Dodaj do ulubionych

Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zachodu?

• Gość: Mi Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho IP: *.214.62.77.coditel.net 03.09.05, 22:29
      Jesli jest z Brukseli, to niech 17 IX zajrzy na plac Schumana, bedzie polski
      koncert - Myslovitz, T-love, Perfect, Zakopower i Maanam i potem pewnie sam
      powie co najbardziej mu sie podobalosmile
    • Gość: polak Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho IP: *.icpnet.pl 03.09.05, 22:43
      jestem za pogodnem - albo 'sejtenic mjuzik', albo 'pielgrzymka'. scianka jest
      ok, starzy singers.. jesli slucha klasyki i jazzu, możdżera z jego wersją
      szopena: wymięknie. swieży r&r z wykopem: przychodzi mi do glowy z grupy hajle
      silesia kapela 'braty z rakemna', albo kristen. przynajmniej cos nowego i
      odmiennego.
      myslowitz to britpop, znudzi go, odradzam. tam takich zespolow maja w kazdej
      piwnicy po 5. w ogole nie szukaj w przykladach z 1-wszego obiegu kultury,
      zespoly promowane przez szołbiznes na calym swiecie graja to samo, bo to sie
      sprzedaje
    • forumix Zdecydowalem 03.09.05, 23:34
      Zrobie skladaka. Umieszcze na nim min. Pogodno (jakies 2 reprezentatywne
      kawalki), z Myslovitz cos mniej popowego, Lenny Valentino, Scianka, Skalpel,
      Kapela ze wsi W-wa i wiele innych zespolow, ktore poznalem dzieki wam
      • Gość: zen Re: Zdecydowalem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.09.05, 23:38
        nie zapomnij o voovoo i ich plycie ktora wydali w czerwcu na swoje 20 urodziny.
      • Gość: bzdurka Re: Zdecydowalem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.05, 17:38
        o voo voo nie zapomnij no i jeszcze happysad!!! koniecznie!!
    • Gość: ja czyli nie ty Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.05, 23:42
      Mandaryne buhahahahahaahaha
      A tak powaznie to polecam Ewelina Flinta Nie znasz mnie. Piekne piosenki i
      piekny wokal zdolnej Eweliny wink)))
      • Gość: doda Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 02:37
        Przeglądałam niusy i przypadkiem znalazłem informację, że niejaka Mandaryna
        dobrze się sprzedaje na Zachodzie:
        "Mandaryna szczytuje w Austrii"

Nie Scooter, nie Global Deejays czy Groove Coverage, ale Mandaryna zawładnęła
        dyskotekami w Austrii. Jej taneczna wersja "Here I Go Again" z repertuaru
        Whitesnake znalazła się na samym topie zestawienia "Top 19 Nachtschicht Austria
        Clubtunes".

Przypomnijmy, że utwór pochodzi z pierwszej płyty Marty Wiśniewskiej
        zatytułowanej po prostu "mandaryna.com".
        (źródło: muzyka.wp.pl/niusy.html?id=17569&g=0&rfbawp=1125484172.466&kp=2)

Tutaj próbka talentu Mandaryny we wspomnianym utworze:
        media.putfile.com/mandaryna2
        Sądzę, że skoro na Austriakach dziewczyna zrobiła wrażenie to z pewnością nie
        tylko przedstawiciele tej nacji byliby skłonni sięgnąć po jej nagrania.
    • Gość: asik Demarczyk wiecznie zywa i niepowtarzalna IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.05, 13:21
      "Karuzela z madonnami"... czegos takiego nie ma nigdzie indziej. Polskie,
      niepowtarzalne i ponadczasowe.
    • Gość: solipsysta Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 04.09.05, 14:38
      moze przekonasz go do troche ciezszych brzmien...Illusion-Trzecia plyta, Kobong-
      kobong, cokolwieg Armii, Acid Drinkers-np Fishdick-plyta za znanymi koverami,
      Houk
      • Gość: brl Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 15:39
        A może Cool Kids Of Death? Tą anglojęzyczną płytę.
    • slodka_kokietka Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho 04.09.05, 15:53
      Może Mandaryne ? Teraz jakoś popularna jest... a tak na poważnie to może
      Brodke?
    • Gość: PiotreX OSZIBARACK - Moshi Moshi IP: *.retsat1.com.pl 04.09.05, 16:11
      Avant-pop na światowym poziomie , niebanalny , oryginalny...
      • Gość: swist Re: OSZIBARACK - Moshi Moshi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 16:28
        polecam szczerze the car is on fire, moim skromnym zdaniem osoby ktora blur lubi powinno w sam raz wpasowac w gusta czlowieka lubiacego blur wlasnie, no i przy okazji nie bedzie bariery jezykowej w kwestii tekstow smile
    • nutria1301 kolezanak z Belgii zachwycona była... 04.09.05, 17:50
      Steczkowską "alkimią", Myslowitz, renatą przemyksmile))podobno ( tak mi
      przynajmiej powiedziala) że te płyty bardzo podobały się jej znajomym. wiec
      może to?pozdrawiam
    • nutria1301 Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho 04.09.05, 17:53
      no a może płytka zespołu COMA?
    • elfhelm Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho 04.09.05, 18:05
      nie słucham polskich zespołów od jakiegoś czasu (poza stacjami radiowymi), ale
      Myslovitz czy T.Love jak najbardziej. Z całej tej polskiej papki dają się
      słuchać.
      Ewentualnie składanka.
    • Gość: divak2 "Plagiaty" Janerki IP: *.ift.uni.wroc.pl 04.09.05, 19:41
      jw
    • nelka Moj kolega z CH kupił sobie w PL płytki : 05.09.05, 10:06
      Urbaniaka, AM Jopek oraz 3 płyty zespołu Cocotier, który nam do Sylwestra
      przygrywał.
      Ale Urbaniak najbardziej mu sie podobał.
    • Gość: e Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho IP: w3cache.* / *.2-0.pl 05.09.05, 11:03
      w składance polecam umieścić utwory
      pink freud
      robotobibok
      krakowski i kosma

a jesli jak mówisz kolega zorientowany jest na jakieś britpopy
      to koniecznie daj mu ściankę, pogodno, kobiety i ewentualnie CKOD
    • Gość: M Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:21
      Moim znajomym z Niemiec bardzo spodobal sie Sidney Polak.
    • Gość: paradoxy@o2.pl Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho IP: *.swk.vectranet.pl 09.09.05, 11:12
      proponuje Lao Chesmile Wstydu nie ma zadnego, a jesli jakis istnieje to tylko
      dlatego, ze tak malo porzadnej muzyki sie ukazuje na polskim rynkusmile
    • spokojni1 Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho 09.09.05, 12:41
      Najlepsze polskie płyty wydane w ostatnich latach:
      1. Ścianka - Statek Kosmiczny, jeśli słucha britpopu to na początek bardziej
      może mu się spodobać płyta Białe Wakacje, ale Statek jest znaaaaacznie ciekawszy
      2. Kobiety - Kobiety - tam jest nawet taki kawałek po francusku zaśpiewany, nie
      pamietam teraz tytułu ale coś o księżycu, rewelacyjny
      3. Pogodno - w zasadzie wszystkie płyty, na pierwszy ogień najłatwiej
      przyswajalne: Pielgrzymka Psów i Hajle Silesia (jest też płyta Budynia -
      kolesia z Pogodno pt. Kilof i także b. polecam niby hip-hop ale w wersji
      surrealnej, nie dla hiphopowcówsmile
      4. Kapela Ze Wsi Warszawa - Wykorzenienie
      5. Kristen - Stiff Upper Words - trochę bardziej skomplikowana muzyczka
      6. Something Like Elvis - Cigarette Smoke Phantom - powalające, niesamowity
      klimat
      7. Skalpel, Car Is On Fire, Ludzie, Pustki, Robotobibok też b. godne polecenia
      • teddy4 Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho 09.09.05, 14:23
        Siekiera - "Nowa Aleksandria"

Po 20 latach od wydania widać, że to ciągle najlepsza polska płyta rockowa. I
        tylko 9 zł 99 gr w Media Markt.

Z innych staroci :
        Laboratorium - "Modern Pentathlon" . Z 1976 roku. Rzecz tytułowa genialna.
    • Gość: ciszą krzyczę Re: Jaka polska plyte sprezentowac osobie z zacho IP: 217.153.80.* 10.09.05, 13:06
      słyszałam że Kasia Nosowska za granicą się podoba. może Kazika, ja bym mu od
      razu dała znaczek "teraz Polska".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka