Gość: pawcio IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.02.04, 13:28 Ciekawe z kogo tym razem zżynał? Ten facet nie wymyślił nigdy niczego odkrywczego, jest do bólu wtórny. Polskich kompozytorów chyba juz zna na pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Framuga Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.rdu.bellsouth.net 07.02.04, 14:54 Ja jeszcze tej plyty nie slyszalem ale podejzewam ze tym razem bedzie sciagac z Kitaro. Kitaro uzywa wlasnie takich japonskich krzykow w swoich japonskich utworach. Proponuje przesluchac Kitaro - Japanese Drums. Ciekaw jestem czy mam racje. Musze posluchac tej plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głuchy Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.smlw.enformatic.pl 12.02.04, 01:54 istotnie jestes framuga i to drewniana. Nie slyszales a wiesz ! gratulacje jolopie. Kitaro i Zimmer to jak wodospad i szum wody w sraczu. Ty byles w tym ostatnim. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 07.02.04, 17:42 Muzyka jest rzeczywiście wtórna, ale w kinie jest ona cudowna w stosunku do dennego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
black_lotus Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 07.02.04, 17:46 A kto w muzyce nie jest wtórny? Wiem, wiem.....znajdzie się kilka nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bizon Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.core.lanet.net.pl 07.02.04, 23:42 Ale ględzicie, jak typowi Polacy, wszystko jest bee. Mnie dziwi, że w ogóle ktoś pomyslał, że moze byc tu jakis hicior (tzn. piosenka), moze jeszcze po japonsku spiewana - bez sensu. A muzyka - jak ktos nie lubi to niech nie kupuje. Wiadomo, ze na czyms musial sie oprzec, jak by zrobil heavy metalowe wstawki na gitarach, wszyscy popukali by sie w głowe i powiedzieli, ze zwariował. No ale tak patrzac, to sie nigdy nie dogodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture beee 07.02.04, 23:47 Gość portalu: Bizon napisał(a): > Ale ględzicie, jak typowi Polacy, wszystko jest bee. Skoro coś jest średnie, to tylko obcokrajowcy mogą o tym fakcie napisać??? Odpowiedz Link Zgłoś
iron_giant Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 10.02.04, 23:40 wydaje mi się, że to pawcio jest wtórny. zimmer jest niezwykle plastycznym kompozytorem, czego np. nie można powiedzieć o niektórych innych z tej branży. to prawda, hollywood wymaga pewnej maniery i zimmer w dreamworksie jej się poddaje. zresztą do roboty to ma on sztab ludzi. czy jest wtórny? raczej należy zapytać ,czy świeży. dla mnie świeży, a to, że ktoś korzysta umiejętnie z innych nie będąc plagiatorem to juz sztuka. muzyka z pearl harbor, gladiatora, hannibala, last samurai, beyond rangoon, geistenhaus to różne światy muzyczne, tak różne, jak rózne ilustrują filmy. najważniejsze w tym wszystkim jest to, że mi miło się tej muzyki słucha. reszta mnie po prostu nie obchodzi. jeśli wolicie preisnera, lorenca czy kilara, to sobie słuchajcie. ja też słucham ich muzykę, ale tylko tą, którą lubię, nie wszystko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 10.02.04, 23:57 dla mnie Zimmer to jest wielki człowiek. Oczywiście, że bede miał muzyke z tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
friggo Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 17.02.04, 10:43 Zimmer jest prawdziwym sztukmistrzem. Uwielbiam jego muzyke. Takie gadanie o plagiatach w muzyce filmowej raczej sensu nie ma. lepiej spojrzec na tą masakre na komercyjnych rynkach. Tam to jest dopiero muzykokopiarka. Zimmer jest wielki A muzyka z Samuraja jest swietna. nie słyszałem wpradziwe wszystkich kawałków, ale kilka udało mi sie juz wielokrotnie wysłuchać. Oczywiście pasuje do filmu, który także oglądłem. Idealnie do siebie pasują pozdrawiam wszystkich sympatyków Hansa Zimmera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Jan Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: 212.180.158.* 03.03.04, 17:21 Zdaje się, że kolega pawcio nie bardzo się orintuje w twórczości zarówno Pana Zimmera jak i Polskich muzyków. Niemal każdy nowy projekt, Zimmer stara się dopasować indywidualnie do tematyki filmu. To jest oczywiste, ale nie dla wszystkich twórców. Jako pierwszy zastosował na wiekszą skalę instrumenty elektroniczne. Korzysta również z bogactwa muzyki etnicznej (Król Lew, Łzy Słońca). Reasumując: Cała twórczoś Zimmera Jest ODKRYWCZA! Tak zdolnego kompozytora świat filmu nigdy wcześniej nie miał! Pozadrawiam :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 19:38 Ta muzyka właściwie broni się sama, bo pomimo iż stanowi część filmu to tak naprawdę i bez filmu stwarza świetne klimaty. Mimo że film średnio mi się podobał to muzyka naprawdę zachwyca swym pieknem a tym którzy głosili koniec Zimmera po gladiatorze ta płyta udowadnia że można komponować muzykę nie tylko na okoliczność jednego czy dwóch filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimsrund Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 19:50 To bardzo dobra muzyka jest, jedna z najlepszych partytur Zimmera. A dużo ich zrobił, nie wszystkie genialne były, oj nie były... Ale ta jest świetna, zwłaszcza w powiązaniu z filmem brzmi wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia rewelacja IP: 212.191.80.* 06.06.04, 22:20 uważam że Hans Zimmer jest fantastycznym kompozytorem.Tears of the sun czy też Król lew...Nic dodać nic ujac.a swoją drogą nie rozumiem dlaczego ludzie w taki dziwny sposób reaguja na muzyke z tej bajki ?przeciez jest niesamowita.to nie tylko pioseki Eltohna JOna ale także instrumentalna Zimmera. Odpowiedz Link Zgłoś
merv Rewelka 12.10.04, 16:20 Absolutne mistrzostwo świata! Zimmer był, jest i będzie najlepszym kompozytorem muzyki filmowej. W każdym soundtracku potrafi bezbłędnie ukazać klimat filmu. Na tej płycie najlepszym utworem jest "Ronin", mimo że jest najkrótszy. Odpowiedz Link Zgłoś
titush Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" 12.10.04, 17:49 uwielbiam muzykę Zimmera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baret Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.chello.pl 13.10.04, 22:58 mnie bardzo sie podoba muza z RainMana - a przeciez to taka "prosta" melodyjka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kita Re: Hans Zimmer "The Last Samurai" IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.04, 20:28 pawcio ty to znawca jestes!od kogo niby zrzynał do "ognistego pomuchu" albo "karmazynowego przypływu" wiesz chociaz do jakich filmów pisał muze?zimmer jest zajebisty!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś