Dodaj do ulubionych

100 wokalistów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 14:27
moja setka a jaka jest wasza?
1. Freddie Mercury (Queen)
2. Robert Plant (Led Zeppelin)
3. Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave)
4. Ian Gillan (Deep Purple)
5. Steve Perry (Journey)
6. Jeff Buckley
7. Roger Daltrey (The Who)
8. Rob Halford (Judas Priest)
9. Bruce Dickinson (Iron Maiden)
10. Geoff Tate (Queensryche)
11. Elvis Presley
12. Mike Patton (Faith No More)
13. Roy Orbison
14. Eddie Vedder (Pearl Jam)
15. Ronnie James Dio (Rainbow, Dio)
16. Jim Morrison (The Doors)
17. Little Richard
18. Joe Cocker
19. Layne Staley (Alice In Chains)
20. John Fogerty (CCR)
21. David Bowie
22. Carl Wilson (Beach Boys)
23. Dan McCafferty (Nazareth)
24. Maynard James Keenan (Tool, Perfect Circle)
25. Richard Manuel (The Band)
26. Paul Rodgers (Free, Bad Company)
27. Burton Cummings (The Guess Who)
28. Jimi Jamison (Survivor)
29. Brad Delp (Boston)
30. Paul McCartney (The Beatles)
31. Jerry Lee Lewis
32. Sebastian Bach (Skid Row)
33. Philip Anselmo (Pantera)
34. Michael Matijevic (Steelheart)
35. Axl Rose (Guns N Roses)
36. Steve Winwood
37. Mick Jagger (Rolling Stones)
38. Justin Hayward (Moody Blues)
39. Steven Tyler (Aerosmith)
40. Brian Wilson (Beach Boys)
41. Tim Buckley
42. Elton John
43. John Lennon (The Beatles)
44. Bono (U2)
45. Van Morrison
46. Billy Joel
47. Greg Lake (ELP, King Crimson)
48. Dennis DeYoung (Styx)
49. Jack Bruce (Cream)
50. Jon Anderson (Yes)
51. Roy Khan (Kamelot)
52. Peter Gabriel (Genesis)
53. Peter Cetera (Chicago)
54. David Coverdale (Whitesnake)
55. Steve Walsh (Kansas)
56. Rick Danko (The Band)
57. Sammy Hagar (Van Halen)
58. Elvis Costello
59. Klaus Meine (Scorpions)
60. David Gilmour (Pink Floyd)
61. Levon Helm (The Band)
62. Roger Waters (Pink Floyd)
63. Bruce Springsteen
64. Graham Bonnet (Rainbow)
65. Ian Anderson (Jethro Tull)
66. Eric Clapton
67. Ian Astbury (The Cult)
68. Art Garfunkel (Simon & Garfunkel)
69. Rod Stewart
70. Gregg Allman (Allman Brothers Band)
71. Lou Gramm (Foreigner)
72. Don Henley (The Eagles)
73. Michael Stipe (REM)
74. David Lee Roth (Van Halen)
75. Joe Elliot (Def Leppard)
76. Myles Kennedy (Alter Bridge)
77. Bob Seger
78. David Byron (Uriah Heep)
79. Mark Lanegan (Screaming Trees)
80. Robin Zander (Cheap Trick)
81. Don Mclean
82. John Wetton (King Crimson)
83. Nick Cave
84. Jimmy Gnecco (Ours)
85. Kevin Cronin (REO Speedwagon)
86. Eric Burdon (Animals)
87. Dave Gahan (Depeche Mode)
88. Brandon Boyd (Incubus)
89. Glenn Hughes (Deep Purple)
90. Steve Marriott (Humble Pie)
91. Russell Allen (Symphony X)
92. Thom Yorke (Radiohead)
93. Bon Scott (AC/DC)
94. Prince
95. Shannon Hoon (Blind Melon)
96. Sting (The Police)
97. Jeff Lynne (ELO)
98. Scott Weiland (Stone Temple Pilots)
99. Aaron Lewis (Staind)
100. Jon Bon Jovi (Bon Jovi)
Obserwuj wątek
    • forumix Re: 100 wokalistów 27.08.05, 14:30
      Gość portalu: Fan Zeppelina napisał(a):

> moja setka a jaka jest wasza?

i co, myslisz ze nie mamy co robic tylko siedziec nad kompem i myslec przez 2
      godziny nad nasza setka?
      • Gość: Fan Zeppelina Re: 100 wokalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 14:34
        No nie wiem ja wszystko porobiłem... płyty przesłuchałem setkę wybrałem out
        • forumix Re: 100 wokalistów 27.08.05, 14:37
          spojrzalem na twoja "10" bo dalej mi sie nie chcialo

moze byc, ale z Brucem Dickinsonem przegiales

ze niby lepszy od M. Pattona?
    • Gość: Fan Zeppelina Re: 100 wokalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 14:38
      Czy lepszy pozmieniaj sobie kolejnośc jak chcesz. Tylko Planta nie ruszaj
      • good_morning a wlasnie 27.08.05, 14:40
        ze planta rusze, bo jest przed pattonem. ma byc odwrotnie.
        • Gość: Fan Zeppelina Re: a wlasnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 14:43
          no chyba Cię... hehe Plant skusił ludzi żeby kupili 320 milionów albumów nie
          ruszaj mi go hehe żartuję i pzdr
          • good_morning e tam 27.08.05, 14:50
            na mnie liczby nie robia wrazenia.
            tez pozdr
            • Gość: Fan zeppelina Re: e tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 14:51
              w sumie na mnie też nie ale... lubię Zeppelina stąd ten mój nieobiektywizm.

i ja pzdr
    • roar Re: 100 wokalistów 27.08.05, 18:24
      A, przepraszam, chodzi o 100 najlepszych (technicznie) wokalistów, czy o 100 ludzi tworzących najfajniejszą muzykę m.in. za pomocą własnego głosu? Bo różnica przy obu podejściach byłaby dość zasadnicza... big_grin
      • good_morning co Ci zalezy 27.08.05, 18:33
        zrob dwie odrebne listy wink
    • Gość: s Re: 100 wokalistów IP: *.block.alestra.net.mx 27.08.05, 21:50
      Zrób jeszcze listę 100 wokalistek. Prooooooszę smile

A co do tej listy: Słuchasz tylko rocka?
    • kolega.maynard Re: 100 wokalistów 27.08.05, 21:57
      Czlowieku, czy Ty przypadkiem nie chciales sie tylko pochwalic, jak wiele nazwisk i zespolow znasz? smile
      Moj ulubiony wokalista, to Chylinska, pasi? Reszte sobie sam dopisz tongue_out
    • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:56
      1 - 33 Mike Patton
      34 - 66 Garm (Ulver, ex Arcturus, ex Bornagar)
      67 - 100 Devin Townsend (Strapping Toung Lad, Devin Townsend Band)
      • good_morning Re: 100 wokalistów 27.08.05, 23:00
        1-100 mike patton ;p
        • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:32
          Myślę, że Garm jest jednym z niewielu wokalistów, który może się mierzyć z
          Pattonem. Jeśli lubisz Mr. Bungle, posłuchaj sobie nową płytę Ulvera - Blood
          Inside. Mimo, że dominuje tu elektronika, płyty te mają wiele współnego. Jeden
          utwór masz tu:
          media.theendrecords.com/Ulver_BloodInside_Christmas.mp3
          • Gość: nadzieja Re: 100 wokalistów IP: *.nyc.res.rr.com 29.08.05, 17:02
            Faktycznie Garm jest genialny i jak dla mnie to od 1 do 33 smile), ale dlaczego
            akurat Blood Inside polecac??? Niech kupi sobie Kveldssanger i pozna magie
            Garma, Blood Inside jest jak dla mnie "przekombinowane"...
            • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 18:58
              Poleciłem Blood Inside, bo najbliżej mu do do tego, co Patton robił w Mr
              Bungle. A i sam album jest rewelacyjny. Mam nadzieję, że debiut nowej grupy
              Garma - Sindrome będzie równie udany smile
              • Gość: nadzieja Re: 100 wokalistów IP: *.nyc.res.rr.com 29.08.05, 23:10
                Jak dla mnie Blood Inside nie jest rewelacyjne. Jak juz pisalam - Garm
                przekombinowal. Te urywane dzwieki uznaje za sztuczne. Oryginalnosc na sile -
                cos jakby. Choc sluchalam tylko kilka razy - moze za malo, by to polubic i sie
                przekonac. bardziej cenie wczesniejsze dokonania Ulvera smile
                A do listy dodalabym z pewnoscia tez Erica A.K z Flotsam and Jetsam.
                Posluchajcie sobie "Straight to hell" z nowego albumu "Dreams of death", choc
                nie wiem czy juz w Polsce jest. Oj kreci mnie ten wokal, kreci! smile)
                Pozdrawiam...
                • good_morning Re: 100 wokalistów 30.08.05, 00:12
                  odpowiem Wam 'zbiorowo' i krotko smile
                  do P i N:
                  blood inside JEST rewelacyjne. zachwytowi dalam juz wyraz na tym forum.
                  do N:
                  kveldssanger poznala juz dawno i troche mniej zachwycona. innymi plytami ulver
                  rowniez mniej. blood inside sluchala godzinami, dniami, nocami ...

co nie zmienia faktu,ze wokal majka najlepszy dla mnie, aczkolwiek ten zapis 1-
                  100 to zart.
                  pozdr smile
                  • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 02:04
                    A The Sham Mirrors Arcturusa słyszałaś? Moim zdaniem najlepszy album pod
                    względem wokalnym Garma.
                    • good_morning Re: 100 wokalistów 30.08.05, 17:06
                      postaram sie uslyszec smile
                • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 00:20
                  Po kilku pierwszych przesłuchaniach miałem podobne zdanie, na szczęście później
                  było już coraz lepiej. W tej chwili jest to mój ulubiony album Ulvera obok
                  Perdition City. Wróć do tej płytki za kilka miesięcy - może wtedy Ci się
                  spodoba. Niektóre albumy potrzebują czasu, żeby je w pełni docenić. Ja z kolei
                  nie mogę się przekonać do The Marriage of Heaven And Hell smile
                  O Flotsam And Jetsam wiem tyle, że zaczynał tam Jason Newsted z Metalliki smile
                  Pozdrawiam
                  • Gość: nadzieja Re: 100 wokalistów IP: *.nyc.res.rr.com 30.08.05, 15:47
                    Ha, a moje ulubione to wlasnie "The Marriage of Heaven And Hell" ze wzgledu na
                    znakomite wyczucie ducha Blake'a smile) Wspomniany juz "Kveldssanger", ale
                    tez "Nattens madrigal" cvzy sciezka do "Lyckantropen"... Do "Perdition city"
                    wciaz nie moge sie przekonac smile))
                    Nie wiem czy pytanie o Arcturusa dotyczylo mnie, ale ocziwiscie "The sham
                    mirrors" znam - genialne!!! Nie wiem jednak czy bardziej nie lubie "La
                    masquerade infernale"...
                    Pozdrawiam...
                    • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:59
                      I to właśnie świadczy o wielkości Garma. Jeden preferuje black metalową erę
                      Ulvera, ktoś inny folkową, elektroniczną, awangardową, ale tak naprawdę
                      wszystkie te albumy stoją na bardzo wysokim poziomie w gatunku jaki
                      reprezentują. Jeśli chodzi o ścieżki dźwiękowe to mi akurat bardziej podoba się
                      Svid Neger smile Kvaldssanger znam średnio, ale z tego typu muzyki polecam gorąco
                      Naervaer - Skiftninger - również norweski projekt akustyczno-folkowy z
                      niesamowitymi wokalami i bardzo oryginalną muzyką.
                      La Masquerade Infernale jest świetną płytą, ale zdecydowanie częściej wracam do
                      The Sham Mirrors. Nowy Arcturus z Simenem na wokalu to już nie jest to. Brakuje
                      po prostu Garma smile
                      Pozdrawiam
                      • good_morning Re: 100 wokalistów 30.08.05, 17:05
                        naervaer - tak jest, popieram smile
                        • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 17:25
                          O, jak miło, że ktoś jeszcze zna tą grupę smile Skoro znasz Naervaer, to pewnie
                          znasz też In The Woods - mój ulubiony zespół obok Faith No More smile Pozdrawiam
                          • Gość: nadzieja Re: 100 wokalistów IP: *.nyc.res.rr.com 30.08.05, 19:47
                            In the woods to naweet ja znam smile) Wszak zrobili cover KC "Epitaph" smile))
                          • good_morning Re: 100 wokalistów 30.08.05, 22:01
                            Gość portalu: Piniuś napisał(a):

> O, jak miło, że ktoś jeszcze zna tą grupę smile Skoro znasz Naervaer, to pewnie
                            > znasz też In The Woods

no niestety. taka zaleznosc u mnie nie wystepuje wink
                            pozdr smile

• Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 22:56
                              Tym razem ja odpowiem zbiorowo smile

nadzieja
                              Jeden z najlepszych coverów, jakie słyszałem smile Aczkolwiek ich własne piosenki
                              są jeszcze lepsze. Przynajmniej niektóre smile

good_morning
                              Naervaer to projekt założony m. in. przez kilku muzyków In The Woods, dlatego
                              napisałem, że pewnie znasz tą grupę smile Ciężko porównać ich do jakiegoś innego
                              zespołu, bo wypracowali oni swój własny styl. Trochę rocka, trochę metalu,
                              trochę psychodeli. Polecam zwłaszcza trzy pierwsze płyty - Heart Of The Ages
                              (przypomina trochę takie black metalowe Dead Can Dance smile ), Omnio (moim
                              zdaniem najlepszy) i Strange In Stereo. Link do 2 piosenek:

www.progarchives.com/mp3/In%20The%20Woods...-%20strange%20in%20stereo%201.%20Closing%20In.mp3

www.progarchives.com/mp3/In%20The%20Woods%20-%20Omnio%2002.%20I%20Am%20Your%20Flesh.mp3
                              • good_morning Re: 100 wokalistów 30.08.05, 22:59
                                i na to wlasnie liczylam (po cichu) smile
                                dzieki.
                                i teraz juz wiem, dlaczego mi sie wydawalo,ze skads znam nazwe.
                                • good_morning Re: 100 wokalistów 30.08.05, 23:29
                                  omnio mnie bardziej kusi...
                                  • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:59
                                    Czyli rozumiem, że I am your flesh bardziej przypadła Ci do gustu?
                                    Kapela już niestety nie istnieje. Nie ma nawet strony oficjalnej, więc te dwie
                                    piosenki to są chyba jedyne jakie można ściągnąć.
                                    Postaram się udostępnić coś na Rapidshare.
                                    • good_morning Re: 100 wokalistów 31.08.05, 11:09
                                      to swietnie, ale z instrukcja obslugi poprosze smile
                                      • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 14:20
                                        Będzie z instrukcją obsługi, ale to raczej na maila, bo nie chcę łamać
                                        regulaminu forum smile
                                        • good_morning Re: 100 wokalistów 31.08.05, 15:09
                                          ok. na razie slucham sobie I am your flash smile
                                          • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:27
                                            Twój mail to good_morning@gazeta.pl , tak?
                                            • good_morning Re: 100 wokalistów 31.08.05, 15:42
                                              tak.
                                              • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:20
                                                Poszło smile
                                                • good_morning Re: 100 wokalistów 31.08.05, 17:55
                                                  wiem smile na okraglo weepeng willow smile
                                                  • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 18:28
                                                    Mnie się bardziej podoba 299 796 km per sec. Właściwie cały album jest
                                                    genialny smile Poznajesz wokalistę Naervaer?
                                                  • good_morning Re: 100 wokalistów 31.08.05, 19:01
                                                    nic nie rozpoznaje (wstyd przyznac,ale co tam) to kompletnie inna muzyka i
                                                    inaczej glosu uzywa.
                                                    tego pierwszego nie mam uncertain
                                                    tylko 3 - 5
                                                    teraz arturek.
                                                  • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 19:23
                                                    Fakt, na tym albumie śpiewa inaczej.
                                                    ale jak to nie masz? Nie ściągnęłaś jeszcze, linki do Ciebie nie doszły czy nie
                                                    da się ściągnąć?
                                                  • good_morning Re: 100 wokalistów 31.08.05, 21:05
                                                    sesja 2.
                                                    zobaczymy smile
                              • Gość: nadzieja Re: 100 wokalistów IP: *.nyc.res.rr.com 01.09.05, 06:44
                                No coz... Mnie ten cover moze nie zachwycil, ale zespol cenie i szanuje smile)
                                Oczywisice za "nie-covery"... A jednym z najlepszych coverow jakie ja slyszalam
                                to Dead Can Dance w wykonaniu Ulvera... W ogole album z coverami DCD "The lotus
                                eater" jest genialny... Dzieki niemu poznalam taki twor jak Persephone - juz
                                kiedys polecane przeze mnie na forum smile))
                                • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:39
                                  A mnie zachwycił, może dlatego, że wersję oryginalną usłyszałem później, niż
                                  ITW. Wiem, jestem ignorant smile Słyszałem ten cover Ulvera i muszę przyznać, że
                                  ma MOC. Moim zdaniem Garm zaśpiewał to dużo lepiej niż wokalista DCD.
                                  • Gość: nadzieja Re: 100 wokalistów IP: *.nyc.res.rr.com 01.09.05, 19:00
                                    Ale ignorant!!! wink))
                                    Jesli zas chodzi o "In the kingdom of the blind the one-eyed are kings" (ufff)
                                    to Garm zaspiewal genialnie... Nie moge sie nasycic momentem, w ktorym
                                    spiewa "We could welcome responsibility" - mistrzostwo!!!
                                    Pozdrawiam...

P.S. Dzieki za link na strone www.progarchives.com/ Wlasnie poznaje
                                    kilka nowych rzeczy smile)
                                    • Gość: Piniuś Re: 100 wokalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:01
                                      Kiedyś nadrobię zaległości, na razie mam czego słuchać wink
                                      Wiem o czym mówisz. Jeden z bardziej podniosłych wokali jakie słyszałem smile

Jeśli chodzi o encyklopedię zespołów to polecam www.metal-archives.com , no
                                      chyba że chodzi Ci o empetrójki wink
                                      pozdrawiam
    • Gość: bodomlake Re: 100 wokalistów IP: *.cc / *.oaza-dd.com 29.08.05, 01:18
      na pewno Kostrzewski z Kata, Pietka z K2 i wokalista Analogsów
    • Gość: bemii 1. Tim Booth 2. Hakan Hellstrom 3. Thom Yorke IP: *.torun.mm.pl 31.08.05, 01:13
      • Gość: bemii poprawka! IP: *.torun.mm.pl 10.09.05, 12:23
        jakim cudem zapomniałam o najlepszym?

1. Ilja Lagutenko (Mumij Troll)
        2. Tim Booth (kiedyś James teraz solo)
        3. Hakan Hellstrom
        4. Thom Yorke (Radiohead)

• Gość: słowak FAN ZEPPELINA WALI ŚCIEME :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 04:25
      wszystko fajnie tylko ze identyczna lista jeszcze niedawno znajdowała się na
      tej stronie www.digitaldreamdoor.com/pages/music0.html
      uszty "fanie zeppelina" uncertain uncertain uncertain
      • Gość: niefan zeppelina Re: FAN ZEPPELINA WALI ŚCIEME :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 18:14
        a ja juz go podejrzewałem, ze sobie encyklopedię kupił...... to było
        pochlebstwo wobec niego.....
    • Gość: Fan Zeppelina Re: 100 wokalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 00:43
      Nikt nie zagląda na www.digitaldreamdoor.com a ja miedzy innymi ją tworzę.
      Listy do tych podanej na tej stronie róznią sie trochę. Poza tym daję słowo
      honoru iż słyszałem przynajmniej CAŁĄ jedną płytę ww wykonawców. na
      digitaldreamdoor angażuję się w dziale filmowym. pzdr
    • Gość: Coogan Re: 100 wokalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:14
      Moim skromnym zdaniem zbyt nisko sa wokalisci:Alice in Chains,Toola,Faith no
      more.Troche zaskakuje mnie bardzo wysokie miejsce Veddera(jest dobry ale jest
      jescze sporo lepszych frontmenow).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka