Gość: Cool U2 THE JOSHUA TREE IP: *.wsb-nlu.edu.pl 11.01.02, 15:59 Poza tym nie ma nic... tzn. gdzieś tam, daleeeeeeeeeeko jakieś pinkflojdy się pałętają..... Odpowiedz Link Zgłoś
dogman Re: Kings'X 14.01.02, 21:02 bardzo trudno jedną,Kings'X "Faith,Hope,Love" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 21:29 Nigdy się tak bardzo nie zastanawiałem. Z pewnością znalazłyby się tam: New Model Army "Thunder and Consolation" Joy Division "Closer" Sisters of Mercy "Floodland" Fields of the Nephilim "Elizium" This Mortal Coil "It'll End in Tears" Ultravox "Vienna" Bauhaus "Burning from the Inside" może też: Young Gods "Young Gods" lub "L'eau Rouge" Killing Joke "Brighter than a Thousand Suns" Nick Cave & the Bad Seeds "The Good Son" Lacrimosa "Stille" The The "Soul Mining" a może nawet Clan of Xymox "Medusa" !! Depeche Mode "Black Celebration" !! Peter Murphy "Should the World Fail..." Cassandra Complex "Theomania" Spear of Destiny "Outlands" U-2 "Under the Bloodred Sky" Body Count "Body Count" Nieee, nie da się wybrać jednej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kike Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 193.0.110.* 15.01.02, 16:31 Może narażę się wszystkim, ale płytą #1 jest "Enrique" Enrique Iglesiasa Odpowiedz Link Zgłoś
jeryblue2k2 Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 16.01.02, 02:04 NICK CAVE AND THE BAD SEEDS "TENDER PRAY" Odpowiedz Link Zgłoś
hazet_95 Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 16.01.02, 15:31 Jednej nie ma. Ciężko byłoby zmiescić się w dwudziestce, a jak się napnę, to podam 3 sztuki ex aequo (kolejnosć dowolna): Joy Division "Closer" The Sisters of Mercy "Floodland" Faith No More "Angel Dust" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREEG Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 22:29 Gość portalu: grek napisał(a): JEST ICH DUŻO ALE NP.: GENESIS "AND THEN THERE WERE THREE",PINK FLOYD "ANIMMALS",SAUDTRACK "DANCES WITH WOLVES" > Jaka jest Twoim zdaniem ta najlepsza z wszystkich jakie kiedykolwiek > slyszales ? > Plyta ktora mozesz sluchac i sluchac non stop i nigdy Ci sie nie nudzi. > Plyta przy ktorej odplywasz i malo Cie obchodzi wszystko inne ... > Dla mnie jest to album "KID A" - RADIOHEAD. > A jaka jest Twoja "jedna jedyna - Plyta Wszechczasow" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinky Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 13:19 od prawie 30 lat ciemna strona księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
stratocaster Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 25.01.02, 13:28 Najlepsza płyta wszechczasów - Marillion "Misplaced Childhood" Rush "2112" Killing Joke "Outside the Gate" Budgie "Never Turn Your Back On A Friend" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no-name1 Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.man.polbox.pl 25.01.02, 19:08 Mój typ to bezapelacyjnie i bezkonkurencyjnie Aenima - Tool'a. Po prostu geniusz. Tego się nie da porównać z niczym. Klasyka w nalepszym wydaniu. Bardzo lubię też do dziś słuchać Pearl Jam "Ten". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PER Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.chello.pl 01.03.02, 21:19 In the court of the crimson king - zespolu King Crimson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PER Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.chello.pl 01.03.02, 21:40 poza plyta King Crimson oczywiscie mozna tu dolozyc plyty Deep Purple, Led Zeppelin, Mike'a Oldfielda, This Mortal Coil, Dead Can Dance, Pink Floyd... i paru innych... Mialy niewatpliwie ogromny wplyw na rozwoj muzyki w latach 60,70 i 80-tych. Nie nalezy jednak byc autorytatywnym we wskazywaniu jedynej, najlepszej plyty. To oczywiscie kwestia przede wszystkim gustu. Ten watek jest dla mnie, dla nieustajacego poszukiwacza dobrej, po prostu dobrej muzyki bardzo cenny. Chetnie zapoznam sie z niektorymi plytami, ktore wymieniliscie. Nigdy nie bede mial totalnej wiedzy na ten temat, na pewno umknie mi wiele swietnych plyt, ale moze wlasnie dzieki takim tematom na forum te swoja wiedze odrobinke poglebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 22:37 trudno wybrać tą jedyną,jeśli lubi się muzykę w ogóle;ja sobie wymyśliłam taką sytuację,że pozwolono by mi na zabranie tylko jednej płyty na bezludną wyspę- padło na Don't ask why Bogdana Hołowni-słucham jej zawsze wieczorem-zmywa ze mnie cały pośpiech,hałas i zgiełk kończącego się dnia,po prostu koi mój umysł i ciało sterane czasami ,w jakich przyszło nam żyć... gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.02, 13:37 "Listen without prejudice "G.Michael U2 "All that you can't leave behind" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nk Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 19:38 OK Computer, ale też Astigmatic Komedy, no i nie zapominajmy o Unplugged Nirvany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arlinda ENRIQUE i ESCAPE IP: 192.168.2.* 10.03.02, 11:01 Może nie wszechczasów ale to są moje ulubione w tej chwili ! Uwielbiam Enrique !!!!!!!!! Niestety to prawda !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marka Re: ENRIQUE i ESCAPE IP: *.pl 10.03.02, 13:10 Tool "Aenima" Adam F "Colours" i muzyka z fimu "Requiem for a dream" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.abo.wanadoo.fr 10.03.02, 18:26 Dla mnie Rush - Moving Pictures Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebass Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.pnet.pl 12.03.02, 14:42 King Crimson: "Lark`s Tongues in Aspic" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dreamer Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.com.pl 12.03.02, 19:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 213.17.138.* 12.03.02, 22:48 CLOSER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytka Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 213.134.139.* 20.03.02, 18:03 Mr. Bungle "California" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 03:02 Tangerine Dream "Cyclone". Jest ze mną przez 23 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 21.03.02, 10:31 Frank Zappa - Apostrophe, One Size Fits All!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryczek Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 212.160.236.* 24.03.02, 12:40 jedna ??? Hmmm, będzie ciężko...... Police "Synchronicity", taaaaak, chyba ta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dita Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.l-blox.trzepak.pl 28.03.02, 01:04 Queen - Sheer Heart Attack - CACKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 02:16 Dostałam w 1979 w prezencie na Boże Narodzenie koszmarną kasetkę z: - Tangerine Dream "Cyclone" Towarzyszy mi (i mojej rodzinie) ta płyta do dziś. Jeszcze zgłoszę nieśmiało: - The Residents "Not Available". Może ktoś na tym forum pamięta rezydentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 11:14 Deep Purple "In Rock" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REKIN Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 2.4.STABLE* / 10.10.10.* 28.03.02, 17:02 Metallica - Master of Puppets, każdy utwor na tej płycie jest doskonały, należy do tego dodać pare innych plytek Metallici, Sepultury, Slayera, Kultu.... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith3 Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 09.04.02, 16:26 dla mnie to bedzie cala tworczosc PINK FLOYD i ROGERA WATERSA solo, a takze dorzucilabym troche DIRE STRAITS- BROTHERS IN ARMS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blekota Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 13:39 "Rydwany ognia" Vangelisa. Jak usłyszałem "Titles" po raz pierwszy 20 lat temu, zaniemówiłem z wrażenia (poważnie). Do dzisiaj robi na mnie wielkie wrażenie - tak, jak i cała płyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 14:29 A dla mnie dwie płyty; Grzesiu Turnau "To tu, to tam" i Alanis Morissette "Jagged little pill". Mogę ich słuchać godzinami Odpowiedz Link Zgłoś