mallina 14.07.02, 15:27 mowie- litosci!!! nie da sie swojego uwielbienia ujac w jednym watku? bo co wyciagac jakies stare??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clio4 Re: widze skomasowany atak fanow ONA-ej i 14.07.02, 15:31 JA TYLKO PRZEGLĄDAM STARE WĄTKI, BO MNIE TU NIGDY WCZEŚNIEJ NIE BYLO, WIEC SOBIE CHCIALAM POCZYTAC, A PRZY OKAZJI WYPOWIEDZIEC MOJE ZDANIE NA DANY TEMAT! A TOBIE NIE SZKODA BYLO CZASU-NA OTWARCIE TEGO WĄTKU??? IDZ LEPIEJ POSLUCHAC TEGO SWOJEGO ROJKA, KTORY SPIEWA JAKBY JUZ NIE MOGL...! ZAPRASZAM NA KONCERT, NA KTORYM GRA MYSLOVITZ JAKO SUPPORT O.N.A.-TO ZOBACZYSZ KTO I JAK ZNIKOMA ILOSC LUDZI BAWI SIE PODCZAS WYSTEPU MYSLOVITZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: widze skomasowany atak fanow ONA-ej i 14.07.02, 15:40 szkoda to moze mi byc jedynie czasu na prowadzenie rozmowy z Toba, tak sobie pomyslalam po Twoim posie.. chcialam jedynie zwrocic Twoja uwage ze nie wypowiadam sie na temat tworczosci zespolu O.N.A wiec Twoja uwaga na temat jak spiewa "moj Rojek" jest bezsensu.. ponadto pan Rojek ma zone wiec nie jest "moj" ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clio4 Re: widze skomasowany atak fanow ONA-ej i IP: *.traco.pl / 192.168.2.* 14.07.02, 17:45 mallina napisała: > szkoda to moze mi byc jedynie czasu na prowadzenie rozmowy z Toba, tak sobie > pomyslalam po Twoim posie.. nie wiem, co Cie tak zezloscilo w moim komentarzu?!? prawda w oczy kole? > chcialam jedynie zwrocic Twoja uwage ze nie wypowiadam sie na temat tworczosci zespolu O.N.A wiec Twoja uwaga na temat jak spiewa "moj Rojek" jest bezsensu.. mnie wkurzylo to Twoje stwierdzenie: "mowie-litosci!!!"... jesli sie ma cos do powiedzenia na temat danego artysty-to mozna to zrobic... po to wynaleziono FORUM! Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: widze skomasowany atak fanow ONA-ej i 15.07.02, 00:11 zapomniałaś się zalogować i wyświetlił się Twój IP... mówiłaś, że wystarczy Ci jeden nick, a już trzy naliczyłem. wyluzuj... Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: widze skomasowany atak fanow ONA-ej i 15.07.02, 11:21 buh napisał: > zapomniałaś się zalogować i wyświetlił się Twój IP... > mówiłaś, że wystarczy Ci jeden nick, a już trzy naliczyłem. wyluzuj...prostu Internet-szczęscie dla wszystkich-wszystko dzieje sie tu bezosobowo! Mam internet i moge sie tu podpisywac jak chce i ile razy chce! A moze koles nie wiesz, co znaczy umilowanie rodzinne do jakiegos zespolu?!? u mnie w domu kazdy uwielbia tworczosc o.n.a. i sie tu wpisal(a jak liczna jest moja najblizsza rodzina-wyjdzie Ci jesli nadal bedziesz bawil sie w detektywa i lazil po stronch sprawdzajac IP). Moja to clio4-i postanowilam rodzinke przystopowac w udzielaniu sie na tym forum, ale czytajac te bzdurne komentarze na temat Agi i spolki-kazdemu rece same rwia sie do klawiatury! Pozdrawiam szanownego Sherlocka Holmes'a! PS:z tym przystopowaniem rodzinki... to sie jednak wstrzymam-po co mam Ci ulatwiac zycie-nie pozbawie Cie tej frajdy, maly poszukiwaczu! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Mam propozycję 14.07.02, 16:50 Ale by wam Rojek z Chylińską zrobili numer, gdyby nagrali duet... Na przykład "Z tobą chcę oglądać świat"... LALALA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clio4 Re: widze skomasowany atak fanow ONA-ej i IP: *.traco.pl / 192.168.2.* 14.07.02, 22:50 mallina- a Tobie ani jeden utwor o.n.a. nie przypadl do gustu??? Ja od Myslovitza nawet dwa lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: widze skomasowany atak fanow ONA-ej i 14.07.02, 22:56 )) a napisalam ze nie lubie grupy O.N.A? nie mam wprawdzie zadnej plyty O.N.A ale lubie pare kawalkow, i to nawet wiecej niz dwa napewno... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio do clio IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 23:11 Po pierwsze chłopie to nie pisz duzymi literami (vide: regulamin forum), a po drugie to bądz juz duzy i popatrz troche szerzej na muzyke- ONA to kopiarka zachodu, jak wymysla cos w miarę oryginalnego to nawet ja zawiesze na nich ucho. A po trzecie to aktualne teksty Chylińskiej sa na poziomie moic wierszów z podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
loinkroll Re: do miecia... 15.07.02, 00:00 Gość portalu: Miecio napisał(a): > Po pierwsze chłopie to nie pisz duzymi literami (vide: regulamin forum) po pierwsze to nie jestem chlopem-tylko dziewczyną!!! (radze uwazniej czytac... pisalam wczesniej slowa w stylu: chcialam , itp wiec chyba latwo sie domyslic jakiej jestem plci...) , a po > drugie to bądz juz duzy i popatrz troche szerzej na muzyke- ONA to kopiarka > zachodu, jak wymysla cos w miarę oryginalnego to nawet ja zawiesze na nich ucho. > A po trzecie to aktualne teksty Chylińskiej sa na poziomie moic wierszów z > podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: do miecia... 15.07.02, 00:10 loinkroll napisał: > Gość portalu: Miecio napisał(a): > > > Po pierwsze chłopie to nie pisz duzymi literami (vide: regulamin forum) > > po pierwsze to nie jestem chlopem-tylko dziewczyną!!! (radze uwazniej czytac... > > pisalam wczesniej slowa w stylu: chcialam , itp wiec chyba latwo sie domyslic > jakiej jestem plci...) > > > , a po > > drugie to bądz juz duzy i popatrz troche szerzej na muzyke- ONA to kopiark > a > > zachodu, jak wymysla cos w miarę oryginalnego to nawet ja zawiesze na nich > > ucho. > > > > > > A po trzecie to aktualne teksty Chylińskiej sa na poziomie moic wierszów > z > > podstawówki. SORRY-to pomylka! chcialam napisac adnotacje do komentarza miecia, ale nie zauwazylam, ze moj brat sie predzej zalogowal i tak dziwnie wyszlo...zaraz napisze moj post! Odpowiedz Link Zgłoś
loinkroll Re: do miecia... 15.07.02, 00:27 buh napisał: > Twój brat jest dziewczyną? nie-nie jestem dziewczyna, ale Ty chyba jestes idiota! Moja siostra(dziewczyna- info dla tepych ludzi!buh-ciesz sie ktos cie zauwazyl!) napisala sprostowanie, iz cala tresc postu sie zgadza, ale wyslana zostala przez przypadek nie z jej skrzynki(tylko z mojej!) Rozumiesz juz czy mamy Ci to narysowac? Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: do miecia... 15.07.02, 00:30 w takim razie po co pisała, że "zaraz napisze moj post!"? narysujcie mi, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: do miecia... 15.07.02, 00:41 aha i jeszcze jedno: idiotą mogą mnie nazywać osoby, które mnie znają. poza tym, zadałem sobie trochę trudu i przejrzałem tematy o ona i ciekawostką dla mnie jest, że 6 (słownie: sześć) nicków (nie licząc domniemanego brata) spod jednego IP zachwyca się Agnieszką Chylińską i O.N.A. Daleko Ci jeszcze do rekordowca z forum "Książki", reklamującego w ten sposób "S@amotność w sieci"... Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: do detektywa:) 15.07.02, 12:54 buh napisał: > aha > i jeszcze jedno: idiotą mogą mnie nazywać osoby, które mnie znają. > > poza tym, zadałem sobie trochę trudu i przejrzałem tematy o ona i ciekawostką d > la mnie jest, że 6 (słownie: sześć) nicków (nie licząc domniemanego brata) spod > jednego IP zachwyca się Agnieszką Chylińską i O.N.A. > Daleko Ci jeszcze do rekordowca z forum "Książki", reklamującego w ten sposób " > S@amotność w sieci"... MOJA ODPOWIEDŹ jak w dzisiejszym wpisie o 11:21! co do pana od ksiazek-to kurcze musze sie postarac o zwiekszenie liczebnosci rodziny, by pobic wspomnianego rekordziste, bo drugie miejsce to przeciez wstyd!!! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: do detektywa:) 15.07.02, 22:37 osiem osób w rodzinie i wszyscy są maniakami O.N.A? ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: do detektywa:) 15.07.02, 22:57 buh napisał: > osiem osób w rodzinie i wszyscy są maniakami O.N.A? > ekstra. ja sie az tylu nie naliczylam! Moja kuzynka-Kasia ma rozne ksywy(od swego imienia) i uzywa sobie tych ksyw naprzemiennie-w zaleznosci od swego humoru i checi! Nawet nie wiedzialam, ze sie tu wpisala, ale podejrzewam, ze do niej naleza ksywy: katka, katarzynka i kasta! ona ma 14lat i pewnie nie wie co to jest IP-mysle, ze po Twych wniklywych badaniach (detektywistycznych) juz wie, ze na tego typu stronach powinno sie podpisywac jedna ksywa! dzieki w jej imieniu za nauke pozdr. co do mej totalnie bliskiej rodzinki-to rzeczywiscie wszyscy uwielbiamy tworczosc o.n.a. i sama Agnieszke-pewnie wynika to z tego, iz kazdy z nas mial juz okazje wiele razy z Nia rozmawiac i wiemy jak jest wartosciowym czlowiekiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: do detektywa:) 15.07.02, 23:05 ok. chiba, że tak w każdym razie wyglądało to mocno podejrzanie, ale ponieważ jestem optymistą i wierzę w ludzką uczciwość uwierzę i Tobie. nie prowadziłem żadnych wzmożonych akcji detektywistycznych - to się po prostu rzucało w oczy. poza tym, styl wypowiedzi baaaardzo podobny... pozdrawiam. pis & low, jak to się zwykło mawiać na pewnym forumie... _____________________ BuhH (www.smz.prv.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: buh 15.07.02, 23:56 witam! mam nadzieje, ze spory zazegnane-kazdy moze miec inne zdanie na temat muzyki: dla mnie Chylinska jest rewelacja, dla Ciebie mniej, ale OK-wolny kraj! Co do nickow-to jednak juz dalam reprymende swoim bliskim i jesli sie to jeszcze powtorzy to mozesz o tym trąbić przy okazji kazdego Twego wpisu (obojetnie przy jakim watku bedziesz!) Co do podobienstwa wypowiedzi to mysle, ze fani o.n.a. w ogole musza byc podobni (w tej sferze emocjonalnej, psychicznej)-tymbardziej to dziala w przypadku rodziny-wiesz wspolne geny, itp...! pozdrawiam-clio4 Odpowiedz Link Zgłoś
loinkroll Re: do miecia 15.07.02, 00:21 Gość portalu: Miecio napisał(a): bądz juz duzy i popatrz troche szerzej na muzyke- ONA to kopiarka > zachodu, jak wymysla cos w miarę oryginalnego to nawet ja zawiesze na nich ucho. najwyrazniej Ty nie patrzysz szerzej na muzyke! ONA tworzy oryginalna muzyke od samego poczatku istnienia, czyli albo Twoje ucho wisi na Nich od 7lat, albo tak jak wspomnialem wczesniej nie patrzysz szeroko na muzyke! A po trzecie to aktualne teksty Chylińskiej sa na poziomie moic wierszów z > podstawówki. Po Twej wypowiedzi i pisowni wnioskuje, iz chyba zadnej innej szkoly-niz wyzej wspomniana-nie ukonczyles!!! A co do tekstow Chylinskiej to sa glebokie i przejmujace! A jezeli to prawda, ze te Twoje wiersze sa na tym samym poziomie- to chetnie bym poczytal pare tych Twoich <wierszow>. Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: do miecia i buh-a 15.07.02, 13:47 Gość portalu: Miecio napisał(a): > Po pierwsze chłopie to nie pisz duzymi literami (vide: regulamin forum) ta sprawa jest juz chyba jasna-clio4-jestem dziewczyną! , a po > drugie to bądz juz duzy i popatrz troche szerzej na muzyke- ONA to kopiarka > zachodu, jak wymysla cos w miarę oryginalnego to nawet ja zawiesze na nich ucho > . trzeba umiec odroznic czerpanie inspiracji, a zrzynanie czegos...! O.N.I. czerpia tylko inspiracje z zachodnich kapel, bo w Polsce nie ma z kogo-niestety! > A po trzecie to aktualne teksty Chylińskiej sa na poziomie moic wierszów z > podstawówki. radze sie uwazniej wsluchac w Agi teksty-sa naprawde bardzo madre. Jesli do Ciebie nie docieraja to trudno widocznie nie zostales obdarzony -na tyle rozumem -przez nature, ale to juz nie moj problem-proponuje tylko nie wyrazac sie na forum, na tematy o ktorych nie masz pojecia! Kazdy tekst Agi ma glebie i niesie ze soba przeslanie-prawdziwi fani wiedza o co chodzi!!! buh napisal: >w takim razie po co pisała, że "zaraz napisze moj post!"? chcialam dodac swoj komentarz wczoraj, ale przyszli po mnie znajomi, wiec wolalam spedzic czas w gronie przyjaciol niz przed monitorem(nie musze sie tlumaczyc, ale skoro pytasz wypadaloby odpowiedziec!) Dzis nadrabilam zaleglosci-czytaj powyzszy wpis jest moja odpowiedzia na post miecia! >narysujcie mi, proszę. spoko-nie ma problemu-rysunek przeslemy na Twoja skrzynke mailowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: do miecia i buh-a IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 18:22 clio4 napisała: > radze sie uwazniej wsluchac w Agi teksty-sa naprawde bardzo madre. Jesli do > Ciebie nie docieraja to trudno widocznie nie zostales obdarzony -na tyle > rozumem -przez nature, ale to juz nie moj problem-proponuje tylko nie wyrazac > sie na forum, na tematy o ktorych nie masz pojecia! Kazdy tekst Agi ma glebie i > > niesie ze soba przeslanie-prawdziwi fani wiedza o co chodzi!!! Pozwolę sobie przytoczyć kilka fragmentów tekstów Agusi. Oczywiście nie dla clio bo przeciez ona ma juz wyrobione zdanie na ten temat: "zmęczona ciągłym dzwonieniem do ciebie zmęczona bo znowu cie nie ma ile można czekać na ciebie ile można zapierac dech masz inne dupy i swoje zajęcia od czasu do czasu zaliczasz mnie" "mozesz mówić co chcesz ja i tak swoje wiem wyzwij mnie znowu od szmat uderz mnie prosto w twarz ja i tak w głuchą noc pójde z nim tam gdzie chce skona we mnie" Chciałem jeszcze wyjaśnic ze razi mnie tutaj prostota doboru słów a nie ich znaczenie i ze płyta Bzzzzzzzzzzzzzzzz bardzo mi się podobała i to zarówno muzycznie jak i tekstowo. Ot Agusia sie wypaliła. To wszystko co mam do powiedzenia na temat o.n.a. Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: miecio 21.07.02, 03:11 Gość portalu: Miecio napisał(a): > Pozwolę sobie przytoczyć kilka fragmentów tekstów Agusi. Oczywiście nie dla > clio bo przeciez ona ma juz wyrobione zdanie na ten temat: > > "zmęczona ciągłym dzwonieniem do ciebie > zmęczona bo znowu cie nie ma > ile można czekać na ciebie > ile można zapierac dech > masz inne dupy i swoje zajęcia > od czasu do czasu zaliczasz mnie" > > "mozesz mówić co chcesz > ja i tak swoje wiem > wyzwij mnie znowu od szmat > uderz mnie prosto w twarz > ja i tak w głuchą noc > pójde z nim tam gdzie chce > skona we mnie" > > Chciałem jeszcze wyjaśnic ze razi mnie tutaj prostota doboru słów a nie ich > znaczenie i ze płyta Bzzzzzzzzzzzzzzzz bardzo mi się podobała i to zarówno > muzycznie jak i tekstowo. > Ot Agusia sie wypaliła. Pozwolisz, ze zacytuje Agnieszke: -"Moje teksty sa odzwierciedleniem moich emocji! To jest to co ja zauwazam w zyciu. Natomiast tutaj(na MROKu) bylam bardzo ostrozna jesli chodzi o tzw. przezycia. Chyba nie jestem az tak wielka ekshibicjonistka, bym mogla sobie pozwolic na pisanie o wlasnych przezyciach. Boje sie troche o tym pisac. Ukrywam sie w jakichs tam slowach-w podwojnych znaczeniach slow. U mnie niewiele rzeczy jest wprost. Nie lubie takiego brania wszystkiego zbyt doslownie-ja mysle, ze to jest zbyt plytkie odbieranie sztuki! Ja przedstawiam pewne problemy. Lubie przyrownywac swa tworczosc do malarza, ktory maluje np: pogrzeb, trumnę,... To przeciez nie znaczy, ze on jest tam trupem. On nie maluje swego autoportretu. On maluje swoje nastroje! Ja spiewajac o tym, ze jestem suka np-nie znaczy ze ja nia jestem. Tylko, ze moze sie tak kobieta poczuc!" Sens zostal wyjasniony(w Zmęczonej podobnie-kobieta czuje sie olewana przez faceta-gdy ona jest kolesiowi potrzebna-to spoko, ale niech tylko ona ma do niego prosbe-a on nie ma w tym zadnego interesu-to juz ja ma gdzies! Doskonale tu pasuje Agi tekst z Mojej odpowiedzi: "Nie miales dla mnie chwili - nagle potrzebujesz mnie Zapomnialam Twoje imie - wsciekla podeptalam je... Zawsze czyms zajety - bylam jedna z Twoich spraw Teraz jestes, bo sie boisz - ale nie jest to moj strach...") Co do doboru slow w wymienionych przez Ciebie(prawie bezblednie) tekstach - mysle, ze po prostu uzyla tak dosadnych slow, by wyrazniej zaznaczyc problem, by to znaczaco zaakcentowac-to taki "maly" apel do mezczyzn! Nie uogolniaj! To ze te dwa akurat teksty nie do konca Cie przekonuja wcale nie znaczy to, ze Chylinska sie wypalila! Radze posluchac innych tekstow z tej plytki! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: wszyscy powyżej 21.07.02, 14:48 Dobrze - a teraz zmieńmy temat i pogadajmy wreszcie o jakiejś wartościowej artystce, n.p. o Irenie Santor. Jest legendą polskiej sceny, nagrała płytę z duetami (w tym z Cugowskim), Lipko pisał jej muzykę na ostatnią płytę, czyli to naprawdę jest ktoś, a nie tam Chylińska. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: wszyscy powyżej 21.07.02, 14:50 taa i kupa doswiadczenia zyciowego..tematu na teksty na najblizsze kilka lat.. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: wszyscy powyżej 21.07.02, 16:57 Poza tym dzięki Irenie Santor znacznie wzrosła turystyka w Juracie, dokąd udają się rzesze fanów, licząc na spotkanie z idolką, zbierającą bursztyny. Ponieważ jednak dużo mew kręci ósemki, należy wziąć parasol. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: widze skomasowany atak fanow ONA-ej i 15.07.02, 02:00 hmmmmm niezle niezle...ladnie poszlo Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: widze skomasowany atak fanow ONA-ej i 15.07.02, 09:10 moje szczere gratulacje, mallino muszą coś fani pisać, bo jak sie nic nie mówi to znaczy że nikogo nie obchodzi a że nikogo nie obchodzi, to fakt jako zjawisko socjologiczne to może A.Ch. miała swoje 3 minuty ale muzycznie (chociaz Skawiński to porządny fachowiec od gitary) to ewidentna kalka. szpara w zębach zaklejona a artystka nie spełniona) pozdrawiam fanów ze szczerego serca, mają przynajmniej tanie płyty, szczęściarze Odpowiedz Link Zgłoś
vulture ech 15.07.02, 13:08 A teraz zmieńmy temat i podyskutujmy o Urszuli Sipińskiej - jest prawie tak ładna jak Chylińska, więc czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś