Dodaj do ulubionych

Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z dołka

• janei na smutek i bol istnienia najlepsze jest PLACEBO 29.02.04, 21:03
      • Gość: niewidzialna Re: na smutek i bol istnienia najlepsze jest PLAC IP: *.lodz.mm.pl 24.04.04, 19:03
        czy ja wiem, mnie tam bardziej jeszcze tekst i muzyka skłaniają do refleksji, a
        jak za dużo mysle to ma dolasmileale poza tym jest najlepszy>
    • Gość: @nia Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 23:25
      Każdy utwór R.E.M. zawsze i wszędzie...
    • moore_ash don`t give up... 14.03.04, 16:09
      tak, numer jest zacny, ale jak ktos nie zna angielskiego (a to sie wbrew
      pozorom dosc czesto zdarzatongue_out) to ja wcale nie jestem przekonany czy ten numer
      jest w stanie wyciagnac z dolka czy jeszcze przysypac piachem...

... ze nie wspomne juz o teledyskusmile

pozdr.
      tb
    • yatzeq3 TYLKO CARLOS 17.03.04, 17:27
      kto najlepiej wycąga z dołka? CARLOS SANTANA!!! jego gitara to kwintesencja
      radości życia i energii. żadne słowa w rodzaju "stand up" "hold on" "don't give
      up" nie mają takiego wpływu jak riff ze "smooth" czy początek "samby pa ti"
      która jest zresztą moim zdaniem jednym z najlepszych utworów w historii muzyki.
      PS czy ktoś z was zna gitarzystę o nazwisku Joe Satriani? jeśli nie to
      zapraszam na stronę www.satriani.com - facet jest w ogóle nieznany w Polsce a
      też nieźle wymiata swoją gitarką smile
    • nesihonsu Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł 18.03.04, 09:13
      Feeder "Anaesthetic". Prawda, że się nawet adekwatnie nazywa? I tak właśnie
      działa. Wystarczy włożyć do odtwarzacza „Yesterday Went Too Soon” i już na
      samym początku jest ten kawałek, energetyczny, podrywający na nogi rytm. I
      choćby się było w nie wiadomo jak paskudnym nastroju od razu ma się ochotę
      skakać dookoła. Owszem, są potem na płycie także utwory przy których łzy stają
      w oczach, szczególnie „Dry” ale to dobre łzy bo przynoszą oczyszczenie i
      wdzięczność za całe to piękno.
      • ilhan Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł 18.03.04, 09:17
        nesihonsu napisała:

> Owszem, są potem na płycie także utwory przy których łzy stają
        > w oczach, szczególnie ?Dry?

szczególnie tytułowy
    • Gość: Randall Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł IP: 195.245.217.* 19.03.04, 19:26
      The Smiths ze szczególnym uwzględnieniem "Headmaster Ritual" i "Heaven Knows
      I'm Miserable Now". W Morrisseyu nie ma cienia poczucia wyższości, w żałosnym
      stanie mentalnym tylko z takimi tekstami (i stylem śpiewania) można się
      utożsamić.
    • Gość: gośc;Bimbo Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł IP: 212.244.78.* 19.03.04, 19:39
      Spływająca woda w kiblu
    • Gość: kris Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł IP: *.ub.uni / *.ub.uni-heidelberg.de 20.03.04, 22:23
      Iron Maiden: Wasted Years
    • rocco_siffredi Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł 21.03.04, 23:46
      Mnie zawsze wyciągało Are u afraid ? i zaraz nastepne Gravity type o negative z
      płyty orgin of the faces
    • Gość: jezyk7 Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł IP: *.retsat1.com.pl 22.03.04, 00:47
      Ja powiem tak: co prawda nie jest to klasyka ani nawet jakiś genialny utwór ale
      słowa Acidlandu Myslovitz wyciągały mnie z porannego dołka...

myślcie co chcecie...

pzdr.

jezyk7
      • Gość: nadzieja Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł IP: *.chello.pl 22.03.04, 01:58
        Cos w tym jest, ze czesto utwory, ktore, jak to ktos powiedzial, "potrafia
        wyciagnac z dolka" sa utworami smutnymi czy ponurymi...
        Nawet wiecej...
        W moim przypadku jest tak, ze i w chwilach depresji (ach wiosna idzie, ach to
        przesilenie wiosenne) i radosci (ach wiosna idzie, ach slonce sie pojawia)
        slucham A perfect circle lub Toola... i nie znaczy to wcale, ze bezgranicznie
        uwielbiam obie formacje... wynika to raczej z faktu, ze glos wokalisty obu grup
        (dla przypomnienia dodam, ze owym panem jest Maynard Keenan) potrafi wzbudzic
        we mnie takie emocje, iz i w chwilach slabosci i radosc zdarza mi sie uronic
        lze, choc sa to lzy calkiem rozne... zawsze jednak przynosza katharsis i chwala
        im za to...
        oby wiecej bylo lez szczescia i radosci, czego sobie i innym zycze...
        pozdrawiam...
    • Gość: adnrew Thriller - Michael Jackson IP: *.unizeto.pl 23.03.04, 09:22
      Sprawdź cały album, napewno coś znajdziesz.

• Gość: tomasz PAUL VAN DYKE - POLITICS OF DANCING IP: *.unizeto.pl 25.03.04, 11:30
      to co w tytule
    • Gość: gość What's up with you - Eddie Murphy IP: *.unizeto.pl 25.03.04, 11:32
      ...
    • Gość: mariolka Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł IP: *.unizeto.pl 25.03.04, 11:33
      DR.ALBAN - It's my life
    • Gość: thunder Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł IP: *.unizeto.pl 25.03.04, 11:33
      ACDC- thundertruck
    • Gość: buurza Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 28.03.04, 13:39
      tylko nightwish - w calosci
      • Gość: wqrwiony Liroy - I wiem ze bedzie zajebiscie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 19:05
    • Gość: hemi427 Incubus IP: 217.98.52.* 28.03.04, 19:47
      jak dla mnie to kilka utworów incubusa..pewnie i tak maBo kto zna ale
      polecam..np;
      "summer romance" albo "drive"
    • manonthemon Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł 06.04.04, 00:00
      Nie będę pewnie orginalny jak napiszę " everybody hurts" r.e.m. ...ale działą
      zawsze ! Nawet jak nie ma dołka to po wysłuchaniu jest lepiej niż było .
    • Gość: Jamie Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.04.04, 20:49
      Takich utworów w moim przypadku jest baaaardzo duzo:
      Van Halen "Dance the night away"
      Van Halen "Panama"
      Van Halen "Jamie's cryin'"
      Kiss "Domino"
      The Rolling Stones "She's a rainbow"
      The Rolling Stones "Mothers little helper"
      Ramones "Rock'n'roll high school"
      The Beatles "Strawberry fields forever" i "Lucy in the sky with diamonds"
      Pink Floyd "Arnold Layne" i "Bike"
      Jimmi Hendrix "Hey Joe" i "Foxy Lady","The wind cried Mary"
      Queen "Crazy little thing called love", "Spread your wings","Play the game"
      The Who "My generation"
      Nick Cave "Into my arms"
      TSA "51" (paradoksalniesmile
      The Kinks "Lola"
      Velvet Underground "Who loves the sun" i "Stephanie says"
      Alice Cooper "Schools out for summer" i "I'm eighteen"
      Blood Sweet And Tears "Spinnins wheel"
      Simon and Garfunkel "Mrs.Robinson"
      Dead Kennedys "Nazi punks fuck off"
      Frank Zappa "Bobby Brown"
      Janes Addiction "Jane says" i "Just because"
      Kult "Gaz na ulicach"
      T.Love "Na bruku" "Potrzebuję wczoraj"
      Maanam "Karuzala marzeń"
      Republika "Kombinat" "Sexy dolly" i "Biała flaga"
      Talking Heads "And she was"
      Joy Division "Love will tear us apart" "Warsaw"
      The Clash "Tainted love" "Should I stay or should I go" "London calling"
      Jeffersons Airplane "White rabbit"
      Bob Dylan "Mr.Tambourine man"
      Kayah "fleciki"
      Bielo Dugme "Selma"
      Myslovitz "Peggy Brown" "Z twarzą Marylin Monroe"
      I to by była 1/100 mojej listysmile
    • dzokejka wyciągnąć mnie z dołka mogą 08.04.04, 01:15
      Everybody need somebody - The Blues Brothers

I'm walking on sunshine - nie wiem czyje
      • Gość: Michał NIGHTWISH!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 10:29
        I wygląda na to, że wygrał Nightwish - najwięcej osób go wymieniłosmile
        Słusznie, gorąco popieram, piękna baśniowa, mistyczna muzyka, która sprawia że
        przenosimy się w inny wymiar. Polecam szczególnie "Wishmaster", "Over the
        hills...", "Bless the child", "She is my sin","Walking in the air" i wiele
        innych.A niebawem nowa płyta "Once" , promujący ją teledysk "Nemo"już można
        zobaczyć - rewelacja!!! Aż chce się żyćwink
        • yggdrasill Dziwne to, ale... 24.04.04, 18:25
          Nigdy chyba nie zrozumiem jak to sie dzieje, ale z najciemniejszego dołu o
          gładkich ścianach i głębokości dwóch kilometrów wyciąga mnie 'Noldor' Blind
          Guardian. Kto słyszał, ten wie, że wiele określeń pasuje do tego utworu, ale z
          całą pewnością nie ma wśród nich takich epitetów jak 'optymistyczny', radosny'
          i tym podobnych. Chyba ten typ-mój typ-po prostu tak ma... nie polecam więc
          nikomu, kto nie darzy Blindów szczerym uwielbieniemsmile
          'Nooooldooor, blood is on your haaaands...' wink
    • Gość: illa Re: STAROCIE IP: *.lodz.mm.pl 24.04.04, 19:13
      dla mnie najbardzije pokrzepijaąca muzyk która mnie rozwesela, rozbawia tak że
      aż chce mi się tańczyć, a jeśli mam naprawde dużego doła to chociaż sobie za
      nuce, to stare bluesowe i rock&rollowe przeboje i tym podobne. Polecam na
      gorsze dni : AIN'T NO MOUNTAIN HIGH- Dixie Chicks, WE ARE FAMILY( NIE MUSZE
      CHYBA NIC PISAĆ), AT LAST- Etta James, Accross the unieverse- Bitelsi albo
      Fiona Apple, I'm too sexy, I will survive, Little bittle pray for you i wiele
      tym podbnych, tylko prosze się ze mnie nie śmiać, ale to naprawde działa na
      podświdomość. Aha i jeszcze muzyka filmowa z BLUES BROTHERS. Z poslkich podnosi
      mnie n aduchu JEST TAKI DZIEŃ Kukiza, JA TO JA Paktofoniki i na tym byłby
      koniec chyba. Pozdrawiamsmile
    • rhcpka Re: Wybierz utwór, który może wyciągnąć cię z doł 07.05.04, 12:29
      ja polecam utwór Red Hot Chili Peppers "Scar Tissue". Jest naprawdę wspaniały,
      ma fantastyczną linię melodyczną i rozbrajającą solówkę gitarową Fru smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka