Gość: mieszkanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:22 Witam Poszukuję przyszłych i obecnych mieszkańców ulicy Cyprysowej. Proszę o opinie związane z funkcjonowaniem SM Północ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mieszkanka Re: Północ Nieruchomości-Budokompex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:24 Chodzi o Lublin :))) Zapomniałam dopisać miasta :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Takie pytanie do mieszkancow... 05.03.08, 18:50 Czy jak sie kupuje mieszkanie od dewelopera o nazwie Budokompex (czy jak mu tam), to czy jest obowiazek wyposazenia mieszkania w sprzety AGD firm Thompsonic, Panasonix itp. ? Troche ironizuje, ale cos mi ta nazwa za bardzo sie kojarzy z w miare solidnym Budimex-em :) ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: Takie pytanie do mieszkancow... IP: 83.238.57.* 05.03.08, 20:45 Coz za wyzyny intelektualne... jasne! na cyprysowej czy tam jagodowej sami kretyni oszukani przez developerow i .... kretynofil! No gratuluje dobrego smaku! Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Wyluzuj, "maciek, ja tylko zartowalem" :D 06.03.08, 10:18 To byl dowcip. Przykro mi ze ktos ma problemy z deweloperem, sam to przechodzilem... Nie widze jednak zadnego powodu, zeby z tego nie pozartowac :) ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Budimexu Re: Takie pytanie do mieszkancow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 14:40 "w miarę solidnym Budimex-em"!? Z tym "w miarę solidnym" to kolego mocno przesadziłeś. Moja siostra kupiła mieszkanie na Fulmana i szczerze mówiąc to takiej fuszerki jaką odstawia rzeczony Budimex Dromex jako wykonawca tego osiedla, to jeszcze nie widziałem. Zgłosili coś ok. 20 usterek, a chcę Ci powiedzieć, że zgłaszali tylko te naprawdę poważne, typu drzwi odbiegające od pionu o ok 2 cm na wysokości 2 m, szparę pod oknem na ok 1 cm, spadek płyty balkonowej w stronę budynku, etc.... Nie rzyczę nikomu takiego wykonawcy. Jak później dowiadywali się, to wielka firma Dromex na budowie osiedla ok 15 budynków, ma zatrudnionych ok 10-15 osób. Reszta to zbieranina podwykonawców, którzy niejednokrotnie nie mają żadnego doświadczenia na budowie. Firma Budimex Dromex jest niestety z grupy CCC (cena czyni cuda). Bardzo często materiały, których używają nie powinny być wogóle używane w budownictwie. A propos, słyszałem, że w Warszawie muszą rozebrać jakiś parking wielopoziomowy. Powód prozaiczny - w ramach oszczędności odchudzili "trochę" beton - i "trochę" przesadzili. Podobno stałą praktyką tej firmy jest zmiana zaprojetowanych rozwiązań na tańsze i "równorzędne" tylko, że z tą rónorzędnością to nie do końca tak jest :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muza Re: Północ Nieruchomości-Budokompex IP: 83.238.57.* 05.03.08, 17:25 Witam, sporo by opowiadac ile sie boksujemy... Budokompex nie bardzo potrafi usuwac usterki, np. niezabezpieczony komin i zalewane kilkakrotnie sufity (zlaszamy 3-krotnie i wciaz to samo), zrywana papa z dachu (3-krotna interwencja i wciaz to samo)... Duzo by pisac na ten temat... Mnie nie interesuje ze to kiepskie podwykonawstwo bo na glowe mi sie leje :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tazor Re: Północ Nieruchomości-Budokompex IP: *.lublin.enterpol.pl 06.03.08, 09:56 Jest forum www.bazylianowka.fora.pl gdzie są podfora dla wszystkich osiedli przy ulicach Cyprysowej, Jagodowej, Dożynkowej, Bielskiego, itp w Lublinie. Najlepiej tam dokładnie opisać sprawę. Sam jestem zainteresowany, bo Budokompex buduje i moje mieszkanko. Odpowiedz Link Zgłoś