Dodaj do ulubionych

Hans Zimmer "The Last Samurai"

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.02.04, 13:28
Ciekawe z kogo tym razem zżynał? Ten facet nie wymyślił nigdy niczego
odkrywczego, jest do bólu wtórny. Polskich kompozytorów chyba juz zna na
pamięć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Framuga Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.rdu.bellsouth.net 07.02.04, 14:54
      Ja jeszcze tej plyty nie slyszalem ale podejzewam ze tym razem bedzie sciagac z
      Kitaro. Kitaro uzywa wlasnie takich japonskich krzykow w swoich japonskich
      utworach. Proponuje przesluchac Kitaro - Japanese Drums. Ciekaw jestem czy mam
      racje. Musze posluchac tej plyty.
      • Gość: głuchy Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.smlw.enformatic.pl 12.02.04, 01:54
        istotnie jestes framuga i to drewniana. Nie slyszales a wiesz ! gratulacje
        jolopie. Kitaro i Zimmer to jak wodospad i szum wody w sraczu. Ty byles w tym
        ostatnim.
    • vulture Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 07.02.04, 17:42
      Muzyka jest rzeczywiście wtórna, ale w kinie jest ona cudowna w stosunku do
      dennego filmu.
    • black_lotus Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 07.02.04, 17:46
      A kto w muzyce nie jest wtórny? smile
      Wiem, wiem.....znajdzie się kilka nazwisk.
      • Gość: Bizon Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.core.lanet.net.pl 07.02.04, 23:42
        Ale ględzicie, jak typowi Polacy, wszystko jest bee. Mnie dziwi, że w ogóle
        ktoś pomyslał, że moze byc tu jakis hicior (tzn. piosenka), moze jeszcze po
        japonsku spiewana - bez sensu. A muzyka - jak ktos nie lubi to niech nie
        kupuje. Wiadomo, ze na czyms musial sie oprzec, jak by zrobil heavy metalowe
        wstawki na gitarach, wszyscy popukali by sie w głowe i powiedzieli, ze
        zwariował. No ale tak patrzac, to sie nigdy nie dogodzi.
        • vulture beee 07.02.04, 23:47
          Gość portalu: Bizon napisał(a):

> Ale ględzicie, jak typowi Polacy, wszystko jest bee.

Skoro coś jest średnie, to tylko obcokrajowcy mogą o tym fakcie napisać???
    • iron_giant Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 10.02.04, 23:40
      wydaje mi się, że to pawcio jest wtórny. zimmer jest niezwykle plastycznym
      kompozytorem, czego np. nie można powiedzieć o niektórych innych z tej branży.
      to prawda, hollywood wymaga pewnej maniery i zimmer w dreamworksie jej się
      poddaje. zresztą do roboty to ma on sztab ludzi. czy jest wtórny? raczej
      należy zapytać ,czy świeży. dla mnie świeży, a to, że ktoś korzysta umiejętnie
      z innych nie będąc plagiatorem to juz sztuka. muzyka z pearl harbor,
      gladiatora, hannibala, last samurai, beyond rangoon, geistenhaus to różne
      światy muzyczne, tak różne, jak rózne ilustrują filmy. najważniejsze w tym
      wszystkim jest to, że mi miło się tej muzyki słucha. reszta mnie po prostu nie
      obchodzi. jeśli wolicie preisnera, lorenca czy kilara, to sobie słuchajcie. ja
      też słucham ich muzykę, ale tylko tą, którą lubię, nie wszystko!!!
    • peter.steele Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 10.02.04, 23:57
      dla mnie Zimmer to jest wielki człowiek. Oczywiście, że bede miał muzyke z tego
      filmu
      • friggo Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 17.02.04, 10:43
        Zimmer jest prawdziwym sztukmistrzem. Uwielbiam jego muzyke. Takie gadanie o
        plagiatach w muzyce filmowej raczej sensu nie ma. lepiej spojrzec na tą masakre
        na komercyjnych rynkach. Tam to jest dopiero muzykokopiarka. Zimmer jest
        wielki smile A muzyka z Samuraja jest swietna. nie słyszałem wpradziwe wszystkich
        kawałków, ale kilka udało mi sie juz wielokrotnie wysłuchać. Oczywiście pasuje
        do filmu, który także oglądłem. Idealnie do siebie pasują smile
        pozdrawiam wszystkich sympatyków Hansa Zimmera
    • Gość: Piotr Jan Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: 212.180.158.* 03.03.04, 17:21
      Zdaje się, że kolega pawcio nie bardzo się orintuje w twórczości zarówno Pana
      Zimmera jak i Polskich muzyków.
      Niemal każdy nowy projekt, Zimmer stara się dopasować indywidualnie do tematyki
      filmu. To jest oczywiste, ale nie dla wszystkich twórców. Jako pierwszy
      zastosował na wiekszą skalę instrumenty elektroniczne. Korzysta również z
      bogactwa muzyki etnicznej (Król Lew, Łzy Słońca). Reasumując: Cała twórczoś
      Zimmera Jest ODKRYWCZA! Tak zdolnego kompozytora świat filmu nigdy wcześniej nie
      miał!
      Pozadrawiam :>
    • Gość: mario Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 19:38
      Ta muzyka właściwie broni się sama, bo pomimo iż stanowi część filmu to tak
      naprawdę i bez filmu stwarza świetne klimaty. Mimo że film średnio mi się
      podobał to muzyka naprawdę zachwyca swym pieknem a tym którzy głosili koniec
      Zimmera po gladiatorze ta płyta udowadnia że można komponować muzykę nie tylko
      na okoliczność jednego czy dwóch filmów.
    • Gość: grimsrund Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 19:50
      To bardzo dobra muzyka jest, jedna z najlepszych partytur Zimmera. A dużo ich
      zrobił, nie wszystkie genialne były, oj nie były... Ale ta jest świetna,
      zwłaszcza w powiązaniu z filmem brzmi wspaniale.
    • Gość: andzia rewelacja IP: 212.191.80.* 06.06.04, 22:20
      uważam że Hans Zimmer jest fantastycznym kompozytorem.Tears of the sun czy też
      Król lew...Nic dodać nic ujac.a swoją drogą nie rozumiem dlaczego ludzie w taki
      dziwny sposób reaguja na muzyke z tej bajki ?przeciez jest niesamowita.to nie
      tylko pioseki Eltohna JOna ale także instrumentalna Zimmera.
    • merv Rewelka 12.10.04, 16:20
      Absolutne mistrzostwo świata! Zimmer był, jest i będzie najlepszym kompozytorem
      muzyki filmowej. W każdym soundtracku potrafi bezbłędnie ukazać klimat filmu.
      Na tej płycie najlepszym utworem jest "Ronin", mimo że jest najkrótszy.
    • titush Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 12.10.04, 17:49
      uwielbiam muzykę Zimmera!
      • Gość: baret Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.chello.pl 13.10.04, 22:58
        mnie bardzo sie podoba muza z RainMana - a przeciez to taka "prosta" melodyjka
    • Gość: kita Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.04, 20:28
      pawcio ty to znawca jestes!od kogo niby zrzynał do "ognistego pomuchu"
      albo "karmazynowego przypływu" wiesz chociaz do jakich filmów pisał muze?zimmer
      jest zajebisty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka