Dodaj do ulubionych

sneaker pimps - splinter

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.04, 01:30
witam,
czy mógłbym prosić o opinię Państwa na temat płyty sneaker pimps "splinter"?
zapewne nie wszyscy znają tę płytę, więc by wątek nie został zmarnowany, to
może jeszcze kilka słów o "the runaway found" the veils, jeśli byliby Państwo
na tyle mili.
dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • emilly_soerenson Re: sneaker pimps - splinter 23.04.04, 07:53
      Ta płyta przyci±ga słuchacza już od pierwszego utworu. Kiedy słyszymy pianino,
      do którego dołaczaja niesamowite przestrzenne brzmienia, perkusja i inne
      instrumenty, a następnie niemalże chłopięcy i na razie niesmiały głos Chrisa
      Cornera, zaczynamy rozpływać się w dzwiękach "Half Life". Po delikatnej
      kompozycji otrzymujemy troszkę żywsze rytmy. Sneaker Pimps atakuje nas ze
      wszystkich stron elektronik± poł±czon± z rockiem. Jest to mieszanka ostatnio
      coraz bardziej modna...

"Strike me down give me everything you've got
      strike me down I'll be everything I'm not".
      W taki sposób zaczyna się "Lightning Field", który nie pozwoli o sobie tak
      szybko zapomnieć. To niepozorna piosenka jest w gruncie rzeczy dobrym
      materiałem na prawdziwy przebój, bo uwolnić się od niej nie można, tak samo jak
      od "Curl". Spokojne i piękne "Destroying Angel" czy "Empathy" tchnal swieżoscia

Wszystkie teksty piosenek powstawały w okresie, kiedy zespół wróciwszy z
      osiemnastomiesięcznej trasy koncertowej promuj±cej pierwszy kr±żek, był
      kompletnie wyczerpany i zawiedziony całym przemysłem muzycznym. Jednak
      wszystkie kompozycje od strony tekstowej sa bardzo dobre i czasami wprawiaja w
      stan lekkiego zawieszenia między szara rzeczywistosci±, a jakims ciemniejszym
      swiatem wink Piękne i wspaniale pasujace do muzyki słowa napisali: Corner, Howe
      i Pickering.

Ze wszystkich utworów znajdujacych się na tym albumie płynie żywa energia,
      która nie ma w sobie tak zwanego "mocnego rockowego uderzenia", ale zamiast
      tego posiada subteln± i oryginaln± oprawę. Mam wrażenie, że to własnie taki
      rock (czyli połaczony z samplami, loopami itp.), jaki prezentuje Sneaker Pimps
      jest przyszłosci± tego gatunku. Jednakże to nie zmienia faktu, że "Splinter" to
      wyj±tkowa płyta, dzieło jakich mało.
      • emilly_soerenson Re: sneaker pimps - splinter 27.04.04, 08:10
        Pana???
        • Gość: m Re: sneaker pimps - splinter IP: *.skwer / 217.153.142.* 03.05.04, 15:50
          chodzilo mi o tego, ktory zalozyl linksmile
    • Gość: m Re: sneaker pimps - splinter IP: *.skwer / 217.153.142.* 26.04.04, 23:06
      A czy moglibysmy przeczytac Pana opinie na temat ww plyt? Z gory dziekujemywink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka