lila06 04.06.06, 17:10 Czy ktoś wie o nowym budynku który ma zostać wybudowany w Wielkim Kacku - Gdyni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlakobieta Re: Mieszkania w Gdyni 08.06.06, 22:03 a na jakiej ulicy ma byc zbudowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:06 a kto ma go budować? Odpowiedz Link Zgłoś
zlakobieta Re: Mieszkania w Gdyni 03.07.06, 22:19 Na Żuławskiej jest budowane coś przez firmę DF Invent. Projekt wygląda ciekawie ale nie do konca. Z jednej strony fajny widok ale z tych największych tarasów na parterze i balkonów na I piętrze właściwie niewiele widać, bo drzewa rosną bardzo blisko i zasłaniają. Moim zdaniem projekty poszczególnych mieszkań sa fatalnie nieustawne. Może wymusza to nietypowy kształt budynku. Mieszkania są po ok. 60-80m2 i właściwie nie posiadają salonu, a raczej kuchnię z aneksem jadalnym. Tak przynajmniej ja to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lila06 Re: Mieszkania w Gdyni 04.07.06, 07:22 Piszesz, że brzydki widok ale przecież są piekne lasy dookoła? Pewnie cena niska? Odpowiedz Link Zgłoś
zlakobieta Re: Mieszkania w Gdyni 05.07.06, 21:19 Nie, nie widok nie jest brzydki. Jest piękny - na łąkę i dalej na ściane lasu (o ile wybierzecz mieszkanie z oknami na tę stronę) ale kiedy byłam u developera, to sam zwrócił mi uwagę, że na skarpie rosną drzewa, które celkowicie zasłaniają ten piękny widok w mieszkaniach na niższych piętrach. oczywiście nie musi to byc wadą w czasach, gdy na większości osiedli trzeba mieć okna zasłonięte non stop, aby nie oglądać TV z sąsiadem. Dla mnie największa wadą tych mieszkań jest ich mała funkcjonalność. Są nieustawne. Ani duże, ani małe. Jeżeli chodzi o ceny, to są raczej wysokie, chociaż pan, który zajmuje się sprzedażą byl miły i skłonny do negocjacji. Tu masz stronkę z ich ofertą. www.dfinvent.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lila06 Re: Mieszkania w Gdyni 06.07.06, 12:46 A nie wiesz czy jeszcze są jakieś mieszkania do sprzedania? Nie mogę się tam dodzwonić Odpowiedz Link Zgłoś
zlakobieta Re: Mieszkania w Gdyni 06.07.06, 19:46 Nie mam bladego pojecia niestety, bo jak pisalam powyżej kupiłam juz mieszkanie gdzie indziej. Radziłabym Ci jednak przejechac się na miejsce inwestycji, bo kiedy byłam tam na początku maja, to trudno było wypatrzyć jakieś poważniejsze ślady działalności inwestora. Tlumaczył dość mętnie, że na razie wykonują jakieś prace wewnątrz starego budynku, który stoi na tej działce i docelowo będzie rozebrany. Może sama tam z ciekawości jutro podjadę. Odpowiedz Link Zgłoś
lila06 Re: Mieszkania w Gdyni 15.07.06, 16:13 i jak byłaś tam? Budują cos? Kurcze zastanawia mnie fakt, czy warto teraz inwestować w mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
zlakobieta Re: Mieszkania w Gdyni 15.07.06, 17:10 Podjechałam ale nie chciało mi się z samochodu wysiadać ;) Stała jakaś duża maszyna i stosik cegieł chyba z rozebranego bruku. Innych śladów właściwie nie zauważyłaam ale może dopiero jakieś wykopy robią. Zadzwoń i dowiedz się jaka jest aktualna cena. Nie znając jej trudno określić czy opłaca się mieszkanie kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
lila06 Re: Mieszkania w Gdyni 19.07.06, 17:50 Mylicie, ze ta okolica jest piekna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 11:57 oczywiście, że warto teraz inwestować w mieszkanie, to najlepsza inwestycja. znajomi, którzy podpisali z deweloperami umowy przedwstępne w ciągu ostatniego półrocza, już pozarabiali na tych mieszkaniach po kilkadziesiąt tysięcy zł. a podejrzewam, że ceny nadal będą rosły w podobnym tempie w najbliższym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:48 chciałam kupić mieszkanie w Redłowie, i mimo, że tam jedna inwestycja na drugiej, to nie ma gdzie, bo Domesta jeden budynek ma przy głównej ulicy, drugi wieżowiec, Allcon - takie, jak mnie interesują, to zostały mieszkania też tylko w wieżowcu, Polnord-Dom - zostały tylko duże, Invest Komfort - na razie stoi tablica dot. nowej inwestycji, ale znów wieżowiec i chyba niczym nie osłonięty od ulicy. a tak w ogóle, czy ktoś tam mieszka w okolicy? nie jest tam strasznie głośno od tej ulicy? bo mieszkałam w Sopocie przy Niepodległości i jak jest tak samo, to ja dziękuję :/ nie za taką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
metamorphosis4 Re: Mieszkania w Gdyni 01.08.06, 21:47 Niestety muszę Cie zmartwić. Hałas w tych redłowskich budynkach będzie co najmniej taki sam, jak w Sopoce przy Niepodleglości. Bywam często w mieszkaniu na osiedlu Zielonym przy Legionow. Budynek jest oslonięty od Al.Zwycięstwa wielką bryłą tego nowobudowanego, ale i tak słychac bardzo głośno samochody nawet przy lekkim rozszczelnieniu okna. Ja bym sobie odpuścila tę lokalizację. Sprawdź może DF Invent na Żuławskiej, o którym koleżanka pisała powyżej. Jeśli faktycznie inwestycja postępuje i nie jest ściemą, to bedziesz mieć ciche i kameralne mieszkanie wśród zieleni i z ładnym widokiem na las. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konikpolny Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.portnet.pl 02.08.06, 15:17 Polecam Janowo - cisza ,spokój , nie ma korków, hałasu a dojazd do dzielnicy lepszy niż do wielu innych a i ceny mieszkań niższe ( brakuje tylko prestiżu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 02.08.06, 17:51 A ktory developer tam buduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konikpolny Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.portnet.pl 03.08.06, 08:27 mieszkania buduje firma ZIS (tel. 771-34-24, 671-61-00 ) na rzecz Spół.Mieszk. "Janowo" ( tel. 67-95-706, 67-95-707 ).Ceny poniżej 3000/m2, jakość i terminowość bez większych uchybień.Warto zobaczyć osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 15:36 Wielki Kack to niestety za daleko dla mnie, plusem Redłowa była dla mnie bliskość kolejki - pracuję w Gdańsku. przesiadki odpadają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: njq Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.ivo.pl 13.12.06, 11:10 Witam, Ja kupilem mieszkanie w Redlowie, przy Al. Niepodleglosci - buduje Doraco. Wybralem to miejsce z 'premedytacja'... Chcialem miec mieszkanie w centrum, blisko do morza i do przystanku SKMki. Nie bede tam mieszkal do konca zycia, a jedynie przez jakies 5-7 lat. Pozniej je wynajme za grubą kasiore i kupie wieksze mieszkanie (65-90m2) lub zakupie grunt i wybuduje dom. Ceny mieszkan ida tak do gory, ze juz sie nie oplaca kupic duzego mieszkania, lepiej juz wybudowac dom. No ale przez kilka lat ceny gruntow tez moga dramatycznie podskoczyc. Takze nie wiem co bedzie za kilka lat - czy nadal bedzie sie bardziej oplacalo budowac dom czy kupic duze mieszkanie. Pozdrowka, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś