Dodaj do ulubionych

Pharoah Sanders

08.06.05, 22:14
A wiecie,że zupełnie niepostrzeżenie,bez rozgłosu do Warszawy nadciąga król
saksofonu( no - może książe,bo przecież bezkrólewie raczej mamy)???
Oby tylko pogoda dopisała.
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: Pharoah Sanders 09.06.05, 07:55
      Kiedy? Kran
      • jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders 10.06.05, 00:03
        29.06.
        www.adamiakjazz.pl/wsjd05_prog.html
        • pharoah Re: Pharoah Sanders 11.06.05, 00:37
          DZIEKI !!!!!nawet nie wiesz jak bardzo jestem CI wdzieczny za te informacje...
          niewiele brakowalo , a bym przegapil...jak dobrze pojdzie trzeci raz w zyciu
          zobacze sandersa na zywo!!!!!!!dzieki jasiek!!!!!!!pozdrawiam!!!!!!to forum to
          naprawde swietna rzecz!!!!
    • double_please Re: Pharoah Sanders 12.06.05, 09:01
      niech przyjedzie i zostanie na stale.. gdzie mu bedzie lepiej.. juz Miles Davis
      i Lester Bowie sie zachwycali Polska
      • jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders 12.06.05, 10:42
        Nie ma za co,Pharoah.
        Ja - mam przynajmniej nadzieję - po raz pierwszy usłyszę Sandersa na żywo.
        A swoją drogę to ciekawe jest,że na tegorocznym WSJD koncerty darmowe wydają
        się o wiele ciekawsze od biletowanych.
        • pharoah Re: Pharoah Sanders 12.06.05, 18:38
          nie mialbym nic przeciwko temu ,zeby sanders zostal na stale...to bardzo
          dobrze,ze darmowe koncerty sa lepsze-forsy nie jest nigdy za duzo.zazdroscze Ci
          jasiek...po raz pierwszy zobaczysz sandersa...pamietam te emocje...i rok
          1998,poznan jazz fair...chyba najlepszy koncert w moim zyciu...
          • jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders 28.06.05, 23:33
            To już jutro!
            Oby ten koncert był jeszcze lepszy od tamtego sprzed lat w Poznaniu.
            Oleeeee!
            • jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders 29.06.05, 23:09
              Ech...
              • pharoah Re: Pharoah Sanders 30.06.05, 03:31
                ech....chce mi sie plakac...
                • maja1000 Re: Pharoah Sanders 30.06.05, 09:02
                  A kto w końcu wystąpił zamiast Sandersa, bo taka byłam zła, że jakoś
                  nie 'zarejestrowałam' tego co mówił Adamiaksad((
                  • jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders 01.07.05, 02:21
                    A co? Przepełniona wściekłością,wyniosłaś się z Królikarni po usłyszeniu tej
                    fatalnej informacji?
                    Sandersa zastąpił gitarzysta o francuskim nazwisku.Grał nieźle,koncert też był
                    niezły,ale...
                    A tak w ogóle to należy wychłostać wszystkie krnąbrne żony!
                    Pomysł ,żeby Sanders - jak Logan np.- na stałe zawitał do Polski ,jest świetny.
                    Już widzę taki składsmirkanders,Mencel,Kurkiewicz,Kochan...
                    Niezły kwartecik,nie?
                    • maja1000 Re: Pharoah Sanders 01.07.05, 10:16
                      Pozostałam, ale bawiłam się średnio.... Pewnie dlatego, że przyszłam dla
                      Sandersa. Pomysł, aby zamieszkał w Polsce jest jak najbardziej po mojej
                      myślismile

Odkąd Logan osiedlił się w Krakowie'śledzę' go z powodzeniem w różnych
                      konstelacjach, w ostatnim tygodniu chociażby: z J.Menclem w Jazz Club Rynek czy
                      kilka dni wcześniej z M.Whitfield'em w Dekadzie...

• pharoah Re: Pharoah Sanders 01.07.05, 17:34
                        ja tez bawilem sie srednio...chociaz koncert byl znakomity...ale ten
                        zawod...gitarzysta nazywa sie jean paul bourelly i zaprezentowal sie
                        znakomicie.wczesniej widzialem go 2 razy : z jamaladeenem tacuma w zespole
                        brotherzone w lublinie i z sandersem w warszawie.po raz trzeci zobaczyc mialem
                        pharoaha...nie bourelly'ego...coz takie rzeczy sie zdarzaja...ciekaw jestem jak
                        naprawde bylo z tym zastepstwem...na stronie willa calhouna sprawdzalem ponad
                        tydzien wczesniej w-wski koncert i w skladzie nie bylo
                        sandersa.byl...bourelly...myslalem,ze to ich blad...z sandersem grali wczesniej
                        w central parku...
    • double_please Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 02.07.05, 11:56
      no jak go nie zaprosicie na stale to.... no bo i gdzie moze mu byc lepiej??....
      tu przynajmniej bedzie mial stala prace i... UZNANIE!!
      • jasiek_natolin Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 06.07.05, 23:29
        Jakby w Ameryce brakowało mu uznania...
        A jeśli chodzi o koncert sandersa,to jeśli nie ma ,co się lubi...
        serwisy.gazeta.pl/tv/2,47240,,,,45793321,P_AKPA.html
        Trzeba na razie zadowolić się tym
        • maja1000 Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 07.07.05, 10:42
          Jaśku, napisz pls konkretnie kiedy i jaki program, bo ten link do TV nie
          pokazje tegosad

jasiek_natolin napisał:

> Jakby w Ameryce brakowało mu uznania...
          > A jeśli chodzi o koncert sandersa,to jeśli nie ma ,co się lubi...
          > serwisy.gazeta.pl/tv/2,47240,,,,45793321,P_AKPA.html
          > Trzeba na razie zadowolić się tym
          • jasiek_natolin Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 07.07.05, 20:51
            Kanał Kultura,jutro 23:30 - Poznań Jazz Fair '98
            godzinny zapis tego koncertu, tak zachwalanego przez forumowego Pharoaha
            • pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 11.07.05, 18:24
              no i co,ogladal ktos?pomoglo ukoic bol z powodu jego nieobecnosci w krolikarni?
              • jasiek_natolin Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 13.07.05, 01:11
                Nie mogło pomóc.I nie ma tu znaczenia poziom koncertu,bo co to za koncert w
                telewizorze?
                A jeśli chodzi o koncert Aza,to nie wiem,czy Sanders pasowałby do tego
                zespołu,ja jednak najbardziej lubię jego grę w kwartecie akustycznym .
                • pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 13.07.05, 18:51
                  no tak...pewnie,ze to nie to samo...pamietam poznanski koncert...w drzwiach
                  auli UAM doslownie otarlem sie o sandersa wychodzacego z proby...chcialem cos
                  wykrztusic z siebie,porozmawiac,ale kompletnie mnie zamurowalo...a potem
                  koncert...na poczatek welcome coltrane'a...potem shukuru...niesamowity
                  perkusista winard harper,william henderson - fortepian&talking drum oraz santi
                  debriano na basie...no i pharoah...w telewizorze nie pokazali kulminacyjnego
                  punktu tego koncertu...pharoah zagral goin' to africa(highlife)sala
                  oszalala...wszyscy wstalismy i spiewalismy z sandersem-yeah,yeah,yeah...goin'
                  to africa...yeah,yeah...a na bis bylo save our children...w wersji o niebo
                  lepszej niz z plyty...po nim wyszli the world saxophone quartet-spoznil sie
                  znacznie jeden czlonek zespolu-bodajze oliver lake...pojechalem ze wzgledu na
                  sandersa,ale ten koncert tez byl wspanialy...niestety nie widzialem go do
                  konca ,bo musialem leciec na pociag...co do koncertu AZA-dla mnie sanders
                  sprawdza sie w kazdej konfiguracji...choc najbardziej cenie go za wczesne
                  nagrania...gdyby zagral w krolikarni,koncert bylby o niebo lepszy...przy
                  okazji...kupil ktos cd/dvd willa calhouna z sandersem za jedyne 55pln?ja nie
                  mialem kasy...
                  • pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 24.07.05, 19:22
                    info dla wszystkich zawiedzionych z powodu nieobecnosci pharoaha w
                    krolikarnii:wyszla wlasnie reedycja znakomitej plyty dona cherry'ego -symphony
                    for improvisers.mozna,na otarcie lez posluchac pharoaha sandersa we wspanialej
                    konfiguracji-oprocz dona i pharoaha graja jeszcze gato barbieri(tenor sax),karl
                    berger(vibes,piano),henry grimes&jean-francois jenny-clark(basses) i
                    niesamowity ed blackwell(drums)-wszystko za ok3 36 pln!!!ja kupilem-rewelacja!!!
                    polecam!!!jest tez inna dobra wiadomosc p.adamiak rozwaza zaproszenie sandersa
                    w przyszlym roku-oby tak sie stalo!!!a kto ma mozliwosci moze zobaczyc sandersa
                    jeszcze w tym roku-jesienia gra ponoc w niemczech...(chyba,ze stoi za tym ow
                    menadzer o bardzo dlugim nosie od wciagania roznych substancji...)pozdrawiam
                    wszystkich fanow sandersa!!!
                    • pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 22.08.05, 20:04
                      czy jest wsrod Was ktos jeszcze ,kto do dzis zaluje,ze Pharoah nie zagral w tym
                      roku w warszawie...ja jeszcze troche cierpie z tego powodu....
                      • jasiek_natolin Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 23.08.05, 00:05
                        Podejdź do tego z innej strony:gdyby Sanders przyjechał teraz,to już nieprędko(
                        a może i w ogóle) przyjechałby jako lider własnego zespołu.
                        A chyba lepiej posłuchać Sandersa w jego autorskim projekcie.
                        • pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 25.08.05, 22:56
                          jasiek_natolin napisał:

> Podejdź do tego z innej strony:gdyby Sanders przyjechał teraz,to już nieprędko
                          (
                          >
                          > a może i w ogóle) przyjechałby jako lider własnego zespołu.
                          > A chyba lepiej posłuchać Sandersa w jego autorskim projekcie.
                          masz racje!!!w takim razie obaj czekamy na jego wizyte...jako lidera...ostatnio
                          pharoah grywa znow z mc coy tynerem i coltrane'm(oczywiscie chodzi o ravi
                          coltrane'a)chcialbym ich zobaczyc...raviego widzialem juz na zywo u boku elvina
                          jonesa...ciekawe jak wypadlby krzyzujac saksofony z sandersem...najbardziej
                          chcialbym zobaczyc pharoaha w duecie z perkusista kahilem el'zabarem-tylko sax
                          i bebny-grali juz razem ,w nieco rozszerzonym skladzie...tak,tylko kto wpadlby
                          na taki szalony pomysl,zeby ich zaangazowac...kto dzis tak gra bez pelnego
                          zespolu...kiedys john coltrane&rashied ali i don cherry&ed blackwell...a dzis?a
                          TY w jakiej konfiguracji chcialbys zobaczyc sandersa najbardziej?...pozdr.
                          • jasiek_natolin Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 27.08.05, 09:37
                            Prawdę mówiąc to w jakiejkolwiek konfiguracji,ale jeśli miałbym popuścić wodzę
                            fantazji,to chciałbym posłuchać na żywo koncertu takiego kwartetu: Pharoah
                            Sanders,Keith Jarrett, Gary Peacock,Jack DeJohnette.
                            Tylko żeby nie grali standardów na takim koncercie...
                            No,ale to jest oczywiście niemożliwe...
                            W takim razie chciałbym,żeby Sandersowi towarzyszyli Wiliam Henderson i Hamid
                            Drake. A na kontrabasie? Sam nie wiem...
                            No i żeby koniecznie zagrali co najmniej półgodzinną wersję "Ole"...
                            • jazzfoxy Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 27.08.05, 13:21
                              Jasiek - wymagajacy jestessmile
                              Sklad pierwszoligowy, a na kontrabasie moze Dave Holland?
                              • jazzbaky1 Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 27.08.05, 15:39
                                Sanders z Jarrettem? To troche jak Coltrane z Billem Evansem, groznie.
                                • winoman Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 27.08.05, 16:17
                                  > Coltrane z Billem Evansem, groznie.

Na "Kind of Blue" i na "Jazz at the Plaza" jednak się nie pogryźli, słuchaczy
                                  też nie.

Pozdrawiam!
                                  • jazzbaky1 Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 27.08.05, 19:16
                                    No, tak, ale mysle o Colranie pozniejszym, "prawdziwym".
                                    • pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 28.08.05, 00:18
                                      a dla mnie to moze nawet sam przyjechac...na plycie "welcome to love"ostatni
                                      numer to "the bird song" pharoah gra tam solo,wspaniale sie tego slucha...tylko
                                      saksofon sandersa...polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka