają przeglądu. A gamoń klient nie przeczytał instrukcji obsługi pieca co. Klasyk.Ehhh. Tak to właśnie wygląda.
    • swojem Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 02.12.16, 13:55
      Witam Wszystkich.
      Tu całe zło Dąbrowskiej Deweloperki czyli Michał Grobelny.
      Szczególnie witam Czosnkadg czyli p. Grzegorza G. który zakupił mieszkanie w Willi Maxima przy ul. Dębowej - mam nadzieję Panie Grzegorzu, że nie ma mi Pan za złe, że Pana zdemaskowałem na forum.

Nie wdając się z Panem w dyskusję przypomnę Panu kilka faktów z naszej transakcji.
      Krzywe sufity załatwiliśmy w dwa dni, od momentu zgłoszenia przez Pana ich nieprawidłowości, tzn: zostały zerwane w całości i położone od nowa, było to już rok temu, czyli w 2015, więc dlaczego w tym roku zamieszcza Pan post i wypisuje bzdury na temat swoich rzekomo krzywych sufitów ?!
      Cieknący dach również został od razu poprawiony, tak jak ktoś to już tu wcześniej opisał - niestety tego zapomniał Pan dodać !
      Przypominam, że wiosną tego roku pożyczyłem Panu nieodpłatnie osuszacze i do dziś dzień mi ich Pan nie oddał, ale wkrótce się o nie upomnę.
      Jak rozumiem zacieków nie ma, bo nie patrzył by Pan na nie i nie zgłosił kolejnej reklamacji ?!
      A co do krzywo wylanych schodów, to jest Pan bardzo niesprawiedliwy, gdyż pragnę Panu przypomnieć, iż mieszkanie które Pan ode mnie kupił było sprzedawane w stanie surowym zamkniętym, a tylko jego część - a konkretnie pierwszy poziom, był doprowadzony do stanu deweloperskiego.
      Przypominam, że taka była Pana decyzja, gdyż to Pan nie miał środków finansowych na zakup mieszkania w pełnym stanie deweloperskim .
      Więc tak jak się umówiliśmy, wiele prac nie było zrobionych, bo miał je Pan zrobić sam we własnym zakresie, w późniejszym i dla Pana dogodnym terminie, a w zamian cena mieszkania została obniżona o kilkadziesiąt tysięcy.
      Przepraszam Pana za otwartość i jawność dyskusji, ale to Pan ją zapoczątkował nie dając mi żadnych szans na obronę. Pominął Pan również kilka istotnych szczegółów. Internet daje niestety możliwość anonimowego i bezkarnego opluwania innych.
      Na szczęście wiele tu piszących osób zna mnie i ocenią sami Pana kłamliwe oszczerstwa pod kątem mojej osoby i mojej firmy. Pozdrawiam
      • czosnekdg Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 05.12.16, 22:54
        Panie Michale to może warto zastanowić się nad sprzedawaniem nieruchomości tylko i wyłącznie znajomym - zawsze zadowoleni nie narzekający nie wyrażający opinii lub same pochlebne - niestety też wpadłem w tą pułapkę - dlatego przestrzegam innych

- nikt anonimowy nie jest - kontaktując się ze mną droga mailową można ze mną porozmawiać telefonicznie lub na żywo zgodnie z Pana deklaracją, że potencjalnych klientów 'będę odsyłał bezpośrednio do Pana'

- zakładam też, że 'kłamliwy' post zaskoczył Pana dopiero teraz a nie kilka miesięcy temu kiedy warunkował Pan sąsiadom ustępstwa w zamian za skasowanie dyskusji z forum

nie moja intencją jest przerzucanie się na historie z Panem które ja oraz sąsiedzi czy inni kupujący mieliśmy w trakcie współpracy bo pewnie brakłoby miejsca a Pan do każdego ma swoją historyjkę jak ta o braku u mnie środków na zakup czy schodach na 1 kondygnacji w stanie surowym -np. drzewo na środku drogi dojazdowej zapewne wedle Pana teorii wyrosło znienacka albo sami je Panu na złość posadziliśmy .....można by tak w nieskończoność ....

może zamiast tego należałoby pomyśleć jak postępować z klientami w przyszłości aby nie musieć czytać takich postów na swój temat - i tego Panu życzę
    • pawelpac84 Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 25.12.16, 12:03
      Odradzam firmę columen, Dają gwarancje 25 lat na produkt u mnie po 4 latach popękał gont i stwierdzono ze to wina podniesienia desek. Popękały pojedyncze gonty na długości 10cm - 20cm ( deski maja min 4 m na dachu). Wymieniłem gont na własną rękę udało się pojedyńcze gonty ale niestety po pół roku są następne pęknięcia. Prawdopodobnie czeka mnie wymiana całego dachu...
    • ximico2004 Re: SwojeM Columen Dąbrowa Górnicza 10.02.17, 10:33
      Czy ktoś z zadowolonych klientów firmy Columen może pochwalić się dokumentacją powykonawczą, którą deweloper - zgodnie z literą prawa jest zobowiązany przekazać właścicielowi?
      U nas jest z tym jakiś problem. Ciekawe dlaczego?

"RZEKOMY INWESTOR"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka