Gość: jazzrock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 11:30 KTO ZNA JAKIEKOLWIEK KAPELE GRAJĄCE JAZZ-ROCK (FUSION)?? JA ZNAM TYLKO KRZYSZTOFA MISIAKA. NIE ZNAM ŻADNYCH ZAGRANICZNYCH! PROSZĘ POMÓŻCIE!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baky Re: PPPOOOOOMMMOOOCYYY!!! 19.01.04, 11:41 1.Return to Forever - Chick Corea 2.Weather Report 3.Joe Zawinul Syndicate 4.Brand X 5.Marcus Miller 6.Billy Cobham 7.Mahavishnu Orchestra 8.Trilok Gurtu...etc... Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: PPPOOOOOMMMOOOCYYY!!! 19.01.04, 12:44 Oczywiście oprócz tych które wymienił baky, choć nie zgodzę się, że Marcus Miller gra fusion. 1. Soft Machine 2. Frank Gamble 3. Adam Holzman 4. Al Di Meola 5. Stanley Clarke 6. Dave Weckl 7. David Fiuczyński 8. Gordian Knot 9. Hiram Bullock 10. Jaco Pastorious 11. Jean Luc Ponty 12. Mike Stern 13. Planet X 14. Scott Henderson 15. Vital Information tyle mi na razie przyszo do głowy..) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzrock Re: PPPOOOOOMMMOOOCYYY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 12:57 A może ktoś wyszczególnić w tej liście takich artystów, którzy grają takie fusion, gdzie więcej jest rocka niż jazzu. Chodzi mi o połączenie rockowego kopa z jazzową harmoonią. Dzięki za wskazówki panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: PPPOOOOOMMMOOOCYYY!!! 19.01.04, 13:40 Gość portalu: jazzrock napisał(a): > A może ktoś wyszczególnić w tej liście takich artystów, którzy grają takie > fusion, gdzie więcej jest rocka niż jazzu. Chodzi mi o połączenie rockowego > kopa z jazzową harmoonią. Dzięki za wskazówki panowie. 1. Mahavishnu Orchestra - szczególnie "Birds Of Fire" i "Beetween Nothingness & Eternity" 2. Return To Forever - szczególnie "Romantic Warrior" i "Hymn Of The Seventh Galaxy" 3. Billy Cobham - "Spectrum" 4. Soft Machine - w zasadzie większość płyt to taki rock-jazz. 5. Al Di Meola - "Electric Randezvous", "Land Of Midnight Sun" 6. Stanley Clarke - "Stanley Clarke", "Journey To Love" 7. Jaco Pastorius - "Live In Italy", „Heavy'n Jazz” 8. Scott Henderson/Gary Willis Tribal Tech - "Face First", "Rocket Science" 9. Jean Luc Ponty - "Cosmic Messenger”, "Mystical Adventures", “Enigmatic Ocean” 10. Matalex - "Jazz Grunge" - o nich zapomniałem 11. Dave Weckl - w zasadzie większość 12. Vital Information - "Live Around The World Where We Come From Tour '98 - '99", "Show 'Em Where You Live" 13. Planet X - "Moon Babies" to na razie tyle..) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzrock Re: PPPOOOOOMMMOOOCYYY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 14:59 Nie ma to jak kompetencja. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś