Dodaj do ulubionych

pytanie o k.p. Lexus

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:39
Witam, 2 lata temu wzielam kredyt w AIG i z powodu klopotow finansowych nie zplacilam 5-ciu ostatnich rat, wpalcam teraz po ile moge, w miare mol;ziwosci finansowych.
Tylko ze teraz zaczely przychodzic pisemka od dziwnej firmy Kancelaria Prawna Lexus spolka komandytowa z wroclawiate calosci, a potem przyszlo pisemko , gdzie strasza mnie, ze niby wystepuja o bankowy tytul egzekucyjny, jesli nie podpisze ugody, ktora przeslali, a ktora jest bezsensowna, bo wyznaczyli 4 bardzo duze raty i nierealne terminy.
Czy mozecie mi poradzic co mam robic? Czy to tylko straszenie?? Moge splacac wplacajac co miesiac jakies kwoty i bedzie ok? Telefonicznie zalatwic sie z imi nic nie da, bo tylko strasza komornikiem i sa nieprzyjemni: teksty w stylu : to my decydujemy ile pani bedzie placic i kiedy...
Obserwuj wątek
    • aniol_stroz1 Re: pytanie o k.p. Lexus 09.08.06, 17:13
      Pytanie tylko co było napisane w pierwszym piśmie od Lexusa. Chodzi mi o to,
      czy firma Lexus działa w imieniu banku, czy zakupiła dług.

Pozdrawiam
      • Gość: ada Re: pytanie o k.p. Lexus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 18:16
        W imieniu AIG
        • Gość: Anioł Stróż Re: pytanie o k.p. Lexus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 18:46
          To wpłacaj i rozmawiaj tylko i wyłącznie z bankiem. Bank prawdopodobnie ma
          podpisaną z Lexusem umowę na usługi windykacyjne, w celu nakłonienia
          różnymi "metodami", aby kredytobiorca zaczął w końcu płacić. To czego dopuszcza
          się ta firma jest właśnie tymi "metodami". Nie chcę mi się wierzyć, aby bank
          chciał skierować sprawę na drogę sądową, aczkolwiek mogą mogą to zrobić. Uwierz
          mi w tej sytuacji lepiej im byłoby iść na ugodę niż oddawać sprawę do sądu.

Pozdrawiam
          • Gość: ada Re: pytanie o k.p. Lexus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 18:53
            Sek w tym, ze bank nie chce rozmawiac i kaze dzwonic do lexusa...
            • Gość: tom Re: pytanie o k.p. Lexus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 19:33
              nie wiem jak w tej firmie ale w IJ jak nam klient dawał jakieś sprawy do
              bieżącej obsługii na jakis tam określony czas to i tak konto pozostawało
              klienta więc nie ma róznicy w tym przypadku z kim się ugadujesz. Droga do
              psotępowania sądowego jeszcze bardzo daleka więc poprostu wpłącaj ile możesz i
              tyle.
              • Gość: Anioł Stróż Re: pytanie o k.p. Lexus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 19:39
                W tej sytuacji popieram Toma w 100%.

Pozdrawiam
          • Gość: gosc Re: pytanie o k.p. Lexus IP: *.eimperium.pl 28.08.07, 05:00
            do anioła stróza..czy warto wplacac w ratach pomomi ze firmy
            windykacyjne na to sie nie zgadzaja, poniewaz żadaja całej kwoty.
    • Gość: DoN pytanie o k.p. Lexus IP: *.crowley.pl 16.10.06, 08:56
      Kolego zaważ ze napisałeś ze 5 ostatnich rat rozłożyli Ci na 4 bardzo duże raty
      , które jak twierdzisz spłacałeś po tyle ile miałeś.Nasuwa się pytanie czy TY
      spłacałeś po 5 zł miesięcznie ????Kolejna sprawa smieszne pisemka??!!?? Pewnie
      lepiej jakby do CIebie odrazu komornik napisał ze już masz 800 zł więcej do
      zapłaty a miesiąc później przyszedł po np.telewizor.Kolego zacznij myśleć i
      SZANUJ SIĘ !!!! PS Porzycz następnym razem pieniądze od "chłopaków z miasta" to
      poznasz prawdziwą windykacje.
      • Gość: ubasia5 Re: pytanie o k.p. Lexus IP: *.chello.pl 17.10.06, 08:58
        TY CHYBA JESTES NA MAMUSI UTRZYMANIU DLATEGO NIE WIESZ ZE LUDZI SPOTYKAJA
        NIERAZ NIESZCZESCIA I NIE MOGA WYWIAZAC SIE Z ZOBOWIAZAN A CO DO ROZKLADANIA NA
        RATY TO POTRAFIA RATE USTALIC NA 600 ZL Z CZEGO WIEKSZOSC LUDZI MA TAKA
        MIESIECZNA WYPLATE I NIE SA W STANIE TAKIEJ RATY ZAPLACIC WIEC NIE DOSRYWAJ
        KOMUS ZE PLACI PO 5 ZLOTY PEWNIE PRACUJESZ W TAKIJ FIRMIE ALBO PRACOWALES I
        UDAJESZ FIGO FAGO
        • Gość: Hess Swisstrolley Re: pytanie o k.p. Lexus IP: 80.48.71.* 28.08.07, 12:01
          A jakim to cudem ktoś z pensją 600 zł dostał pozyczkę? trzeba być
          niezłym idiotą, żeby z taka pensją zakładać rodzinę, albo brać
          raty. Poza tym, NIE ŁŻYJ!!! Rynek pracy jest dużo lepszy niż 4 lata
          temu i po prostu NIE MA juz prac za 600 zł, chyba, że jakies
          dorywcze zajęcia dla licealistów. Więc nie siej tandetnej
          propagandy...
          • Gość: gringo Re: pytanie o k.p. Lexus IP: *.supermedia.pl 03.09.07, 22:16
            Lexus jeszcze dycha??

ehh
            pomyśl i wpisz w googlarke rzeczony bankowy tytuł egzekucyjny, poza
            linkami sponsorowanymi znajdziesz odpowiedź co to jest i na czym
            polega. Działaj dalej, wyślij pismo z propozycją spłaty w 12 równych
            ratach do banku i do Lexusa.
            Bank musi odpowiedzieć na Twoją propozycję, Lexus musi się do niej
            zastosować. Jesteś dłużnikiem Banku a nie Lexusa.

Tylko spłacaj w terminie raty, następnym razem może być zonk
          • Gość: kgor Re: pytanie o k.p. Lexus IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.14, 20:59
            Ludzie nie znają życia. Wyobraź sobie kogoś w wieku przedemerytalnym, kogoś kto traci pracę i nie ma na życie. Dostaje "kuroniówkę" właśnie w kwocie ok. 600 zł, a kredytu ma ok. 1800 zł miesięcznie. Z powodu wieku nie może znaleźć zatrudnienia. Czy nadal uważasz, że tacy ludzie są w stanie płacić kredyt, skoro nie mają pieniędzy na życie ?
    • Gość: jawor52 Re: pytanie o k.p. Lexus IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.16, 15:27
      to samo,miałem dzisiaj,zastraszanie komornikiem prokuratorem itp bardzo nieuprzejma Pani rozmowa w dniu 23.12.2-16 0k.godz.13.zapomniałem tej Pani odpowiedziec,że jest na takie zachowanie art.190a k.k.lub zwany skaltingiem.proszę w tym stylu odpowiedzieć,buzia się zamknie.
      • grzegorz7328 Re: pytanie o k.p. Lexus 23.12.16, 20:16
        ha to chyba nikt z was nie rozmawiał z geat beack ci to maja metody znęcania się nad człowiekiem
        • Gość: adda Re: pytanie o k.p. Lexus IP: *.centertel.pl 28.12.16, 20:35
          Co ty nie powiesz. A jakież to metody znęcania się stosuje ta szacowna firma windykacyjna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka