Dodaj do ulubionych

Muzyka GENTLE GIANT -- odcinek 2

IP: *.acn.waw.pl 07.02.04, 12:29
Liczby

Gentle Giant istnieli jako grupa od 1970 do 1980. W ciągu tych dziesięciu lat
nagrali 11 albumów studyjnych, wydali też jeden podwójny album koncertowy.
Jeden z utworów zamieszczonych na singlach nie znalazł się na żadnym albumie,
podczas gdy wszystkie inne utwory singlowe pochodziły z albumów
Obserwuj wątek
    • ihopeyouwilllikeme Co to jest Gentle Giant ? 07.02.04, 13:08

• ilhan Zespół dla ludzi z misją chyba 07.02.04, 13:12
        • Gość: Lesiek Re: Zespół dla ludzi z misją chyba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.04, 15:16
          Ilhan, w paru wątkach krytykowałeś fanów "starszej" muzyki za brak tolerancji
          wobec nowej. Tu - sam wykazujesz brak tejże tolerancji.

Dla każdego, kto trochę siedzi w rocku progresywnym, Gentle Giant jest jednym z
          najważniejszych zespołów w historii gatunku. Cieszę się, że mogę coś o nim
          przeczytać - na poziomie merytorycznym, jaki jest wielką rzadkością na tym
          forum.
          • ilhan ? 08.02.04, 15:35
            Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Ilhan, w paru wątkach krytykowałeś fanów "starszej" muzyki za brak tolerancji
            > wobec nowej. Tu - sam wykazujesz brak tejże tolerancji.

Bardzo przepraszam, ale również uważam się za fana starszej muzyki. Uważam się
            za fana muzyki po prostu. Więc proszę nie wprowadzać tu jakichś durnych
            podziałów. To po pierwsze.
            Po drugie, z wielkim zainteresowaniem przeczytałem posty Maćka na temat GG. On
            sam przyznał, że lepiej kiedy teraz są wszystkie w jednym wątku. On jeden
            jedyny zrozumiał że to nie był żaden atak na zespół Gentle Giant, a po prostu
            prośba o niezakładanie kilkudziesięciu wątków na jeden i ten sam temat.
            Kilka osób nie zrozumiało i oczywiście musiało dowalić mi tekstami w stylu "The
            Srills i The Shits". To się nazywa tolerancja.
            Pozdrowienia.
      • Gość: Maciek Makowski Re: Co to jest Gentle Giant ? IP: *.acn.waw.pl 07.02.04, 13:13
        Był taki zespół. Polecam stronę www.blazemonger.com/GG/
        • ihopeyouwilllikeme Re: Co to jest Gentle Giant ? 07.02.04, 13:32
          Stary, co Ty chcesz osiągnąć zakładając 34 wątki o jednym zespole na tym
          forum ? Jeśli chcesz zachęcić ludzi do zespołu, to takie działanie da wręcz
          odwrotny skutek, zapewniam. Proponuje wklejać to do jednego wątku, to będzie
          miało sens.
          • ilhan Re: Co to jest Gentle Giant ? 07.02.04, 13:41
            ihopeyouwilllikeme napisał:

> Stary, co Ty chcesz osiągnąć zakładając 34 wątki o jednym zespole na tym
            > forum ?

35. Zapomniałeś o wstępie.
          • Gość: Maciek Makowski Będzie jeden wątek IP: *.acn.waw.pl 07.02.04, 13:43
            > Stary, co Ty chcesz osiągnąć zakładając 34 wątki o jednym zespole na tym
            > forum ? Jeśli chcesz zachęcić ludzi do zespołu, to takie działanie da wręcz
            > odwrotny skutek, zapewniam. Proponuje wklejać to do jednego wątku, to będzie
            > miało sens.

Cóż, mój plan był taki, żeby nie mieszać wątków omawiających różne aspekty
            muzyki; przypuszczałem, że będzie to wyglądało tak, że do czasu zamieszczenia
            kolejnego odcinka poprzedni spłynie wgłąb forum i nie będzie bałaganu. Ale chyba
            rzeczywiście masz rację, od następnego odcinka zrobię jeden wątek poświęcony
            esejowi.
            • joseph80 Do Ihope`a I Ilhan`a 07.02.04, 13:55
              Panowie, jak wam się nie podoba to nie czytajcie wątków Maćka. Zresztą jestem
              przekonany, że nie znacie ani jednej płyty tego świetnego zespołu w całości. I
              nie mówię, że znać musicie. Ja też nie znam wielu, wielu zespołów typu The
              Kills, czy coś takiego, ale się nie wpisuję w te wątki i nie zaśmiecam ich.
              Ihope, krytykujesz Maćka, że chce założyć 34 (czy nawet 35) osobnych tematów o
              GG, no i co z tego. Przy Twoich wszystkich wątkach o U2 to i tak małowink

pzdr
              Jos

Maciek, nie ulegaj namowom tych panów. Dawaj każdy odcinek w osobnym wątkusmile
              • Gość: kubasa Re: Do Ihope`a I Ilhan`a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 13:59
                joseph80 napisał:

>
                > Maciek, nie ulegaj namowom tych panów. Dawaj każdy odcinek w osobnym wątkusmile

Popieram w 100%!!! Idz jeszcze dalej. Kazdy odcinek daj na osobnym forum!!!
              • ilhan Re: Do Ihope`a I Ilhan`a 07.02.04, 14:01
                joseph80 napisał:

> Panowie, jak wam się nie podoba to nie czytajcie wątków Maćka. Zresztą jestem
                > przekonany, że nie znacie ani jednej płyty tego świetnego zespołu w całości.

Oczywiście że nie. I co z tego? Nie mam ochoty na pół pierwszej strony forum w
                wątkach o Gentle Giant. Tak samo jak nie mam ochoty na pół pierwszej strony
                forum w wątkach na jakikolwiek inny, ten sam temat.

> Ja też nie znam wielu, wielu zespołów typu The
                > Kills, czy coś takiego, ale się nie wpisuję w te wątki i nie zaśmiecam ich.

Nie mam w zwyczaju zaśmiecania jakichkolwiek wątków. Ale jak chcesz to mogę
                zaraz zakładać wątki, w których będę po kolei opisywał każdą piosenkę zespołu
                The Go-Betweens. Piosenek jest ponad sto. To jest zajebisty zespół, mówię Ci,
                zasługują na to żeby ich promować. Masz ochotę?

Maciek - pisz o Gentle Giant. My to wszyscy doceniamy, naprawdę. Ale rób to po
                prostu w jednym wątku i będzie w porząsiu.
                • joseph80 Re: Do Ihope`a I Ilhan`a 07.02.04, 14:13
                  ilhan napisał:

Na wstępie, do słów Kubasy się nie odniosę, bo to jak zwykle jego prymitywny
                  wybryk. Biedny Kubasa, myśli pewnie, że to było śmieszne.
                  Kubasa, Ty chyba nie możesz zaakceptować, że ktoś się nie zgadza z Twoim
                  zdaniem. Takie odnoszę wrażenie czytając Twoje posty. Smutne

> Oczywiście że nie. I co z tego? Nie mam ochoty na pół pierwszej strony forum
                  >w
                  > wątkach o Gentle Giant. Tak samo jak nie mam ochoty na pół pierwszej strony
                  > forum w wątkach na jakikolwiek inny, ten sam temat.

Heh. Jak się nikt nie będzie dopisywał, tylko każdy sobie przeczyta to będą
                  szybko spadały, nie widzę problemusmile

> Nie mam w zwyczaju zaśmiecania jakichkolwiek wątków. Ale jak chcesz to mogę
                  > zaraz zakładać wątki, w których będę po kolei opisywał każdą piosenkę zespołu
                  > The Go-Betweens. Piosenek jest ponad sto. To jest zajebisty zespół, mówię Ci,
                  > zasługują na to żeby ich promować. Masz ochotę?

Mam ochotę. Zobaczymy na ile czasu starczy Ci zapału. Zresztą nie tylko tego
                  zespołu opisuj piosenki. Chcę analizy wszystkich piosenek, wszystkich zespołów
                  zaczynających się na The... (The Kills, The Shits, The Srills, jest tego
                  trochęsmile Rzępolnia będzie górą w wątkach. Już nie mogę się doczekać.
                  Ilhan, wyluzuj chłopiesmile Odpisałem tak, bo Twój post i Ihope`a był po prostu
                  złośliwy.

• ilhan Re: Do Ihope`a I Ilhan`a 07.02.04, 15:03
                    joseph80 napisał:

> Mam ochotę. Zobaczymy na ile czasu starczy Ci zapału. Zresztą nie tylko tego
                    > zespołu opisuj piosenki. Chcę analizy wszystkich piosenek, wszystkich
                    > zespołów
                    > zaczynających się na The... (The Kills, The Shits, The Srills, jest tego
                    > trochęsmile Rzępolnia będzie górą w wątkach. Już nie mogę się doczekać.
                    > Ilhan, wyluzuj chłopiesmile Odpisałem tak, bo Twój post i Ihope`a był po prostu
                    > złośliwy.

Cóż, wydawało mi się dotąd że jednak równy z Ciebie gość. No i się
                    rozczarowałem. Widzę że jednak masz (jak parę innych osób) jakieś kompleksy i
                    musisz się wyżywać na muzyce, która innym się podoba. Warto szanować gusta
                    innych ludzi. Ja chciałem tylko napisać, że nie widzę sensu zakładać 35 wątków
                    o Gentle Giant. A Ty wskakujesz na "rzępolnię" (nienawidzę tego słowa, kto to
                    k... wymyślił??).

Zdaje się że przed momentem mówiłeś coś o nie zabieraniu głosu na temat czegoś,
                    o czym nie ma się pojęcia. The Go-Betweens, których podałem jako przykład, nie
                    są gównianym zespolikiem. Istnieją 25 lat. Chciałeś byś uszczypliwy a niestety
                    wyszło słabiutko.

Polecam inne dupowe zespoliki The ...s
                    The Beatles
                    The Kinks
                    The Doors
                    The Rolling Stones
                    The Smiths

Aha, gówno mnie obchodzi co będzie górą w wątkach. Jeśli nie zrozumiałeś co
                    miałem na myśli, to trudno, nie będę Ci więcej tłumaczył.

Idę słuchać The Shits.
                    • joseph80 Re: Do Ihope`a I Ilhan`a 07.02.04, 15:29
                      ilhan napisał:

> Cóż, wydawało mi się dotąd że jednak równy z Ciebie gość.
                      > No i się
                      > rozczarowałem.

Rozczarowałeś się nie pierwszy i nie ostatni raz. Uważaj na prawdziwe życie, bo
                      tam pewnie nie raz się dużo bardziej rozczarujesz. I nie wiem, czy sobie z tym
                      poradzisz.

> Widzę że jednak masz (jak parę innych osób) jakieś kompleksy i
                      > musisz się wyżywać na muzyce, która innym się podoba

Proszę wymień te osoby. Chcę wiedzieć do jakiego worka Forumowiczów jestem
                      klasyfikowany, przez wszystkowiedzącewgo Ilhana. Acha, pokaż mi gdzie się
                      wyżywam na muzyce, to mnie też interesujesmile

> Warto szanować gusta
                      > innych ludzi. Ja chciałem tylko napisać, że nie widzę sensu zakładać 35
                      wątków
                      > o Gentle Giant. A Ty wskakujesz na "rzępolnię" (nienawidzę tego słowa, kto to
                      > k... wymyślił??).

Nie, drogi Ilhanie. To Ty wyskakujesz, że możesz założyć 100 wątków o The Go-
                      Betweens, i jakoś jeszcze nawet jednego nie zauważyłem. Czekamsmile
                      A ja się tylko ustosunkowałem.

> Zdaje się że przed momentem mówiłeś coś o nie zabieraniu głosu na temat
                      czegoś,
                      >
                      > o czym nie ma się pojęcia. The Go-Betweens, których podałem jako przykład,
                      nie
                      > są gównianym zespolikiem.

Gdzie tak napisałem? Nadinterpretujesz moje słowa. Chyba masz jakieś problemysmile

> Istnieją 25 lat. Chciałeś byś uszczypliwy a niestety
                      > wyszło słabiutko.

Skoro tak mówisz wszystkowiedzący, jedyny-mający-zawsze-rację Ilhanie. To Ok.

> Polecam inne dupowe zespoliki The ...s
                      > The Beatles
                      > The Kinks
                      > The Doors
                      > The Rolling Stones
                      > The Smiths

Nie musisz mi ich polecać. Lepiej lub gorzej znam te zespoły. I nie uważam ich
                      za Dupowe. Ale skoro wszystkowiedzący...

> Aha, gówno mnie obchodzi co będzie górą w wątkach. Jeśli nie zrozumiałeś co
                      > miałem na myśli, to trudno, nie będę Ci więcej tłumaczył.

Ja chyba dobrze zrozumiałem, ale Ty Wszystkowiedzący chyba, niesmile

> Idę słuchać The Shits.

A tu Wszystkowiedzący mnie zaskoczyłeś, myślałem, że takiego zespołu nie ma. A
                      Ty go masz w swoich zbiorach. No patrz, jak dużo mi jeszcze do Ciebie,
                      Wszystkowiedzący brakujesmile

pzdr
                  • Gość: kubasa Re: Do Ihope`a I Ilhan`a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 15:04
                    joseph80 napisał:

> ilhan napisał:
                    >
                    > Na wstępie, do słów Kubasy się nie odniosę, bo to jak zwykle jego prymitywny
                    > wybryk. Biedny Kubasa, myśli pewnie, że to było śmieszne.
                    > Kubasa, Ty chyba nie możesz zaakceptować, że ktoś się nie zgadza z Twoim
                    > zdaniem. Takie odnoszę wrażenie czytając Twoje posty. Smutne

Ja odnosze wrazenie ze troche brakuje Ci luzu w gaciach. Ale dosc prymitywnych
                    zartow. "The Srills" i "The Shits" to szczyt wyrafinowania.
                    • joseph80 Złotousty Kubasa 07.02.04, 15:34
                      Gość portalu: kubasa napisał(a):

> Ja odnosze wrazenie ze troche brakuje Ci luzu w gaciach. Ale dosc
                      prymitywnych
                      > zartow. "The Srills" i "The Shits" to szczyt wyrafinowania.

Kuwa, czytałem to chyba z 10 razy, ale za nic nie mogę zrozumieć. Kubasa
                      wyjaśnij mi o co chodzi z tym "ale dość prymitywnych żartów"? Może to jakiś
                      slang związany z RAPem? Bo dla mnie to nie ma ani ładu, ani składuwink. A poza
                      tym co to za "w gaciach"? W jakich jednostkach się to mierzy? Czy to wielkość
                      wymyślona przez Ciebie?
                      Kubasa, stuknij się w głowe i przeczytaj co napisałeś. Ładne świadectwo sobie
                      wystawiasz. Miałem Cie do tej pory za zakręconego, ale nie za prymitywnego.

Pzdr
                      Jos
                      • Gość: kubasa Re: Złotousty Kubasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 16:33

• Gość: kubasa Tlumaczenie dla Josepha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 16:38

> Ja odnosze wrazenie ze troche brakuje Ci luzu w gaciach. Ale dosc
                          prymitywnych
                          > zartow. "The Srills" i "The Shits" to szczyt wyrafinowania.

W pierwszym zdaniu mówi o swoich wrażeniach. Używa przy tym języka ulicy,
                          charakterystycznego dla jego prymitywnego pochodzenia. W drugim nawołuje do
                          odrzucenia takiego języka (mamy tu więc symptomatyczne rozdarcie między
                          korzeniami a aspiracjami i dążeniami). W trzecim zdaniu próbuje pokazać, że
                          sam zna zwroty ze świata wyrafinowanego, którego repreentantem jest Joseph80.
                          • joseph80 Fenks 07.02.04, 17:16

> W pierwszym zdaniu mówi o swoich wrażeniach. Używa przy tym języka ulicy,
                            > charakterystycznego dla jego prymitywnego pochodzenia. W drugim nawołuje do
                            > odrzucenia takiego języka (mamy tu więc symptomatyczne rozdarcie między
                            > korzeniami a aspiracjami i dążeniami). W trzecim zdaniu próbuje pokazać, że
                            > sam zna zwroty ze świata wyrafinowanego, którego repreentantem jest Joseph80.

Dzięki. Już teraz rozumiem. Zastanawia mnie jeszcze tylko ten repreentantwink.

A tak poważnie, to zakończmy tę dyskusję, bo nie widzę jej dalszego sensu. No
                            chyba, że chcecie się dalej napier#^$@ć, ale to już beze mnie.

Aaaa..., jeszcze słów kilka do Ilhana. Czy tekst:
                            >Ilhan, wyluzuj chłopiesmile Odpisałem tak, bo Twój post i Ihope`a był po prostu
                            >złośliwy.

Nie dał Ci nic do myślenia?

pzdr
              • Gość: Maciek Makowski Re: Do Ihope`a I Ilhan`a IP: *.acn.waw.pl 07.02.04, 14:04
                > Maciek, nie ulegaj namowom tych panów. Dawaj każdy odcinek w osobnym wątkusmile

Przy jednym wątku łatwiej będzie znaleźć poprzednie odcinki
                • cze67 Dziękuję za ten wątek 07.02.04, 15:12
                  Znakomity zespół. Mam dwie płyty Gentle Giant na mp3, zamówiłem sobie w
                  merlinie także Octopus, przyjdzie niebawem. Przy pierwszym słuchaniu jakoś ich
                  skojarzyłem z Jethro Tull (może wokalista?) i Van Der Graff Generator
                  (saksofon).
                  Ale niczego o nim nie wiedziałem. Do tej pory. Dzięki.
                • pixie "It takes guts to be gentle and kind..." ;P 07.02.04, 15:42
                  Gość portalu: Maciek Makowski napisał:

> Przy jednym wątku łatwiej będzie znaleźć poprzednie odcinki
    • vulture to może teraz ja 07.02.04, 17:17
      1. Przyznam się - słyszałem kiedyś Gentle Giant i nic nie pamiętam, acz z
      chęcią odnowię znajomość z tą muzyką.

2. Bardzo by było miło, gdyby porządkowi forum, regulujący ilość wątków,
      zakładanych przez różne osoby, zwrócili uwagę na ilość założonych przez siebie
      monotematycznych wątków. Nie chcę tu wywoływać kolejnej dyskusji, ale uważam za
      nie w porządku, gdy ktoś zwraca uwagę komuś na to, co sam robi - i nie chodzi
      mi tu tylko o ten jeden przypadek. Często bywa, że pewne osoby piętnują u
      innych zachowania, których sami się dopuszczają. Bardzo to dziwne.
      • ihopeyouwilllikeme Re: to może teraz ja 07.02.04, 19:15
        joseph80 napisał:

> Zresztą jestem przekonany, że nie znacie ani jednej płyty tego świetnego
        > zespołu w całości.

Owszem, nie znam, a od tej pory nie mam najmniejszej ochoty poznawać.

> Ihope, krytykujesz Maćka, że chce założyć 34 (czy nawet 35) osobnych tematów
        > o GG, no i co z tego. Przy Twoich wszystkich wątkach o U2 to i tak małowink

Bardzo przepraszam, nie rozumiem. Proszę mi pokazać te setki wątków o każdej
        płycie i piosence U2 + drobiazgowe analizy vide na jak bardzo naciągnietych
        strunach grał The Edge na poszczególnych albumach, jakie założyłem. Czekam z
        niecierpliwością.

Tak, następnie proponuję zrobić osobne wątki o każdym koncercie Gentle Giant,
        każdym wywiadzie, oraz o ich rodzinach, znajomych i kierowcach ciężarówek.
        Wszyscy będą zadowoleni.

P.S. Mój post wcale nie był złośliwy, normalnie się zapytałem, a potem
        wyraziłem propozycję, ponieważ wiem czym grozi obecność wielu wątków o danym
        zespole na forum. Nie widzę potrzeby by aż tak na niego reagować.
        • joseph80 Buhehehehehehehe 07.02.04, 22:57
          ihopeyouwilllikeme napisał:

> > Zresztą jestem przekonany, że nie znacie ani jednej płyty tego świetnego
          > > zespołu w całości.
          >
          > Owszem, nie znam, a od tej pory nie mam najmniejszej ochoty poznawać.

Buhehehehehesmile. Ajchołp, jesteś zajebisty chłopie. Rozbawiłeś mnie stokrotnie
          na zakończenie dnia. Czy to, że nie masz ochoty poznawać Gentle Giant po moich
          postach to jakiś rodzaj ciężkiej kary wymierzony na mnie. Hehehehe. To
          rzeczywiście mnie STRRRRRRRasznie dotknęło, i cierpię cały czaswink.
          Nie słuchaj muzyki GG Ajchołp, Twoja stratasmile

> > Ihope, krytykujesz Maćka, że chce założyć 34 (czy nawet 35) osobnych temat
          > ów
          > > o GG, no i co z tego. Przy Twoich wszystkich wątkach o U2 to i tak małowink
          >
          > Bardzo przepraszam, nie rozumiem.

Zajebisty jesteś Ajchołpsmile. I rzeczywiście nic nie rozumieszsmile Dobrze, że się
          do tego przyznajesz.

> Proszę mi pokazać te setki wątków o każdej
          > płycie i piosence U2 + drobiazgowe analizy vide na jak bardzo naciągnietych
          > strunach grał The Edge na poszczególnych albumach, jakie założyłem. Czekam z
          > niecierpliwością.

Ajchołp, przeczytaj dokładnie mój tekst i pomyśl trochę. To nie boli. Ja
          napisałem, że 35 wątków o GG, to przy wszystkich Twoich postach o U2 to i tak
          niewiele. Nigdzie nie napisałem, że Twoje teksty o U2 miały dotyczyć
          skrupulatnych analiz każdej płyty i każdej piosenki tego zespołusmile

> > Maciek, nie ulegaj namowom tych panów. Dawaj każdy odcinek w osobnym wątku
          > smile
          >
          > Tak, następnie proponuję zrobić osobne wątki o każdym koncercie Gentle Giant,
          > każdym wywiadzie, oraz o ich rodzinach, znajomych i kierowcach ciężarówek.
          > Wszyscy będą zadowoleni.

To co powyżej jest poniżej Twojego poziomu i szkoda mi o tym pisaćsmile

> P.S. Mój post wcale nie był złośliwy, normalnie się zapytałem,

I mam Ci, Ajchołp uwierzyć, że nie wiedziałeś, że Gentle Giant to zespół?
          A jak myślisz co sugeruje tytuł wątku: "Muzyka GENTLE GIANT
          • ihopeyouwilllikeme Re: Buhehehehehehehe 08.02.04, 10:54
            joseph80 napisał:

> Czy to, że nie masz ochoty poznawać Gentle Giant po moich
            > postach to jakiś rodzaj ciężkiej kary wymierzony na mnie.

Nie. Po prostu zniechęciłeś mnie swoimi postami do tego zespołu.

> Nie słuchaj muzyki GG Ajchołp, Twoja stratasmile

Nie sądzę, mam czego słuchać.

> Ajchołp, przeczytaj dokładnie mój tekst i pomyśl trochę. To nie boli. Ja
            > napisałem, że 35 wątków o GG, to przy wszystkich Twoich postach o U2 to i tak
            > niewiele. Nigdzie nie napisałem, że Twoje teksty o U2 miały dotyczyć
            > skrupulatnych analiz każdej płyty i każdej piosenki tego zespołusmile

Nadal czekam na pokazanie mi setek wątków o U2 które założyłem. Nie chodzi o to
            czego dotyczyły, mnie nie obchodzi czego będzie dotyczyć 35 wątków o GG.
            Proponuję, żebyś Ty też czasem starał się pomyśleć.

> To co powyżej jest poniżej Twojego poziomu i szkoda mi o tym pisaćsmile

Miło mi.

> I mam Ci, Ajchołp uwierzyć, że nie wiedziałeś, że Gentle Giant to zespół?
            > A jak myślisz co sugeruje tytuł wątku: "Muzyka GENTLE GIANT
            • joseph80 Re: Buhehehehehehehe nr 2 08.02.04, 12:38
              Ajchołp, nie dam Ci satysfakcji i odpiszę, ale to już ostatni raz.
              Kilka postów wyżej napisałem, że nie mam ochoty się dalej napierdalać. Kubasa i
              Ilhan posłuchali mojej propozycji. Już myślałem, że będzie spokój, ale nie,
              jeszcze Ty musiałeś wyskoczyć ze swoimi żalami. Twój ostatni post mnie załamał.
              Przecież Ty kroczysz w miejscu, czespiłeś się tych wątków U2, i robisz z tego
              III Wojnę Światową.
              Pewnie też nie zauważyłeś, że każde moja wypowiedź była kończona 'smile', co
              oznacza, że pisałem to na luzie, z lekkim przymrużeniem oka. A Ty chłopie
              wszystko na śmiertelnie poważnie. Stary, jak tak postępujesz w codziennym życiu
              to mi szkoda Ciebiesmile

> > Nie słuchaj muzyki GG Ajchołp, Twoja stratasmile
              >
              > Nie sądzę, mam czego słuchać.

Czyli z założenia nie masz zamiaru się rozwijać muzycznie, Fajniesmile. Na
              zatwardzenie głowy jeszcze nikt nie wymyślił lekarstwasmile

> > Ajchołp, przeczytaj dokładnie mój tekst i pomyśl trochę. To nie boli. Ja
              > > napisałem, że 35 wątków o GG, to przy wszystkich Twoich postach o U2 to i
              > tak
              > > niewiele. Nigdzie nie napisałem, że Twoje teksty o U2 miały dotyczyć
              > > skrupulatnych analiz każdej płyty i każdej piosenki tego zespołusmile
              >
              > Nadal czekam na pokazanie mi setek wątków o U2 które założyłem. Nie chodzi o
              >to
              > czego dotyczyły, mnie nie obchodzi czego będzie dotyczyć 35 wątków o GG.
              > Proponuję, żebyś Ty też czasem starał się pomyśleć.

No to stary mam dla Ciebie zajebistą wiadomość. Mianowicie poszukałem Twoich
              wątków i oto one:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=7734009&v=2&s=0
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=9729109&a=9729109
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=9279373&a=9335884
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=9021049&a=9021049
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=8578829&a=8578829
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=7943868&v=2&s=0
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=7609978&a=7609978
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=6587944&a=6587944
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=6273321&a=6273321
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=5814700&v=2&s=0
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=5593359&a=5593359 - (Ten wątek
              to HARDCORE, przeczytajcie pierwszy wpis, umrzeciesmile
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=4827148&a=4827148
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=2847595&a=2847595

Acha, zaraz zaatakujesz, że nie ma ich 35. Fakt, ale powyższe są tylko z roku
              2003. Pomyśl, czy to chciałeś osiągnąć. Przeglądając je dochodzę do wniosków,
              że celem pana Ajchołpa jest założyć jak najwięcej wątków o U2, bo właściwie na
              rozpoczęcie każdego jest co najwyżej po kilka zdań. By U2 było w miarę często
              na górze i by Ajchołp miał dużo wpisów. Fajna strategia.

> > To co powyżej jest poniżej Twojego poziomu i szkoda mi o tym pisaćsmile
              >
              > Miło mi.

A mnie nie, bo wolę Twoje normalne posty.

> Tym razem to ja nie wierzę, że odczytałeś tytuł " co to jest Gentle Giant "
              > jako sugerujący że nie wiem, iż Gentle Giant to zespół. Albo uważasz mnie za
              > skończonego idiotę, który w ogóle nie umie czytać ze zrozumieniem ( jeśli
              tak,
              > to dzięki za opinię, zawsze się przyda ), albo, co gorsza, sam jesteś tępy. I
              > tak wiem, do której ewentualności się przychylisz, więc daruj sobie
              odpisywanie

Ajchołp, wystawiasz sam sobie świadectwo. Sugerujesz, że jestem tępakiem.
              ładnie. Ja nigdzie tak o Tobie nie napisałem. No, ale z Twojej strony już wiem,
              że nic mnie nie zaskoczy.

Ajchołp, trochę dystansu, odpuść sobie. A jak chcesz na mnie dalej napierdalać
              to rozpocznij nowy wątek pt.'Napierdalamy Josepha', jeżeli to Cię uszczęśliwi
              to OK.

pzdr (szczególne dla Ihope, i to nie jest żart) Ihope po co ta wojna?
              Jos
              • ilhan Re: Buhehehehehehehe nr 2 08.02.04, 13:47
                joseph80 napisał:

> Kilka postów wyżej napisałem, że nie mam ochoty się dalej napierdalać. Kubasa
                > i Ilhan posłuchali mojej propozycji.

Nie posłuchali Twojej propozycji. Mieli lepsze rzeczy do roboty.
              • ihopeyouwilllikeme Re: Buhehehehehehehe nr 2 08.02.04, 19:02
                joseph80 napisał:

> Ajchołp, nie dam Ci satysfakcji i odpiszę, ale to już ostatni raz.

Ja też.

> Kilka postów wyżej napisałem, że nie mam ochoty się dalej napierdalać. Kubasa
                > i Ilhan posłuchali mojej propozycji. Już myślałem, że będzie spokój, ale nie,
                > jeszcze Ty musiałeś wyskoczyć ze swoimi żalami.

A kto Ci cholera zakłóca spokój ??? Trzeba było się nie przejmować, i nie
                odpisywać, zwłaszcza, że mój drugi post w tym wątku był odpowiedzią na Twoje
                żale, które wypisywałeś pod moim adresem, chyba mam prawo się bronić ?

> Twój ostatni post mnie załamał.

To sie nie podnoś, i tu nie wracaj.

> Przecież Ty kroczysz w miejscu, czespiłeś się tych wątków U2, i robisz z tego
                > III Wojnę Światową.

Nie. To Ty rozpocząłeś III wojnę światową jako reakcję na normalny, i wcale nie
                złośliwy post. Ciekawe, że sam autor wątku wcale się nie zirytował, a nawet
                uznał moją propozycję za sensowną. Cóż, widocznie masz zły okres teraz, no ale
                to już nie moja sprawa, mogę tylko współczuć...

> Pewnie też nie zauważyłeś, że każde moja wypowiedź była kończona 'smile', co
                > oznacza, że pisałem to na luzie, z lekkim przymrużeniem oka. A Ty chłopie
                > wszystko na śmiertelnie poważnie. Stary, jak tak postępujesz w codziennym
                > życiu to mi szkoda Ciebiesmile

Cóż, nie widzę sensu komentować powyższych słów, jakie są każdy widzi.

smile)))))

> Czyli z założenia nie masz zamiaru się rozwijać muzycznie, Fajniesmile. Na
                > zatwardzenie głowy jeszcze nikt nie wymyślił lekarstwasmile

Tak. Ponieważ nie zamierzam poznawać GG, nie zamierzam rozwijać się muzycznie.
                Z czymś mi się to kojarzy, tylko z czym...? Fanatyzm.... eee, nie....

> No to stary mam dla Ciebie zajebistą wiadomość. Mianowicie poszukałem Twoich
                > wątków

Ty naprawdę nie masz nic lepszego do roboty ? smile

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=7734009&v=2&s=0
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=9729109&a=9729109
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=9279373&a=9335884
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=9021049&a=9021049
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=8578829&a=8578829
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=7943868&v=2&s=0
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=7609978&a=7609978
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=6587944&a=6587944
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=6273321&a=6273321
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=5814700&v=2&s=0
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=5593359&a=5593359 - (Ten wątek
                > to HARDCORE, przeczytajcie pierwszy wpis, umrzeciesmile
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=4827148&a=4827148
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=2847595&a=2847595

Dzięki za przypomnienie starych dobrych czasów smile)

> Acha, zaraz zaatakujesz, że nie ma ich 35.

" Acha " się chyba przez samo " h " pisze. No bo nie ma smile

> Fakt, ale powyższe są tylko z roku 2003.

Wcześniej nie było żadnych, serio smile))))

> Pomyśl, czy to chciałeś osiągnąć.

Co ?

> Przeglądając je dochodzę do wniosków, że celem pana Ajchołpa jest założyć jak
                > najwięcej wątków o U2, bo właściwie na rozpoczęcie każdego jest co najwyżej
                > po kilka zdań.

Nie. Ich celem było:

1. Robienie sobie jaj z idiotycznych wątków na forum,
                2. Zapowiadanie nowych wydawnictw U2,
                3. Recenzja ( 1 )

Oczywiście cele 2 i 3 są równie idiotyczne jak ten pierwszy.

> By U2 było w miarę często na górze i by Ajchołp miał dużo wpisów. Fajna
                > strategia.

Taaak, jasne. Jesteś najmądrzejszy, jesteś.

> A mnie nie, bo wolę Twoje normalne posty.

Nie mów że są jakieś, bo się rozbeczę ze wzruszenia smile

> Ajchołp, wystawiasz sam sobie świadectwo. Sugerujesz, że jestem tępakiem.
                > ładnie. Ja nigdzie tak o Tobie nie napisałem.

Słuchaj, nie musisz wprost nazwać mnie tępakiem, żeby to zasugerować!! Widzisz
                i rozumiesz co piszesz w ogóle ??

> No, ale z Twojej strony już wiem, że nic mnie nie zaskoczy.

Nawzajem, i życzę miłego dalszego wyładowywania frustracji.

> Ajchołp, trochę dystansu, odpuść sobie. A jak chcesz na mnie dalej
                > napierdalać to rozpocznij nowy wątek pt.'Napierdalamy Josepha', jeżeli to Cię
                > uszczęśliwi to OK.

Przepraszam, kto zaczął ?

> pzdr (szczególne dla Ihope, i to nie jest żart) Ihope po co ta wojna?

Właśnie, Joseph, po co ??? Skąd u Ciebie ta frustracja ??? Sprawiałeś wrażenie
                spokojnego faceta, a tu nagle jeden mój ( NORMALNY ) wątek z normalną
                propozycją zostaje przez Ciebie rozdmuchany do afery na nie wiadomo jaką skalę.
                Podkreślę to jeszcze raz, autor wątku nie ma do mnie żadnych pretensji,
                przynajmniej tak sądzę, ponieważ nie wypowiedział się już więcej w tym wątku, a
                także założył osobny, tak jak mu zasugerowałem. O co się tak wkurwiać ??? Nie
                rozumiem.

Pozdrawiam również, i również liczę na pokojowe rozwiązanie tego konfliktu.
                • peternurek1 Re: Buhehehehehehehe nr 2 08.02.04, 23:05
                  Właśnie sobie przeczytałem cały ten wątek i powiem tylko że w większości
                  zgadzam się z ihope, ilhanem oraz kubasą. I proszę , joseph, nie odpisuj już.
                  Dużo ludzi ma dosyć ciebie i twojego hmm... specyficznego poczucia humoru.
                  • vulture to może teraz ja 08.02.04, 23:17
                    peternurek1 napisał:

> Właśnie sobie przeczytałem cały ten wątek i powiem tylko że w większości
                    > zgadzam się z ihope, ilhanem oraz kubasą. I proszę , joseph, nie odpisuj już.
                    > Dużo ludzi ma dosyć ciebie i twojego hmm... specyficznego poczucia humoru.

A ja uważam, że racji jest trochę tu i trochę tam. A że padła propozycja
                    pokojowego załagodzenia sporu, fajnie by było, gdyby już można było zaprzestać
                    komentarzy w stylu "wolę jego wpisy a nie twoje buehehehe", bo to jest bez
                    sensu. To jest wręcz niefajne. Bądźmy wszyscy dla siebie dobrzy, mądrzy i
                    kochani, piszmy tylko o tym, co jest dobre, mądre i kochane, a przy tym
                    okazujmy sobie dobro, serce i miłosierdzie, miłość do bliźniego jest bowiem
                    dobrem naszym forumowym najwyższym. Amen.

*
                    • peternurek1 Re: to może teraz ja 09.02.04, 00:00
                      oczywiście, w pełni się zgadzam , żyjmy w pokoju i wiecznej miłości
                      love & peace & rock'n'roll
    • Gość: Ścierka Nadrobiłam zaległości IP: *.zory.msk.pl 08.02.04, 11:16
      Z przykrością stwierdzam, że jeszcze dwa miesiące temu, nic nie wiedziałam na
      temat GG. Najwyraźniej nie była ta kapela popularna - wystarczająco popularna.
      Nie nadawano jej nagrań, a i w "Encyklopedi rocka" Weissa, jest potraktowana
      symbolicznie.
      Nadrobiłam trochę zaległości. Warto. Poruszająca muzyka. Przypomina mi
      eksperymenty zespołu Can.
      • cze67 Re: Nadrobiłam zaległości 08.02.04, 11:22
        Gość portalu: Ścierka napisał(a):

> Nie nadawano jej nagrań, a i w "Encyklopedi rocka" Weissa, jest potraktowana
        > symbolicznie.

W drugim tomie Wielkiej Encyklopedii Rocka tegoż autora byłaby potraktowana
        zapewne szerzej, gdyby się tylko autorowi chciało tę drugą część wreszcie
        wydać (a może napisać?)...
        • vulture encyklopedia weissa rulez 08.02.04, 11:24
          cze67 napisał:

> W drugim tomie Wielkiej Encyklopedii Rocka tegoż autora byłaby potraktowana
          > zapewne szerzej, gdyby się tylko autorowi chciało tę drugą część wreszcie
          > wydać (a może napisać?)...

Aktualne plany wydawnicze podobno przewidują wydanie drugiego tomu jeszcze w
          tym roku - ale od pewnego czasu jakoś nie wierzę w te terminy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka