mlassskacz 13.02.08, 11:43 "Wraz z pierwszymi przymrozkami wielu inwestorów indywidualnych przesuwa rozpoczęcie niektórych prac na przyszły sezon." Inwestorzy? Przecież oni budują domy by w nich mieszkać, a nie nimi spekulować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znawca Potaniały niektóre usługi budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 15:00 Ja płaciłem glazurnikowi 35 zł z metra (Warszawa). Bardzo dokładnie zrobił swoją pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POpak Potaniały niektóre usługi budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 16:07 Funt po 4,80 zagranica zaczyna wracac, po co tulac sie po swiecie sypiac w jakis klitkach z dala od rodziny, jak w polsce tez mozna juz dobrze zarobic. Pewnie jescze dlugo nie wroca ludzie mlodzi, nie majacy rodzin ale tacy ktorzy pojechali zagranice troche zarobic juz wracaja bo to sie przestaje oplacac Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Potaniały niektóre usługi budowlane 13.02.08, 20:14 Człowieku - nie bądź śmieszny. Oni ściągają tam rodziny. Wrócić mogą jedynie starsi którym się wydaje, że za późno na emigrację a wyjechali z nastawieniem sezonowości swojego pobytu. Widzę, że głupawe artykuły w prasie potrafią komus zrobić z mózgu jajecznicę. Odpowiedz Link Zgłoś
ebiznes24eu Potaniały niektóre usługi budowlane 13.02.08, 20:33 a może poprostu kończy się popyt na usługi ? Ludzie mieszkań nie kupują ponieważ ceny są z kosmosu, do tego trzeba wydać mnóstwo pieniędzy na wykończenie więc po co brać kredyt na 50 lat i być niewolnikiem banku. Deweloperzy też nie mogą sprzedać mieszkań więc są mniej skorzy do stawiania nowych mieszkań. Poza tym też się zgadzam, że część ludzi może zacząć wracać do Polskich (oczywiście tych starszych wiekiem). W końcu kiedyś funt kosztował 7zł teraz 4,7 zł i będzie spadał. Więc próg opłacalności pracy za granicą też maleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja prezes Re: Potaniały niektóre usługi budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.08, 01:12 Moim zdaniem dlatego ceny spadają, bo w kraju pozostali nieudacznicy, politycy, złodzieje i „żąd”. Właśnie ci pierwsi i ostatni udają fachowców i dlatego mamy spadek cen i jakości - Tak Trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaassas Re: Potaniały niektóre usługi budowlane IP: 195.42.249.* 14.02.08, 09:53 Mam takie samo zdanie, mieszkania się nie sprzedają, więc nie ma popytu na usługi wykończeniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedza Re: Potaniały niektóre usługi budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.08, 07:53 Które mieszkania sie nie sprzedają?? Te, które maja dobre rozkłady, powierzchnię okien zgodnie z prawem, odpowiednia powierzchnie działki na infrastrukturę odnośnie ilości mieszkańców, dobry dojazd, połączenie komunikacyjne,sklepy, szkolę,przedszkole-takie mieszkania się sprzedają. A pozostałe?? Jeśli developer miał zamiar budynek zaprezentować w Centrum Sztuki w Paryżu-to niech go tam prezentuje razem ze swoim nawiedzonym projektantem... Odpowiedz Link Zgłoś