iwa_ja 18.05.04, 22:38 Nie byłam, niestety. Podobno odlot. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanarek2 Re: Co sądzicie o ASMutter? 19.05.04, 11:29 Iwo, jak napisałem w poscie ponizej, rzeczywiscie odlot (bylem). Tego pewno nie da się lepiej zagrać. W dodatku masz poczucie kontaktu z potężną osobowoscią. (Jakoś niesporo jest rozbierać takie wydarzenie na kawałki, jeśli mnie rozumiesz.) Joshua Bell, ktory gral w FN jakis czas temu, zrobil na mnie zdecydowanie mniejsze wrazenie, choć do pewnego stopnia to kwestia repertuaru, oczywiscie. (No i ta jej suknia. No i te jej oczy))) Pozdrawiam, k. Odpowiedz Link Zgłoś
ilja Re: Co sądzicie o ASMutter? 20.05.04, 15:19 tez bylam, ale mi bell sie bardziej podobal. to na pewno kwestia repertuaru. jakos nie bardzo rozumiem lutoslawskiego. "bo najbardziej podobaja sie nam piosenki, ktore juz kiedys slyszelismy". oczywiscie, lutosa slyszalam wczesniej, ale nie "az tak". poza tym co to za nowa moda, ze wejsciowek nie sprzedaja? co do prezencji, to asmutter ma chyba najlepsza ze wszystkich skrzypkow i skrzypaczek. wczesniej bylam jeszcze na mullovej, ktora zagrala super super, ale jej stroj utrudnial odbior. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Co sądzicie o ASMutter? 31.05.04, 13:06 Wtrace zabawny choc nieistotny moment: zauwazyliscie, ze ASMutter ma pewna maniere, chodzi mi o jej mimike, no i to charakterystyczne granie tez "cialem". Otöz bylam kiedys na innym koncercie, gdzie mlody skrzypek, laureat jej nagrody, byl solista. Gral znakomicie, ale co bylo smieszne, nasladowal w kazdym calu jej zachowanie. To bylo wrecz zenujace. A moze tylko smieszne? Uwielbiam zreszta ASM, jej cztery pory roku sa moja ukochana CD i wlasnie sluchajac, widze ja oczyma duszy, jak gra. Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Co sądzą inni 03.06.04, 19:19 free.art.pl/nowamuzyka Sławomir Wieczorek: Łańcuch - Festiwal twórczości Witolda Lutosławskiego Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek2 Re: Co sądzą inni 08.06.04, 15:43 Arano, mam zastrzeżenia do tego co pisze p. Wieczorek. I dlatego, ze pisząc o całości powinien wspomnieć o pięknej grze Jakowicza-seniora. I dlatego, że w moim skromnym odczuciu Jakowicz-junior zagrał jak wirtuoz, zaś ASM już nie musi. W miarę upływu czasu coraz bardziej przekonany jestem o niezwykłości tego koncertu, o uwewnętrznieniu muzyki i o dojrzałości ASM. W zakonczeniu Wieczorek pisze jakieś bógwico o "tabunach mieszczan" itp. Ech . Pozdrawiam, k. Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Co sądzą inni 08.06.04, 20:06 Nie byłam na tym koncercie, a informację umieściłam trochę z przekory. Twoją odpowiedź czytałam z pewną satysfakcją, bo w recenzjach z koncertów i mnie się też dostało, tyle że od p. Topolskiego, za uczestniczenie w Festiwalu Beethovena. Czekam teraz na omówienie niedzielnego (6.06) Koncertu Laureatów Konkursu Kompozytorskiego. Byłaś może? Pozdrawiam Arana Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Co sądzą inni 08.06.04, 20:18 Na stronie: Przepraszam, że Ci zmieniłam płeć, ale spojrzałam na informację systemu GW, poprzedzającą cytowanie Twojego listu. Wklejam: kanarek2 napisała: Pozdrawiam Arana Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek2 Re: Co sądzą inni 17.06.04, 17:09 Wiem wiem, dla Gazety jestem damą (cóż za przyjemność swoją drogą!) Może trochę przesadziłem z tym niezadowoleniem z pana Wieczorka, a to mianowicie dlatego że i on przecież docenia juniora Jakowicza. Który, jak rozumiem, jest jeszcze na warszawskiej AM a już gra lepiej od Kulki. (Nie bylo mnie przez tydzien - stąd opózniona odpowiedź.) Pozdrawiam, k. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Co sądzicie o ASMutter? 09.08.04, 23:47 iwa_ja napisała: > Nie byłam, niestety. Podobno odlot. Powinien byc odlotowy ten koncert biorac pod uwage jak sie sie ceni za koncert pani A.S Mutter - 100 tys dol USA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek2 Re: Co sądzicie o ASMutter? 15.08.04, 16:51 Skrzypaczka zarabia tyle co futbolista? Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś