Dodaj do ulubionych

Wołomin, City Development

17.10.14, 15:02
Odradzam, w zakupionym mieszkaniu (Hutnicza) usterki gwarancyjne nie są likwidowane przez Dewelopera (pomimo słownych deklaracji), lub też Deweloper nie odpowiada na wezwania do ich usunięcia.
Przykładowe usterki:
- niedomykające się okna / drzwi balkonowe
- bardzo niski poziom zabezpieczeń antykorozyjnych elementów stalowych balustrad i ogrodzenia (ogniska korozji)
- popękana więźba dachowa
- źle zaprojektowana i wykonana wentylacja grawitacyjna ("ciąg wsteczny")
- źle zaprojektowane i wykonane ogrzewanie podłogowe (praktycznie brak regulacji)
Niestety, z postępowania Dewelopera wynika, iż w celu likwidacji usterek będzie konieczność wstąpienia na drogę sądową...
Obserwuj wątek
    • paradysone Re: Wołomin, City Development 21.11.14, 19:24
      Deweloper usunął cześć usterek, czekamy na usunięcie pozostałych zgłoszonych już dość dawno temu. Być może uda się to załatwić bez drogi sądowej.
      • 7klipsch Re: Wołomin, City Development 02.12.14, 22:13
        Dziekuję za info - właśnie zainteresowałem się ofertą tego dewelopera, chyba się odinteresuję.
        Tak z ciekawości to na wezwania dotyczace naprawy usterek w ogóle ktoś, odpowiadał czy zbywał temat?
        Czy w ogóle udzielił gwarancji czy tylko rękojmii, która wynika z przepisów?
        Tak z ciekawości, czy ogrzewanie podłogowe nie dogrzewa czy tylko jest problem ze sterowaniem?
        Po za tym jak deweloper naprawi źle wykonane ogrzewanie podłogowe? Zerwie parkiet, za który zapłacił kupujący lokal i przełoży rurki? Kto zwróci koszty materiałów i robocizny układania podłogi?
    • marek-poligot79 Re: Wołomin, City Development 18.02.18, 22:46
      ODRADZAMY ! Tylko wszystko pięknie wygląda słownie ! Nie dość, że perfidnie oszukuje to do usunięcia usterek się w ogóle nie kwapił, a co przychodziła ekipa to wychodziły, robiliśmy sami i poprawialiśmy, mieszkamy i w sumie teraz jesteśmy już zadowoleni, ale nie smak został bardzo duży po współpracy z Panem Orłowskim. Mogę śmiało napisać, zastanówcie się kilkanaście razy zanim wstąpicie na drogę współpracy z city development w Wołominie. Kupa nerwów, a czasami miałem ochotę po prostu mu przyłożyć.
    • krzysztof2.66 Re: Wołomin, City Development 09.03.18, 21:07
      Generalnie słaba jakość wykonania, od groma poprawek ( które oczywiście zrobiliśmy na własny koszt ),nawet już nie chciało mi się do niego dzwonić i prosić o usunięcie usterek, nie mogłem już patrzeć na niego. Ekipy które robią u niego to jakieś nieporozumienie. On sam niesamowity oszust. Drugi raz na pewno bym się nie zdecydował, omijać szerokim łukiem, szukać czegoś innego.
    • considhude Re: Wołomin, City Development 11.05.18, 23:10
      Strasznie oszukuje, ponieśliśmy z żoną spore konsekwencje z powodu jego oszust i nie dotrzymywania terminów, zapewniał o oddaniu kluczy do zakupionego segmentu więc sprzedaliśmy mieszkanie i jeden z interesów, w konsekwencji wylądowaliśmy na wynajmie przez prawie rok, a termin obiecany notorycznie się odciągał, potem bezczelny po prawie 8 miesiącach zwłoki powiedział mojej żonie, że on robi nam przysługę, że daje nam klucze, ponieważ odbiór nie odbył się w sposób prawidłowy wyszło sporo usterek, no ale akurat tu usunął bez większych problemów.
      • lwiontko0 Re: Wołomin, City Development 27.09.18, 12:33
        Witam proszę o kontakt chciałabym coś więcej się dowiedzieć. Interesuje mnie zakup segmentu u tego developera. Lwiontko1979@gmail.com
        • adel1902 Re: Wołomin, City Development 18.10.18, 17:52
          jaki był powód tak długiego czasu oczekiwania? my też jesteśmy zwodzeni od kilku miesięcy i co miesiąc kolejne przekładanie odbioru mieszkania
    • robyn212 Re: Wołomin, City Development 03.06.19, 15:33
      Witam, też jestem zainteresowany segmentem tego dewelopera na osiedlu villa nova w Ząbkach. Jest ktoś kto miał doczynienia z segmentami na tym osiedlu u tego dewelopera? Prosiłbym o kontakt: lubiemalowac1@gmail.com. Zależy mi na czasie ponieważ oglądałem lokal ale po opiniach, które przeczytałem mam mieszane uczucia.
      • lidkakob1978 Re: Wołomin, City Development 23.06.19, 21:37
        Nie wiem, czy już jest Pan zdecydowany na 100% na Villę Novę, ale jeśli nie to w Ząbkach z własnego doświadczenia polecam osiedle Neptun. Na pewno mieli w ofercie fajne mieszkania z ogródkami jak szukaliśmy czegoś dla siebie. Nam akurat zależało na mieszkaniu na wyższym piętrze. Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów :)
        • mpawlak232 Re: Wołomin, City Development 11.09.19, 12:16
          W którym miejscu to osiedle?
    • bizplanner Re: Wołomin, City Development 15.09.19, 19:00
      Jeśli jesteś deweloperem i potrzebujesz biznes planu pod finansowanie (bank lub fundusz inwestycyjny, albo prywatny inwestor) to pomogę we wszystkim

www.bizplanner.pl
    • mpawlak232 Re: Wołomin, City Development 27.09.19, 14:51
      Dziękuję za cynk :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka