Gość: ja IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 18:25 otwarta krytyka Edyty G., Justyny S., Agnieszki Ch., czy to dobry sposób przetrwanie na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kadriana Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.08.02, 18:59 a gdzie tak napisano?? Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 06.08.02, 19:43 a co i gdzie to powiedziala??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blame REKLAMA OBUWIA :))))))))))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 19:45 tak jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja dowody IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 20:09 Dowód - fragmenty czatów z Kayah: - Chciałabym się dowiedzieć, dlaczego pani na jednym z festiwali bardzo brzydkim słowem odezwała się do publiczności, chce pani dorównać Chylińskiej - nie warto. .K.: Co do Chylińskiej - zgadzam się, a słowo "zajebiście" nie uważam za wulgarne. Mam alternatywę - "zajefajnie". -Siemka kaja, co sądzisz o występie Edyty Górniak na mistrzostwach świata?? Kayah: Nie słyszałam, nie widziałam, ale sytuacja nie jest bez satysfakcji dla mnie. - Niewątpliwie jesteś najlepszą wokalistką na polskim rynku, co sądzisz o dokonaniach Justyny Steczkowskiej? Kayah: Dla mnie jej dokonania to przede wszystkim wszechobecność na bankietach i kronikach towarzyskich. Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: dowody 06.08.02, 21:34 one działają na innych polach nieco, nie wiem czy wiesz... ktoś pyta - ona odpowiada. to źle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dowody IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 21:54 tyle że każda odpowiedz ma na celu zjechanie rywalki (zapewne dałoby się odpowiedzieć bez tego), a w muzyce nie o to chodzi,przecież podobno to nie sport Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: dowody 06.08.02, 22:02 pytali się o konkretne nazwiska. w przypadku Górniak - lekka przesada rzeczywiście, ale pozostałe to chyba nie jakaś tajemnica. Steczkowska faktycznie głównie bryluje w pismach różnorakich, a Chylińska używa brzydkich wyrazów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dowody IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 06:25 Kayah śpiewała - język lata jak łopata..., a Edyta powinna - nie ciesz się bratku z czyjegoś wypatku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gati Re: dowody IP: *.48.95.57.ip.atrax.pl 22.08.02, 12:47 Cała wypowiedź o Justynie Steczkowskiej napisana na czacie przez Kayah brzmiała: "Dla mnie jej dokonania to przede wszystkim wszechobecność na bankietach i w kronikach towarzyskich. Zważywszy, że ma małe dziecko, zazdroszczę jej umiejętności łączenia obowiązków macierzyńskich z tak silną autopromocją" Czytam gazety, oglądam telewizję i nie zauważyłam, aby częściej pokazywano tam Justynę od Kayah... a wydaje mi się nawet, że ostatnio o bankietowej, a nie muzycznej Kayah słychać więcej. Wystarczy obejrzeć np. 3 ostatnie numery VIVY, gdzie pozuje do zdjęć z różnymi VIPAMI. Tak więc Kayah jest ostatnią osobą, która może zarzucać Justynie bywanie na bankietach. Poza tym to chyba zazdrość skłoniła Kayah do takiej wypowiedzi, gdyż w przeciwieństwie do Justyny nie umie połączyć życia zawodowego z prywatnym. Sama w jednym z wywiadów powiedziała, że na pytanie gdzie jest mama jej synek pokazuje kolumnę, pomimo iż mama stoi niedaleko. Czyli widać, że spędza z nim mało czasu i dziecko prawie w ogóle jej nie zna, zna jedynie doskonale dźwięk jej głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwg Re: dowody IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 01:21 Gość portalu: ja napisał(a): > - Niewątpliwie jesteś najlepszą wokalistką na polskim rynku, co sądzisz o > dokonaniach Justyny Steczkowskiej? Najlepszą? Z której strony? Ten, kto zadawał to pytanie musiał być niewątpliwie zakochany w pani K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: dowody IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 23:04 Z Górniak sie nie cierpią - mają zupełnie inne charaktery - to Górniak zaczęła nazywając ją swego czasu "wulgarną wokalistką". Kasuje wszystkie wymienione przez ciebie polskie szansonistki. Jest prawdziwą osobowością, przez nikogo nie wykreowaną - no może tylko przez samą siebie. Diwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gati Re: dowody IP: *.48.95.57.ip.atrax.pl 22.08.02, 12:51 A wiesz w ogóle, dlaczego Górniak nazwała ją wulgarną osobą? Ja wiem... Kayah obrzuciła ją wyzwiskami podczas jednego z festiwali. I to bez powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadriana Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.08.02, 20:22 mały faux pas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.02, 21:34 brak klasy-szkodzi sama sobie.jak jest kazdy[madry]widzi wiec te uszczypliwosci zdaja sie byc na poziomie bazarowym.szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Zwrot w karierze 07.08.02, 10:58 Kayah się jeszcze nie rozbierała, czy już tak, bo nie pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
kalor_god Re: Zwrot w karierze 07.08.02, 11:36 ktos kiedys powiedział, ze nie ważne jak mówią - ważne, że mówią. ten temat jest tego najlepszym dowodem. jakos nie widze na forum tematów o steczkowskiej i górniak.. w sprawie przedmiotowej: 1. jak kogoś pytają wprost a ten wije sie jak piskorz i miast wypowiedzieć swoje zdanie wylewa wiadro wazeliny to mnie szlag trafia. brawo dla Kaski, ze mówi co mysli. 2. dzieki za ten temat. nie interesuje sie tym 'rynkiem' ale teraz wiem kto sie na nim zdecydowanie wybija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja gdzieś ty się podziewał? IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 16:19 przez ostatnie dwa miesiące. Edyta dominowała nie tylko w dziale muzyka ale i telewizja i sport.. Co do Kayah - jedna wypowiedz wiosny nie czyni ( gdybym nie wertował historii czatów nawet słowem nikt by nie wspomniał o "wspaniałej" Kayah. PS. Ich Troje też dba o to aby o nich pisano cokolwiek i szczerze odpowiadają na zadawane pytania- ich też wyniesiesz na wyżyny? Odpowiedz Link Zgłoś
kalor_god a... w sumie to nigdzie 07.08.02, 16:27 nie wynoszę na wyżyny a Ich3 jest dobrym przykładem - wszak dobrze się sprzedaje. I dochodzimy do sedna jakim jest konkluzja, ze tylko sprzedaż się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: gdzieś ty się podziewał? 07.08.02, 16:29 ja się podpisuję pod opinią Kalora. porównywanie Ich Troje do Kayah jest trochę nie na miejscu, mnie się zdaję. swoją drogą to ciekawe, że w prawie każdej dyskusji sporo osób używa argumentów typu "Ich Troje to..., Ich Troje tamto..." do obrony swoich racji. ten zespół naprawdę zrobił wielką karierę i to nie tylko wśród swoich fanów... Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: gdzieś ty się podziewał? 07.08.02, 16:45 aha, i od razu wyjaśnię, dlaczego uważam, że porównanie ich3 do Kayah jest nie na miejscu "Ich Troje też dba o to aby o nich pisano cokolwiek i szczerze odpowiadają na zadawane pytania" - wg mnie plus dla nich za skuteczny marketing. Kayah nie sprzedaje tylu płyt co ich3. jej muzyka jest chyba skierowana do innego odbiorcy. na polu muzycznym - jest lepsza niż ich3. Kalor: mówisz, że idzie o sprzedaż - ok, ale Kayah robi inną muzykę niż EG, A.Ch, czy JS. więc raczej odbiorców im nie odbierze w ten sposób. ja pozostaję przy wersji: mówi, co myśli (i też nie sama z siebie, tylko zapytana) i mnie się to podoba. _____________________ BuhH (www.smz.prv.pl) ladaco.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: gdzieś ty się podziewał? IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 20:15 żle zostałem zrozumiany- choćbym nie przepadał za Kayah (a tak po tym co przeczytałem jest) to nigdy bym jej nie zrównał z I3! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gati Re: gdzieś ty się podziewał? IP: *.48.95.57.ip.atrax.pl 22.08.02, 12:54 Powiadasz, że mówi, co myśli i to nie sama z siebie tylko zapytana? Mój drogi, grubo się mylisz. Podaję przykład: Po wręczeniu Fryderyków`96, (gdzie Justyna Steczkowska uzyskała ich aż 5) Kayah poproszona przez radio Zet o skomentowanie Gali (a nie Justyny Steczkowskiej), powiedziała, że Fryderyki bardzo jej się podobały, oprócz Steczkowskiej, której podziękowania dla wszystkich były długie i przynudne. Ta sytuacja bardzo dobrze charakteryzuje tą wokalistkę, widać, że jest zapatrzona w siebie i zżera ją zazdrość i nie potrafi docenić i zrozumieć tych, którzy mają dobre serce i którzy pamiętają o innych ludziach, którzy im w życiu pomogli. Widocznie Ona nie należy do osób, które potrafią w ogóle dziękować. Tak więc sami widzicie, że w wp.pl nie była to pierwsza wypowiedź tej kobiety, co tylko potwierdza fakt, że Kayah pytana i niepytana zawsze zachowa się chamsko i zawsze będzie poniżała i obrażała tych, którzy stanowią największe jej zagrożenie-czyli młodsze, zdolniejsze, zgrabniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayah Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.ipartners.pl 07.08.02, 18:03 ale wiesz mi sie podoba ta szczerosc Kayah a na pewno wole to niz hiper slodycz a la Edyta Gorniak, ktora kocha wszystkich jezeli tak o nich mysli, to czemu ma tego nie powiedziec ludzie pytaja wiec czemu nie odpowiedziec no chyba, ze wolimy poprawnosc pod kazdym wzgledem i za wszelka cene )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 18:48 moze nie tyle poprawnosc co umiejetnosc dyplomacji.nie lubie slodzenia na sile ale takie publiczne wypowiedzi nie pachna mi szczeroscia tylko brakiem klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.08.02, 13:48 Gość portalu: kayah napisał(a): > ale wiesz mi sie podoba ta szczerosc Kayah > a na pewno wole to niz hiper slodycz a la Edyta Gorniak, ktora kocha wszystkich > Szczerość szczerością...nikt przecież nie oczekiwał od Kayah,że powie "uwielbiam Justynkę,prywatnie się przyjaźnimy...",ale nie musiała aż tak okazywać niechęci do Steczkowskiej i Górniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.08.02, 13:56 Gość portalu: kayah napisał(a): > ale wiesz mi sie podoba ta szczerosc Kayah > a na pewno wole to niz hiper slodycz a la Edyta Gorniak, ktora kocha wszystkich > Szczerość szczerością...nikt przecież nie oczekiwał od Kayah,że powie "uwielbiam Justynkę,prywatnie się przyjaźnimy...",ale nie musiała aż tak okazywać niechęci do Steczkowskiej i Górniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil naga IP: 212.76.37.* 07.08.02, 21:59 Ktos sie pytal czy artystka sie rozbierala, owszem naga Kayah byla kilka lat temu w Playboyu Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: naga 08.08.02, 00:54 Kurczę, czyli zwrot w karierze już był. Ale skoro Lipnicka dwa razy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.acn.waw.pl 08.08.02, 10:34 Gość portalu: ja napisał(a): > otwarta krytyka Edyty G., Justyny S., Agnieszki Ch., czy to dobry sposób > przetrwanie na rynku? Uważnie przeczytałam zapis tego czatu. Ja nie widzę w nim niczego, co możnaby nazwać "otwartą krytyką". To nie były samorzutne deklaracje nt. ww. piosenkarek, tylko szczere odpowiedzi na postawione, bardzo konkretne pytania. Prawdę mówiąc moje odpowiedzi byłyby bardzo zbliżone. Przecież wszyscy wiedzą, że A. Chylińska nie przebiera w słowach, J. Steczkowska coraz mniej śpiewa, za to robi sesje zdjęciowe (macierzyńska, cmentarna itd). Co do E. Górniak, to pragnę przypomnieć, że to ona parę lat temu, sfrustrowana pominięciem jej przy rozdawaniu Fryderyków, oświadczyła ni stąd, ni zowąd w wywiadach, że Kayah jest wulgarna (?!). Trudno, żeby Kayah pałała do niej sympatią i nie odczuwała satysfakcji z plamy, jaką dała "idealna" Górniak przy wykonywaniu hymnu. W swojej wypowiedzi Kayah nie krytykuje, tylko stwierdza fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 18:33 faujnie że przypominasz słowa Edyty co do osoby Kayah tylko dlaczego we fragmencie? Całośc brzmiała mniej więcej następująco (jak znajdę dokładny cytat to go napiszę):" Kayah tworzy cudowne rzeczy, tylko sama jest wulgarna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.acn.waw.pl 10.08.02, 20:31 Gość portalu: ja napisał(a): > faujnie że przypominasz słowa Edyty co do osoby Kayah tylko dlaczego we > fragmencie? Całośc brzmiała mniej więcej następująco (jak znajdę dokładny cytat > > to go napiszę):" Kayah tworzy cudowne rzeczy, tylko sama jest wulgarna" Po pierwsze wydaje mi się, że czytaliśmy różne wywiady. W tym "moim" nie było nic o "cudownych rzeczach". Ale chętnie przeczytałabym wywiad, o którym piszesz. Po drugie - przecież to, co przytaczasz potwierdza to, co napisałam we wcześniejszym wpisie. Górniak stwierdziła, że Kayah jest wulgarna. Dodatek, że "tworzy cudowne rzeczy" nie zmienia faktu. Jak byś się poczuł(a), gdyby ktoś o Tobie publicznie powiedział np.: - On(a) dobrze obsługuje komputer, ale jest głupawy(a).- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja kayah na scenie IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 11:06 jedno drugiemu nie przeszkadza - powiedzmy że Kayah miała powody cieszyć się z afery z hymnem - ale co ma do Chylińskiej - stwierdzenie że nie warto być taką osobą jaką jest Agnieszka - przecież na jej osobę nie składają się same wulgaryzmy. Wracając do Kayah - wczoraj wystąpiła w Ustce na fest. "Warka" i zapytaj co popijała na scenie między piosenkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: kayah na scenie IP: *.acn.waw.pl 11.08.02, 11:41 Gość portalu: ja napisał(a): > Wracając do Kayah - wczoraj wystąpiła w Ustce na fest. "Warka" i > zapytaj co popijała na scenie między piosenkami? Domyślam się, że piwo Warka. A może coś innego? Nie mam nic przeciwko piwu. Ale picie jakiegokolwiek napoju alkoholowego na scenie uważam za niestosowne. Co popijała Kayah??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kayah na scenie IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 20:21 pierwsza odpowiedz prawidłowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gati Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.48.95.57.ip.atrax.pl 22.08.02, 12:57 Tak, może to nie jest krytyka, ale jest to brak klasy i prostackie zachowanie, a to wszystko przez zwykłą zawiść. Piszesz, że Kayah nie krytykuje tylko stwierdza fakty... Jakie fakty?... że niby jedyne osiągnięcie Justyny Steczkowskiej to bywanie na bankietach... Zastanów się trochę... Kto wygrał pierwszą edycję Szansy na sukces, kto wygrał Debiuty śpiewając niekomercyjną piosenkę, kto zdobył po raz pierwszy aż 5 Fryderyków za 96 rok, kto dostał w 96 roku Wiktora... i mogłabym tak wymieniać...Justyna ma też na koncie wiele sprzedanych płyt i mnóstwo koncertów. Więc nie opowiadaj bzdur, że wypowiedź Kayah to stwierdzanie faktów. Napisałeś też, że Justyna Steczkowska coraz mniej śpiewa. Nic mylnego. W zeszłym roku nagrała płytę z Pawłem Delągiem, a we wrześniu tego roku wychodzi jej kolejna płyta "Alkimja". Fakt faktem Kayah też ma dużo nagród (większość dzięki Bregowić`owi), ale to nie daje jej prawa do umniejszania sukcesów innych artystów A jeśli chodzi o Edytę to jak już pisałam wcześniej w innym wątku, Edyta powiedziała, że Kayah jest wulgarna, nie dlatego, że była sfrustrowana pominięciem jej przy rozdawaniu Fryderyków, tylko dlatego, że rzeczywiście Kayah obrzuciła ją błotem (padały słowa typu kur..., szmata,....) podczas jednego z Festiwali. A zrobiła to bez powodu... Wiadomo, że podczas różnego rodzaju festiwali jest bałagan i próby nie odbywają się jak zaplanowano (na czas). Tak też było i tym razem...Kayah była wściekła i swoją złość wyładowała na Edycie, która miała właśnie próbę... Czy tak postępuje kulturalny, inteligentny człowiek. Kayah nie miała żadnego powodu, aby obrzucać wyzwiskami swoją koleżankę z branży... To było żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 08.08.02, 11:24 To niech się wszystkie rozbiorą i będzie święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadriana Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.08.02, 19:02 No co ty , kobiet nie znasz, wtedy to sie dopiero zacznie, która ma ładniejsze ciało , która ładniej na zdjęciu wyszła ,...itp Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 09.08.02, 09:26 No to niech się z nimi Cugowski rozbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadriana Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.08.02, 17:22 Oj lepiej nie.Wolę go posłuchać czasem Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 09.08.02, 18:41 Fakt - a poza tym one by mu zazdrościły, bo on ma większe piersi niż one wszystkie razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadriana Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.08.02, 19:12 Ale nózki ma takie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
vulture KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 09.08.02, 20:53 Szkoda że RMF Cugowskiego nie umieściło w tej serii plażowej z lipnicką, Mlynkową i Kuszyńską. A Kayah przebrała się za Presleya. To teraz niech Lipnicka robi za Lennona. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 09.08.02, 20:55 a i nos nieszczególny Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 10.08.02, 01:13 A Michał Wiśniewski niech robi za Walerego Leontiewa - garderoba chyba dość podobna. Repertuar także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadriana Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.08.02, 03:29 On jest teraz zajety , na okładce Vivy wygląda jak przykładna Matka Polka. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 10.08.02, 09:05 A ustalono już, kto jest ojcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: 212.76.37.* 10.08.02, 12:32 Kayah niech sie nie ubiera w szaty moralistki, bo sama kiedys miala etykietke "latwej" w srodowisku muzycznym, gosci zmieniala jak rekawiczki, no ale tera dziecko, maz w papuciach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fevernovaa Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.kim.pl / *.garinet.pl 10.08.02, 15:44 Kayah ma rację-jej przyznaję Pierwszy Głos Kobiecy Polski-a cała reszta jest naprawde kiepska-J.S. wcale nie ma dobrego głosu,absolutnie przeciętny E.G.-głos ma w miare ok.ale niestety ma pewną nieprzyjemną manierę,która na dłuższą metę jest męcząca-wszystko śpiewa na jedno kopyto a A.Ch.?-o czym mówimy-ona ma głos jak kazda Polka która śpiewa przy ognisku. A Kayah? Nie podobała mi się jej płyta z Breg.ale reszta bez zarzutu-śpiewa wszystko pięknie,ma fantastyczny głos i cała jest rewelacyjna-łącznie z chórkami na płytach wielu polskich wykonawców.Sama zapracowała na to wszystko bo po prostu jest dobra-i dobrze wie co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 12.08.02, 10:42 To kto się w końcu ma rozebrać, bo się już pogubiłem... (( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gati Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.48.95.57.ip.atrax.pl 22.08.02, 12:58 Jasne, każdy ma inny gust. Ja np. wolę głos Steczkowskiej od głosu Kayah, a Ty odwrotnie... Ale wiesz co to znaczy przeciętny głos?... To głos zwyczajny, niewybijający się, pospolity. A ja moja droga nie znam osoby, która by umiała zaśpiewać tak jak Justyna (nie wszystkim ten śpiew może się podobać), nikt nie ma takiej barwy głosu jak ona, więc to nie może być głos przeciętny. Mylisz pojęcie przeciętności głosu ze swoim odczuciem estetycznym...Poza tym Justyna ma aż 4 oktawy. A ile znasz wokalistek w Polsce z tyloma oktawami? A Chylińska... przynajmniej umie zaczadzić, ale nie tylko...pięknie też śpiewa ballady. Jeżeli uważasz, że Agnieszka śpiewa jak każda Polka przy ognisku (jeśli tak jest, to ciekawe dlaczego wszystkie te Polki nie zrobiły kariery), to przyślij mi choć jedno nagranie takiej Polki... Jestem bardzo ciekawa... Zgłoś się na forum, a podam Ci maila... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Oktawy powązkowskie 23.08.02, 08:37 Gość portalu: gati napisał(a): Poza tym Justyna > ma aż 4 oktawy. A ile znasz wokalistek w Polsce z tyloma oktawami? Justyna Steczkowska ma taką barwę głosu, że śpiewa jak sierotka Marysia przy pasaniu gąsek i jej te cztery oktawy nic nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Oktawy powązkowskie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.02, 10:12 Piszę w sprawie artykułu „Kayah- Personalne „wycieczki” zamieszczonym w „Życiu na gorąco”, który dotyczył czatu na wp.pl. Na pytanie, co może powiedzieć o dokonaniach Justyny Steczkowskiej Kayah odpowiedziała: „Dla mnie jej dokonania artystyczne to przede wszystkim wszechobecność na bankietach i w kronikach towarzyskich. Zważywszy, że ma małe dziecko, zazdroszczę jej umiejętności łączenia obowiązków macierzyńskich z tak silną autopromocją.” Powiedziała też, że ma olbrzymią satysfakcję z tego, że jej „ulubienica” Edyta Górniak nie zachwyciła publiczności swoim wykonaniem hymnu polskiego. Kocham polską muzykę i ludzi, którzy ją tworzą, nie przypuszczałam, że Kayah, która należy do grupy czołowych artystek, potrafi w tak banalny i żenujący sposób chcieć zwrócić na siebie uwagę. Myślę, że doskonale wiedziała, że taką wypowiedzią ściągnie na siebie uwagę nie tylko fanów Steczkowskiej i Górniak, ale również kolorowych gazetek i nie zainteresowanych nią na co dzień ludzi. No, ale cóż, ... nie od dziś wiadomo, że wywoływanie skandali to najprostsza droga, żeby o sobie przypomnieć. Kayah uważa, że bywanie na bankietach, to jedyne osiągnięcie Justyny... A zapomniała już, że Justyna ma na koncie wiele prestiżowych nagród platynowych płyt i niezliczonej ilości koncertów. DLA PORÓWNANIA: STECZKOWSKA Grand Prix Opole- Debiuty`94 Grand Prix- Festiwal w Karlshamn`95 Nagroda Dziennikarzy- Sopot`95 Indywidualność Roku`95 Wiktor`96- kategoria: Najlepsza piosenkarka i artystka estrady 5 Fryderyków`96 *Wokalistka Roku *Piosenka Roku *Fonograficzny Debiut Roku] *Album Roku Pop *Teledysk Roku Przebój Roku`95 PR III- Dziewczyna Szamana Machiner`96 Playbox`96 I niezapomniane zwycięstwo Szansy na sukces KAYAH Fryderyk`96-*Wokalistka Roku Indywidualność Roku`96 Playboxy`96 i 97 Paszport Polityki`97 Machiner`97 4 Fryderyki`98 *Wokalistka Roku *Kompozytor Roku *Autor Roku *Płyta Roku 4 Superjedynki`99 Fryderyki`99 *Album Roku Pop *Wokalistka Roku *Teledysk Wiktor`99- Najlepszy artysta estrady Nagroda Radia Eska`2000- Indywidualność Medialna Roku Są to informacje z wytwórni płytowych. Nie brałam pod uwagę żadnych nagród przyznawanych przez kolorowe magazyny i prasę kobiecą, bo nie jest to konkretnie związane z muzyką, a ponieważ obie panie mają ich dosyć dużo postanowiłam ten temat opuścić. Zważywszy, że Steczkowska jest młodsza od Kayah i jest znana na rynku od 94 roku, a Kayah od 88 (debiutowała piosenką „Córeczko, wolałabym żebyś była chłopcem”, zauważyć można, że to jednak duża różnica w latach, więc dwie czy trzy nagrody więcej nie robią z Kayah lepszej artystki, ani też osoby upoważnionej do umniejszania sukcesów innych. Wracając do sprawy wydaje mi się, że Kayah jest bardzo komercyjną artystką i często widywałam ją w gazetach przy różnych okazjach i na różnych bankietach. Więc zwracając publicznie uwagę Steczkowskiej- to żenada... z jej strony. Poza tym czemu to służy? Jeżeli Kayah poprawia sobie w ten sposób samopoczucie to straszne. Nigdy nie pomyślałabym, że artystka, która napisała kilka naprawdę dobrych tekstów, jest tak „małym człowiekiem” i tak przyziemną, pełną nienawiści osóbką... Wydaje mi się, że krytykowanie obu pań sprawia Kasi przyjemność. Radziłabym jej, aby zastanowiła się trochę nad swoim postępowaniem, ponieważ to właśnie świadczy ŹLE O NIEJ SAMEJ. Cieszę się, że Obie wokalistki: Edyta i Justyna nie dały się sprowokować i wolą pozostawić całą sytuację bez komentarza... to właśnie oznacza klasę. Aleksandra Wiśniewska a_leksandra@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gati Re: Oktawy powązkowskie IP: *.48.95.51.ip.atrax.pl 25.08.02, 21:17 Każdy ma inny gust. Mi jej wokal bardzo się podoba... Tobie nie musi... możesz sobie słuchać Kayah...lub innych wokalistek. Nikt Ci nie brobni. Po co tylko obrażać innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.08.02, 13:51 przecież nie chodzi tu o to kto lepiej śpiewa itp.Steczkowska ma swoich fanów,którzy będą ją bronić a Kayah swoich.każda z nich ma swoich odbiorców muzyki,którą tworzą. chodzi o zawiść,którą łatwo zauważyć w tej branży.Kayah nie powinna publicznie mówić takich rzeczy.świadczy to tylko o jej braku kultury i klasy.czy Górniak albo Steczkowska zachowują się w ten sposób?nawet Steczkowska zapytana wprost kto najbardziej dokuczył jej po Fryderykach powiedziała tylko że było,minęło, nie ma sensu do tego wracać.i to właśnie oznacza klasę.nie zauważyłam również aby Steczkowska częściej pojawiała się na bankietach niż Kayah.a nawet jeżeli to co z tego?widocznie lepiej niż Kayah umie pogodzić obowiązki macierzyńskie z zawodowymi.i nie uważam żeby była to autopromocja.zachowanie Kayah jest po prostu chamskie.szkoda tylko,że akurat w taki sposób próbuje o sobie przypomnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 23.08.02, 13:20 Aga Ch. kiedyś(grudzień’97) w prywatnej rozmowie na pytanie: Czy jest w Polsce wokalistka, której nie lubi? Odpowiedziała: „Nie lubię?!? Ja nie słucham takiej lekkiej muzyki i trudno jest mi powiedzieć! Na pewno BARDZO LUBIĘ Kasię Nosowską-to jest w sumie jedyna polska artystka, której słucham i uważam, że prywatnie jako osoba i to co robi jest super! Kayah świetnie śpiewa z kolei prywatnie jest nie do końca w porządku!”. (sporo czasu minęło, a o Kayah cały czas można tak powiedzieć-nic się nie zmieniła! Dalej nadaje na inne wokalistki...! Brak klasy...!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.getin.pl 23.08.02, 13:47 Zarówno Kayah jak i Steczkowska to jedna wielka komercja!!!!!!!!!! Obie są siebie warte. Jadną i drugą można spotkać na bankietach, jedną i drugą można oglądać na okładkach kolorowych pism z rodziną, bez rodziny, ze znajomymi, na siedząco, na stojąco czy na leżąco. Obie pilnują tego, żeby bylo o nich głośno w ten czy inny sposób. Jako "wokalistki" również reprezentują mniej więcej ten sam poziom (czasem jedna z nich trochę bardziej pieje)i dlatego między sobą rywalizują. Po co bić pianę? Wiadomo przecież, że zwolennicy Steczkowskiej nadal będą jej słuchali, a fani Kayah pozostaną przy Kayahowej muzyce bez względu na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 23.08.02, 18:27 No więc właśnie tu nie chodzi o listę nagród, jakie obie panie zdobyły, czy o ilość sprzedanych płyt, bo wiadomo, że nie do końca jest to wykładnik jakościowy, a raczej efekt umiejętniej promocji. Szczerze powiedziawszy, wywraca mi się i kiedy widzę, i kiedy słyszę obie ww panie, ponieważ główna działalność obu to pokazywanie się w debilnych gazetach dla sprzątaczek, uczestnictwo w bankietach i robienie z siebie gwiazd co najmniej dziesięciokrotnie większych od całego polskiego przemysłu muzycznego. Ale uważam, że polski przemysł muzyczny jest tak denny, a firmami płytowymi rządzą takie palanty, że sobie zasłużyli i na Steczkowskie, i na Kayah, i na różne inne artystki z bożej łaski. Jest to jedna wielka żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gati Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.48.95.50.ip.atrax.pl 26.08.02, 20:43 Wcale nie uważam aby Justyna rywalizowala z Kayah.Po co ma to robić? Przecież Kayah ma innych odbiorców niż Ona. Zresztą Ona nie zniżyłaby się do takiego poziomu.Nie w głowie jej rywalizacja i krytykowanie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 18:41 w ubiegłym roku (jak się nie mylę) Agnieszka na pytanie jakie swoje konkurentki ceni najbardziej odpowiedziała- nikogo nie traktuję jako konkurencje , zawsze ceniłam Nosowską za teksty, Górniak za głos, Bartosiewicz za klimat. A jednak nie jest tak trudno powiedzieć coś miłego o "rywalkach" - Kayah -ucz się!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiesina Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.18net.lublin.pl 23.08.02, 20:55 ja nie wiem czy to dobry sposób. Nie czytałem tego co ona tam wygadywała. Wiem jedno. Kiedyś Kayah szanowałem, a teraz dała dupy kompletnie prowadząc Fryderyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 20:59 na Fryderykach też się czepiała Edyty no ale jak nie wiedziała jak zabawić publiczności.. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 23.08.02, 21:04 Gość portalu: ja napisał(a): > na Fryderykach też się czepiała Edyty no ale jak nie wiedziała jak zabawić > publiczności.. Na Fryderykach starała się odwrócić uwagę publiczności od stroju, wyobrażającego łąkę z krowimi plackami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 07:47 dojne krowy najczęściej można spotkać na łące Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI 24.08.02, 09:21 To może zdjęcie Kayah powinno znaleźć się na okładce "Korova milky bar" Myslovitz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Kayah a mleko IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 13:33 w reklamie mleka już wystąpiła, a do baru mlecznego to już niedaleka droga... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Kayah a mleko 24.08.02, 14:49 Ano racja - przecież mamy teraz "GOT MILK?" w polskiej wersji. A jak prawie 20 lat temu w piosence Urszuli głos mówił "pij mleko", to nikt nie słuchał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kayah a mleko IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 15:26 dołączy do niej Linda i podzielą się pracą - ona będzie gotować mleko a on trzeć kluski i tym samym mamy polską wersję Hollywood Planet Odpowiedz Link Zgłoś
pawelgoly Re: Kayah a mleko 27.08.02, 21:41 Nikt wam Kayaka słuchaćnie każe, a osobowość artysty i to co ma "w garnkach" nie powinna nikogo interesować. A swoją drogą to skąd wiecie kto był w "życiu na gorąco", a kto w w "Olivii", przecież ich nie czytacie. A na tle polskiej sceny Kayah jednak trzyma artystyczny poziom. No może poza "Bregoviciem",a na początku była wokalistką nazwijmy to jazzowo-lokalową. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture ZOSTAWCIEKAYAHNIEWOLNOOKAYAHAAAAAA 28.08.02, 00:11 pawelgoly napisał: > Nikt wam Kayaka słuchaćnie każe, a osobowość artysty i to co ma "w garnkach" > nie powinna nikogo interesować. A swoją drogą to skąd wiecie kto był w "życiu > na gorąco", a kto w w "Olivii", przecież ich nie czytacie. Ja przeglądam żeby zobaczyć kto się tam rozebrał. A na tle polskiej > sceny Kayah jednak trzyma artystyczny poziom. No może poza "Bregoviciem",a na > początku była wokalistką nazwijmy to jazzowo-lokalową. Lokalową pozostała Odpowiedz Link Zgłoś
pawelgoly Re: ZOSTAWCIEKAYAHNIEWOLNOOKAYAHAAAAAA 28.08.02, 09:22 Ty Sępie chyba nigdy nie śpisz i tylko myślisz kogo tu rozebrać. Dewiant! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: ZOSTAWCIEKAYAHNIEWOLNOOKAYAHAAAAAA 28.08.02, 16:32 Ja śpię. Ale krótko. I wcale nie myślę cały czas, kogo by tu rozebrać. Sami się wszyscy rozbierają w celu wykonania zwrotu w karierze, a często kariera się nawet nie rozkręci, a już jest zwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ZOSTAWCIEKAYAHNIEWOLNOOKAYAHAAAAAA IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 18:06 ja się tylko zastanawiam kiedy Jopkowa będzie na okładce Penthause Odpowiedz Link Zgłoś
pawelgoly Jopkowa w Playboyu!!!!!!! 28.08.02, 19:14 Słyszłem, że między Jopkową a Kydryńskim nie jest najlepiej. Kydryński załatwił jej nagranie płyty z Patem, a ona tu reklamuje jakąś wodę. W planach podobnież jest sesja zdjęciowa dla........ Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Jopkowa w Playboyu!!!!!!! 28.08.02, 20:14 Hahahaha!!! Zwrot w karierze, buahahaha, teraz zapraszamy Marię Koterbską do "Hustlera". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gati Re: Kayah a mleko IP: *.48.95.57.ip.atrax.pl 28.08.02, 20:35 To forum jest nie o artyźmie Kayah, a o jej braku kultury i klasy. O tym tu mówimy! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Się zgubiłem 29.08.02, 00:50 A to nie mówimy o rozbieranych zdjęciach Marii Koterbskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Tour the Maryla IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 17:49 tak na marginesie jak mówimy o rozbieraniu to Playboy mógłby zorganizować sesje Tour The Maryla - i np. jedna dotyczyła by Kuby - tak więc rozebrana Maryla i tylko cygaro,Meksyk- rozebrana Maryla i sambrero (napewno źle napisałem) itp. jeszcze jakieś propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Tour the Maryla 29.08.02, 19:37 Gość portalu: ja napisał(a): > tak na marginesie jak mówimy o rozbieraniu to Playboy mógłby zorganizować sesje > > Tour The Maryla - i np. jedna dotyczyła by Kuby - tak więc rozebrana Maryla i > tylko cygaro,Meksyk- rozebrana Maryla i sambrero (napewno źle napisałem) itp. > jeszcze jakieś propozycje Sesja francuska - Maryla ze ślimakiem Sesja arktyczna - MAryla ze słoniem morskim (trzeba by było podpisać kto jest kto) Sesja czeska - Maryla z knedlikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tour the Maryla IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 20:33 sesja włoska - Maryla na makaronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tour the Maryla IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 21:29 trzy nowe sesje USA- Maryla na tle flagi z pomponami chirliderek Brazylia- Maryla na stadionie piłkarskim Finlandia- Maryla w czapce mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
pawelgoly Re: Tour the Maryla 29.08.02, 21:35 Maryla a śniegach północy: Ta góra lodowa pośrodku to Maryla! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Tour the Maryla 30.08.02, 00:03 Sesja japońska- Maryla i miecz do sepuku Sesja australijska -Maryla i nawalony koala Sesja z Wyspy Wielkanocnej -Maryla wkopana w ziemię po szyję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tour the Maryla IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 07:21 sesja kanadyjska- Maryla z liściem klonowym .... na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Tour the Maryla 30.08.02, 09:53 Sesja brytyjska - Maryla w sosie miętowym Sesja irlandzka - Maryla z harfą Sesja islandzka - Maryla tłumiąca gejzer (po prostu na nim usiądzie) Sesja polska - Maryla z kaszaną i wódką... a, już była biesiadna, zapomniałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: Tour the Maryla IP: *.srkch.pik-net.pl 31.08.02, 14:45 vulture napisał: > Sesja australijska -Maryla i nawalony koala A może: nawalona maryla i koala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: KAYAH - JEJ SPOSÓB NA WALKĘ Z KONKURENTKAMI IP: *.wbp.wroc.pl 29.08.02, 12:41 zachowuje sie jak wariatka!!!!!!!!!jesli nie umie spiewac to oczernia innych aby pozostac na rynku!Niepotrafi sie zachowac poniewz nie ma honoru i jeste kiepska piosenkarka!aby wszyscy nie zapomnieli o niej to musi klamac i oczerniac aby onie pisali!KAYAH kietys uwazalem cie za kogos teraz jestes ZEREM!!!!!!!!!!!! KOSMO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Ach te nerwy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 22:04 a wyobrażacie sobie zapasy w błocie z udziałem wyżej wymienionych - rzecz jasna na goło - transmitowane na żywo w "jedynce" z komentarzem Camela? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Ach te nerwy 02.09.02, 18:46 Gość portalu: ta napisał(a): > a wyobrażacie sobie zapasy w błocie z udziałem wyżej wymienionych - rzecz jasna > > na goło - transmitowane na żywo w "jedynce" z komentarzem Camela? O, to mi się podoba. Tylko dlaczego koala ma się rozbierać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ach te nerwy IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 19:36 ale Marylę sobie darujemy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Ach te nerwy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 20:22 Koalę sobie darujemy - chyba, że już całkiem odleci i sam się rozbierze...co do Maryli, ja bym lubiła, żeby ona jednak też choć jedną półkulą tam błysnęła, albo niech nosi tabliczki z numerem rund dookoła ringu - ona nie może z nimi walczyć, bo je tam jeszcze pomiażdży a tego byśmy mimo wszystko nie chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Ach te nerwy 02.09.02, 22:22 To niech się Rodowicz z Rinn nawala w ramach WWF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ach te nerwy IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 06:36 ja tego oglądać nie będę - za dużo przemocy.. Odpowiedz Link Zgłoś