jasiek_natolin 08.06.05, 22:14 A wiecie,że zupełnie niepostrzeżenie,bez rozgłosu do Warszawy nadciąga król saksofonu( no - może książe,bo przecież bezkrólewie raczej mamy)??? Oby tylko pogoda dopisała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders 10.06.05, 00:03 29.06. www.adamiakjazz.pl/wsjd05_prog.html Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Pharoah Sanders 11.06.05, 00:37 DZIEKI !!!!!nawet nie wiesz jak bardzo jestem CI wdzieczny za te informacje... niewiele brakowalo , a bym przegapil...jak dobrze pojdzie trzeci raz w zyciu zobacze sandersa na zywo!!!!!!!dzieki jasiek!!!!!!!pozdrawiam!!!!!!to forum to naprawde swietna rzecz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
double_please Re: Pharoah Sanders 12.06.05, 09:01 niech przyjedzie i zostanie na stale.. gdzie mu bedzie lepiej.. juz Miles Davis i Lester Bowie sie zachwycali Polska Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders 12.06.05, 10:42 Nie ma za co,Pharoah. Ja - mam przynajmniej nadzieję - po raz pierwszy usłyszę Sandersa na żywo. A swoją drogę to ciekawe jest,że na tegorocznym WSJD koncerty darmowe wydają się o wiele ciekawsze od biletowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Pharoah Sanders 12.06.05, 18:38 nie mialbym nic przeciwko temu ,zeby sanders zostal na stale...to bardzo dobrze,ze darmowe koncerty sa lepsze-forsy nie jest nigdy za duzo.zazdroscze Ci jasiek...po raz pierwszy zobaczysz sandersa...pamietam te emocje...i rok 1998,poznan jazz fair...chyba najlepszy koncert w moim zyciu... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders 28.06.05, 23:33 To już jutro! Oby ten koncert był jeszcze lepszy od tamtego sprzed lat w Poznaniu. Oleeeee! Odpowiedz Link Zgłoś
maja1000 Re: Pharoah Sanders 30.06.05, 09:02 A kto w końcu wystąpił zamiast Sandersa, bo taka byłam zła, że jakoś nie 'zarejestrowałam' tego co mówił Adamiak(( Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders 01.07.05, 02:21 A co? Przepełniona wściekłością,wyniosłaś się z Królikarni po usłyszeniu tej fatalnej informacji? Sandersa zastąpił gitarzysta o francuskim nazwisku.Grał nieźle,koncert też był niezły,ale... A tak w ogóle to należy wychłostać wszystkie krnąbrne żony! Pomysł ,żeby Sanders - jak Logan np.- na stałe zawitał do Polski ,jest świetny. Już widzę taki składanders,Mencel,Kurkiewicz,Kochan... Niezły kwartecik,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
maja1000 Re: Pharoah Sanders 01.07.05, 10:16 Pozostałam, ale bawiłam się średnio.... Pewnie dlatego, że przyszłam dla Sandersa. Pomysł, aby zamieszkał w Polsce jest jak najbardziej po mojej myśli Odkąd Logan osiedlił się w Krakowie'śledzę' go z powodzeniem w różnych konstelacjach, w ostatnim tygodniu chociażby: z J.Menclem w Jazz Club Rynek czy kilka dni wcześniej z M.Whitfield'em w Dekadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Pharoah Sanders 01.07.05, 17:34 ja tez bawilem sie srednio...chociaz koncert byl znakomity...ale ten zawod...gitarzysta nazywa sie jean paul bourelly i zaprezentowal sie znakomicie.wczesniej widzialem go 2 razy : z jamaladeenem tacuma w zespole brotherzone w lublinie i z sandersem w warszawie.po raz trzeci zobaczyc mialem pharoaha...nie bourelly'ego...coz takie rzeczy sie zdarzaja...ciekaw jestem jak naprawde bylo z tym zastepstwem...na stronie willa calhouna sprawdzalem ponad tydzien wczesniej w-wski koncert i w skladzie nie bylo sandersa.byl...bourelly...myslalem,ze to ich blad...z sandersem grali wczesniej w central parku... Odpowiedz Link Zgłoś
double_please Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 02.07.05, 11:56 no jak go nie zaprosicie na stale to.... no bo i gdzie moze mu byc lepiej??.... tu przynajmniej bedzie mial stala prace i... UZNANIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 06.07.05, 23:29 Jakby w Ameryce brakowało mu uznania... A jeśli chodzi o koncert sandersa,to jeśli nie ma ,co się lubi... serwisy.gazeta.pl/tv/2,47240,,,,45793321,P_AKPA.html Trzeba na razie zadowolić się tym Odpowiedz Link Zgłoś
maja1000 Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 07.07.05, 10:42 Jaśku, napisz pls konkretnie kiedy i jaki program, bo ten link do TV nie pokazje tego jasiek_natolin napisał: > Jakby w Ameryce brakowało mu uznania... > A jeśli chodzi o koncert sandersa,to jeśli nie ma ,co się lubi... > serwisy.gazeta.pl/tv/2,47240,,,,45793321,P_AKPA.html > Trzeba na razie zadowolić się tym Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 07.07.05, 20:51 Kanał Kultura,jutro 23:30 - Poznań Jazz Fair '98 godzinny zapis tego koncertu, tak zachwalanego przez forumowego Pharoaha Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 11.07.05, 18:24 no i co,ogladal ktos?pomoglo ukoic bol z powodu jego nieobecnosci w krolikarni? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 13.07.05, 01:11 Nie mogło pomóc.I nie ma tu znaczenia poziom koncertu,bo co to za koncert w telewizorze? A jeśli chodzi o koncert Aza,to nie wiem,czy Sanders pasowałby do tego zespołu,ja jednak najbardziej lubię jego grę w kwartecie akustycznym . Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 13.07.05, 18:51 no tak...pewnie,ze to nie to samo...pamietam poznanski koncert...w drzwiach auli UAM doslownie otarlem sie o sandersa wychodzacego z proby...chcialem cos wykrztusic z siebie,porozmawiac,ale kompletnie mnie zamurowalo...a potem koncert...na poczatek welcome coltrane'a...potem shukuru...niesamowity perkusista winard harper,william henderson - fortepian&talking drum oraz santi debriano na basie...no i pharoah...w telewizorze nie pokazali kulminacyjnego punktu tego koncertu...pharoah zagral goin' to africa(highlife)sala oszalala...wszyscy wstalismy i spiewalismy z sandersem-yeah,yeah,yeah...goin' to africa...yeah,yeah...a na bis bylo save our children...w wersji o niebo lepszej niz z plyty...po nim wyszli the world saxophone quartet-spoznil sie znacznie jeden czlonek zespolu-bodajze oliver lake...pojechalem ze wzgledu na sandersa,ale ten koncert tez byl wspanialy...niestety nie widzialem go do konca ,bo musialem leciec na pociag...co do koncertu AZA-dla mnie sanders sprawdza sie w kazdej konfiguracji...choc najbardziej cenie go za wczesne nagrania...gdyby zagral w krolikarni,koncert bylby o niebo lepszy...przy okazji...kupil ktos cd/dvd willa calhouna z sandersem za jedyne 55pln?ja nie mialem kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 24.07.05, 19:22 info dla wszystkich zawiedzionych z powodu nieobecnosci pharoaha w krolikarnii:wyszla wlasnie reedycja znakomitej plyty dona cherry'ego -symphony for improvisers.mozna,na otarcie lez posluchac pharoaha sandersa we wspanialej konfiguracji-oprocz dona i pharoaha graja jeszcze gato barbieri(tenor sax),karl berger(vibes,piano),henry grimes&jean-francois jenny-clark(basses) i niesamowity ed blackwell(drums)-wszystko za ok3 36 pln!!!ja kupilem-rewelacja!!! polecam!!!jest tez inna dobra wiadomosc p.adamiak rozwaza zaproszenie sandersa w przyszlym roku-oby tak sie stalo!!!a kto ma mozliwosci moze zobaczyc sandersa jeszcze w tym roku-jesienia gra ponoc w niemczech...(chyba,ze stoi za tym ow menadzer o bardzo dlugim nosie od wciagania roznych substancji...)pozdrawiam wszystkich fanow sandersa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 22.08.05, 20:04 czy jest wsrod Was ktos jeszcze ,kto do dzis zaluje,ze Pharoah nie zagral w tym roku w warszawie...ja jeszcze troche cierpie z tego powodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 23.08.05, 00:05 Podejdź do tego z innej strony:gdyby Sanders przyjechał teraz,to już nieprędko( a może i w ogóle) przyjechałby jako lider własnego zespołu. A chyba lepiej posłuchać Sandersa w jego autorskim projekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 25.08.05, 22:56 jasiek_natolin napisał: > Podejdź do tego z innej strony:gdyby Sanders przyjechał teraz,to już nieprędko ( > > a może i w ogóle) przyjechałby jako lider własnego zespołu. > A chyba lepiej posłuchać Sandersa w jego autorskim projekcie. masz racje!!!w takim razie obaj czekamy na jego wizyte...jako lidera...ostatnio pharoah grywa znow z mc coy tynerem i coltrane'm(oczywiscie chodzi o ravi coltrane'a)chcialbym ich zobaczyc...raviego widzialem juz na zywo u boku elvina jonesa...ciekawe jak wypadlby krzyzujac saksofony z sandersem...najbardziej chcialbym zobaczyc pharoaha w duecie z perkusista kahilem el'zabarem-tylko sax i bebny-grali juz razem ,w nieco rozszerzonym skladzie...tak,tylko kto wpadlby na taki szalony pomysl,zeby ich zaangazowac...kto dzis tak gra bez pelnego zespolu...kiedys john coltrane&rashied ali i don cherry&ed blackwell...a dzis?a TY w jakiej konfiguracji chcialbys zobaczyc sandersa najbardziej?...pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 27.08.05, 09:37 Prawdę mówiąc to w jakiejkolwiek konfiguracji,ale jeśli miałbym popuścić wodzę fantazji,to chciałbym posłuchać na żywo koncertu takiego kwartetu: Pharoah Sanders,Keith Jarrett, Gary Peacock,Jack DeJohnette. Tylko żeby nie grali standardów na takim koncercie... No,ale to jest oczywiście niemożliwe... W takim razie chciałbym,żeby Sandersowi towarzyszyli Wiliam Henderson i Hamid Drake. A na kontrabasie? Sam nie wiem... No i żeby koniecznie zagrali co najmniej półgodzinną wersję "Ole"... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 27.08.05, 13:21 Jasiek - wymagajacy jestes Sklad pierwszoligowy, a na kontrabasie moze Dave Holland? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 27.08.05, 15:39 Sanders z Jarrettem? To troche jak Coltrane z Billem Evansem, groznie. Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 27.08.05, 16:17 > Coltrane z Billem Evansem, groznie. Na "Kind of Blue" i na "Jazz at the Plaza" jednak się nie pogryźli, słuchaczy też nie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 27.08.05, 19:16 No, tak, ale mysle o Colranie pozniejszym, "prawdziwym". Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Witamy w Polsce: Pharoah Sanders..!!!! 28.08.05, 00:18 a dla mnie to moze nawet sam przyjechac...na plycie "welcome to love"ostatni numer to "the bird song" pharoah gra tam solo,wspaniale sie tego slucha...tylko saksofon sandersa...polecam! Odpowiedz Link Zgłoś