Dodaj do ulubionych

Mieszkania w Gdyni

04.06.06, 17:10
Czy ktoś wie o nowym budynku który ma zostać wybudowany w Wielkim Kacku -
Gdyni?
Obserwuj wątek
    • zlakobieta Re: Mieszkania w Gdyni 08.06.06, 22:03
      a na jakiej ulicy ma byc zbudowany?
      • lila06 Re: Mieszkania w Gdyni 12.06.06, 16:52
        koło Nowodworcowej czy Żuławskiej
        • Gość: aga Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:06
          a kto ma go budować?
    • zlakobieta Re: Mieszkania w Gdyni 03.07.06, 22:19
      Na Żuławskiej jest budowane coś przez firmę DF Invent.
      Projekt wygląda ciekawie ale nie do konca. Z jednej strony fajny widok ale z
      tych największych tarasów na parterze i balkonów na I piętrze właściwie
      niewiele widać, bo drzewa rosną bardzo blisko i zasłaniają. Moim zdaniem
      projekty poszczególnych mieszkań sa fatalnie nieustawne. Może wymusza to
      nietypowy kształt budynku. Mieszkania są po ok. 60-80m2 i właściwie nie
      posiadają salonu, a raczej kuchnię z aneksem jadalnym. Tak przynajmniej ja to
      widzę.
      • lila06 Re: Mieszkania w Gdyni 04.07.06, 07:22
        Piszesz, że brzydki widok ale przecież są piekne lasy dookoła?
        Pewnie cena niska?
        • zlakobieta Re: Mieszkania w Gdyni 05.07.06, 21:19
          Nie, nie widok nie jest brzydki. Jest piękny - na łąkę i dalej na ściane lasu
          (o ile wybierzecz mieszkanie z oknami na tę stronę) ale kiedy byłam u
          developera, to sam zwrócił mi uwagę, że na skarpie rosną drzewa, które
          celkowicie zasłaniają ten piękny widok w mieszkaniach na niższych piętrach.
          oczywiście nie musi to byc wadą w czasach, gdy na większości osiedli trzeba
          mieć okna zasłonięte non stop, aby nie oglądać TV z sąsiadem.
          Dla mnie największa wadą tych mieszkań jest ich mała funkcjonalność. Są
          nieustawne. Ani duże, ani małe. Jeżeli chodzi o ceny, to są raczej wysokie,
          chociaż pan, który zajmuje się sprzedażą byl miły i skłonny do negocjacji.
          Tu masz stronkę z ich ofertą.
          www.dfinvent.pl/
          • lila06 Re: Mieszkania w Gdyni 06.07.06, 12:46
            A nie wiesz czy jeszcze są jakieś mieszkania do sprzedania?
            Nie mogę się tam dodzwonić
            • zlakobieta Re: Mieszkania w Gdyni 06.07.06, 19:46
              Nie mam bladego pojecia niestety, bo jak pisalam powyżej kupiłam juz mieszkanie
              gdzie indziej.
              Radziłabym Ci jednak przejechac się na miejsce inwestycji, bo kiedy byłam tam
              na początku maja, to trudno było wypatrzyć jakieś poważniejsze ślady
              działalności inwestora. Tlumaczył dość mętnie, że na razie wykonują jakieś
              prace wewnątrz starego budynku, który stoi na tej działce i docelowo będzie
              rozebrany.
              Może sama tam z ciekawości jutro podjadę.
              • lila06 Re: Mieszkania w Gdyni 15.07.06, 16:13
                i jak byłaś tam? Budują cos?
                Kurcze zastanawia mnie fakt, czy warto teraz inwestować w mieszkanie?
                • zlakobieta Re: Mieszkania w Gdyni 15.07.06, 17:10
                  Podjechałam ale nie chciało mi się z samochodu wysiadać ;) Stała jakaś duża
                  maszyna i stosik cegieł chyba z rozebranego bruku. Innych śladów właściwie nie
                  zauważyłaam ale może dopiero jakieś wykopy robią. Zadzwoń i dowiedz się jaka
                  jest aktualna cena. Nie znając jej trudno określić czy opłaca się mieszkanie
                  kupować.
                  • lila06 Re: Mieszkania w Gdyni 19.07.06, 17:50
                    Mylicie, ze ta okolica jest piekna?
                • Gość: kaśka Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 11:57
                  oczywiście, że warto teraz inwestować w mieszkanie, to najlepsza inwestycja.
                  znajomi, którzy podpisali z deweloperami umowy przedwstępne w ciągu ostatniego
                  półrocza, już pozarabiali na tych mieszkaniach po kilkadziesiąt tysięcy zł. a
                  podejrzewam, że ceny nadal będą rosły w podobnym tempie w najbliższym okresie.
    • Gość: kaśka Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:48
      chciałam kupić mieszkanie w Redłowie, i mimo, że tam jedna inwestycja na
      drugiej, to nie ma gdzie, bo Domesta jeden budynek ma przy głównej ulicy, drugi
      wieżowiec, Allcon - takie, jak mnie interesują, to zostały mieszkania też tylko
      w wieżowcu, Polnord-Dom - zostały tylko duże, Invest Komfort - na razie stoi
      tablica dot. nowej inwestycji, ale znów wieżowiec i chyba niczym nie osłonięty
      od ulicy. a tak w ogóle, czy ktoś tam mieszka w okolicy? nie jest tam strasznie
      głośno od tej ulicy? bo mieszkałam w Sopocie przy Niepodległości i jak jest tak
      samo, to ja dziękuję :/ nie za taką cenę.
      • metamorphosis4 Re: Mieszkania w Gdyni 01.08.06, 21:47
        Niestety muszę Cie zmartwić. Hałas w tych redłowskich budynkach będzie co
        najmniej taki sam, jak w Sopoce przy Niepodleglości. Bywam często w mieszkaniu
        na osiedlu Zielonym przy Legionow. Budynek jest oslonięty od Al.Zwycięstwa
        wielką bryłą tego nowobudowanego, ale i tak słychac bardzo głośno samochody
        nawet przy lekkim rozszczelnieniu okna. Ja bym sobie odpuścila tę lokalizację.
        Sprawdź może DF Invent na Żuławskiej, o którym koleżanka pisała powyżej. Jeśli
        faktycznie inwestycja postępuje i nie jest ściemą, to bedziesz mieć ciche i
        kameralne mieszkanie wśród zieleni i z ładnym widokiem na las.
        • Gość: konikpolny Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.portnet.pl 02.08.06, 15:17
          Polecam Janowo - cisza ,spokój , nie ma korków, hałasu a dojazd do dzielnicy
          lepszy niż do wielu innych a i ceny mieszkań niższe ( brakuje tylko prestiżu )
          • Gość: Beata Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 02.08.06, 17:51
            A ktory developer tam buduje?
            • Gość: konikpolny Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.portnet.pl 03.08.06, 08:27
              mieszkania buduje firma ZIS (tel. 771-34-24, 671-61-00 ) na rzecz
              Spół.Mieszk. "Janowo" ( tel. 67-95-706, 67-95-707 ).Ceny poniżej 3000/m2,
              jakość i terminowość bez większych uchybień.Warto zobaczyć osobiście.
        • Gość: kaśka Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 15:36
          Wielki Kack to niestety za daleko dla mnie, plusem Redłowa była dla mnie
          bliskość kolejki - pracuję w Gdańsku. przesiadki odpadają ;)
          • Gość: njq Re: Mieszkania w Gdyni IP: *.ivo.pl 13.12.06, 11:10
            Witam,
            Ja kupilem mieszkanie w Redlowie, przy Al. Niepodleglosci - buduje Doraco.
            Wybralem to miejsce z 'premedytacja'... Chcialem miec mieszkanie w centrum,
            blisko do morza i do przystanku SKMki. Nie bede tam mieszkal do konca zycia, a
            jedynie przez jakies 5-7 lat. Pozniej je wynajme za grubą kasiore i kupie
            wieksze mieszkanie (65-90m2) lub zakupie grunt i wybuduje dom. Ceny mieszkan ida
            tak do gory, ze juz sie nie oplaca kupic duzego mieszkania, lepiej juz wybudowac
            dom. No ale przez kilka lat ceny gruntow tez moga dramatycznie podskoczyc. Takze
            nie wiem co bedzie za kilka lat - czy nadal bedzie sie bardziej oplacalo budowac
            dom czy kupic duze mieszkanie.
            Pozdrowka,
            Kuba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka