Dodaj do ulubionych

Peter Murphy 'Unshattered' - jakie wrażenia?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 10:50
słuchał ktoś już?
bo ja wkrótce...
Obserwuj wątek
    • Gość: kruk Re: Peter Murphy 'Unshattered' - jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 09:07
      ja też czekam na przesyłkę - oczywiście w Polsce płyta niedostępna....
    • kosz.marny Re: Peter Murphy 'Unshattered' - jakie wrażenia? 05.11.04, 09:00

A ja przed wydaniem pieniędzy poczekam na Wasze recenzje smile))
      Jeśli będzie zbyt podobna do "Dust" to chyba sobie daruję.
      • Gość: kruk Re: Peter Murphy 'Unshattered' - jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 09:15
        sądząc z fragmentu umieszczonego na stronie petermurphy.info to ta płyta raczej
        niewiele wspólnego ma z Dust
      • Gość: cc Re: Peter Murphy 'Unshattered' - jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 13:47
        Czytałem 4 recenzje: 3 pozytywne i 1 negatywna.
        Wszyscy piszą, że z Dust nie ma prawie nic wspólnego, a najbliższa jest...
        płycie Deep - czyli (niestety) Pop Murphy is back.
        Ale poczekam. Przed 11.11.2004 na 99% będę już wszystko wiedzieć.

Ciekawostka, że zagrał tam Kevin Haskins (wb!).
        • Gość: alienfiend Re: Peter Murphy 'Unshattered' - jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 20:21
          Słuchałem raz.
          Wrażenia jak po Holy Smoke, tylko gorzej sad
          Takich płyt jest tysiące.... Peter, znowu się zgubiłeś czy co??
          • grimsrund Re: Peter Murphy 'Unshattered' - jakie wrażenia? 18.11.04, 22:24
            Smutne sad(

Osobiście wolałem, jak PM bawił się w muezzina na DUST, CASCADE też była
            wspaniała. DEEP i HOLY SMOKE podobały mi się znacznie mniej.
            • kosz.marny Re: Peter Murphy 'Unshattered' - jakie wrażenia? 19.11.04, 08:23
              Ciekawe, że wrzucacie do jednego worka "Deep" i "Holy Smoke", bo jak dla mnie -
              te płyty dzieli wszystko. Uważam "Deep" za najlepszą płytę Murphy'ego,
              a "Holy..." za najsłabszą. Chyba jestem jakiś dziwny smile

To do której z nich jest bardziej podobna??? Bo nie wiem, czy wyciągać
              portfel smile
              • Gość: kruk Re: Peter Murphy 'Unshattered' - jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 08:29
                hmm, nie wiem do której podciągnąć - ja tam lubię i Deep i Holy Smoke (pamiętam
                że HS ukazało się bodaj tego samego dnia co najgorsza płyta w historii Cure'ów
                czyli Wish, i pamiętam swoje zachwyty nad HS i zniesmaczenie Wish - taka
                dygresja). Unshattered słuchałem tylko raz - i niestety niezbyt wiele dobrego
                mogę o niej powiedzieć. W przeciwieństwie do pozostałych płyt Murphy'ego
                (uwzględniając Dust która jest z trochę innej beczki) wpada jednym uchem a
                wypada drugim. może po drugim przesłuchaniu.... na razie rozczarowanie, niestety
              • Gość: alienfiend Re: Peter Murphy 'Unshattered' = Holy Smoke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:10
                Nie wiem kto to porównuje do Deep, bo IMHO Deep to jedna z najlepszych jego
                płyt. Holy Smoke miało swoje jasne punkty, ale nawet Cascade brzmi jakoś
                spójniej.
                Jak ktoś napisał - Unshattered wpada jednym uchem i wypada drugim. Po 3
                wysłuchaniach wiem, że podobaja mi się 2-3 utwory, ale nie za bardzo wiem które
                to są wink)) Zgodnie z zasadą, że podobają mi się utwory, które wcześniej
                słyszałem, po 10 przesłuchaniu się już do niej pewnie trochę przekonam..

Dla mnie Unshattered brzmi trochę jak ....Black Tie White Noise Bowiego, jeśli
                wiecie o czym mówię.
    • Gość: cc Re: Oto moje wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 10:21
      Płyta równa, jednak zbyt monotonna i faktycznie trudno odróżnić utwory po
      pierwszych słuchaniach.
      Dla mnie rozczarowanie - masa muzyków sesyjnych i kupa wyszła sad
      Też nie wiem jak ktoś to mógł porównywać do Deep....

Na dzisiaj taka punktacja:

01 Idle Flow **
      02 Kiss Myself **
      03 Piece Of You ***
      04 Face The Moon ***
      05 Emergency Unit **
      06 Thelma Sings To Little Nell **
      07 The Weight Of Love **
      08 Give What He's Got ***
      09 Blinded Like Saul *
      10 The First Stone ***
      11 Breaking No One's Heaven ***

Całość **1/2 na 5
    • kosz.marny Re: Peter Murphy 'Unshattered' - jakie wrażenia? 22.11.04, 08:28
      A teraz coś z trochę innej beczki: czy ktoś z was wie, gdzie mogę kupić Dali's
      Car "The Waking Hour"? (najlepiej w Polsce, bo nie mam karty kredytowej).
      Szukam od dłuższego czasu i nawet jeśli ktoś to ma katalogu, to potem się
      okazuje, że nakład wyczerpany 10 lat temu sad((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka