wetton 14.04.04, 00:53 Witajcie kocham Bacha, lubie jazzik, znacie jakies plyty takowego mariazu? w Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baky Re: Bach i jazz??? 14.04.04, 09:54 Sporo (stosunkowo)przerobek-opracowan zrobil Jacques Loussier (Trio). Wejdz do www.cdnow.com i sprawdz. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Bach i jazz??? 14.04.04, 20:40 The Swingle Singers. Bdb mariage. K. Odpowiedz Link Zgłoś
widmowolnosci Re: Bach i jazz??? 14.04.04, 21:12 The Modern Jazz Quartet,plyta Blues On Bachoraz wyzej wspomniane Swingle Singers plyta Going Baroque /De Bach aux baroques,z Christine Legrand, wsrod p[olskich wykonawcow przychodzi mi na razie do glowy tylko Krzysztof Komeda z nagraniem z sierpnia 1956 roku Memory Of Bach, ktore znajduje sie na plycie Muzyka Krzysztofa Komedy 2 (kiedys wydanej przez Poljazz.Chodza mi tez po glowie Novi Singers , slyszalem w ich wykonaniu Bacha na zywo ale na plycie nie przypominam sobie.Serdecznie polecam i serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
broch Re: Bach i jazz??? 23.04.04, 02:05 "Paris concert", "Vienna concert" Jarretta niestety nie jest to poziom koncertow z Koln lub Bremen. Jarrett nagral tez Goldberg variations i Well-Tempered Clavier. Osobiscie wole jednak Well-Tempered Clavier w wykonaniu Schiffa a Wariacje Goldbergowskie w wykonaniu Goulda (1955) lub Tureck albo Kempffa Bill Evans Trio with Symphony Orchestra - Evans (fantastycznie) wykonuje utwory Bacha, Scriabina, Faure'go, Chopina Swingle Singers - Jazz Sebastien Bach - niestety chyba juz nie do zdobycia The Modern Jazz Quartet - Blues on Bach Odpowiedz Link Zgłoś
widmowolnosci Re: Bach i jazz??? 28.04.04, 00:27 Flecista holenderski Chris Hinze( kiedys gral ze Zbigniewem Seifertem) w 1974 roku nagral bardzo dobra plytke Sketches Of Bach z Louis van Dyke. Polecam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rdiaczuk Re: Bach i jazz??? 23.12.04, 15:09 mam tego i owego. Czy ktoś chce? Zamienimy sie? Piszcie na mail rdiaczuk@wp.pl pozdrawiam S. Odpowiedz Link Zgłoś