Dodaj do ulubionych

Pomocy jak to kapela ....

IP: *.grojec.sdi.tpnet.pl 16.02.05, 09:50
img236.exs.cx/img236/1770/out3aw.jpg

Jak w temacie jak kapela na tej focie ...
Obserwuj wątek
    • ugugunana Re: Pomocy jak to kapela .... 16.02.05, 09:59

cosik mi się widzi że to republika
      • Gość: Kłet Re: Pomocy jak to kapela .... IP: *.grojec.sdi.tpnet.pl 16.02.05, 10:07
        Ponoć koniec lat 70 (nowa fala) ponoć nie tak dawno (nie po raz pierwszy
        zresztą, wczesniej w latach 80.) grała w Polsce
    • lunalovelight Re: Pomocy jak to kapela .... 16.02.05, 10:30
      o ile mnie wzrok nie myli - republika
      • t.o.m.e.k To nie Republika... 16.02.05, 10:44
        ...to okazyjny zespół o okazyjnej nazwie "Out of Control" (o ile mnie pamięć
        nie myli), który zebrał się okazyjnie na festiwalu "Poza Kontrolą" jesienią
        roku 1986 w Warszawie. Okazyjność polegała na tym, że rzeczywiście było tam
        trzech kolesi z Republiki (na zdjęciu w środku - Krzywański, Kuczyński,
        Ciesielski) plus klawiszowiec Wojciech Konikiewicz (na zdjęciu z lewej) i
        basista The Stranglers JJ Burnel (na zdjęciu z prawej). Z tego co wiem, nie
        zachowały się żadne nagrania - a ciekawie by to brzmiało, biorąc pod uwagę
        ówczesne stranglersowskie fascynacje republikan. Klawisze Konikiewicza na
        pierwszej płycie Klausa Mitffocha też trochę zalatywały Greenfieldem. Taka
        ciekawostka sprzed lat. A zdjęcie pochodzi z Magazynu Muzycznego - była cała
        rozkładówka z zespołami biorącymi udział w tym festiwalu. Róże Europy
        występowały wtedy jako Popołudniowe Kalafiory. Dziwne czasy były - i straszno i
        śmieszno...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka