Dodaj do ulubionych

Budujemy dom z kredytu

IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.08, 08:18
Czy to są kpiny ?? po co wprowadzacie barany ustawę, która nie może być nawet zrealizowana ?!? Wskaźnik na Małopolskie wynosił w 2007 i wynosi obecnie 4 018,95 za m2! Nawet na peryferiach krakowa nie ma takich nierealnych i sztucznie zaniżonych cen !
Obserwuj wątek
    • pklimas Re: Budujemy dom z kredytu 25.03.08, 08:37
      dziwne, a jak w innych watkach piszą, ze developer sprzedaje domy w
      cenie 4000 zl/m2 to ludzie narzekaja, ze w tej cenie jest 50% marża
      bo domek taki mozna wybudowac w cenie 1500-2000 zl/m2 powierzchni
      uzytkowej
    • sznicel4 jakaś paranoja 25.03.08, 11:50
      nie sprzedawać mieszkania tylko hakować na kredyt? i być może stracić mieszkanie
      jak się podwinie noga? bzdura.
    • Gość: Lenard Budujemy dom z kredytu IP: *.gmrecords.pl 02.04.08, 13:29
      Ludzie to wszystko jest takie chore i przykre. Przykre, że my młodzi ludzie nie
      możemy zbudować domu za gotówkę tylko jesteśmy zmuszani do brania kredytów,
      kredytów, których nigdy nie spłacimy.

Mam 25 lat, pracuję od 6 lat, ciężko oszczędzałem pieniądze i nie stać mnie na
      nic. Nic nie osiągnąłem w życiu i czuję się nikim. Nie mam dosłownie nic. Nie
      mogę wziąć nawet kredytu. To przykre kiedy patrzysz na ludzi dookoła i widzisz
      jak to wszystko się sypie, jak umierasz i czujesz się starcem będąc w tak młodym
      wieku.

My nie mamy szans. Jak urodziłeś się nikim to jesteś nikim do końca.

Obecnie zebrałem 30 tyś zł. Wiem, że to śmieszne. Przez 6 lat zebrałem 30 tyś.
      Gdzie my żyjemy i gdzie jest nasza ojczyzna. Przyznam, że nie mam już sił na to
      wszystko i zdrowia bo praca zdrowie mi odebrała...

Żałuję tylko, że nie urodziłem się jakieś 40 lat wcześniej bo wtedy jeszcze coś
      mógłbym w życiu osiągnąć. Teraz oszczędzam, wiecznie oszczędzam i ze wszystkiego
      rezygnuję, z nauki, szkoły, kursów, itp. bo chcę pobudować dom, jeden mały dom.
      Tylko 60m2. Czy to dużo?

Ludzie otwórzcie oczy...te kredyty zniszczą nas wszystkich. Te państwo zadłuża
      się coraz bardziej. To nie są nawet polskie banki, a my jak nieświadomi ludzie
      żyjemy na długach, które nigdy się nie kończą.

Już ponad milion polaków ma problem ze spłatami i ta liczba rośnie.

Piszcie na:
      madison@autograf.pl
      • Gość: Arturro Re: Budujemy dom z kredytu IP: *.eranet.pl 14.04.08, 20:38
        Chyba trochę przesadziłeś.
        Po pierwsze przestań biadolić, bo jak ktoś jest pewien, że mu nie wyjdzie to mu
        nie wyjdzie na pewno. Znam masę młodych ludzi którzy kupują mieszkania.
        30 tysięcy to o całe 30 tysięcy więcej niż zero i o całe 50 tysięcy więcej niż
        20 tysięcy długu, który został do spłaty wielu osobom w Twoim wieku. Jak się
        postarasz, to za jakiś czas będziesz mógł wziąć kredyt.
        Za gotówkę przecież nie kupisz. Mieszkanie jest ważną rzeczą w życiu człowieka i
        może dużo kosztować. Na jedzenie też wydajesz dużo, tylko za jedzenie płacisz w
        ratach każdego dnia, a specyfiką nieruchomości jest to, że musisz zapłacić dużo
        na raz. Jak będziesz chciał uzbierać gotówkę to poczekasz do 50 roku życia - o
        ile będziesz miał szczęście i hiperinflacja nie zje Ci całego majątku.
        Zamiast tak oszczędzać, skup się na tym, żeby więcej zarabiać. "Oszczędzanie" na
        nauce, szkole i kursach to głupota. Nauka, szkoła i kursy to inwestycje. Czasem
        ukończenie szkoły albo kursu lub posiadanie określonych umiejętności decyduje o
        tym czy Ty awansujesz i dostaniesz podwyżkę czy ktoś inny.
        Oszczędza się na batonach, coca-coli, filmach, rozrywce niskich lotów,
        telewizorze, samochodzie o ile nie wpływa to na bezpieczeństwo, mieszkaniu które
        wynajmujesz.
        Dowiedz się w Bankach (wielu) dlaczego nie możesz dostać kredytu, żebyś wiedział
        co musisz zmienić i zmień to.
      • Gość: prorok Re: Budujemy dom z kredytu IP: *.mynet.com.pl 15.04.08, 21:50
        Wyluzuj. Teraz mamy swiatowa banke mieszkaniowa. O przyczynach
        przeczytaj w necie (w skrocie: w wyniku wojny w Iraku realnie ujemne
        stopy % 2001-2005 oraz spekulacja tym czego nie mozna kupic w
        Chinach (nieruchomosci) ). Nie musisz przeciez kupowac WLASNIE
        TERAZ. Polska ma przyszlosc nieciekawa, bo bedzie kolejna duza fala
        emigracji jak przemysl bedzie sie odbudowywal na zachodzie (Chiny z
        producenta zamienia sie w konsumenta). A dlatego przemysl powstanie
        tam a nie tu, bo my sie zadlawimy brakim infrastruktury (transport,
        mieszkania) oraz domiarami za zanieczyszczenie srodowiska (energtyka
        na weglu).
      • Gość: ww Re: Budujemy dom z kredytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 23:38
        Tak ,drogi młody człowieku...chory kraj ,widomo teraz dlaczego Polacy chordami
        rozjeżdają się po świecie za pracą i lepszym życiem!
        Z tąd się wzieła największa POLONIA W U.S.A /POWINNA NAZYWAĆ SIĘ Biedolonia/
        widomo co bylo przyczyną jej powstania emigracja za chlebem ,czysto ekonomiczna.
        Nasz RZąd szczyci się nią ,że takową posiadamy ......zapominając z jakiego
        powodu powstała! VIVA LA POLOGNE!
        CHORA REPUBLIKO rzeczy bardzo Pospolitej!
    • Gość: spec_z_Lukasa Budujemy dom z kredytu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.08, 16:55
      Trochę przesadziliście z tym pozwoleniem na budowę. Kilkanaście
      miesięcy na otrzymanie to chyba gruba przesada.
      Urząd powinien wydać pozwolenie w ciągu miesiąca od złożenia
      wniosku, a w sytuacjach bardziej skomplikowanych termin może
      wydłużyć się do 65 dni od dnia złożenia wniosku o wydanie takiej
      decyzji. Dodatkowo sprawa może się przedłużyć, jeżeli wystąpią braki
      w dokumentacji i trzeba będzie dokonać uzupełnień.
      Pozwolenie na budowę staje się ostateczne, gdy żadna ze stron nie
      odwołała się od decyzji w ciągu 14 dni od jej doręczenia.

Tak to wygląda
    • genoniusz Budujemy dom z kredytu 14.04.08, 08:08
      Hehehe... "Doradcy są zgodni, że opłaca się wziąć jak największy kredyt, nawet
      jeśli z kosztorysu wynika, że nie będzie trzeba tak dużo pieniędzy." Komu się
      opłaca? Oczywiście doradcy bo ma prowizję od wartości kredytu :) a jeszcze jak
      mu się uda wtrynić przy okazji fundusze to pełna sielanka... takie dwie krzywe
      co sie przecinają, sam się spłaca, wiecie... rozumiecie...
    • Gość: Krociech Uważajcie na mbank IP: *.sm-rozstaje.pl 14.04.08, 11:08
      Nie wierzcie w to, co będzie mówić doradca. Później tak jak nam powie: "co ja mogę, że obiecywałem Państwu, że to już wszystkie dokumenty, okazało się, że prawnicy nie znaleźli wypisu, bo nie chciało im się przekartkować operatu".

Dodatkowo w ostatniej chwili (czytaj: z ekipą na budowie i nożem na gardle) żądanie dodatkowego ubezpieczenia łącznie za 2500 zł (w trzech latach co trzy lata), bo "ich" rzeczoznawca wycenił dom wyceniony na 650 tysięcy na 490 pomimo tego, że średnia wartość ostatnich transakcji sprzedaży w okolicy to 600-700 tysięcy bez najmniejszego problemu.

Szczyt chamstwa (nie mylić z rozróżnieniem między uprzejmością/nieuprzejmością - tej pierwszej akurat nie można im odmówić) i niekompetencji. Chamstwo objawia się przede wszystkim tym, że jeżeli występuje jakiś problem, to KLIENT ma go ROZWIĄZAĆ - przecież doradca jest NIEWINNY i NIC NIE MOŻE.

Jeszcze jedno - jeżeli doradca mbanku poda Wam jakiś termin zawarcia umowy, nie wierzcie mu - to też nieprawda, może obiecać dwa tygodnie, a podpiszecie po pięciu, a sami wiecie, ile znaczą trzy tygodnie użerania się z ekipą, która czeka na pieniądze.

Przygodę z mbankiem powtarzaliśmy 2 razy - za drugim razem tylko dlatego, że Pan Doradca obiecał, że "to już na pewno wszystkie dokumenty i zajmie to maks dwa tygodnie". KŁAMAŁ. (zadziwiające były teksty w stylu "jeszcze tylko to" - na co my "ale przecież na to się czeka dwa tygodnie" - "kurczę, niedobrze").
    • Gość: elżbieta Budujemy dom z kredytu IP: *.77.116.41.ltv.pl 27.04.08, 10:53
      A co ma powiedzieć prawie 60-letnia lekarka która od lat marzy o własnym domu,a
      całe życie pracowała uczciwie ostatnio za 3000zl brutto?
      • Gość: ww Re: Budujemy dom z kredytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 23:25
        Musi zacząć brać lapuwy i dom wybuduje ! tak to działa w tym kraju !
    • Gość: MIecz Budujemy dom z kredytu IP: *.netpoint.pl 21.09.08, 01:16
      hmm... doradcy wiedzą jak doradzić, by zarobić...
      Najlepiej porównać samemu:
      kredyt-budowlany.poxtrade.pl/
      Można wtedy zobaczyć dużo więcej szczegółów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka