Dodaj do ulubionych

Trójmiasto - deweloperzy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:33
kogo polecacie? a kogo należy unikać? w jakich dzielnicach warto mieszkać?
chodzi mi o to, że będzie np. bardzo ładna inwestycja, a dojazd okaże się
tragiczny.
Obserwuj wątek
    • monisia_77 Re: Trójmiasto - deweloperzy 01.05.06, 23:40
      może INPRO? ich hasło reklamowe to "mieszkania w najlepszych lokalizacjach" i z
      tym chyba nie można się nie zgodzić :-)
      ja od nich kupiłam, budowa w trakcie
    • malizna74 Re: Trójmiasto - deweloperzy 11.05.06, 13:13
      Polecam stronę
      www.mojeosiedle.pl/
      są tam m.in. różne fora dotyczące poszczególnych osiedli, gdzie można podpytać
      jak się mieszka.
      Ja obecnie mieszkam na Oruni Górnej (dokładnie na w SM Południe) i jest super.
      Tylko korki :( Ale ja się przyzwyczaiłam. Niedługo przeprowadzamy się na Osiedle
      Piastów (bliżej Chełmu). Mam nadzieję, że będzie ok, ale takiej infrastruktury
      jak na Górnej to nie ma na pewno.

Wszystko zależy od wymaqań, priorytetów i zasobności portfela. INPRO buduje
      chyba fajnie i lokalizacje mają super, ale i ceny wyższe.
    • slodinil Re: Trójmiasto - deweloperzy 26.05.06, 21:43
      Ja bym polecił Invest Komfort. Lokalizacje świetne, wykończenie na poziomie,
      bez opóźnień. Tylko ceny mogą być wyższe niż u innych developerów.
    • Gość: Kiki Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.chello.pl 30.05.06, 13:45
      Tak z netu,"słyszenia" i opinii znajomych najlepsi developerzy w 3mieście
      Allcon Hossa i Ekolan - kolejnośc przypadkowa ja sam dokładnie wczoraj wybrałem
      Hossę i ich inwestycję Wiszące Ogrody ceny jeszcze w miarę terminowość i
      sympatyczne mieszkania jakie do tej pory wybudowali to to co decydowało o moim
      wyborze co do innych developerów to Inpro fajne lokalizacje ale ceny kosmiczne
      no i podobno jak zapłacisz wszystko to mają cię naprawdę głęboko w d...Invest
      Komfort jeszcze lepsze lokalizacje jeszcze większy kosmos cenowy
      • slodinil Re: Trójmiasto - deweloperzy 02.06.06, 10:35
        No to gratulacje na przyszłej drodze walki z Hossą. Ja mieszkam w jednej z ich
        inwestycji i ostatnio się dowiedziałem że mojemu budynkowi grozi katastrfoa
        budowlana bo Hossa coś "przeoczyła" czytaj zaoszczędziła. Jeszcze raz gratuluję.
        • malabru Więcej o Hossie? 10.09.06, 21:54
          A możesz powiedzieć, która to inwestycja? I o co dokładnie chodzi z tą
          katastrofą budowlaną? Bo my się własnie zastanawiamy nad kupnem mieszkania w
          Hossie.
          I może ktoś jeszcze miałby jakieś uwagi na temat tej firmy? będziemy wdzięczni
          za wszelkie info.
          Pozdrawiam,
          Marta
          • aakjam Re: Więcej o Hossie? 12.09.06, 18:37
            Jeżeli chodzi o Hossę, to mogę polecić.Mieszkania na Sadybie Orłowskiej są
            suuuper.Nie było problemów z Hossą.Solidnie budują :) jest przyjemnie :)
          • slodinil Re: Więcej o Hossie? 15.09.06, 22:12
            Sokółka
    • zlakobieta Re: Trójmiasto - deweloperzy 08.06.06, 22:04
      A ja kupiłam w Dom i Dom, a teraz się boję co z tego wyjdzie, bo nikt ich nie
      zna :(
      • slodinil Re: Trójmiasto - deweloperzy 12.06.06, 17:29
        poprzednicy w tej lokalizacji wtopili! Osiedle jest fajnie polozone i w sumie
        sam jestem ciekawy jak to wyjdzie. Powodzenia.
      • geene Re: Trójmiasto - deweloperzy 26.06.06, 08:01
        Ja też! my slę, że będzie ok, budują solidnie. W którym budynku kupiłaś?
        • zlakobieta Re: Trójmiasto - deweloperzy 03.07.06, 22:16
          W IV kupiłam.
          Na razie juz wiem, że będzie kilka miesięcy opóźnienia. Najważniejsze jednak,
          że budowa trwa i pracownicy dostaja wypłate hehe :/
          • geene Re: Trójmiasto - deweloperzy 07.07.06, 12:24
            Ja tez w IV, ale mam wrażenie, że prace w ogóle nie postępują. Myślisz, że jest
            szansa na ten rok?
            • zlakobieta Re: Trójmiasto - deweloperzy 07.07.06, 22:32
              Prace na razie trwały w środku, bo stawiali ścianki działowe. Majster mówił o
              4, a w porywach nawet 6 miesiącach opóźnienia. Ciekawe jak będzie z karami
              umownymi za opóźnienie :/
            • zlakobieta geene 12.07.06, 18:39
              Czy również dostałas propozycje aneksu dotyczącego przesunięcia terminu odbioru?
              Wydaje mi się, że to dziwne.
              Dlaczego każą nam tak po prostu rezygnować z odsetek karnych?
              Nie wiem.
              Daj znać co postanowisz, bo może powinniśmy się jakoś skrzyknąć w tej sprawie.
              Zla
              • geene Re: geene 14.07.06, 14:12
                Kiedy? Nie, nic takiego nie dostałam.
                Daj znać na maila.
                Pogadamy.
                • zlakobieta Geene - masz @ 15.07.06, 17:11

• metamorphosis4 Ja też kupiłam w Dom i Dom w IV :DD 17.07.06, 21:17
                  Również dostałam propozycję aneksu. Na razie poprosiłam o umówienie spotkania.
                  Spróbuję ponegocjować. Napiszcie dziewczyny, jeśli macie jakieś informacje na
                  temat budowy.
                  • malabru Dobra rada doświadczonej 10.09.06, 21:27
                    Podpisujcie notarialnie umowę kupna sprzedaży, bo jak wam się budowa sypnie, to
                    bez notarialnego nic nie załatwicie, a pieniądze pójdą w błoto. Lepiej dmuchać
                    na zimne. Ja miałam podobne przejścia z firmą Lammex, która budowała w Redzie
                    (zaraz po prawej stronie jak się wjeżdża do Redy od strony Gdyni). Teraz to
                    pewnie cąłe Trójmiasto zna tę historię. Zaczeło się od przesunięcia terminu
                    oddania, aneksy do umów itp. Nasz budynek z wielkim bólem postawili i udało się
                    w nim zamieszkac, Ale gdyby nam sąsiadka nie podpowiedziała, żeby podpisać akt
                    notarialny to teraz bysmy byli sprzedawani przez komornika. wielu naszych
                    sąsiadów niestety pewnie będzie musiało pogodzić się ze sprzedazą ich
                    mieszkania, bo aktu nie mieli. Postarajcie się spiknac i gdyby firma robiła
                    problemy to w kupie wymuście te akty notarialne. Dla własnego spokoju.
                  • aakjam Re: Ja też kupiłam w Dom i Dom 12.09.06, 17:59
                    metamorphosis4 napisała:

> Również dostałam propozycję aneksu. Na razie poprosiłam o umówienie
                    spotkania.
                    > Spróbuję ponegocjować. Napiszcie dziewczyny, jeśli macie jakieś informacje na
                    > temat budowy.
                    -------------------
                    MAM TAKĄ SAMĄ SYTUACJĘ.ZAJRZYJCIE NA STRONĘ WWW.MOJEOSIEDLE.PL DO
                    TEMATU "koniec melin przy Kowieńskiej" czy coś takiego,albo najlepiej w
                    wyszukiwarce znajdźcie slowo "DomiDom".Tam też ludzie skarżą się na cwane
                    aneksy.Po pierwszym,chyba styczniowym,reklamowym trochę tekście, że nowy super,
                    deweloper... A co do opóźnień w budowie i oddaniu mieszkań... szkoda słów.Mi
                    tez został zaproponowany aneks z przesunieciem terminu.O karach za opóźnienia
                    nie ma mowy.Negocjować nie chcę i nie będą. A jak sie nie podoba, to będą
                    trudności.... Skandal.
                    • metamorphosis4 aakjam 12.09.06, 20:10
                      Ja podpisałam ten aneks, bo w sumie trochę sie boję, że faktycznie zaczną robić
                      problemy. Jak do tej pory nie zauważyłam żadnych utrudnień. Od czasu do czasu
                      odwiedzam budowę i widzę, że po wakacyjnych trudnościach kadrowych, teraz
                      więcej ludzi tam działa. Kierownik zapewnia, że budIV oddadzą w terminie
                      aneksowym, czyli na koniec roku. Ja jednak nie jestem przekonana. Zastanawiam
                      się, czy za chwilę nie podsuną nam kolejnego aneksu :/
                      Podobno do końca miesiąca ma być stan surowy zamknięty, a więc wstawią okna i
                      zadaszą.
                      Zobaczymy.
      • Gość: oligo Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 02:07
        ja również zastanawiam się nad Domidom. proszę o jakieś sugestie i uwagi
        • metamorphosis4 Re: Trójmiasto - deweloperzy 25.07.06, 18:26
          Nie wiem co chcialabys wiedzieć o Domidom.
          Ja mam mieszkanie w budynku IV i na dzien dzisiejszy powiedziano mi, że odbior
          będzie na koniec grudnia. Póki co kierownik budowy potwierdza ten termin,
          chociaż przyznaje, że ma problem z pracownikami (wielu wyjeżdża za granice do
          pracy). Według mnie budowa idzie trochę niemrawo. Oprócz tego jak na razie nie
          mam uwag. Zobaczymy co będzie się działo w terminie okołoodbiorowym ;) To moje
          pierwsze mieszkanie kupowane u developera, więc pewnie nie zdaję sobie do konca
          sprawę co może jeszcze wyjść "w praniu".
      • aakjam Re: Trójmiasto - deweloperzy 12.09.06, 18:12
        Mam to samo.Dwoje moich znajomych też tam kupiło... A teraz sprawa aneksów z
        przesunięciem terminu oddania budynków :(.Zapraszam do tematu
        DOMiDOM_aneksy_skandal i na str ww.moje osiedle.pl (Mały Kack)
    • breezy Re: Trójmiasto - deweloperzy 28.06.06, 10:01
      Czesc,

Bardzo odradzam firme MACH MIESZKANIA z Pruszcza Gdańskiego - po wpłaceniu
      całej kasy wezwali nas na rozmowę i kazali dopłacić po 350 PLN od metra. W
      innym razie zaproponowali zwrot kasy plus 5% odsetek w stosunku rocznym - w
      banku płacimy 8%.
      Bardzo odradzam.
      Pozdrawiam
      • arahjan Re: Trójmiasto - deweloperzy 29.06.06, 14:16
        Pierwsze slysze o takiej zagrywce Macha. Niezle swinstwo. Ja kupilem w Gedbudzie
        i niedlugo sie wprowadzam. Opinie mieszkancow innych inwestycji Gedbudu sa
        budujace :)
        • Gość: betik Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:38
          co myślicie o gedbudzie z pruszcza! czy ktoś podpisał już umowę na osiedlu
          barbakan!
    • Gość: escargot Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:03
      Witam! Ponad półtora roku temu podpisałem z firmą MACH (nazwa firmy od nazwiska)
      umowę przedwstępną na zakup lokalu w centrum Pruszcza Gdańskiego. Budowa się
      nieco przeciągnęła, ale z tym jakoś się pogodziłem. Jakie jednak było moje
      zdziwienie, gdy Pan Mach tuz przed odbiorem mieszkania zażądał odemnie
      dodatkowej dopłatydo mieszkania pod groźbą zerwania umowy. Do tej pory sprawa
      się nie rozwiązała i jest w zawieszeniu. Prawnicy, z którymi się konsultowałem
      nie są zgodni co do tego czy Mach może zerwac umowę. Dopłata jakiej zażądał przy
      moim metrażu to 25tys złotych, tłumacząc się mgliście źle oszacowaną inwestycją.
      Odradzam kupowanie mieszkan u tego deweloper, to zwykły bandyta!
      • Gość: BPP Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.such.nat.hnet.pl 08.07.06, 16:04
        No cóż, Porsche Cayenne nie jest tanim autem - ktoś musi za nie zapłacić ;-)
        • Gość: Majatusia Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.gdynia.mm.pl 09.07.06, 00:34
          Ja odradzam PB Eko....30 czerwca minoł termin odbioru a nasz budynek nawet nie
          ma dachu. Bardzo slimacza sie z budową. Sa niesolidni pod tym względem.
          Wkurzyli mnie o to bradzo jak przysłąli liścik ze tremin odbioru to 30
          pażdiernik...oczywiście żadne odskodowanie nam nie przysługuje! Albo podpiszemy
          aneks ze sie godzimy na 30 pazdiernim albo rozwizanie umowy!!!!!!!
          • Gość: lech Re: Sopot - deweloperzy IP: 12.21.160.* 14.07.06, 14:31
            pytanie o Sopot, czy mozecie polecic deweloperow ktorzy buduija w tym miescie,
            moze jakies linki ?
            dzieki
            • Gość: yaris Re: Sopot - deweloperzy IP: *.sds.uw.edu.pl 11.10.06, 18:19
              polecam invest komfort :-) ceny miejscami szalone, ale poza tym wszystko na 5+
          • Gość: NJQ Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.dew.pl 16.07.06, 14:00
            Witam,

Nie rozumiem czemu sie tak oburzacie o przesuniecia? To jest normalka w
            budownictwie, bo nie da sie wszystkiego przewidziec jak np. bardzo sroga i
            dluuuga zima w tym roku. Przez to trza bylo zaczac o wiele pozniej wykopy itp. A
            poniewaz popyt jest mega wielki to nie proponuja odszkodowania - logiczne dzialanie.

Moi rodzice prowadza firme produkujaca stolarke budowlana i prawdopodobnie stad
            moja wyrozumialosc :P

PS. Ja kupilem mieszkanie w Doraco - budynek Perkoz :) Co prawda przy strasznie
            ruchliwej ulicy ale w centrum :)

Pozdrawiam,
            Kuba
            • zlakobieta Re: Trójmiasto - deweloperzy 16.07.06, 20:08
              Gość portalu: NJQ napisał(a):

> Witam,
              >
              > Nie rozumiem czemu sie tak oburzacie o przesuniecia?

Wcale się nie oburzamy. Wydaje mi się jednak, że skoro w umowie, którą
              podpisywałam w maju był podany taki, a nie inny termin oraz podano odsetki za
              każdy dzien opóźnienia, to należałoby tej umowy się trzymać.
              W maju było wiadomo o ile czasu opóźniła się wiosna, nieprawdaż? Zresztą
              wówczas budynek, w którym kupowałam mieszkanie był zudowany do trzeciego
              piętra, nie ma więc mowy o wykopach.
              Mieszkanie nie należy do najtańszych i chyba zrozumiałe jest, że chętnie
              wynegocjuję jakąś kwotę, która podreperuje mój budżet przeznaczony na
              wykończenie.
    • Gość: asia Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.infinity.net.pl 16.07.06, 20:01
      Witam,
      ja kupiłam mieszkanko w Allconie. Opina na temat tego dewelopera jest
      zróżnicowana, ale jak narazie jestem zadowolona. Jest terminowo (a nawet troche
      przed terminem). Miszkanie starannie zrobione, nie ma problemów z naprawą
      usterek wykrytych przy odbiorze (ja nie wykryłam, ale słyszałam od znajomych).
      Ceny przystepne. Jedyna wada to zmiany aranżacyjne - jak na mój gustceny z sufitu.
      • zlakobieta Asiu, 16.07.06, 20:08
        jeśli to nie tajemnica, moglabyś mi powiedzieć ile Allcon żąda za wprowadzenie
        zmian aranżacyjnych?
        • Gość: Asia Re: Asiu, IP: *.infinity.net.pl 16.07.06, 20:24
          z miła chęcią,
          podejścia oczywiście sa , ale jakby sie chciało je przesuwac to zaczyna sie
          jazda na pare tysiaków w samej łazience;-)

pozwolisz, że przytocze wybrane pozycje ;-)do cen należy doliczyć 7% VAT
          Hydraulika:
          przesunięcie podejścia do wanny/ podejście do umywalki -416
          podejście do kibelka -354
          podejście do prysznica (dodatkowe) - 602
          pralka, zmywarka - 298
          umywalka, zlewozmywak - 416
          Scinaki działowe (8cm/10cm)194/298 za m kw
          elektryka
          gniazdka od 81 do 149, najdroższe to telefon i antenowe
          dodatkowy obwód 186 - 298
          dzwi w standarcie wycenione na 200 zł - nie wziełabym ich za złotówke, za czybke
          dopłata 137 zł

mozna sobie zamówic dzrwi antywłamaniowe za 1987 złoty plus vat

Z rozmów z ludźmi robiacymi remonty i róznego rodzaju specami poinformowano
          mnie, że to drogo, biorąc pod uwage to, że np ryrki od wody kuja np w prawo
          zamiast w lewo ;-)
          pozdrowienia
          • malabru hydraulika 10.09.06, 21:37
            A my chcieliśmy u nas w domu podnieść doprowadzenie wody do wanny - chcieliśmy
            mieć przysznic. Zapłaciliśmy za to 100 zł. Gościu przyjechał za drugim razem,
            nieźle wcięty, ale z własnymi materiałami i zrobił dobrze...
            Chyba taniej jednak zatrudnić hydraulika samemu.
            • seba.lab Re: hydraulika 25.04.13, 18:38
              ja na mojego nie mogę narzekać. Fabryka Ciepła zrobiła wszystko profesjonalnie tu
    • Gość: ewelina Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 11:52
      doradźcie - najlepiej coś w granicach 3000-3500 zł/m2. Ekolan (te żółto-
      niebieskie i żółto-zielone), Wiszące Ogrody koło Auchana (podobno przedłużenie
      Armii Krajowej mają tam dociągnąć), BMR Nova - Nieborowska tzw. Nowy Chełm?
      pracuję w Śródmieściu (i nie zamierzam zmieniać pracy ;) ). przystępna cena i
      szybki dojazd (rzadkie korki) - da się tak, czy tak to tylko w Erze? ;) czy
      lepiej dołożyć do 4000 zł/m2?
      • aanikaa Re: Trójmiasto - deweloperzy 22.07.06, 13:39
        hej :)
        hm jeżeli chodzi o te korki.. tak, tak to sie da tylko w erze.. z tego co wiem
        od znajomych mieszkajacych na os. 5 wzgorz i na orunii gornej korki w godzinach
        szczytu koszmarne.. autobusem do gdanska glownego jedzie sie wowczas 40 minut :
        ( no ale ja tez zdecydowalam sie na takie atrakcje, kupilam mieszkanie od
        polservice'u przy malomiejskiej :) podobno za kilka lat maja cos z tym dojazdem
        zrobic ;) ja poki co mysle optymistycznie.. no i spodobalo mi sie mieszkanko i
        nie moglam sobie odmowic ;) tez zastanawialam sie nad bmr nova, ale potem
        slyszalam, ze podobno buduja na zadluzonym gruncie (ale to niepotwierdzone
        informacje, musialabys gdzies to sprawdzic), rozwazalam tez wszystkich
        develperow w tej okolicy, ale wybralam polservice. polecam forum gdansk-
        ujescisko.mojeosiedle.pl/?gdansk-ujescisko=gdansk-ujescisko.
        pozdrawiam.
        • Gość: pinn Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.nsm.pl 03.08.06, 09:34
          Mam tylko jedno pytanie, czy podpisywała pani wstępną umowę u notariusza żeby
          uniknąć sytuacji jak u Macha z Pruszcza Gd. czy zaufała Pani Polservisowi?
          (sama właśnie się zastanawiam nad polservisem i nie wiem jak rozwiązać sprawę z
          podnoszeniem cen w trakcie realizacji)
          • aanikaa Re: Trójmiasto - deweloperzy 03.08.06, 11:57
            Witam,
            Nie podpisywałam umowy przedwstępnej u notariusza. Szczerze powiedziawszy nawet
            o tym nie pomyślałam. Różni znajomi kupowali mieszkania od różnych Developerów
            i nikt się tak nie zabezpieczał i było w porządku, więc mam nadzieję, że u mnie
            też będzie ok :) Słyszałam o tej firmie Mach z Pruszcza, sprawa tak
            beznadziejna, że szkoda słów..
            No nic, jestem dobrej myśli :)
            Pozdrawiam.
    • she.ona INPRO 19.07.06, 21:12
      co sądzicie o tym deweloperze?
    • aanikaa Re: Trójmiasto - deweloperzy (Polservice) 22.07.06, 13:28
      Witam,
      Ja ze swojej strony polecam Polservice. Kupiłam u nich mieszkanie 2 m-ce temu
      na osiedlu Błękitna Kaskada, odbieram w marcu '07. Jak na razie (odpukać!!) z
      developerem nie mam żadnych problemów, wszelkie potrzebne dokumenty do kredytu
      dostałam bez problemu. Budowa przebiega zgodnie z planem, więc mam nadzieję, że
      dokonałam dobrego wyboru :-) Jak już zamieszkam, podzielę się opinią co do
      wykonawstwa. Niestety mają kiepską stronę www.polkar.biznet.pl, więc żeby się
      czegoś konkretnego dowiedzieć trzeba się udać do biura osobiście. Obecnie w
      budowie jest już blok nr 3 gdzie ceny kształtują się ok 3380 zł/ m2, a niedługo
      ma ruszyć sprzedaż bloku 4. W razie jakichś pytań chętnie odpowiem :-)
      Pozdrawiam.
      • ol69 Re: Trójmiasto - deweloperzy (Polservice) - ceny 09.08.06, 08:55
        Czesc,
        Drobna korekta: cena mieszkania w bloku nr 3 wynosi 3010z l/m2. Wiem, bo tyle
        zaplacilam. Cena wyzsza, o ktorej piszesz, dotyczy bloku nr 4, ktorego budowa
        niedawno sie rozpoczela.
        Pozdrawiam wszystkich Kaskadowcow!
    • ashar26 Trójmiasto - deweloperzy (Polservice) 24.07.06, 10:22
      Ja też jestem oczekującą mieszkanką Błękitnej Kaskady ( Polservice), ale już
      na 30 września 2006. Jak czytam o Waszych deweloperach jestem przerażona. Na
      szczęście ( odpukac) na razie Polsevrvice jest w porzadku. Wydaje sie ,ze
      mieszkanie też będzie w terminie. Polecam. Moze sa na formu sąsiedzi z mojego
      bloku?
      • Gość: ewusia Re: Trójmiasto - deweloperzy (Polservice) IP: *.chello.pl 26.07.06, 08:31
        My z mężem kupujemy od firmy Investing. Osiedle śiętokrzyskie. Ceny są małe w
        porównaniu do innych firm. Właśnie oddają jedną klatkę dla mieszkańców także
        myślę że firma jest ok. Mają inwestycję na Kowalach na lipiec 2007 to
        przyspieszyli na marzec. My mamy mieć mieszkanie w grudniu i raczej opóźnień nie
        będzie. A może nawet wcześniej.
      • Gość: pinn Re: Trójmiasto - deweloperzy (Polservice) IP: *.nsm.pl 03.08.06, 09:37
        no właśnie, pytanie to samo co powyżej - czy podpisała pani umowę wstępną u
        notariusza?
      • daniello5633 Re: Trójmiasto - deweloperzy (Polservice) 18.08.06, 03:04
        Witam. Podobnie jak Ty jestem "przy nadzieji", że 30 września dostanę upragnione
        klucze i nie będzie problemów z jakimś niedoszacowaniem inwestycji. Martwi mnie
        tylko jedna sprawa- nie wiem na ile Ty, ale ja nie wiedziałem o budowie Bomi
        przed naszymi oknami. Nie dość że stoi 10 metrów od bloku to wysoki na 2 piętra
        (jestem ciekawy czy można to jakoś oprotestować). Przesympatyczne pani Beatka o
        tym nie informowała a szkoda (kupiłbym mieszkanie wyżej). Po za tym developer
        solidny. poprawki do projektu- bez problemu wraz z aneksami. No i oczywiście
        super cena jak na tę lokalizację
        • Gość: kaśka Re: Trójmiasto - deweloperzy (Polservice) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:59
          wygląda na to, że trzeba sprawdzać, co przewiduje plan miejscowy na sąsiednich
          działkach.
        • Gość: Mieszkaniec Polser Re: Trójmiasto - deweloperzy (Polservice) IP: *.gdynia.mm.pl 05.09.06, 23:19
          Proponuję wszystko dokładnie sprawdzić. Mieszkam w mieszkaniu Polservice'u i
          niestety jakość to u nich problem.
          U nas nie potrafili zrobić: wentylacji, schodów wewnętrznych, opierzeń
          balkonów, elewacji (orynnowanie), zadazsenia nad klatkami.
          Oczywiście rury nie izolowane itd.
    • rybkamonika Re: Trójmiasto - deweloperzy 30.07.06, 01:32
      ja proponuje dużym łukiem omijac OTBS, zarówno jesli chodzi o mieszkania na
      zasadach tbs, jak i te deweloperskie. Firma niesamowicie kłamie, przekręca
      fakty, same ich umowy sa niezgodne z prawem i zawieraja tzw. klauzule
      niedozwolone. Nie mówiąz o tym, ze ludzie wpłacili pieniądze ponad 3 lata temu a
      oni nawet nie zaczęli ich budować i nie zamirzaja zaczynać. I twierdzą że
      wszystko jest OK.
      • Gość: agulka Re: Trójmiasto - deweloperzy Polservice IP: *.crowley.pl 31.07.06, 21:01
        a ja z mężem odbieram mieszkanko na osiedlu Błekitna Kaskada w bloku nr
        2,termin na luty 2007.W chwili kiedy podpisywalismy umowe cena za metr wynosiła
        2880zl( ok 4 miesiecy temu).Tak jak moi poprzednicy równiez nie mam zastrzezen
        do tej firmy.Z pewnych zrodel dowiedzialam sie,ze firma nie oszczedza na
        materialach z ktorych budynek powstaje.Na kazde zadane pytanie udzielaja
        konkretnej i rzeczowej odpowiedzi.W budynku bedzie rowniez winda,co w obecnycm
        budownictwie przy cenie za metr 2880 to juz zaczyna sie robic luksus:)
        • Gość: krzysztof Re: Trójmiasto - deweloperzy Polservice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 18:21
          My również kupiliśmy córce mieszkanie na Błękitnej Kaskadzie w budynku nr 1.
          Jesteśmy bardzo zadowoleni z dotychczasowej współpracy z deweloperem.Dyrektor
          firmy zapewnił nas,że termin oddania budynku,tj. do 30 września będze dotrzymany.
          Obserwując postępy budowy stwierdzamy,iż jest to firma wiarygodna.Potwierdzmy,
          że deweloper udostępnia,bez jakichkolwiek problemów,wszystkie potrzebne do zaciąg-
          nięcia kredytu dokumenty.
          • Gość: kaśka Polservice - Błękitna Kaskada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 15:58
            a ilupokojowe mieszkania kupiliście? byłam tam w poszukiwaniu mieszkania 3-pok.
            jak zobaczyłam rozkłady mieszkań, to nie wiedziałam, czy śmiać się, czy płakać.
            to chyba dla artystów, a niestety, mnie chyba bliżej do umysłu ścisłego - wolę
            tradycyjne kwadraty, prostokąty... natomiast mieszkania, które widziałam, miały
            kształt trójkąta :O co więcej, pomieszczenia również (aneks kuchenny i
            łazienka) - gdzie ja wyposażenie trójkątne kupię? wszystko na zamówienie robić?
            nie wspomnę o tym, że pomieszczenia były przechodnie - salon prowadził minimum
            do jednego pomieszczenia (sypialnia), a maksimum do 3 (2 sypialnie i kuchnia)!
            czy naprawdę każdy może sobie pozwolić na posiadanie salonu, a jak może sobie
            pozwolić, czy każdy musi go chcieć? a niestety, zrobienie korytarza
            zmniejszałoby ten nieszczęsny salon z ok. 20 m2 do ok. 15 m2. cóż, baardzo
            nowatorskie podejście, ja tylko się zastanawiam, kto takie projekty robi i kto
            je zatwierdza. a czytałam wczoraj w gazecie, że w pracowniach
            architektonicznych pracują studenci 4-go i 5-go roku, który są nadzorowani
            przez jednego architekta, który ma pod opieką kilka pracowni. to by się chyba
            zgadzało...
            • Gość: ania Re: Polservice - Błękitna Kaskada IP: *.volta.net.pl 01.09.06, 00:56
              oczywiscie, ze nie kazdy musi chciec miec przechodni salon.. dziwne pytanie,
              doprawy bardzo dziwne.. nie chcesz, nie kupuj.. jest teraz tyle nowych
              inwestycji, wiec na pewno znajdziesz cos co Ci bedzie odpowiadac i bedzie mialo
              bardziej 'scisly' ksztal (choc szczerze mowiac, nie wiem czemu kwadrat to
              scisly a trojkat juz nie, hm).. widzialam tez mieszkania o dziwnych ksztaltach
              u jakiegos Developera z Sopotu, ale w zyciu nie robilabym z tego afery na forum
              pod tytulem 'jakim prawem takie mieszkania mozna sprzedawac'..
              generalnie strasznie mnie ten post rozbawil :)
              • Gość: kaśka Re: Polservice - Błękitna Kaskada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:04
                oo czyżbyś u nich pracowała? czy naprawdę skomentowanie kształtu mieszkań i
                pomieszczeń jest aferą? prawo takich komentarzy zabrania? ktoś ma prawo tak
                budować, ja mam prawo komentować. po prostu pierwszy raz w życiu widziałam coś
                takiego, a rynek deweloperski w 3mieście znam b. dobrze. chyba zgodzisz się ze
                mną, że sensowny rozkład mieszkania powinien umożliwiać wydzielenie kuchni,
                jeśli komuś na tym zależy. cieszę się, że Ciebie mój post rozbawił, bo z kolei
                moi wszyscy znajomi mają polewkę z takich rozkładów mieszkań - pokazuję je im
                jako żart ;)
        • aanikaa Re: Trójmiasto - deweloperzy Polservice 04.08.06, 18:37
          Hm, to czy jest winda w budynku nie zależy od ceny mieszkania. Zgodnie z
          Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. Dz.U. 2002
          nr 75 poz. 690 budynek o wysokości ponad 4 kondygnacji należy wyposażyć w
          dźwigi osobowe :)
          A poza tym koszty ekspolatacji będziemy ponosić później my, mieszkańcy :) Mam
          nadzieję, że nie odbije się to później na horrendalnych stawkach czynszu ;) Ale
          oczywiście nie można przecenić wyposażenia w windę gdy się człowiek dopiero
          wprowadza i ma np latać z pudełkami kafelków lub meblami chociażby na 1
          piętro :)
          Zgadzam się natomiast, że sama cena mieszkań w bloku 2B jest rewelacyjna a
          wykonanie i wygląd zewnętrzny bloku 1A prezentuje się obiecująco, a z dość
          pewnych źródeł wiem, że wewnątrz też super :)
          Hm czy jakiś przyszły mieszkaniec orientuje się ile będzie wynosił czynsz u nas
          na osiedlu? Do mnie doszły słuchy, że coś ok 4,5 zł/ m2.
          Witam przyszłych sąsiadów :) Które mieszkanko? Ja nr 19, II piętro :) Nie mogę
          się już doczekać swojego M..
          Pozdrawiam.
          • Gość: agulka Re: Trójmiasto - deweloperzy Polservice IP: *.crowley.pl 04.08.06, 20:15
            my będziemy mieli mieszkanko na V piętrze nr 54 :)też nie możemy sie doczekac:)
            • animyk Re: Trójmiasto - deweloperzy Polservice 17.02.07, 13:41
              Proszę powiedźcie mi gdzie POLSERVICE buduję, tą inwestycję co tak chwalicie to
              jest Gdańsk czy Gdynia?
              • Gość: p+ Re: Trójmiasto - deweloperzy Polservice IP: *.gdynia.mm.pl 17.02.07, 18:39
                www.polkar.biznet.pl
    • Gość: kaśka Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:42
      chcę kupić mieszkanie i nie ma gdzie... prawie 200 inwestycji w Trójmieście, a
      w każdej zostały same ochłapy! dziwne, że każdy deweloper ma w ofercie tylko
      kończące się inwestycje i nic nowego... gdziekolwiek nie pytam, to zostały
      tylko ostatnie mieszkania, a wiadomo, jak zostały, to albo parter, albo od
      północy, albo za duże, albo wieżowiec, albo koło obwodnicy, albo zadupie :( no
      kurcze, chce człowiek wydać kilka stów i nie ma gdzie! a podobno mieszkanie,
      jakiego szukam, jest najpopularniejsze, to mogliby ich więcej budować! a nie
      jakieś dziwne wielkości czy rozkłady...
      • Gość: slimak Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.portnet.pl 02.08.06, 15:12
        a w Rumii- Janowie komuś się podoba ?
        • Gość: agulka Re: Trójmiasto - deweloperzy Polservice IP: *.crowley.pl 04.08.06, 20:16
          my bedziemy mieli mieszkanko nr 54 na V pietrze:) te znie mozemy sie doczekac:)
    • Gość: katowiczanin Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.chello.pl 05.08.06, 23:21
      nie wiem po co tam u was sie tyle buduje skoro i tak was morze w nieodległej
      przyszłosci zaleje,według mnie nie warto inwestowac kasy
      • justa_79 Re: Trójmiasto - deweloperzy 07.08.06, 16:26
        no tak, najlepiej kupić mieszkanie w "przepięknych" Katowicach :D z całym
        szacunkiem, ale nawet sentyment do stron rodzinnych nie przesłania mi wątpliwej
        urody miast Zagłębia i Górnego Śląska. a o zalanie się nie martw, teraz w
        Trójmieście buduje się 36-piętrowce ;)
    • Gość: ewelina P.B. Kokoszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:02
      wiecie coś o tej firmie? mieszka ktoś w ich inwestycji? znajomy stwierdził, że
      trzeba ich bardzo pilnować, bo kiepsko z jakością. prawda to?
      • Gość: agulka Re: P.B. Kokoszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 13:54
        o Polservisie? ja slyszalam same dobre opinie,nie wiem skad Ty masz taka ,ze
        zle buduja.Buduja bardzo dobrze,nie oszczedzaja na materialach i jakosci.
        • Gość: ewelina Re: P.B. Kokoszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:51
          przecież napisałam wyraźnie w temacie, że chodzi o P.B. Kokoszki :D
      • Gość: ewelina Re: P.B. Kokoszki + Polnord-Dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 15:12
        podbijam, bo chcę kupić - wspólna inwestycja tych 2 firm - Wilanowska. jakieś
        doświadczenia z tymi deweloperami?
        • jk Re: P.B. Kokoszki + Polnord-Dom 14.09.06, 18:46
          Doświadczenia w zasadzie dobre. Umowa podpisana, pierwsze pieniądze poszły,
          kolejne niemal w drodze.
          Kup, będziemy sąsiadami :)
    • Gość: kris Kamienica Gdyńska IP: *.ydp.com.pl 15.09.06, 16:14
      Polecam inwestycję Kamienica Gdyńska.
      Jej opis jest tu: www.hossa.gda.pl/?ids=186
      Jej forum tu: www.kamienicagdynska.go.pl/
    • Gość: zonik Górski i Ekolan co sądzicie IP: 195.205.40.* 10.10.06, 17:19
      akie są wasze doświadczenia z tymi deweloperami? Zastanawiam się nad kupnem
      mieszkania albo na osiedlu Piastów (Górski) albo na Pogodnym (Ekolan). Nie wiem,
      które wybrać. Poradźcie coś.
    • mango21 FORAN Wiśniowy Stok - czy ktoś zna? 29.10.06, 14:10
      Witam,
      Czy ktoś zna i chce się zdecydowac na inwestycję w Gdańsku przy
      Kartuskiej "Wiśniowy Stok" budowanej przez firmę FORAN. Czy ktoś słyszał o tej
      firmie? Na co zwrócic szczególną uwagę podpisując umowę z deweloperem?
    • Gość: ed Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.wp-sa.pl 30.10.06, 12:43
      polecam serwis www.MojeOsiedle.pl
      można poczytac opinie mieszkańców z poszczególnych osiedli i dzielnic
      • Gość: regis topConsulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:59
        Topconsulting !!!Czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym developerem? Buduja
        nowa inwestycje: Migowskie Tarasy i zastanawiam sie nad kupnem u nich
        mieszkania...
        • Gość: animyk trójka IP: *.chello.pl 03.02.07, 20:30
          Co myślicie o TRÓJCE???, wybudowali blok na Morskiej, zaczęli w Wielkim Kacku i
          może kiedyś zaczną na Zamiejskie?
    • piter1952 Re: Inwesting 14.02.07, 14:37
      Ostrzegam przed firmą INWESTING z Gdańska.W lipcu 2006r podpisałam z nimi umowę
      na mieszkanie i wydawało mi sie, że cena w niej podana jest ostateczna-niestety
      tylko mi się wydawało.W tamtym tygodniu dostałam pismo informujące mnie, że
      firma niespodziewała się tak gwałtownego i znacznego wzrostu cen materiałów i
      usług budowlanych, w związku z czym nie jest w stanie wybudować mojego lokalu
      na warunkach określonych w umowie.Zaproponowali mi podwyższenie ceny
      o prawie 30tyś informując mnie jednocześnie,że moje mieszkanie jest warte wiele
      więcej (z czego zdaję sobie sprawę,dlatego też zdecydowała się na kupno
      mieszkania w roku 2006 a nie 2007!)i tak naprawdę ta kwota tylko w niewielkiej
      części zrekompensuje ich straty.Mogę tylko powiedzieć,że nigdy nie spotkałam
      się z taką bezczelnością,chamstwem i oszustwem.Moja rada czytać dokładnie
      umowy, najlepiej sprawdzać je z prawnikiem a jak już się zdecydujecie na
      podpisanie to potwierdzać je notarialnie.
      • Gość: amber Re: Inwesting IP: *.bas503.dsl.esat.net 20.02.07, 22:14
        Czesc, tez dostalam takie pismo, bylam u prawnika i powiedzial ze niestety ten
        punkt 5 daje im mozliwosc zmiany ceny. W przypadku jednak jakichkolwiek innych
        dodatkowych doplat nalezy wystapic na droge sadowa. Aha, umowe przedwstepna mam
        w formie aktu notarialnego,
        • Gość: zm Re: Inwesting IP: *.gdynia.mm.pl 21.02.07, 19:01
          A jak brzmi ten 5 punkt w waszej umowie?
      • amber15 Re: Inwesting 20.02.07, 22:20
        Witam!
        Rowniez otrzymalam takie pismo, konsultowalam je z prawnikiem i powiedzial, ze
        niestety punkt 5 daje im mozliwosc podwyzszenia ceny. Ale wprzypadku kazdej
        innej doplaty mozna pozwac ich do sadu. Aha, umowe przedwstepna mam w formie
        aktu notarialnego. Dajcie prosze znac jakie podjeliscie kroki, moze razem cos
        zdzialamy. Przed podjeciem decyzji oczywiscie sprawdzilam dewelopera, znajomi
        kupowali tam mieszkania i byli bardzo zadowoleni, wszystko w terminie itp.
        Niedawno zaniepokoilo mnie jednak, ze , w przeciwienstwie do kazdej innej firmy,
        nie maja ZADNYCH INWESTYCJI PLANOWANYCH. Po prostu chca wydoic z (ostatniej????)
        budowy ile sie da i byc moze zwinac interes, skoro sie nie rozwijaja. Oby nie.
        Pozdrawiam
        • Gość: Meg Re: Inwesting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:47
          Również wpadła mi do głowy taka myśl,więc szybko wykonałam do nich telefon,
          podając się,za osobę zainteresowaną kupnem mieszkania.Kobieta z którą
          rozmawiałam, poinformowała mnie,że pod koniec marca ruszają z nową inwestycją
          na Morenie.Jak usłyszałam cenę, to włos mi się zjeżył na głowie i nie tylko-
          za 56m mieszkanie chcą ok.390tyś,więc nie dziwię się,że podnieśli nam cenę-chyba
          nie mogą przeżyć,że tak tanio sprzedali nam mieszkania i tyle kasy uciekło im
          sprzed nosa.Ja niestety nie mam notarialnie potwierdzonej umowy,ale zrobię to
          napewno po podpisaniu aneksu o ile nie jest za póżno.
        • Gość: rafał Re: Inwesting IP: *.dellner.com.pl 26.02.07, 08:51
          amber15 - też kupiłem mieszkanie na cieszynce i tak jak ty ma umowę
          przedwstępną w formie aktu notarialnego. Jednak a mojego rozeznania wynika, żez
          taką umową to deweloper nie może nam wiele zrobić. Rozmawiałaś z prezesem. Daj
          znać na: r.cave@wp.pl
    • Gość: Arek Re: Trójmiasto - deweloperzy IP: *.chello.pl 14.02.07, 22:41
      uwazaj na Inwesting poniewaz w trakcie juz po podpisaniu umowy podnosza ceny i
      kaza doplacac , ja musze zaplacic prawie 40 tys,
      • Gość: rf Investing IP: *.gdynia.mm.pl 15.02.07, 12:26
        Czy w Waszych umowach jest zapis na podstawie którego mogą kazać Wam dopłacać?
        Jeśli jest taki punkt wprowadzający jawną asymetrię pomiędzy zobowiązaniami
        stron to być może trzeba go zaskarżyć (Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta)
        by został uznany za klauzulę abuzywną i w związku z tym unieważniony przez sąd.
        Nagłaśniajcie sprawę gdzie możecie i nie odpuszczajcie bo jeszcze nie raz każą
        dopłacać. Proponuję zainteresować sprawą prasę. Na pewno pomoże.
        • Gość: meg Re: Investing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:15
          Do pisma informującego o zmianie ceny,deweloper dołączył aneks do umowy wraz z
          kwotą, którą powinnam uiscić na siedem dni przed odbiorem mieszkania do
          samodzielnego wyposażenia.Mam go podpisać w ciągu 14 dni i tak naprawdę nie
          wiem co robić.Podejrzewam,że jeżeli odmówię, to deweloper rozwiąże ze mną
          umowę,bo tak się teraz praktykuje.Poza tym przysyłając tak bezczelne pismo,
          napewno obstawili się prawnikami więc nie wygram.Postaram się nagłośnić tę
          sprawę.
          • Gość: rf Re: Investing IP: *.gdynia.mm.pl 15.02.07, 16:00
            Czy w Twojej umowie był zapis na podstawie którego developer mógł zmienić cenę?
            Np Cena może ulec zmianie w przypadku niekorzystnej dla Wykonawcy sytuacji
            ekonomicznej (oczywiście improwizuję..)Czy podpisałaś umowę przedwstepną w
            formie aktu notarialnego?
            • Gość: Elizabeth TRÓJKA BAGNO IP: *.chello.pl 15.02.07, 17:45
              Ale chociaż być może Wam zbudują mieszkania. Fakt, że po kancie. Ja miałam mieć
              mieszkanie w tej smutnej firmie trójka pi3. Po wielu miesiącach wycofali się z
              projektu. Oddali rezerwację i siedzą dumni na dupskach, a ludzi oszukali
              złudzeniami o włąsnym M.
              • animyk Re: TRÓJKA BAGNO 15.02.07, 21:10
                Tak potwierdzam Trójka to dziadowska firma, oszukała nas.Skandal, nadje się do
                prasy!!!!nagłośnie w TV i prasie, jestem ciekawa jak nam ceny teraz
                podniosą???, a może kolejny rok będą zmieniać projekt...Brak słów!!!!!
              • Gość: pAti Re: TRÓJKA BAGNO IP: *.cable.ubr03.brom.blueyonder.co.uk 26.02.07, 21:02
                Dokladnie!!!oszusci!!! juz dawno wzielibysmy inne mieszkanie, a nie sciemniali
                i nadal sciemniaja...wystarczy wejsc na ich strone....cisza, nic na temat
                nieudanej budowy na zamiejskiej 19!!!!! Podejrzewam ze specjalnie tak zrobili...
            • animyk Re: Investing 15.02.07, 21:11
              Investing to budował mieszkania na Chełmie?, o tym osiedlu opowiadacie?
              • Gość: Grzegorz Re: Investing IP: *.ols.vectranet.pl 15.02.07, 23:00
                Tak, osiedle cieszynka
            • Gość: Arek Re: Investing IP: *.ols.vectranet.pl 15.02.07, 22:59
              niestety nie podpisalem w formie aktu notarialnego, ale zapisu o zmianie nie ma,
            • Gość: Meg Re: Investing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 08:39
              W mojej umowie nie było żadnego zapisu dot. zamiany ceny (wiem,że niektórzy
              deweloperzy zastrzegają sobie w umowie taką możliwość).Niestety nie
              potwierdziłam umowy notarialnie i teraz bardzo tego żałuje.No ale to
              już "musztarda po obiedzie".Znalazłam na forum gdańskim kilka osób,które
              również dostały takie aneksy i może wspólnymi siłami uda nam się coś zdziałać.
              A nawet jeżeli nie,to zrobię wszystko żeby kolejni klienci dowiedzieli się z
              kim mają do czynienia.
              • Gość: Amon Re: Investing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:22
                Mam ta sama sytuacje proponuje abysmy sie spotkali w poniedzialek
                • Gość: rf Re: Investing IP: *.oi.pg.gda.pl 16.02.07, 12:22
                  Dobrze, że planujecie się jakoś zjednoczyć. W pojedynkę dużo trudniej byłoby
                  coś zdziałać. Koniecznie powiadomcie prasę - np. lokalny dodatek Nieruchomości
                  w GW (pojawia się w środę). Warto też udać się do lokalnego oddziału UOKiK. No
                  i internet - na wszystkich możliwych forach...
          • Gość: Arek Re: Investing IP: *.ols.vectranet.pl 15.02.07, 23:03
            zrobie wszystko zeby naglosnic te sytuacje, wczesnie sprawdzilem Inwesting nie
            bylo zadnych uwag, jes to skandal, moze trzeba isc do sadu.
    • maja118 DfInvent 22.02.07, 10:23
      A może ktoś pochwali kto kupił u nich mieszkanko? Chętnie podysktuje na ten
      temat
      • makaroniara2 ARSKOM 23.02.07, 21:02
        czy ktoś kupuje mieszkanie na osiedlu Nad Wodą?
    • agent.ds.nieruchomosci Re: Trójmiasto - deweloperzy 25.04.13, 22:02
      Pewnie część osób nawet nie wie, że np. w Gdyni jenym z najbardziej cenionych developerów jest JWC i jego inwestycje, na czele z aktualnie realizowana mianowicie Rezydencją Redłowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka