Gość: Kłet IP: *.grojec.sdi.tpnet.pl 16.02.05, 09:50 img236.exs.cx/img236/1770/out3aw.jpg Jak w temacie jak kapela na tej focie ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ugugunana Re: Pomocy jak to kapela .... 16.02.05, 09:59 cosik mi się widzi że to republika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłet Re: Pomocy jak to kapela .... IP: *.grojec.sdi.tpnet.pl 16.02.05, 10:07 Ponoć koniec lat 70 (nowa fala) ponoć nie tak dawno (nie po raz pierwszy zresztą, wczesniej w latach 80.) grała w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Pomocy jak to kapela .... 16.02.05, 10:30 o ile mnie wzrok nie myli - republika Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k To nie Republika... 16.02.05, 10:44 ...to okazyjny zespół o okazyjnej nazwie "Out of Control" (o ile mnie pamięć nie myli), który zebrał się okazyjnie na festiwalu "Poza Kontrolą" jesienią roku 1986 w Warszawie. Okazyjność polegała na tym, że rzeczywiście było tam trzech kolesi z Republiki (na zdjęciu w środku - Krzywański, Kuczyński, Ciesielski) plus klawiszowiec Wojciech Konikiewicz (na zdjęciu z lewej) i basista The Stranglers JJ Burnel (na zdjęciu z prawej). Z tego co wiem, nie zachowały się żadne nagrania - a ciekawie by to brzmiało, biorąc pod uwagę ówczesne stranglersowskie fascynacje republikan. Klawisze Konikiewicza na pierwszej płycie Klausa Mitffocha też trochę zalatywały Greenfieldem. Taka ciekawostka sprzed lat. A zdjęcie pochodzi z Magazynu Muzycznego - była cała rozkładówka z zespołami biorącymi udział w tym festiwalu. Róże Europy występowały wtedy jako Popołudniowe Kalafiory. Dziwne czasy były - i straszno i śmieszno... Odpowiedz Link Zgłoś