ilhan Re: Nowy album New Order "się" robi... 25.05.04, 20:33 New Order nie są od grania rocka i bardzo dobrze że chcą nawiązać do swojej zdecydowanie najlepszej płyty. Jestem pewien że im się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Nowy album New Order "się" robi... 25.05.04, 20:39 ilhan napisał: > New Order nie są od grania rocka i bardzo dobrze że chcą nawiązać do swojej zde > cydowanie najlepszej płyty. Jestem pewien że im się uda. Nie wątpię, że im się uda i nie oczekuję od nich hardrockowych riffów, ale bardzo podobało mi się brzmienie, które osiągnęli na "Get Ready", ponieważ było naturalne i trochę żałuję, że chcą od niego odejść. Ale nową płytę i tak kupię. Niech tylko nie wydają "live". Odpowiedz Link Zgłoś
zona_vultura Re: Nowy album New Order "się" robi... 25.05.04, 23:57 moj maz nie myje zebow i mu z ryja smierdzi, co mam robic? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Nowy album New Order "się" robi... 26.05.04, 05:17 Fryzjer-terapeuta niechcący wyciął komuś kawałek głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimsrund Re: Nowy album New Order "się" robi... IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 19:00 To Marzenki robota... Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: Nowy album New Order "się" robi... 26.05.04, 00:29 a co to ma wspólnego z new order? -------------------------------------- 'get ready' faktycznie fajna płytka i mogliby kontynuować takie bardziej rockowe granie, ale skoro są w formie, to może i uda im się nawiązać do 'tłustych lat'.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Henryk Re: Nowy album New Order "się" robi... IP: *.hestia.pl / 213.17.194.* 27.05.04, 15:39 Mnie generalnie 'Get Ready' rozczarowalo. Singlowy 'Crystal' zdecydowanie przerasta cala plyte. Reszta albumu zrobiona profesjonalnie, ale bez polotu. Dla mnie najlepszy New Order to paradoksalnie 'Republic'. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Nowy album New Order "się" robi... 27.05.04, 16:01 Gość portalu: Pan Henryk napisał(a): > Dla mnie najlepszy New Order to paradoksalnie 'Republic'. Paradoksalne w przypadku tej płyty jest to, że to jedna z nowszych ich rzeczy, a miejscami brzmi o wiele bardziej żenująco niż o 10 lat starsze "Power Corruption & Lies" przez co, paradoksalnie, jest to, wg mnie, zdecydowanie najsłabszy album New Order. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Nowy album New Order "się" robi... 27.05.04, 20:43 Gość portalu: Pan Henryk napisał(a): > Mnie generalnie 'Get Ready' rozczarowalo. > Singlowy 'Crystal' zdecydowanie przerasta cala plyte. Reszta albumu zrobiona > profesjonalnie, ale bez polotu. > Dla mnie najlepszy New Order to paradoksalnie 'Republic'. Dla mnie "Republic" i "Get Ready" to niebo i ziemia,a a porównania wypadają na korzyść tego drugiego. "Get Ready" jest spójne, a "Republic" dość chaotyczne, z przypadkowym miejscami repertuarem. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan W kwestii New Order 27.05.04, 21:14 Movement 7/10 Power Corruption & Lies 9/10 Low-Life 8/10 Brotherhood 9/10 Technique 10/10 Republic 6/10 Get Ready 8/10 Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: W kwestii New Order 27.05.04, 22:43 Movement 4/10 (popłuczyny po JD) Power Corruption & Lies 4/10 (szykanie swojego stylu, fatalnie nagrane) Low-Life 8/10 (chociażby ze względu na "Elegie" i "Subculture") Brotherhood 6/10 (mały zakręt w tył Technique 10/10 (arcydzieło, omińcie track 1 a bedziecie słuchać płytę w kółko) Republic 7/10 (strasznie nierówna- brylanty obok knotów) Get Ready 8/10 (można mieć po 45 lat i nagrać tak energetyczny kawałek jak "Crystal", reszta niezgorsza). Przy okazji chciałbym nadmienić że zespół New Order ma przynajmniej trzy zajefajne teledyski które weszły już do kanonu: "True Faith", "Ruined In A Day" i "60 Miles an Hour". Dziękuję za uwagę również. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Będzie dyskusja 27.05.04, 22:52 miecio4 napisał: > Power Corruption & Lies 4/10 (szykanie swojego stylu, fatalnie nagrane) Tu żeś mnie zaskoczył. Przecież na tej płycie jest kilka rewelacyjnych gitarowych kawałków! Chociażby "Age Of Consent" albo "Leave Me Alone". Nie wspominam nawet o "Blue Monday" które zna każde dziecko i o przepięknym "Your Silent Face", który, tak sobie czasem wyobrażam, byłby rzeczą godną tego kolejnego, trzeciego albumu Joy Division... > Low-Life 8/10 (chociażby ze względu na "Elegie" i "Subculture") "Subculture" nie mogę słuchać, zawsze zastanawiam się co ludzie widzą w tym kawałku z paskudnym bazarowym refrenem Najlepszy numer z tej płyty to "Sooner Than You Think". > Technique 10/10 (arcydzieło, omińcie track 1 a bedziecie słuchać płytę w > kółko) Nie omijajcie, Miecio po prostu nie lubi dyskotek > Przy okazji chciałbym nadmienić że zespół New Order ma przynajmniej trzy > zajefajne teledyski które weszły już do kanonu: "True Faith", "Ruined In A > Day" i "60 Miles an Hour". Wedle mojego mniemania należy tu dopisać "Blue Monday". No i "Bizarre Love Triangle" z tymi fruwającymi ludźmi )) Przy okazji ja chciałbym nadmienić, że zespół New Order to artyści singlowi i tak w zasadzie, to najlepiej się w nich "wgryzać" poprzez składankowy "Substance"... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Będzie dyskusja 27.05.04, 23:16 ilhan napisał: > Nie wspominam na > wet o "Blue Monday" które zna każde dziecko i o przepięknym "Your Silent Face", > który, tak sobie czasem wyobrażam, byłby rzeczą godną tego kolejnego, trzecieg > o albumu Joy Division... Uważam że "Blue Monday" jest przereklamowane i nigdy na mnie nie robiło specjalnego wrażenia. Flagowym utworem New Order jest "True Faith" i oczywiście "Subculture". > Przy okazji ja chciałbym nadmienić, że zespół New Order to artyści singlowi i > tak w zasadzie, to najlepiej się w nich "wgryzać" poprzez >składankowy "Substance A ja przy okazji chciałbym nadmienić o zespole Peter Hooka- Monaco i ich płycie "Monaco". Równie udana płyta jak "Technique" NO. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Będzie dyskusja 27.05.04, 23:47 miecio4 napisał: > A ja przy okazji chciałbym nadmienić o zespole Peter Hooka- Monaco i ich > płycie "Monaco". Równie udana płyta jak "Technique" NO. Monaco jest fajne i też lubię, ale jednak z założenia jest ligę niżej niż NO. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Monaco 28.05.04, 06:14 Szczerze mówiąc, Monaco jest z założenia niżej, bo nie ten skład, ale brzmienie w zasadzie identyczne. Takie kawałki jak "What Do You Want For Me" czy "I've Got A Feeling" byłyby ozdobą niektórych płyt New Order. Z powodzeniem mogłyby zastąpić kilka średniaków na "Republic". Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Monaco 28.05.04, 08:27 No ale na tej drugiej ich płycie (bo pierwszej nie znam w całości) też jest kilka marnych numerów. Natomiast skupiając się na pozytywach, dorzucam do listy przefajnych piosenek Monaco "Kashmere". Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Monaco 28.05.04, 16:32 ilhan napisał: > No ale na tej drugiej ich płycie (bo pierwszej nie znam w całości) też jest kil > ka marnych numerów. Co????????????? Proszę o podanie tytułów! Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana nie na temat 28.05.04, 16:35 czy w chwilach najwiekszego zaskoczenia nie mozna powiedziec zamiast "co???" - slucham???... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: nie na temat 28.05.04, 16:52 nadzieja_zalogowana napisała: > czy w chwilach najwiekszego zaskoczenia nie mozna powiedziec zamiast "co???" - > slucham???... 1. Mój post jest adresowany do forumowicza o nicku Monaco i nie wiem po co zabierasz głos. 2. To jest wymiana zdań między twardzielami, obdarzonymi przez stwórce idealnym uchem, którzy nie znają słowa "słucham". Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_zalogowana Re: nie na temat 28.05.04, 16:55 To jest wymiana zdań między twardzielami, obdarzonymi przez stwórce idealnym uchem, którzy nie znają słowa "słucham". aha... gratuluje zatem )) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture na temat 28.05.04, 16:58 Ja też nie słyszałem całego "Music For Pleasure", ale to co słyszałem (jakieś pięć kawałków)bardzo mi się podobało, stąd moje przypuszczenia co do reszty albumu (ale mogą być mylne, owszem). Niestety, w sklepach go nie widziałem, w nielegalnych ściągalniach muzyki też nie... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: na temat 28.05.04, 17:49 Proszę. Za grosze: www.vivid.pl/php/wyszukiwanie_glowne.php3?l_p=&id_a=&l=&la=&pp=1&kategoria=katalog&wyk=Monaco&gat=&litera= Płyta zdecydowanie mniej udana od "Monaco" Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Dzięki! 28.05.04, 18:11 Właśnie dokonałem zamówienia. Ciekawe, czy "2 dni" to rzeczywiście dwa dni. Sklepy internetowe mają tendencje do rozciągania jednostek czasu na swój użytek... Przesłucham i się wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Monaco 28.05.04, 17:06 miecio4 napisał: > Co????????????? Proszę o podanie tytułów! Przesłucham dzisiaj specjalnie tę płytę, bo nie sięgałem od nią od jakiegoś czasu. I wtedy nie omieszkam wymienić Ci. Odpowiedz Link Zgłoś