Dodaj do ulubionych

Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga

IP: *.aster.pl 05.08.07, 17:58
Witam. Chcemy przestrzec Wszystkich Państwa przed kupnem mieszkania w S.M Dom
2000 Brzeziny. W październiku znaleźliśmy mieszkanie w jednym z serwisów
internetowych, w których spółdzielnia ogłaszała sprzedaż mieszkań po dosyć
konkurencyjnych cenach na Kabatach( ul.Wańkowicza). Załatwiliśmy kredyt, w
ciągu 3 dni zebraliśmy wysokość pierwszej wpłaty i zaczęły pojawiać się
schody. Okazało się, że S.M zaczęła budować blok już w 2005 roku, podczas gdy
wszystko zdrożało i oni podnieśli ceny swoich mieszkań. Kilka osób nie
zgodziło się na tak drastyczne podwyżki, wobec tego spółdzielnia sprzedała
ich mieszkania min-nam.Kiedy okazało się, że mieszkania dalej idą w górę
pierwsi właściciele stwierdzili, że jednak dopłacą a my zostaliśmy bez
własnego M. Spółdzielnia zataiła przed nami informację o podwójnej sprzedaży,
mówiąc, że nie może nam sprzedać mieszkania gdyż nie jesteśmy członkami
spółdzielni a tylko takowi mogą je nabyć. Mieliśmy czas na odwołanie- nie
pomogło, zdecydowaliśmy się czekać na zebranie Walnego Zgromadzenia-też nie
zostaliśmy wciągnięci w poczet członków i wtedy dopiero poznaliśmy prawdziwą
przyczynę naszych kłopotów. Do tej pory spółdzielnia nie oddała nam wysokości
pierwszej wpłaty (a w umowie jest wpis, że powinni zrobić to natychmiast).
Nie pomagają prośby i groźby. Wnosimy sprawę do sądu-jednak jak każdy wie
może to ciągnąć się latami. W obecnej już stosunkowo ustabilizowanej sytuacji
na rynku serdecznie odradzamy kupno jakiegokolwiek mieszkania w tej
spółdzielni. Dodamy już tylko na marginesie, że nie można się do nich
dodzwonić-ciągle kogoś nie ma (jeżeli się tam pojedzie)-a środa jest…dniem
bez interesanta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Halina Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:11
      Proszę o nawiązanie ze mną kontaktu - dołączm się również do sprawy
      sądowej. Moja sprawa jest jeszcze bardziej drastyczna i
      skomplikowana. Proszę o podanie w którym sądzie Pan założył sprawę .
      • Gość: Grazyna Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.ip.netia.com.pl 16.10.07, 18:46
        Ja również mam podobną sytuację z wpłatą na Choszczówkę 3. Nie chcą nam zwrócić
        wkładu. Również proszę o kontakt: fanta30@interia.pl
      • Gość: Kasia K. Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.acn.waw.pl 25.10.07, 09:36
        Witam,

Zastanawiam sie nad odkupieniem udziałów mieszkania tej spółdzielni
        na ul.KEN/Wańkowicza (podobno oddają klucze pod koniec pazdziernika).
        Weszłam dzis na strony z informacjami o tej spółdzielni i opinie
        trochę mnie przestraszyły.
        Jeśli to mozliwe to bardzo proszę o radę co robić.
        Kasia
        kasia.korzeniewska@poczta.fm
      • Gość: Fan Brzezin Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.acn.waw.pl 08.04.08, 23:01
        Witam,
        szukamy kontaktu z osobami oszukanymi przez Dom2000
        Monika 605 45 15 85
        Piotr 502 499 399
        • Gość: iga Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.aster.pl 09.08.08, 22:59
          Mnie też ten prezes złodziej oszukał. Trzeba sprawę zgłosić do
          prokuratora.Bandytów policja łapie a na takiego oszusta nie ma kary.
          Czy jest w Polsce sprawiedliwość? Przestępca chodzi na wolności i się ze
          wszystkich śmieje.
          • Gość: Piotr Szukam kontakty z oszukanymi 502 499 399 IP: 213.25.125.* 22.08.08, 16:09
            • Gość: sąsiadka Re: Szukam kontakty z oszukanymi 502 499 399 IP: *.aster.pl 22.08.08, 23:59
              Ja również zostałam oszukana.Prezes Stachowiak ma duże doświadczenie w
              oszukiwaniu. Skargi na niego są od 2007 roku.Może zwrócimy się o pomoc do
              telewizji i prasy?
              • Gość: gość Re: Szukam kontakty z oszukanymi 502 499 399 IP: *.aster.pl 24.08.08, 22:51
                Gazeta.pl Forum ma rubrykę donosy tam wszyscy poszkodowani będziemy pisać p
                praktykach prezesa spółdzielni mieszkaniowej DOM 2000 BRZEZINY w Warszawie.
                Należy złożyć oficjalne doniesienie do prokuratora na prezesa spółdzielni
                Stachowiaka. Jeśli nie będzie oficjalnego zgłoszenia na policję lub do
                prokuratora dzielnicy to nikt nam nie pomoże.Dlatego od 2004 r. prezes
                Stachowiak przestępca działa bezkarnie . Tak jak każdy dobry złodziej zna
                doskonale kodeks karny i śmieje się z poszkodowanych.
          • Gość: Mieszkaniec Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: 195.184.82.* 15.12.08, 00:10
            18-12-2008 (czwartek) o godzinie 11:00 rano, Pani Jaworowicz - Sprawa Dla
            Reportera przyjeżdża z ekipą na ulicę Bocianią 28 w Warszawie. Zapraszam
            wszystkich poszkodowanych przez Spółdzielnię DOM 2000 Brzeziny z siedzibą
            Rydygiera 8 IX.

Jeżeli będzie nas więcej będziemy mieć większą siłą, bo możliwe że TVP zaprosi
            też Stachowiaka.

Proszę o obecność i poinformowanie jak największej grupy ludzi poszkodowanych..
        • Gość: Mieszkaniec Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: 195.184.82.* 15.12.08, 00:08
          18-12-2008 (czwartek) o godzinie 11:00 rano, Pani Jaworowicz - Sprawa Dla
          Reportera przyjeżdża z ekipą na ulicę Bocianią 28 w Warszawie. Zapraszam
          wszystkich poszkodowanych przez Spółdzielnię DOM 2000 Brzeziny z siedzibą
          Rydygiera 8 IX.

Jeżeli będzie nas więcej będziemy mieć większą siłą, bo możliwe że TVP zaprosi
          też Stachowiaka.
    • Gość: KM Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 19:24
      Potwierdzam i przestrzegam. Pan Prezes/ zarząd jednosobowy! / razem
      z oddanymi współpracownikami p. Rogowska wyjątkowo nieuczciwi.
      Sądziłem
      że czasy podobnych spółdzielni mineły w latach 90. Gdzie jest Rada
      Nadzorcza tej spóldzielni, posiedzenia jej to pewnie kanapki, napoje,
      dieta i Do widzenia
      • Gość: zawiedziona Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.acn.waw.pl 04.12.07, 11:44
        wczoraj, tzn.03.12.2007 od godziny 17:45 w teatrze Komedia, w przestronnej
        wynajętej przez sp dom2000 odbyło się zebranie przedstawicieli członków. Fakt że
        były ciasteczka, woda, kawa herbata jeszcze zniosę, ale zatrudnienie ekipy
        ochroniarzy w sumie jeśli dobrze policzyłam 10 rosłych panów w skórach to jest
        dopiero wyczyn, ciekawe kto za to zapłaci??? Czyżby biedny pan prezes tak bardzo
        sie obawiał o swoje życie że aż potrzebuje takiej obstawy??? widocznie ma dużo
        na sumieniu!!! nie wiem jak zebranie sie zakończyło bo aż gorączki dostałam i
        musiałam wyjść po dwóch godzinach (podczas których były głosowania m.in. nad
        ustaleniem porządków obrad i hierarchią wniosków członków spółdzielni)
        oczywiście przewodniczącym zebrania był nikt inny jak sam pan midziukiewicz (nie
        wiem czy dobrze nazwisko napisałam)ale to nieistotne jest to osoba zatrudniona
        przez spółdzielnię i mimo protestów został wybrany większością głosów przez
        członków rady nadzorczej i osób od lat będących w dobrych stosunkach z prezesem.
        oczywiscie smutni panowie w skórach bardzo skutecznie blokowali przejscia w
        strone przedstawicieli, zwykli czlonkowie nie mogli nawet wnioskow przekazac nie
        mowiac o wypowiedzeniu sie na jakikolwiek temat. jesli ktos byl na tym zebraniu
        to prosze o informacje na forum, jak sie to zakonczylo bo jestem bardzo ciekawa.
        • Gość: Gość Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.ip.netia.com.pl 07.12.07, 06:10
          Ochrona pewnie 10kzl, ciasteczka a całość to komedia łącznie z
          broszurą nt kondycji spółdzielni na rynku warszawskin (następne min
          20kzl) w teatrze komedia - tylko dlaczego za nasze pieniądze. Rada
          nadzorcza jak było widać to marionetki w ręku prezesa ;-(
          • Gość: sąsiadka Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.ip.netia.com.pl 23.12.07, 20:19
            pan prezes ma na pewno wiele na sumieniu skoro zatrudnia ochronę. oszukuje czlonków spółdzielni na każdym kroku. do czasu wpłacania pieniędzy w fazie realizacji inwestycji jest miły i uprzejmy, ma czas na rozmowy itp zas po oddaniu mieszkań do uzytkowania i przesyłaniu kolejnych rozliczeń nagle staje sie tak bardzo zajęty że nawet nie odpowiada na pisma.
            generalnie jednoosobowy zarzad to jakaś porażka ...toz to władza absolutna w rękach jednej osoby ...i to w dodatku jakiej. robi co chce, samowolka jak nic. o poczynaniach pana prezesa chyba świadcza liczne sprawy sądowe i doniesienia do prokuratury.
    • Gość: Roman Brońmy się! IP: *.axelspringer.pl 28.12.07, 11:01
      Bardzo proszę osoby pokrzywdzone przez Spółdzielnię Dom 2000
      Brzeziny o kontakt. Ja również znajduję się w tym gronie. Może
      wspólnymi siłami uda nam się coś osiągnąć. Mój adres
      r.przasnyski@wp.pl
      • Gość: Ochrona Re: Brońmy się! IP: *.tktelekom.pl 04.07.08, 13:40
        Za usługi ochrony spotkania w Teatrze Komedia Spóldzielnia nie
        zapłaciła. Tyle, że tu akurat kiepsko trafili z niepłaceniem.
        • Gość: Kruper Re: Brońmy się! IP: *.subscribers.sferia.net 17.12.08, 12:29
          Jesteśmy firmą z branży eventowej. Zajmujemy się produkcją wydarzeń. Spółdzielnia zatrudniła nas do nagłośnienia tego spotkania. O ironio. Stwierdzili, ze nam również nie zapłacą bo ich na to nie stać. My również nie odpuścimy. Nie z takimi cwaniakami mieliśmy do czynienia... W razie potrzeby zostawiamy kontakt. biuro@krupier.pl
      • Gość: Ivan tacy duzi a nie wiedzą jak trzeba rozmawiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 13:37
        z takimi "prezesami"... :-)

A przepis na taką rozmowę jest przecież taki prosty; trzeba oszutsa
        strzelić w ryja. Jak nie pomoże to jeszcze raz..
        I tak aż do skutku; czyli do czasu aż mu rozum wróci.
        • Gość: Sąsiadka Re: tacy duzi a nie wiedzą jak trzeba rozmawiać IP: *.aster.pl 23.08.08, 22:58
          A może tak jak piszesz należy postępować z oszustem prezesem Stachowiakiem
          pospolitym przestępcą.Kto za nim stoi skoro od 2004 r. ma sprawy sądowe? Należy
          się dowiedzieć. kto go broni we wszystkich sprawach sądowych (nazwisko obrońcy)?
          Ile na tym zarobił? Gzie ukrył koszty swoich obrońców i adwokatów w kosztach
          firmy? Tak jak Al CAPONE.
        • Gość: Mieszkaniec Re: tacy duzi a nie wiedzą jak trzeba rozmawiać IP: *.memrb.com.pl 25.09.08, 12:17
          W latach 90tych prezes Stachowiak też prowadził spółdzielnie i okradał ludzi. O
          części dostał po mordzie i ... tylko im pieniądze zwrócił
          • Gość: badającysprawę Re: tacy duzi a nie wiedzą jak trzeba rozmawiać IP: *.agora.pl 17.12.08, 17:03
            Pamiętasz może co to była za spółdzielnia? Zajmuję się sprawą,
    • Gość: gosc Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 19:22
      Polecam galerię inwestycji w Chorwacji www.apartments-
      rogoznica.eu
      • Gość: Uwaga Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.mediadirection.com.pl 19.08.08, 17:41
        mnie też oszukała spółdzielnia, wkrótce dokładnie to opiszę,
        • Gość: gość Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.aster.pl 24.08.08, 23:01
          Poszkodowani proszą o opis. Czekamy. Prosimy o dokładne przeczytanie naszych
          wypowiedzi i telefony do Pana Piotra.
      • Gość: gość Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.aster.pl 24.08.08, 23:35
        Nie oszukuj ludzi ciężko poszkodowanych przez prezesa Stachowiaka. Każdy
        przedszkolak wie,że inwestycji w Chorwacji nie należy już robić.Nie nabieraj
        ludzi którzy już zostali oszukani przez prezesa Stachowiaka.Otwórz sobie Biuro
        Pogrzebowe i zarabiaj na skórach oszuście-grabarzu. Myślisz, że na ludzkiej
        krzywdzie zarobisz? Moja propozycja jest taka sprzedaj swoje organy bogacze na
        świecie dobrze za nie płacą.
    • Gość: gosc Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: 195.116.125.* 24.08.08, 22:23
      Solidna firma. Polecam inwestycje dewelopera pdev.pl
      • Gość: gość Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.aster.pl 24.08.08, 22:34
        Brawo poszkodowani odezwał się adwokat-obrońca prezesa Stachowiaka złodzieja.
        • Gość: cccp Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 13:15
          złodzieje i oszuści!!!
          UNIKAC !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: magic Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: 149.254.192.* 28.10.08, 22:59
      pora ukarac Pana Prezesa. wszystkich zainteresowanych prosze o
      kontakt metys2@wp.pl 00447708072223
      • Gość: inna poszkodowana Czy znacie obecny namiar na spółdzielnię DOM 2000 IP: *.mediadirection.com.pl 03.11.08, 12:19
        Witam Szanownych forumowiczów,

napiszcie proszę jaki jest obecny namiar na spółdzielnię, strona,
        tel, ulica itp. Czy ta spółdzielnia jeszcze istnieje, zmieniła
        nazwę, jak to w tej chwili wygląda?

Z góry dzięki
        • Gość: Gość Re: Czy znacie obecny namiar na spółdzielnię DOM IP: *.0-24.192.121.192.host.songnetworks.se 12.11.08, 10:14
          Podobno przenieśli się na Choszczówkę do budynku magazynowego.
          Skrzyżowanie Polnych Kwiatów ze Starego Dębu.
          • Gość: mina94 Re: Czy znacie obecny namiar na spółdzielnię DOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 09:18
            Biuro społdzielni znajduje się w dalszym ciągu na ul. Rydygiera 8 w Warszawie.
            Mam złą wiadomość dla wszystkich, którym spółdzielnia jest winna pieniądze - na
            mającym się odbyć 8 grudnia zebraniu przedstawicieli (co nota bene jest
            niezgodne z aktuanym prawem spółdzielczyn)będzie głosowana uchwała o upadłości
            spółdzielni. Dokładny namiar i szczegoły na mina94@tlen.pl - tylko szybko bo
            niebawem będę bezdomna:(
            • Gość: mieszkanka Re: Czy znacie obecny namiar na spółdzielnię DOM IP: 195.184.82.* 21.11.08, 19:00
              Zrobimy wszystko aby nie mogli ogłosić upadłości. Sami chcemy się
              odłączyć więc zależy nam aby prezez nie mógł ogłosić upadłości. Z
              tego co umówi on bardzo by chciał.
              • Gość: oszukana [...] IP: *.aster.pl 03.12.08, 00:34
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: mieszkanka Re: Czy znacie obecny namiar na spółdzielnię DOM IP: 195.184.82.* 21.11.08, 18:56
            Nie na Choszczówkę tylko na Rydygiera 8 IX piętro
        • Gość: mieszkanka Re: Czy znacie obecny namiar na spółdzielnię DOM IP: 195.184.82.* 21.11.08, 18:54
          Spółdzielnia znajduje się na Rydygiera 8 IX piętro
      • aczar1 Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga 22.11.08, 23:26
        nie rozumiem dlaczego Prezes jest na wolności jeżeli okrada ludzi ?
        Jeżeli jest jedynie KOMBINATOREM, źle działającym urzędnikiem w źle
        działającej spółdzielni, to zupełnie co innego. Za opóźnioną
        realizację zobowiązań Spółdzielni (póki jest prawnie) nie idzie się
        do więzienia. Można dostać w morde, ale odpowiada bijący !
        Jestem mieszkańcem Osiedla Choszczówka od 7 lat.Prezes mnie nie
        okradł, chociaż ŹLE pracuje, z całą gromadą PODOPIECZNYCH ( "rada")
        Nie przestrzega "prawa spółdzielczego", ale za to BARDZO TRUDNO w
        Polsce kogoś rozliczyć ! Oczywiście lepiej nie być w tej Spółdzielni.
        Skoro jednak KILKASET osób jest, chcielibyśmy wiedzieć :
        CZY MOŻLIWA JEST UPADŁOŚĆ ?
        JAKI MOŻE BYĆ SKUTEK DLA KILKUSET RODZIN JUŻ MIESZKAJĄCYCH ?
        Przecież UMOWA sprzed lat nie traci ważności, a Spółdzielnia tylko
        ZARZĄDZA domami, które stoją,są zasiedlone i funkcjonują !!
        • Gość: mina94 Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.08, 13:04
          Jeżeli mimo tego że wykazuje mniejsze zaległości czynszowe niż aktuale długi to
          chyba jednak okradł. To po pierwsze. O upadłości spółdzielni i losie
          spółdzielców można w necie przeczytać bardzo dużo, także o losie lokatorów
          mieszkań budowanych przy udziale środków z KFM. Poczytaj to poznasz odpowiedź na
          swoje pytania.
          • Gość: oszukana Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.aster.pl 05.12.08, 23:23
            Proszę podać gdzie i kiedy będzie zebranie w sprawie upadłości Spółdzielni
            Mieszkaniowej Dom 2000 Brzeziny.
            • Gość: oszukana Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: 195.184.82.* 16.12.08, 14:01
              We czwartek 18.12.2008 o godzinie 11,00 ul.Bociania 28 jest
              spotkanie z Panią Jaworowicz w sprawie przekrętów pana stachowiaka.
              Choć płacimy za czynsz Stachowiak nie opłacił nam mediów i grożą nam
              wyłaczenia wszystkiego. Z własnej kieszeni musimy zapłacić za
              wszystko. Zainteresowanych zapraszamy na spotkanie. Im nas więcej
              tym lepiej.
    • Gość: gosc Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.ip.netia.com.pl 04.12.08, 19:41
      to dom 2000 ogłasza upadłość ??
      prędzej czy później to musiało się stać.
      dobrze, że ja już nie należę do tej spółdzielni
      • Gość: Jedna z oszukanych Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.aster.pl 17.12.08, 12:05
        Czy spółdzielnia ogłosiła opadłość?
        • Gość: mina94 Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 19:58
          W piątek prezes złożył w sądzie wniosek o ogłoszenie upadłości.....
          • Gość: em_zet Re: Dom 2000 Brzeziny Warszawa - Przestroga IP: 195.184.82.* 07.09.09, 23:04
            Tak... Upadłość SM Dom 2000 w toku, jednakże spółdzielcy także nie próżnują.
            Więcej informacji na temat SM Dom 2000 Brzeziny na stronie
            www.forumdom2000.waw.pl.
            • Gość: pers Pomoc w odbiorze technicznym mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 11:49
              Pomogę w odbiorze technicznym mieszkania lub domu przed oficjalnym
              odbiorem od dewelopera. - wyszukiwanie usterek - sprawdzanie
              zgodności wymiarów i powierzchni mieszkania z projektem -kontrola
              m.in. tynków, stolarki, instalacji elektrycznej ... - zestawienie
              usterek. Opinia techniczna jest przydatna m.in. do negocjacji
              cenowych w związku z usterkami, przed remontem lub modernizacją
              mieszkania, przed rozliczeniem z wykonawcami, w celu zlecenia
              usunięcia usterek.
              Andrzej 0-798-798-774
              www.odbiorymieszkan.waw.pl
              • Gość: em_zet Re: Pomoc w odbiorze technicznym mieszkania IP: 195.184.82.* 05.12.09, 01:51
                Ogłoszenie całkowicie nie ma miejscu !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka