Gość: hypo IP: *.magma-net.pl 05.08.02, 09:11 Wiem że nie da się wybrać pięciu, ale spróbujcie))))))) Moje typy ( kolejność przypadkowa ): 1. KC " Epitaph " 2. Pink Floyd " Wish You Were Here " 3. Omega " Dziewczyna...." 4. Uriah Heep " July Morning " 5. U2 " With Or Without You " Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vulture Re: 5 ULUBIONYCH ROCKOWYCH BALLAD 05.08.02, 09:16 1. Renaissance "Ocean Gypsy" 1975 2. Deep Purple "Wasted Sunsets" 1984 3. The Moody Blues "Dawn Is A Feeling" 1967 4. King Crimson "Starless" 1974 5. Yes "It Will Be A Good Day" 1999 Niech będzie tych pierwszych pięć, które przyszły mi do głowy. Cholera, zapomniałem o Januszu Laskowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Jak zwykle się nie zmieściłem... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 05.08.02, 10:52 Witam! Little Wing Under The Bridge Stairway To Heaven Valediction One ...Łza Dla Cieniów Minionych *-) Żegnam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan2 Re: Jak zwykle się nie zmieściłem... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 05.08.02, 11:24 A teraz moje drugie ja: Child In Time Changes - Black Sabbath Four Woman - Black Cat Bones Three Days - Janes Addiction Guilt - Marianne Faithfull ... Czas Zemsty *-) Moje trzecie ja odezwie się wkrótce... Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Jak zwykle się nie zmieściłem... 05.08.02, 11:46 Ogólnie rzecz biorąc rockowe ballady kojarzą mi się z popeliną. Gdy brak jest koncepcji na porządnego kopa, trzeba zrobić coś co wyda się słuchaczom ładne i sie sprzeda. Ale jest oczywiście kilka takich utworów, które nazwałbym raczej wolniejszymi, niż balladami, a które wbiły mi sie w pamięć. One - Metallica, ale ciężko to nazwać balladą, podobnie jak: Stairway To Heaven, albo The Jack, czy Little Lover ACDC Czy Free Bird, Lynyrd Skynyrd jest balladą? Zwłaszcza gdy ogladam koncertowy teladysk z 1976 r. Child in Time to fajna ballada, ale zdecydowanie najlepiej sie tańczy w środkowej części. Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: 5 ULUBIONYCH ROCKOWYCH BALLAD 05.08.02, 12:55 1. Nazareth - "Please don't Judas me" 2. Deep Purple - "Child in time" 3. Ozzy Osbourne - "Changes" 4. Pink FLoyd - "Shine on you crazy diamond" 5. Scorpions - "In Trance" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paxon Re: 5 ULUBIONYCH ROCKOWYCH BALLAD IP: *.zlo.cxt.pl 05.08.02, 17:12 1. Billy idol "Sweet sixteen" 2. Jan Bo "Smutek duszy" 3. Extreme "More then words" 4. Van Halen "Once" 5. David lee roth "Damm good times" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil ballady IP: 212.76.37.* 05.08.02, 18:10 New Model Army "Green & grey" Sisters of Mercy "1959" Midnight Oil "Woah" Led Zeppelin "Stairway to heaven" Rolling Stones "Angie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PER Re: 5 ULUBIONYCH ROCKOWYCH BALLAD IP: *.chello.pl 05.08.02, 22:09 king crimson - epitaph uriah heep - come away melinda dire straits - brothers in arms genesis - carpet crawlers black sabbath - changes emerson, lake and palmer - lucky man king crimson - one time this mortal coil - you and your sister legendary pink dots - belladonna marillion - beautiful pink floyd - high hopes styx - suite madame blue to bylo pierwszych piec kawalkow, jakie mi od razu przyszly na mysl. jakbym sie chwile zastanowil dolozylbym jeszcze 1274 kawalki. rzecz jasna nie wszystkie powyzsze kazdy by nazwal balladami, ale przeciez najwazniejsze, ze sa nastrojowe, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PER Re: 5 ULUBIONYCH ROCKOWYCH BALLAD IP: *.chello.pl 05.08.02, 22:11 jezeli mozna to jeszcze dodam cos co mi sie w pierwszym momencie ze slowem "ballada" nie skojarzylo child in time - deep purple a stairway to heaven - led zeppelin Odpowiedz Link Zgłoś
pinslip Re: 5 ULUBIONYCH ROCKOWYCH BALLAD 06.08.02, 10:33 Pink Folyd - "Hight Hopes" Led Zeppelin - "Stairway to heaven" Roling Stones - "Angie" Black Sabbath - "Changes" Eagles - "Hotel California" Odpowiedz Link Zgłoś
joolz Re: 5 ULUBIONYCH ROCKOWYCH BALLAD 06.08.02, 19:23 new model army "Lovesongs" Nick Cave "Loom of the land" The cure "Pictures of You" Sisters"!959" Marillion "Lavender" Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: 5 ULUBIONYCH ROCKOWYCH BALLAD 08.08.02, 00:30 perfect 'na dzikiej łące' lady pank 'wciąż bardziej obcy' budka suflera 'z dalekich wypraw' kobranocka 'hipisówka' sdm 'z nim będziesz szczęśliwsza' ale to głównie za tekst guns'n'roses 'civil war' jan bo 'zabierz mnie' cree 'czyja to wina nie wiem sam' o! tylko o 3 za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ociecdyrektore Re: 5 ULUBIONYCH ROCKOWYCH BALLAD IP: 195.136.45.* 08.08.02, 15:55 Rockowe ballady,to balladziewo. Mistrzostwo kiczu, barokowóz (od baroku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybb Re: 5 ULUBIONYCH ROCKOWYCH BALLAD IP: *.sd.sd.cox.net 13.08.02, 22:13 Pink Floyd 'High Hope' Tribe After Tribe 'Senor' Springbok Nude Girls 'Speed Machine', 'Giant Love Affair' 'Blue Eyes' i jeszcze pare innych Faith No More 'Just a Man' Rodriguez 'Sugarman' Zen Arcade 'Crazy Over You' i polowa plyty Perez 'Picture Perfect' Odpowiedz Link Zgłoś
miotka7 Re: 5 ULUBIONYCH ROCKOWYCH BALLAD 14.08.02, 15:27 1. Faith No More - Easy. 2.U2-One,With or Without you. 4.Human- Mamo. 5.RHCP-Under the bridge. Odpowiedz Link Zgłoś