Dodaj do ulubionych

Hej, Pancernik!

14.09.05, 15:10
tiaaaak, no i sciagnalem (nie bojmy sie tego slowa) ta wersje PROMO o ktorej
juz byla tu wczesniej mowa. i
przyznam sie, ze jestem pozytywnie zaskoczony. nie jest tak zle! jest nawet
bardzo dobrze, a z pewnoscia o niebo lepiej niz nieszczesne Closer To Heaven,
jesli juz mamy porownywac albumy pisane "lewa reka".

a jak Wam sie podoba?>
Obserwuj wątek
    • kkokowski Re: Hej, Pancernik! 15.09.05, 12:59

Lepiej sciagnac, niz kupic. Copy protection na oryginale sprawia trudnosci w
      odgrywaniu plyty na 4 odtwaraczach , ktore posiadam (lacznie z audiofilskim HK).
      Co do zawartosci, to slychac , ze nagrania pochodza z okresu, kiedy produkowali
      Disco 3. Sporo monotonii , ale tez pare ciekawych rozwiazan ( zwlaszcza w sferze
      beatow). Symfonicy gina nieco za mocnym basem. Malo melodii. Plyta moze byc
      ciekawsza , jak sie obejrzalo ostatni koncert, wtedy film pojawia sie przed
      oczami. Fuzja "no time for tears" z "For freedom " z innym tekstem i na koncu
      nastepnego albumu, przeszla by do historii muzyki pop. Te utwory pokazuja jaki
      potencjal maja PSB, gdy nie pisza "na kolanach" (podobnie jak to pokazaly my
      night i friendly fire).

PS. Closer to heaven bylo co
      • verybilingual Re: Hej, Pancernik! -NTFT ważniejsze 15.09.05, 21:22
        Mi, jak już mówiłem podoba się bardzo płyta. Ale chce napisać o NTFT. Singiel
        wyszedł pytałem co z nim jest czemu nei słychać nic o nim w mediach - Balshoy
        napisał - wyszedł i co miało być smile. Ja jednak chce coś więcej o nim wiedzieć.
        Nie moge znaleśc nigdzie klipu wersji singlowej wogóle info o singlu na Uk
        Chart w notowaniach nie ma - co jest grane? wogóle jest jakiś klip i jak go nie
        ma w Uk chart to co został wydany w pakistanie tylko?. Zaczyna mnie to powoli
        denerwować
        • balshoy Re: Hej, Pancernik! -NTFT ważniejsze 15.09.05, 22:12
          młody jesteś..możesz poczekać, może nawet wydzadzą w Pakistanie wink..jeszcze
          wiele rzeczy Cię zdziwi na tym świecie..singiel jednak nie ukazał się i tyle w
          temacie
          • verybilingual Blisko Pakistanu :D 17.09.05, 13:32
            Byłem blisko Pakistanu big_grin big_grin:

Duet Pet Shop Boys chce, aby jego ścieżka dźwiękowa do filmu "Pancernik
            Patiomkin" została zaprezentowana również w Chinach i Iranie.
            Album z muzyką jest zapisem wykonania muzyki do legendarnego niemego filmu na
            londyńskim Trafalgar Square. Dzieło radzieckiego reżysera Siergieja Eisensteina
            z 1925 roku obejrzało wtedy tysiące widzów. Neil Tennant i Chris Lowe - grali
            muzykę na żywo, wspierani przez 26-osobową niemiecką orkiestrę Dresdner
            Sinfoniker.
            Muzykom marzy się, aby podobne wydarzenie zorganizować w Państwie Środka oraz
            islamskim Iranie...............

"Bardzo chciałbym coś takiego powtórzyć w innych politycznie krajach, np. na
            placu Tiananmen i na schodach w Odessie, gdzie kręcona była scena masakry
            marynarzy. Nie sądzę jednak, aby pozwolono nam na coś takiego. To interesujące,
            bo przecież to komunistyczny film, a w tych państwach panuje komunizm" – mówił
            Neil Tennant.

"Dowiadywaliśmy się też o możliwość zagrania tego w Teheranie, w Iranie.
            Wprawdzie to kraj, który słynie z rewolucji, ale ten pomysł im się nie
            spodobał".
            • anthares_psb Re: Blisko Pakistanu :D 18.09.05, 15:33
              Zdrastje Rjebiata smile

W ogóle wiadomo nie od dziś, że PSB zafascynowane jest europejskim wschodem i
              kompletnie nie zdziwiła mnie by informacja, że zagrali gdzieś w Rosji spory
              koncert. Neil historycznie i kulturowo bardzo interesuje się tamtymi regionami,
              muzyka do tego filmu to pewnie było jednym z marzeń Neila, a dla Chrisa było to
              może następne z nowych wyzwań muzyczny, podejrzewam też, że trochę
              był "ciągnięty" przez Neila ze słonecznej Italii, z tego klimatu, który Chris
              lubi smile.

Anthares
            • krikra Re: Blisko Pakistanu :D 20.09.05, 19:30
              verybilingual napisał:

> "Dowiadywaliśmy się też o możliwość zagrania tego w Teheranie, w Iranie.
              > Wprawdzie to kraj, który słynie z rewolucji, ale ten pomysł im się nie
              > spodobał".

Skoro N&C tak podoba się pomysł grania kontrowersyjnych rzeczy w
              niecywilizowanych krajach, to wystarczy, aby przyjechali do Polski (też słyniemy
              z rewolucji, a co) i zaprezentowali jakieś motywy gejowskie. Będą mieli to samo,
              zwłaszcza, gdy sie na nich rzuci młodzież wszechburacka i nawiedzeni
              fundamentaliści religijni, no i Polska zawsze bliżej niż Chiny czy Iranwink
    • j.wojak troszke nudnawe 16.09.05, 14:49
      Kupiłem w niezawodnym do tej pory Media Marktcie (w EMPIKU- jak zwykle ani
      śladu...) Trochę nudnawe, gdy dominują brzmienia symfoniczne i lepiej byłoby
      mieć film przed oczami.
      Płyta "Closer to heaven" jest dużo ciekawsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka