Dodaj do ulubionych

najlepsza polska wokalistka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 10:06
Wg mnie:
1. Ania D.
2. Kasia Klich
3. Kayah
Obserwuj wątek
    • Gość: da House N-Gineer Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.seabridge.pl 13.07.04, 12:05
      1. KAYAH
      2. RENI JUSIS
      • Gość: Sonia 18 Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 12:46
        Moje typy:
        1)DODA(Virgin)

2)ANJA ORTHODOX(Closterkeller)

3)AGNIESZKA CHYLINSKA(ex-ONA)

PS Jak widzicie generalnie preferuje ostrą muze i wokalistki z
        charakterem.Papatki
        • Gość: Marcin OJ SOŃKO, SOŃKO.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:53
          TWOJA DODA JEST ROWNIE OSTRA JAK ANDRZEJ PIASEK PIASECZNY - SLYNNY WOKALISTA
          BLACK METALOWY smile)))). TO NADMUCHANA LALA BEZ GLOSU, WIEC NIE GADAJ GLUPOT I
          NIE ROSMIESZAJ MNIE smile)))))))))))))
        • Gość: Pluszak Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.chello.pl 15.07.04, 20:49
          Doda - tak! Tu się muszę w pełni zgodzić.
          Jeżeli będzie konkurs na najlepszą dziennikarkę prasową, to zgłoszę p.Frytkę,
          jeżeli na najlepszego kucharza - to zgłoszę p.Klaudiusza. Oczywiście wśród
          artystów kabaretowych równych sobie nie ma p.Manuela, a w rankingach posłów
          wszystkich na głowę bije pos.Florek.

• Gość: misiek Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:36
        Mandaryna!!! wink
    • Gość: mycha Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 14:16
      Doda(Virgin) i Ania
    • Gość: fckw Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 14:54
      KORA
    • Gość: RunDLL32 Re: najlepsza polska wokalistka IP: 195.245.217.* 13.07.04, 14:59
      1) Anna Maria Jopek
      2) Kayah
      3) Novika
      4) Justyna Steczkowska
      5) Paulina Przybysz

Ogólnie preferuję ciepłe, niezmanierowane głosy - ale takich jest piekielnie
      mało...
    • Gość: aurelia Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.04, 15:45
      1. Kasia Kowalska
      2. Kasia Nosowska
      3. Edyta Bartosiewicz
      4. Ania
      5. Renata Przemyk
      • Gość: Grace Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:20
        Mam nadzieje, ze dobra polska wokalistka w koncu sie narodzi, bo to co oferuje
        nam rodzimy rynek muzyczny to nędza i żenada.....
        • Gość: Marcin Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:24
          • Gość: Marcin Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:31
            NIE MA TAKIEJ..smile
            • Gość: wazelinka Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:39
              Popieram w całej rozpiętości...
            • amused.to.death Re: najlepsza polska wokalistka 14.07.04, 20:58
              Niemożliwe, nawet wśród bardzo złych, ktoś musi być najlepszy.
        • Gość: glitz Nosowska IP: *.acn.waw.pl 14.07.04, 00:44
          ....tak
          Nosowska
          • Gość: marcinchleb Re: Nosowska IP: *.geonafta.jaslo.pl / *.geonafta.jaslo.pl 14.07.04, 23:24
            nosowska, jedna jedyna w polsce o ciekawym niebanalnym glosie i jakie teksty
            pisze
            • Gość: ania tez tak myslę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 16:35
              NOSOWSKA
      • Gość: nella Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 23.07.04, 21:38
        1. Kasia Kowalska
        2. Ania Wyszkoni
        3. Edyta Bartosiewicz
        4. Kasia Stankiewicz
    • Gość: blue_velvet1 Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 17:29
      Kasia Klich i Kayah
      • Gość: pszemcio Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:08
        jeatem przerażony waszymi wyborami
        • Gość: lenna Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.04, 18:32
          Najwspanialsza była ŚP Anna Jantar, ale niestety jej córeczka Natalka jest
          kiczowata lalką, która zrobiła "karierę" dzięki znanym rodzicom.
          • madziurex Re: najlepsza polska wokalistka 13.07.04, 18:45
            Kayah jest stanowczo najlepsza, jak dla mnie jeden z najlepszych głosów w
            Europie. Jej pierwsza płyta "Kamień" to małe arcydzieło. Niepotrzebnie tylko
            zaczęła się rozdrabniać z Bregovicem; ale i tak jest debest.
        • Gość: Pluszak Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.chello.pl 15.07.04, 20:46
          Ja też.

Dodałbym im Beatę Kozidrak, Tatianę Okupnik i Annę Wyszkoni, ale trochę mi
          głupio, bo nie zrozumieją cienkiej aluzji, podchwycą i wyjdzie im, że miałem
          rację smile No, chyba, że jeszcze Majką Jeżowską pociągnę...
    • grail Re: najlepsza polska wokalistka 13.07.04, 19:36
      Maja Konarska
      Anja O.
      Paulina Maślanka
      • collage Re: najlepsza polska wokalistka 13.07.04, 20:40
        Dobra polska wokalistka????? Mam nadzieję, że istnieje tylko nie wyszla jeszcze
        z podziemia...smile
    • urtiko Re: najlepsza polska wokalistka 13.07.04, 23:52
      Kasia Nosowska
      Kayah
      • Gość: Lola Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.client.comcast.net 14.07.04, 00:09
        OK. Wszyscy sie smieja ale jesli chodzi konkretnie o mozlliwosci glosowe to
        musicie przyznac ze Steczkowska ma niesamowity glos, inny jak wszystkie. Jedyny
        minus to to ze urodzila sie w nieodpowiednim kraju. Kayah tez ma mocny, swietny
        glos i czy chcecie czy nie Edyta Gorniak tez ma unikatowy, mocny glos.
        Wszystkie trzy: Steczkowska, Kayah i Gorniak moglyby zrobic swiatowe kariery
        gdyby urodzily sie gdzie indziej np. w US, gdzies gdzie ich talenty bylyby
        bardziej docenione i ujawnione wiekszej publicznosci. W porownaniu z tym co sie
        tutaj dzieje (mam na mysli Spears, J.Lo i te inne kiczowate lalki)nasze babki
        moglyby spokojnie pobic je na glowy bez wiekszego trudu.
        P.S. Kory to chyba nie musze wymieniac. Jest zywa, polska legenda niestety tez
        za bardzo niedoceniona. Szkoda sad
        • bartoo Re: najlepsza polska wokalistka 14.07.04, 09:18
          Kora podobno straciła głos. Wszystkie koncerty Manamu w TV są zawsze z
          playbacku. Steczkowska, Jopek i Kayah starają się śpiewać live. Za to pełny
          szacuneczek smile
          • Gość: pompon Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 20:04
            A byłaś istotko płci nieznanej ostatnio na jakims koncercie Maanamu? Bo jak
            nie, to milcz! W Polsce jest kilka wokalistek, ale koncertową najlepsza jest
            Kora. Wypowiadanie sie na temat wokalistek na podstawie koncertów telewizyjnych
            świadczy o takiej głupocie, że komentować tego idiotycznego "głosiku" w
            dyskusji dalej nie będę. Śmiech pusty ogarnia mnie kiedy widze wiekszośc
            tutejszych opinii - Ania D.? Dziewczę urocze, ale... bez przesady. Do grona
            najlepszej wokalistki dołaczy jak zagra z 10 000 koncertów (a nie 10). Kasia
            Kowalska? Sympatyczna babka. Szkoda, że volumen głosu na koncercie jakoś nie
            przystaje do tego co na płycie. Słabiutko na żywca. Kayah - szacuneczek, Kasia
            Nosowska - szacunek, Kukulska - zapatrzenie w Toni Braxton (niestety talent nie
            ten).W ogóle tego rodzaju wyliczanki są bez sensu, bo wszak nie to ładne co
            ładne, ale to co się komu podoba, nie?
    • ashton Re: najlepsza polska wokalistka 14.07.04, 10:10
      Anja Orthodox i Maja Konarska.
    • Gość: Pluszak Pitolicie IP: *.chello.pl 15.07.04, 20:43
      Irena Santor
      Maria Koterbska
      Ewa Bem (mówię o wokalu, a nie ostatnich płytach)
      Lora Szafran
      Edyta Górniak (mówię o wokalu, a nie o intelekcie i repretuarze)
      Halina Frąckowiak (ciagle w formie)
      Urszula Dudziak

- to są najlepsze polskie wokalistki. A p.Ania D. i inne, to może im dorównają
      jak utrzyma formę przez przynajmniej 4 sezony i będzie uważniej dobierała
      repertuar, bo odpłynie w zapomnienie razem z jej mdłymi pioseneczkami bez
      wyrazu.
      • Gość: Pluszak Że o Ewie Demarczyk nie wspomnę... IP: *.chello.pl 15.07.04, 20:47
        ... a nie jakaś Doda, czy inna fryta.
    • maroon Re: najlepsza polska wokalistka 16.07.04, 19:51
      Dobrych wokalistek mamy kilka:
      1.Anna Maria Jopek (dla mnie - nie do przebicia)
      2.Edyta Górniak (szkoda, że taki głos się marnuje)
      3.Renata Przemyk
      4.Kayah
      5.Fiolka
      6.Justyna Steczkowska
      • 123core DEMONIC......... 17.07.04, 09:07
        ....monika z
        DIVE3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        .......ale w polszcze to trza komuś dupy dać żeby zaistnieć szerzejsad
    • Gość: wptka Edyta Geppert - najlepsze polska wokalista IP: *.acn.waw.pl 17.07.04, 13:34
      EDYTA GEPPERT !!!
    • s-a-f-s Re: najlepsza polska wokalistka 19.07.04, 10:35
      kogo wy tu wymieniacie, klich? juz wole markowska
    • piautre Re: najlepsza polska wokalistka 19.07.04, 11:37
      załamałem sie
      w powodzi jednosezonowych "gwiazdek"
      nie widze nigdzie KRYSI PROŃKO
      EWA BEM (wg mnie najlepsza wokalistka wszechczasów) pokazała sie tylko raz
      to samo KOTERBSKA - bez jaj, w latach 50-60 NIKT tak jak ona nie miał takiego
      wyczucia swingu
      a gdzie Ewa DEMARCZYK??

a moze to jakaś inna konkurencja?
      pi autre
    • Gość: cherem Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.icpnet.pl 19.07.04, 12:44
      odnoszę niejasne wrażenie, że połowa wypowiadających się osiągnęła pierwszy
      stopień umuzykalnienia tzn. rozróżnia kiedy GRAJĄ a kiedy NIE. przecież
      zakwalifikowanie większości w/w panienek do grona najlepszych wokalistek i
      wokalistek w ogóle, to jakieś nieporozumienie. samo istnienie takiej np. Dody
      wprawia mnie w konsternację, a jej wabiący kaszaloty wokal wywołuje ataki
      dzikiego śmiechu. miejcie nade mną litość. pzdr
    • Gość: cherem Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.icpnet.pl 19.07.04, 12:50
      babskie wokale są w ogóle potwornie irytujące, ale w tej kwestii nie mam
      wątpliwości i opowiadam się za Kasią Nosowską, która stoi wg mnie kategorię
      wyżej, bo jest świetną artystką i fajną, skromną babką na poziomie. z
      przesłaniem.
    • agniecha_k Re: najlepsza polska wokalistka 23.07.04, 21:53
      Nosowska
      bartosiewicz
      Przemyk
      Jopek

kolejność przypadkowa
      • Gość: bb Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 11:46
        niebanalną, ciepłą i po prostu ładną barwę głosu ma Anita Lipnicka, absolutnie
        niedocaniana wokalistka, a przez niektórych nawet lekceważona. Moim zdaniem w
        śpiewaniu nie chodzi o to, żeby pokazać pięć oktaw, ale o to, żeby w tych
        rejestrach, które się posiada zabrzmieć najładniej. Dlatego też lubię Anie
        Dąbrowską i Kasie Nosowską. Poza tym nie mogę nie wymienić Kayah, Anny Marii i
        Agnieszki Chylińskiej (pod warunkiem, że nie próbuje straszyć), natomiast nie
        mogę się przekonać do Ani Wyszkoni, Moniki Kuszyńskiej i Anji Orthodox. Tatiana
        Okupnik ma niepowtarzalną barwę i umiejętności techniczne, ale przy okazji
        fatalną manierę, której powinna się oduczyć. Halina Frąckowiak, to wg mnie
        pomyłka, natomiast od lat czapki z głów przed Marylą.
        • Gość: tnt Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 13:45
          bb - co ty oplatasz???
          Jaka ania dabrowska, czy ty słyszałas to dziewcze na zywo!?? Miałem tę (nie)
          przyjemnosc byc na spędzie z okazji Dni pewnego miasta, piwko, konkursy etc +
          na dokładke gwiazdy. HORROR! Wygwizdano ją, ponieważ zawodziła, a do tego nie
          za bardzo umie odnależć sie na scenie, no i ten repertuar... O losie! W studio
          to i mnie by wykreowano... Nie jestem nastoletnim fanem, który czyha tylko aby
          nawciskać konkurencji, daleko mi, ale po tej imprezie zrozumialem, jak mało
          zależy od artysty, nic nie zależy od niego. W tym kraju NIC!
          • Gość: bb Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.femur.pl / *.femur.pl 24.07.04, 20:11
            Tnt - nieskromnie powiem, że trochę się na tym znam i wiem, jak mylna może być
            ocena artysty po jednym tylko występie, którego jakość zależy nie tylko od
            możliwości samego zainteresowanego. Też slyszałem Anie D. na żywo i mam
            zupełnie inne odczucia. Występ na jednym koncercie może zależeć od warunków
            akustycznych, jakości odsłuchu (kolosalne znaczenie), dyspozycji dnia, tremy,
            kontaktu z publicznością i miliona innych małych szczegółów, które szczególnie
            oddziaływują na występach typu "Dni pewnego miasta, piwko, konkursy etc.". Ja
            słyszałem na własne uszy, że Ania potrafi, a że położyła jakiś występ -tak mało
            doświadczonym artystom coś takiego po prostu się zdarza. I od wielu lat już
            zakodowałem sobie, żeby nie oceniać artysty na podstawie występów na festynach.
    • devilevil321 Re: najlepsza polska wokalistka 24.07.04, 14:13
      MIchał Wisniewski
      • Gość: Andrzej Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 23:15
        Edyta Górniak a potem....długa,długa przerwa,a za tą przerwą Kayah,Beata
        Kozidrak,Anna Maria Jopek
    • phunkee Re: najlepsza polska wokalistka 24.07.04, 23:35
      Chociaz nie specjalizuje sie w polskym szou biznesie, ale moim skromnym zadna z
      tych zacnych szmulek nie podskoczy Uli Dudziak, ktore przewyzsza w/w
      mozliwosciami, feelingiem i czujnoscia (jej kolaboracja z DJ Vadimem - czek dis
      aut!). I w NYC ma szacunek, a to juz wielka nobilitacja. A ostatnimi czasy
      jaram sie Pati z Husky; dziewka owa posiada fajny, troche rozleniwiajacy wokal
      w dodatku jest kobieta skreczujaca (sam bylem swiadkiem!) no i ma nieodparty
      urok osobisty.
    • Gość: AUGUST B.-W. TUZIN DO WYBORU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 00:49
      1/. Antonina Krzysztoń
      2/. Anna German
      3/. Marta Mirska
      4/. Hanka Ordonówna
      5/. Sława Przybylska
      6/. Irena Santor
      7/. Natasza Zylska
      8/. Maria Koterbska
      9/. Ewa Demarczyk
      10/. Zdzisława Sośnicka
      11/. Teresa Tutinas
      12/. Helena Majdaniec

Kolejność do uznania. Na życzenie prześlę drugi tuzin.
    • Gość: Kasienia Palma pierwszeństwa dla Edytki Górniak IP: 81.15.254.* 28.07.04, 23:25
      za niezapomnianą wersję Mazurka Dąbrowskiego.
    • Gość: KINIA Zwariowaliści z tymi Dodami, Łzami i innym IP: 81.15.254.* 28.07.04, 23:27
      radiowym shitem. Ludzie, gdzie wasze uszy??!!!
    • Gość: samantha Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:54
      Shazza
      Edyta Górniak
      Kasia Skrzynecka
      moja imienniczka Samantha z zespołu Top Hot Girls...Samantha rulezzz
      no, i oczywiście Pierwsza Dama Polskiej Estrady...Violettka Villas

pozdrawiam fanów dance
      • tomek.sz Re: najlepsza polska wokalistka 30.07.04, 00:21
        Ania Jopek!!!
        ...i długo, długo nic
        • Gość: ja Re: najlepsza polska wokalistka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 14:59
          nr.1ANNA WYSZKONI w Polsce i nie tylko!!!!!!!!!
    • kathy83 Re: najlepsza polska wokalistka 08.08.04, 15:39
      No... Nosowska... smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka