Gość: q IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 13:53 łał, perkusistę będą mieli? czyli nie wszystko będzie leciało z boksu? zadziwiające... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yvr Re: The Prodigy w Polsce IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.10, 15:07 q, od dawna mają perkusistę na koncertach. I, zaskoczę Cię, gitarzystę. I, zaskoczę Cię ponownie, nie grają z boxa, tylko Liam na żywo ciśnie na klawiszach. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: The Prodigy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 15:54 ta, na open'erze widziałem tego "gitarzystę". moim zdaniem to lekkie nadużycie tego słowa, toć nie wystarczy gitarę trzymać. a Liam to chyba na klawiszach swojego telefonu gra na koncertach, bo te shitowato-technowate wstawki brzmią IDENTYCZNIE jak na płytach (no, chyba że chodzi ci o guzik PLAY, to owszem, wciska go z 15 razy na koncert! zaj!). a bit nic nie ma wspólnego z tą perkusją, zresztą na wielu filmikach na YT widać, jak pan perkusista próbuje dać jakąś solową wstawkę, to w ogóle go nie słychać, bo perkusja na Prodigy nie służy do grania, tylko do wyglądania (żeby się co mniej zorientowani nie zauważyli, że z plejboja lecą). i generalnie była taka sraka, że poszedłem żłopać Heinekeny (nawet to lepsze) po 10 minutach, bo naprawdę żal było patrzeć. i pomyśleć, że taki zespół (choć bardziej pasowałoby raczej określenie "projekt audiowizualny") grał na tej samej scenie dzień po Faith No More. ale spoko. pocieszam się, że o tym zespole głośno jest tylko w Polsce, ojczyźnie Feela i Rubika. w UK już ledwo kto o nich pamięta, jak w zeszłym roku byli na Glastonbury, to nawet nie grali na głównej scenie LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC Re: The Prodigy w Polsce IP: *.murator.com.pl 15.02.10, 16:13 @q "ale spoko. pocieszam się, że o tym zespole głośno jest tylko w Polsce, ojczyźnie Feela i Rubika. w UK już ledwo kto o nich pamięta, jak w zeszłym roku byli na Glastonbury, to nawet nie grali na głównej scenie LOL" ja się pocieszam, że jesteś tylko zwykłym internetowym trollem, który pisze bzdury dla samej zasady pisania bzdur. ostatni album tych nie pamiętanych przez nikogo Prodigy debiutował w UK na pierwszym miejscu listy sprzedaży i dość szybko zdobył podwójną platynę. na dziś ten album pamiętanej przez garstkę osób grupy kupiło ponad 600 tysięcy osób. ale to pewnie Polacy zarabiający na zmywaku, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: The Prodigy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 18:26 en.wikipedia.org/wiki/Glastonbury_2009#Line_up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niefan Re: The Prodigy w Polsce IP: *.finemedia.pl 15.02.10, 18:47 czegoby nie mowic o plycie koncert na openerze byl slabiutki, kilku gosci biegalo bez celu, zupelnie mnie nie przekonali do siebie choc znam ich muzyke juz od kilkunastu lat. w przeciwienstwie do prodigy grupa pendulum, stylistycznie nieco zblizona do prodigy, pokazala jak powinno grac sie koncerty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śćog Re: The Prodigy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 19:02 Ja podziękuję, bo nie lubię techno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: The Prodigy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 19:28 @AC: niewykluczone. zresztą, jedzmy gó... - 600 tysięcy much nie może się mylić! fakt jest faktem, Invaders Must Die dostało od Rolling Stone 1,5 gwiazdki na 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tick Re: The Prodigy w Polsce IP: *.gdynia.mm.pl 15.02.10, 21:19 Glasto ma dwie główne sceny - oczywiście ważniejsza jest Pyramid, ale Other Stage również gości wielkie nazwy, w tym kładzie się tam nacisk na tanecznych wykonawców - takich jak m.in. The Prodigy. I masa ludzi tam o nich pamięta, i ich słucha. Ostatnia płyta słaba, ale i tak się podoba, więc mówienie o tym, że nikt ich nie słucha, to brednie trolla. Koncert w Gdyni był też mocno przeciętny, Pendulum faktycznie dużo lepsze, ale Prodigy w Krakowie rok wcześniej zagrali nie najgorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yvr Re: The Prodigy w Polsce IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.10, 11:08 q, nie wiem jak było na Heinekenie, nie jeżdżę na festiwale z zasady. Byłem za to na ostatnim koncercie w Katowicach i wybacz, ale jeżeli solówki na perkusji są dla ciebie brakiem perkusji - przykro mi. Nie było jej słychać na Heinekenie? Powiedz mi kto nagłaśniał Heinekena? Bo w Katowicach przyjechali ze swoim sprzętem i swoimi realizatorami. Dla tego właśnie z zasady nie jeżdżę na festiwale. Mówisz "zresztą, jedzmy gó... - 600 tysięcy much nie może się mylić!" - czyli należy mieć swoje zdanie na temat muzyki i nie należy tu się niczym sugerować. Słusznie. Tylko czemu w takim razie za chwilę dodajesz "Invaders Must Die dostało od Rolling Stone 1,5 gwiazdki na 5." - czyżbyś wyznawał zasadę "nie jedzmy gówna które podoba się X, ale jedzmy gó... które podoba się Y, bo Y nie może się mylić"? Szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu Re: The Prodigy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 11:30 @q Jasne, jasne, w Twoim poście wyżej mało kto o nich pamięta w UK, tu zaś jak już wychodzi, że ktoś jednak pamięta to wniosek jest ten sam - Prodigy jest słabe. Jeżeli fakty zdają się przeczyć Twojej teorii, to tym gorzej dla faktów, co? Ostatnia płyta słaba - to swoją drogą, ale jednak popularni są. Nie tylko w ojczyźnie Feela i Rubika, ale również Sugarbabes i JLS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfss Re: The Prodigy w Polsce IP: *.acn.waw.pl 17.02.10, 23:16 co tu dużo gadać Prodigy to techno które jest robione przy pomocy abletona i paru instrumentów tylko dobrą wolą Liama jest to że skołował gości do zabawiania publiki i chce uatrakcyjnić występy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajo Re: The Prodigy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 15:21 @q Mama Cię nie kocha? Po kiego tu piszesz jak tylko takie bzdury gadasz. Ty pewnie nawet nie wiesz gdzie jest UK hahaha. @niefan Uwielbiam Pendulum tak samo jak The Prodigy, ale może nie przesadzaj. Koncert Prodigy był świetny i ludzie w moim otoczeniu bawili się nieziemsko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: The Prodigy w Polsce IP: *.lambda.com.pl 18.03.10, 14:01 Do wiadomości niektórych, The Prodigy nie gra techno!!! Trzeba się troszke orientować w gatunkach muzycznych moi drodzy. Ich muzyka to pomieszanie wileu styli i gatunków. A co do samej muzyki i jej jakości to The Prodigy to prekursorzy tego stylu. Wypuscili najwieksze hity tego rodzaju muzyki i puki co nikt im nie dorównuje. A co do samych koncertów, to widziałem kilka w necie i powiem tylko tyle ze potrafią zrobić show. Co prawda w Polsce nie byłem na żadnym ale może Torwar sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: The Prodigy w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.10, 13:06 The Prodigy live = +gitaralive +perkusjalive +wokalelive +beatyZsampli +brzmieniaZsampli +dogrywkiZsyntezatoraHolwettaLive beaty zzaprogramowane w samplowni nie wykluczają rytmu granego na żywo z perkusji. podobnie reszta sampli. część jest odtwarzana przyciskiem play, część jest grana na żywo. The Prodigy = electronic dance punk Odpowiedz Link Zgłoś