Dodaj do ulubionych

CO KUPIC Z POLSKI

IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 25.06.02, 17:17
czesc.
co kupic w polsce - jakies powiedzmy trzy kompakty. oj "ulubiony zespol" to The
Clash. ktos mi zapodal jakiegos malika (czy cos takiego) ale nie trawie.
podobnie jak reni jusiss.
moze jakis dobry hiphop jest? albo co?
dzieki za ewentualne rady i porady, pozdrowiciel,
Obserwuj wątek
    • mallina Re: CO KUPIC Z POLSKI 26.06.02, 22:18
      nie malika a smolika...jak mozesz nie trawic jak nawet nie wiesz jak sie gosc
      nazywa??
    • Gość: Kosa Re: CO KUPIC Z POLSKI IP: *.acn.waw.pl 26.06.02, 22:31
      Sądząc po adresie, mieszkasz w Wl. Brytanii, nie dziwi mnie więc, Twoje spore
      malkontenctwo, bo żyjesz w kraju, który dał nam największych twórców rocka,
      jeśli już koniecznie chciałbyś coś posłuchać z naszych, proponuję tytuły:
      Perfekt Live 2000, Blues Breckaut, SBB Stodoła Live.
      Pozdrawiam.
    • Gość: ugugunan Re: CO KUPIC Z POLSKI IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 26.06.02, 22:42
      Moje typy:

Izrael - 1991
      Homo Twist - cokolwiek
      Brygada Kryzys - Cosmopolis

Ale cosik mi się widzi, że to znasz...*-) Jeśli nie to życzę miłych wrażeń -
      naprawdę warto!
      • Gość: taczecia Re: CO KUPIC Z POLSKI IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 27.06.02, 11:01
        no dzieki,
        faktycznie smolik a nie malik..
        jestem imigra dopiero od 4 lat...
        Dzieki ugugunan, znam te faktycznie super plyty. myslalam ze pojawilo sie cos
        moze super zupelnie nowego, czytalam o jakims naprawde dobrym "autentycznym"
        polskim hiphopie, ale nie pamietam nazwy - to jest cos w rodzaju calej grupy
        ludzi, zdaje sie ze slaska
        pozdro
        • kugel Re: CO KUPIC Z POLSKI 27.06.02, 11:44
          Piszesz, że lubisz Clash, wobec tego polecam Tobie następujących polskich
          wykonawców w "klimacie":
          "Starzy Sida" - czyli wspólny projekt zespołów "starzy singers" oraz "brudne
          dzieci Sida"(solowy projekt Patyczaka). Płyta została wydana przez oficynę
          Agrafka www.agrafka.art.pl. Myślę, że Patyczak realizuje również wysyłki do uk.
          Kolejną moją propozycją jest zespół "Meble" czyli projekt Pawła "pavika" Dunina-
          Wąsowicza, w który ostatnio zaangażowany jest również Muniek Staszczyk. Dla
          mnie ta muza to fenomen na skalę polską. Kontakt z Pavikiem w celu uzyskania
          tej płyty to www.lampa.art.pl
          Do tej krótkiej listy ciekawych polskich wykonawców dodałbym jeszcze "Pogodno",
          Lech Janerka , "Happy pills"(ich płyta do nabycia w virgin shop-
          ie), "Kormorany" - kilka dni temu grali koncert w Londynie w Notting Hill Art's
          Club(który notabebe polecam na poniedziałkowe wieczory, kiedy to odbywają się
          tam ciekawe imprezy z muzyką z różnych stron świata), oraz z troszkę innej ,
          nieco bardziej nowoczesnej muzyki zachęcam do zdobycia płyt zespołu "Wszystkie
          wschody słońca". Pytasz o rodzimy tzw. hip-hop ze śląska? Słabo się na tym
          znam, ale myślę, że chodzi Tobie o zespoły Kaliber44 oraz Paktofonika.
          Pozdrawiam MKD
        • kalor_god Re: CO KUPIC Z POLSKI 27.06.02, 11:46
          Kaliber 44 jest ze sląska!
          Można dostać (acz możesz mieć spore kłopoty) wszystkie trzy ich płyty, z
          których kazda to inna, wysoka, jakość. Od siebie dodam, że trudy w znalezieniu
          zostaną Ci zrekompensowane.
          Z inteligentnego HH (a własciwie czegoś na jego kształt) polecic mogę
          Afrokolektyw 'płyta pilśniowa'.
          pzdr

PS. ile kosztują krązki w UK?? Chcę komuś coś zlecic i nie wiem czy sie
          kalkuluje.
          • Gość: taczecia Re: CO KUPIC Z POLSKI IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 27.06.02, 11:59
            DZIEKI!!!Kugel, DZIEKI!!!KALOR_GOD!!!
            Naprawde super rady. Kormorany - no wlasnie, bylam uwiazana lancuchem w pracy.
            Tak, ten hh to byla Paktofonika.
            Zaraz rzuce sie sprawdzac te linki ktore mi podaliscie. Jeszcze raz wielkie
            dzieki.
            Ceny CD tu - przegiete. ale tez zalezy co sie chce i gdzie sie kupuje. W
            najwiekszych sklepach sa rozne w miare fajne oferty praktycznie non stop,
            czesto typu 3 cd za £ 19.99, albo cale polki typu mocno naciagnieta "klasyka
            rocka" za £5.99 - wsrod slabizny mozna cos znalezc. Ostatnio tak udalo mi sie
            wylowic Synchronicity Police. Srednio "w sklepie" cd album to 9.99 - 19.99.
            Ogolnie rok temu w Polsce bylam w sumie lekko zszok jakie drogie sa cd.
            Na www fajne oferty moim zdaniem ma amazon.co.uk. Poza tym sa rozne male
            lokalne niezalezne sklepy gdzie plyty czarne mozna kupic za niziutkie ceny.
            Jakies konkretne tytuly, chetnie odpowiem w miare mozliwosci.
            pozdrawiam cieplo
          • kugel Re: CO KUPIC Z POLSKI 27.06.02, 12:03
            > PS. ile kosztują krązki w UK?? Chcę komuś coś zlecic i nie wiem czy sie
            > kalkuluje.
            Płyty w uk. kosztują od 4,99 funta do 20 funtów, zależy jaka płyta i jakiego
            wykonawcy, stara czy nowa. Jeśli chodzi o płyty nowe to warto poczekać na
            promocję kilka tygodni, jeśli zależy ci na cenie. Co do starych płyt to warto
            zwiedzić second handy, w których można znaleźć pozycje nie do otrzymania w
            sklepachsmile. Jeśli wysyłasz zleceniodawcę do jakiejś określonej dzielnicy to mogę
            pomóc konkretnymi adresami, ale to już w korespondencji prywatnej. Pozdro

• Gość: NIN Re: CO KUPIC Z POLSKI IP: gateway.d* / 10.3.36.* 27.06.02, 12:45
              1. Falarek Band - Falarek
              2. Izrael - 1991
              3. Dezerter - Wszyscy przeciwko wszystkim
              • Gość: Crotalus Re: CO KUPIC Z POLSKI IP: 157.25.121.* 27.06.02, 12:56
                Kazika i Kult
    • makryba Re: CO KUPIC Z POLSKI 27.06.02, 13:03
      Gość portalu: taczecia napisał(a):
      > moze jakis dobry hiphop jest?
      posłuchaj "Fisza"
      >albo co?
      albo DHM (to nie hh smile )- nie kupisz tego jeszcze ale możesz posłuchać
      dada.terra.pl/dhm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka