Dodaj do ulubionych

Inne sposoby na własne M

24.01.08, 12:04
Licytacji komorniczych to bym nikomu nie poleciła. Można się w
straszny kanała wpakować. Natomiast mi się wydaje, że są jeszcze
inne i równie ciekawe sposoby na własnwe M. Polecam poniższy
artykuł.

"Gdzie i jak zamieszkać – czy są szanse dla tych, którzy nie
załapali się na własne mieszkanie"
www.nieruchomosci.beck.pl/index.php?mod=m_artykuly&cid=16&id=1167
Obserwuj wątek
    • Gość: Xsionc Rycyk Wyjeżdzajcie póki możecie IP: 212.76.37.* 28.01.08, 10:53
      Grupa trzymająca władzę , mafia adwokacka , biznesmeni po komunistycznych szkołach , ustawy sprzed 1989r. są komunistyczne !!!
      Komuniści ciągle Żyją oraz próbują was wykorzystać :)
      Kto jest odważny do kupna klitki za niebagatelne pieniądze w tym kapitalistyczno-komunistycznym kraju ?
      Najgorsze cechy tych systemów są w polsce oraz charakterów ludzkich !
      • tetlian Teleturniej 29.01.08, 02:52
        Najlepszym sposobem na kasę na mieszkanie jest pójście do teleturnieju i
        wygranie małego conieca :)
    • Gość: . Link IP: *.icpnet.pl 28.01.08, 11:36

tinyurl.com/25j4mv
    • Gość: gość portalu Re: Inne sposoby na własne M IP: *.icpnet.pl 28.01.08, 11:37

tinyurl.com/25j4mv
      • Gość: maltretowane Re: dziwne zalozenia IP: *.pools.arcor-ip.net 28.01.08, 13:01
        Na stronach habitat sa tylko prosby o sponsoring posredni(zakupy)
        lub bezposredni (praca bez wynagrodzenia na budowie,datki
        finansowe...) Zeby zarobic trzeba stracic? Duzo niejasnosci i
        zawilosci.
    • damianbsc Inne sposoby na własne M 28.01.08, 14:09
      moja sciezka - emigracja,
      przyklad : elektryk 22e/h Irlandia
      • damianbsc Re: Inne sposoby na własne M 28.01.08, 14:14
        a tu potwierdzenie:

www.aeci.ie/news.html#pay_rates
        inne zawody dosteone tu:
        irishjobs.ie/work_wise/salarysurveylist.aspx?ParentID=75&CID=160
      • Gość: xxx Pogadamy za 20 lat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 17:16
        Kiedy ty nadal będziesz elektrykiem za 22e/h (o ile jeszcze będzie
        wtedy euro, w co wątpię). Ciekawe, czy wtedy też będzie cię to
        satysfakcjonować? Może i tak- w końcu debile też są na świecie i nie
        każdy ma potrzebę się rozwijać :)
        • Gość: Stoo Re: Pogadamy za 20 lat. IP: *.tktelekom.pl 29.01.08, 11:13
          Dla ciebie elektryk to debil? Fryzjerka też? Wielki Pan się znalazł,
          goń się obesrołku, szacunek trzeba mieć do każdego człowieka ale
          takiemu burakowi jak ty sie nie nalezy.
    • Gość: cc Inne sposoby na własne M IP: 80.240.172.* 28.01.08, 15:06
      Obok mojej działki małżeństwo 65 latków zbudowało dom. Będąc na
      budowie własnego domu obserowałem ich pracę. Wiosną na samodzielnie
      zbudowanym stole wibracyjnym wykonali sobie kilkaset wiórobetonowych
      bloczków. A przez całę lato babcia z dziadkiem zbudowali parterowy
      dom. Po zdaszeniu i ociepleniu styropianem wyglada cudownie. Jak z
      nimi rozmawiałem to ich te 70 m2 kosztowało raptem 20tys zł.
      Ale jak widzę większość woli załużyć się do śmierci.
      • Gość: orient Re: Inne sposoby na własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 17:04
        Z kilkuset bloczków 70 m2 dom? Niezłe musiały być te bloczki. Dziadek nie miał
        na imię przypadkiem Samson?
    • Gość: Macko Inne sposoby na własne M IP: *.14.vie.surfer.at 28.01.08, 16:46
      Ludzie nie dajcie sie oglupic! Media w Polsce robia nam wode z mozgu, ale nie
      jest to zwiazane z zadna opcja polityczna tylko z niemoznoscia dogonienia
      postepujacych zmian na swiecie. Zeby ta machina jakos funkcjonowala trzeba
      glupiutkiego obywatela robic w bambuko. Nie dajcie sie! Co do nieruchomosci -
      finansowac mozna to na rozne sposoby. Sa firmy ktore zajmuja sie obsluga zakupu
      mieszkania ale w innej formie niz kredyt. Nie podam konkretnej nazwy bo zaraz
      ktos powie ze sugestywny PR. Szukajcie sami.
      • Gość: xxx Re: Inne sposoby na własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 17:18
        Rozumiem, że te firmy to kryształowo uczciwe instytucje
        charytatywne? Daj spokój, człowieku!
        • Gość: Macko Re: Inne sposoby na własne M IP: *.14.vie.surfer.at 28.01.08, 17:25
          W zyciu nie mowie o tych charytatywnych - przeciez na pierwszy rzut oka widac ze
          to sciema. Nikt nie jest krystalicznie czysty. Ale banki to dopiero zlodzieje,
          wiec wole sie zadluzyc u mniejszego zlodzieja. Dzisiaj niestety nie ma nic za
          darmo, a fair play odeszlo do lamusa.
          • damianbsc Re: Inne sposoby na własne M 28.01.08, 19:23
            ha ha ha, przeciez nigedzie nie napisalem, ze JA jestem elektrykiem :P a widac
            jak sie znasz, bo elektryk uczy sie cale zycie - to nie tylko kontakty w domu i
            zarowki :P:P:P
            • damianbsc Re: Inne sposoby na własne M 28.01.08, 19:42
              i w ogole jakie 20lat staaaaaaaaaaaaaaaary, w 3 latka bede mial swoje M i bede
              sie smial :D i cieszyl , ze wyjechalem, poki euro jeszcze dobrze stalo,
              przy 20/h mozna miec ok 860/tydzien *52 tygodnie = 44 000e
              podziele na 12miesiecy = 3660e miesiac
              zyjac madrze mozna fajnie sie bawic i 2000 bez problemu miec miesiecznie :) odlozone
    • ooolgaa komornik to dobry biznes 28.01.08, 19:49
      ale trudno o tym sie dowiedzieć. O licytacji. krążą o tym legendy.
    • ooolgaa mieszkanie za opiekę nad staruszkami 28.01.08, 19:50
      opiekować się bezdzietnymi osobami.
      • Gość: nick Re: mieszkanie za opiekę nad staruszkami IP: 89.174.255.* 14.07.08, 16:12
        Znam takie jedno małżeństwo, które się podjęło. Już dzieci odchowali, poszły na
        swoje a oni dalej się męczą ze "swoją" staruszką. Już pod setkę ma i truje im
        życie jak może.
        Może to i dobry pomysł, ale różnie można trafić.
      • Gość: Marek Re: mieszkanie za opiekę nad staruszkami IP: 80.54.202.* 07.09.08, 18:29
        Witam Panstwa!
        Mam 37 lat i do dzis nie moge pozwolic sobie na zakup
        ,lub budowe wlasnego M.Choc sam jestem budowlancem i czasami nie zle zarabiam,nie moge zaoszczedzic koniecznej kwoty,razem z zona mieszkamy u jej rodzicöw na 36m² w 6 osöb.Kiedy natknolem sie na ta strone pomyslalem ze to moze byc cos dla nas,nie mamy dzieci i prawdopodobnie nigdy nie bedziemy ich mieli,zamiast tego moglibysmy opiekowac sie osobami starszymi w zamian za mieszkanie lub domek na wsi, moglaby to byc nawet kompletna ruina.Z moim talentem szybko doprowdzilbym dom do swietnego stanu.Prosze o kontakty na numer tel:788309866,ale prosze tylko o zgloszenia z terenu Wroclawia lub Warszawy,bo tam jest najwieksze zapotrzebowanie na pracowniköw takich jak ja.serdecznie wszystkich pozdrawiam.
      • Gość: stanislaw Re: mieszkanie za opiekę nad staruszkami IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 14:04
        Jestem zainteresowany Panstwa oferta. Jestem osoba o spokojnej naturze
        -bez nalogow. Prosze o wiecej informacji.

Serdecznie pozdrawiam Stanislaw Drygala

PS. moj adres e-mailowy: krukart@vp.pl
        • Gość: maria Ptak Re: mieszkanie za opiekę nad staruszkami IP: *.chello.pl 14.09.09, 12:24
          jestem zainteresowana podobną propozycją.czekam an propozycje na adres
          miska596@wp.pl
        • Gość: belle4@op.pl Re: mieszkanie za opiekę nad staruszkami IP: *.jmdi.pl 30.12.09, 12:52
          witam bardzo serdecznie, jestem nauczycielką w średnim wieku, o miłym i
          serdecznym usposobieniu. Może przydałabym się do opieki nad starszymi osobami?
          Z przyjemnością wykonywałabym to zajęcie. pozdrawiam, anna zdanowicz
      • Gość: Dorota Re: mieszkanie za opiekę nad staruszkami IP: *.olsztyn.mm.pl 18.01.10, 20:14
        Witam
        Jestem samotną 46- letnią kobietą,z wieloletnim doświadczeniem
        opieki nad osobami starszymi, chorymi ( niepełnosprawnymi ). I
        chętnie zaopiekuję się, starszą osobą, w zamian za przepisanie
        mieszkania w Warszawie. ( Z możliwością podjęcia pracy zawodowej ).
        Osoby zainteresowane proszę, o kontakt na numer tel. 660 997 741.
        Pozdrawiam. :)
    • Gość: www.kredyt.info.ms Inne sposoby na własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 21:05
      Co do kredytu.Praktycznie NIE DA SIĘ nie dostać kredytu na mieszkanie. Nawet
      mały dochód nie jest problemem.Niektóre banki wychodzą z założenia,że mieszkania
      pragną osoby ambitne,które NA PEWNO z niegon ie zrezygnują,a więc ten
      kredyt,którego zabezpieczeniem jest wymarzone mieszkanie w 100% spłaca... To nie
      jest kredyt ratalny na super kiecke, czy perfumy...,to nie jest zakup impulsowy.
      ALE ALE... Warto spokojnie porównać oferty,porozmawiać z konsultantami i dopiero
      potem podjąć decyzję. Zapraszam na www.kredyt.info.ms po więcej informacji
    • Gość: corgan i znowu "ceny wynajmu poszły ostro do góry" IP: *.chello.pl 29.01.08, 01:28
      Jezu... Jeden bzdet goni drugi w dodatku powielany wielokrotnie.
      Ktoś kiedyś w GazWyb puścił bąka pt. "ceny wynajmu posżły ostro w
      górę". Co było nieprawdą, ale teraz ten bzdet jest w kółko
      nieustannie powtarzany.

Brak słów.
    • Gość: shn kredyty unijne dobre rozwiązanie! IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.08, 15:44
      www.eurokredyty.eu różne inne możliwości! bardzo ciekawe
      • Gość: 7grams Re: kredyty unijne dobre rozwiązanie! IP: 87.205.6.* 12.02.08, 12:48
        ta strona to ściema. NIC TAM NIE MA!!
        To forum też jest do bani. Temat dotyczy zakupu mieszkania a wy opowiadacie
        jakieś baje o elektrykach! Dajcie sobie spokój!!!
    • Gość: Arkaszka Inne sposoby na własne M IP: *.chello.pl 18.07.08, 18:24
      Podam ci sposób w jaki kilku moich znajomych stało sie posiadaczami
      własnego M za sensowną kase,
      Musisz kupic małe tanie mieszkanko- standart obojętny, byle tylko
      dało się mieszkać. W Leginowie widziałem kawalerke 23m za 100 tys
      Szukasz w spółdzielniach mocno zadłużonych ( pije, nie pracuje, ma
      na karku komornika). Najlepiej jak ma wyrok eksmisji, dogadujesz się
      z nim, idziesz do spółdzielni, dogadujesz się do spłaty zadłużenia
      ( można na raty), Przenosisz delikwenta, dajesz mu pare złotych na
      nawe życie i możesz zacząć remont.
      Tak naprawdę jest to troche trudniejsze, ale możliwe, trzeba
      poświęcić sporo czasu i inwencji, poza tym nie zawsze w spółdzielni
      chcą ci podać takie informacje, tu przydają się znajomości lub urok
      osobisty. Przy odrobinie szczęścia za 150-200 tys można mieć swe
      upragnione M
    • Gość: Pielęgniarka mieszkanie za opieke IP: *.chello.pl 16.09.10, 09:24
      Jestem pielęgniarką z doświadczeniem zaopiekuje się osobą starszą, niepełnosprawną w zamian za mieszkanie najlepiej w Krakowie, ale też mogę się dostosować do innego miasta lub państwa ponieważ jestem sama. Pragnę aby osoba starsza była też moją babcią/ dziadziem, których nigdy nie miałam. Mam 26 lat i tytuł magistra i niestety trudno mi się samej utrzymać. Liczę na poważne oferty. Mój Kontakt 500650191
    • Gość: gość dla przestrogi... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.10, 13:34
      Nie wierzę już, że są starsi ludzie o łagodnym usposobieniu, którzy nie mają nikogo kto mógłby się nimi zaopiekować a w zamian za opiekę oni odwdzięczyliby się przepisaniem mieszkania. Tacy łagodni, spokojni, poukładani ludzie albo już kogoś mają albo nie potrzebują opieki bo przy swoim usposobieniu sami świetnie dają sobie radę (ewentualnie kiedy ich stan zdrowia jest już bardzo zły, pokornie idą do domu opieki przepisując swoje mieszkanie na schroniska dla zwierząt czy kościół).
      Ja opiekowałam się starszą panią (prawie 90-letnią, ale w pełni sprawną), która w zamian za to pozwoliła mi mieszkać u siebie za darmo, ale cały ten okres kiedy tam mieszkałam był koszmarem! Kobieta ta miała dzieci, które robiły wszystko co w ich mocy aby matki nie odwiedzać, nie romawiać z nią, kiedy ją odwiedzały - wizyta trwała zaledwie kilka minut... taka mamuśka była kochana. Z babą trzeba było cały czas siedzieć (20h na dobę, 4 h miała na sen), oglądać telewizję (telewizor nastawiany był na pełną moc głosu), nie można było włączać światła bo prąd jest drogi, w domu było zimno bo gaz jest drogi, nie można się było kąpać bo woda jest droga, nie można było spuszczać wody w kibelku bo jest droga, paieru toaletowego też nie można było używać bo jest drogi i niewydajny (zamiast papieru była szmata wielokrotnego użytku... do jednego i drugiego jedna i ta sama - dla jasności ja z niej nie korzystałam...). Robiłam zakupy... a to chleb za jasny a to za ciemny, a to mleko niedobre bo kupione w poniedziałek - a w poniedziałek przecież mleko jest po weekendzie stare. Gotowałam... ale źle to robiłam bo nie używałam smalcu tylko olej, nie gotowałam bigosu "na winie" (dla niewtajemniczonych - na winie czyli na tym co się nawinie) tylko na świeżym mięsie. Zmywałam... ale źle to robiłam bo używałam za dużo wody i koniecznie chciałam płukać naczynia pod bieżącą wodą. Generalnie wszytsko było źle. W nocy, o północy jeśli była burza musiam z nią siedzieć, bo ona tak bardzo bała się burzy... Stale się wszystkiego bała, stale sie nudziła.
      Jak próbowałam coś zmienić to krzyczałą, że ona jest gospodynią.
      Teraz ma opiekunki, które mieszkają u niej za darmo, mają wyżywienie a jeszcze im płaci po 1000zł za opiekę. Mimo tego wytrzymują max 3 miesiące.
      Dlatego nie warto poświęcać swoich młodych lat (nawet jeśli nie jest się przebojowym i rozrywkowym podobnie jak ja) dla starych wiedźm!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka