student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 22.11.05, 03:26 A ja dzisiaj ucząc się histologii (to była prywatna uwaga dla j w odpowiedzi na post z 29X Söhne Mannheims - Und Wenn Ein Lied Vangelisa [jak leci, lecz wybieram te spokojniejsze kawałki] Myslovitza - albumy z rozmyślań przy śniadaniu, Korovę Budki Suflera - "jest taki samotny dom" i "noc" "Noc To jest taki dzień Który uczy nas spokoju Nim ogarnie snem Noc Wielka szansa by Zauważyć w końcu niebo Nie żałować chwil" Bo noc ma w sobie taką przedziwną Moc Dzień mógłby dla mnie nie istnieć Ten spokój, ta cisza, senność, muzyka... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
p212 Re: Czego słuchacie w nocy? 22.11.05, 09:14 Na dole rodziców w akcji Matematyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N@t Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:51 Odkrycie tego tygonia Keane "Hopes And Fears". Ciekawie sie tego słucha szczególnie przy historii Pozdrówka N@t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.tvk.torun.pl 22.11.05, 22:45 W nocy dobrze sie slucha rocka, a jak rocka to na zywo, jak na zywo to grupy ktorej tysiace mp3 live w internecie (cale koncerty - duzo bardzo dobrej prawie studyjnej jakosci). Najlepszej grupy na swiecie od lat Only U2 Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 24.11.05, 01:31 Dzisiaj. Teraz. Radio. Kampus 97,1 FM. pzdr. tych co nie spać mogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nx Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 02:30 Stereophonics - You Gotta Go There To Come Back i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 17:09 Ech, mam takie 2 płytki: "Officium" Garbarka "Koeln Concert" Jarretta (ale przy nauce bądź pracy radzę tego nie słuchać, nastrój raczej marny do roboty się robi albo pojedyncze kawałki: nieśmiertelne "Take Five" Brubecka, "Rosalie Medley" i "Still in Love with You" Think Lizzy z koncertu BBC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 17:18 uff, ale wstyd, Thin Lizzy, oczywiście. I cała płyta może być, nie tylko końcówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Czego słuchacie w nocy? IP: *.zdv.uni / *.zdv.uni-tuebingen.de 25.11.05, 01:20 15 feet of pure white snow - u mnei pierwszy raz pada snieg Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 25.11.05, 01:59 Ja o tej porze nie potrafię sama zdecydować co sobie zapodać, więc znowu zdaję się na innych. W nocy radio ma ten niezwykły specyficzny klimat. Bardzo lubię. pzdr tych co nie spać mogą Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 26.11.05, 02:01 Widzę, że ostatnio tylko ja w nocy słucham. Dzisiaj to jest coś nowego dla mnie `Syntetyczne Nastroje` mięciutko wchodzi. pzdr. tych co nie spać mogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nx Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 02:02 Nie tylko Ty spac nie mozesz U mnie Sigur Ros a wczesniej Girls Against Boys... Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 26.11.05, 03:24 A ja dzisiaj (chodziaż 'dzisiaj' w odniesieniu do godziny 03:22 to chyba niezbyt fortunne określenie) Rzuciłem się na soundtracki... leci muzyka z filmów Hotel Rawanda Magnolia Ojciec Chrzestny jeden utwór z filmu 'closer' - chyba każdy wie, o czym piszę (ostatnio głośno było o tym na forum) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: Czego słuchacie w nocy? 26.11.05, 04:18 Gorillaz, Coldplay, Thievery Corporation co noc od kilku tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 22.12.05, 00:24 Na dzisiejszą noc mam śliczny singielek z dwoma utworami Moneybrother. Włączyłam to na repeat. A potem może Bjork ... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 23.12.05, 01:30 A ja dzisiaj się rozpływam przy King of the Mountain KATE BUSH. To jest śliczne, a do tego mikołajkowe pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Zestaw świąteczny. 24.12.05, 01:16 Z okazji Świąt : - po pierwsze życzę wszystkim nocnym słuchaczom (sobie też) jak najwięcej cudownych, nieziemskich, powalających doznań muzycznych - po drugie przygotowałam sobie oczywiście cudowny zestaw świąteczny na najbliższe noce, który pewnie zahaczy też o poranki : do King of the Mountain KATE BUSH dołączam kolejne mikołajki Precious DEPECHE MODE All that is thirst PATI YANG i jeszcze dwa cuda BJORK Venus As A Boy All Is Full Of Love To mi pomoże przetrwać w rozanieleniu świąteczny czas. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 00:46 A dzisiaj, jakoś tak dziwnie, Kleyff mi się włączył, i wyłączyć się nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku R E W E L A C J A 27.11.05, 21:07 Ha - już wiem, czego będę słuchał tej nocy... Lux Aeterna - Requiem for a dream w nocy tożto absolutna rewelacja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N@t Secret Garden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:39 A próbował ktoś kiedyś przetrwać noc z Secret Garden? Jeśli nie to warto. Na zimowe wieczory i noce najlepsza jest płyta "White Stones" idealna Pozostałe płyty także niczego sobie Dobrej nocy N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maff1 Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.chello.pl 28.11.05, 11:48 w nocy spię, i słucham tego co gra mi mój umysł. A zawsze coś mi gra... i nie mam wpływu na repertuar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Wish You Were Here IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:38 Na okrągło. Chyba już 30 raz. I już wiem, że tak będzie przez pół nocy. Czasem tak bywa. So, so you think you can tell... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Czego słuchacie w nocy? 29.11.05, 23:52 Stereophonics "Maybe Tomorrow" uzalezniona jestem... czas sie leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 30.11.05, 00:03 Dzisiaj: Active Rock Show pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 30.11.05, 02:00 Fields of the Nephilim - Mourning Sun Deine Lakaien - Forest Enter Exit Wumpscut - Evoke ... i jak zwykle we wtorki - nocka z interna Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 03.12.05, 00:45 Gość portalu: K. napisał(a): > Fields of the Nephilim - Mourning Sun > Deine Lakaien - Forest Enter Exit > Wumpscut - Evoke > ... i jak zwykle we wtorki - nocka z interna Anatomię prawidłową najefektywniej zgłębia się przy: Pink Floyd - (my knowledge I) Wish You Were Here Louis Armstrong - What a Wonderful World (kiedy już nastąpi kres.a karko... ehm - znaczy kiedy już się nauczę Nick Cave - where the wild roses grow (tak odległy wydaje się koniec...) Nick Cave & PJ Harvey - Henry Lee - "A little bird lit down on Henry Lee" - no comments a także Sonata Artica - Shy, nick cave - into my arms pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirosław Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 12:24 HIP HOP Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 01.12.05, 00:35 Teraz PORTISHEAD portishead pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 02.12.05, 00:48 teraz jazz Miles Davies i in. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dvt Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 10:35 Tej nocy słuchałam po raz pierwszy "Amused to death" Watersa. Niezwykłe przeżycie, wytrącająca z równowagi świdrująca gitara Becka i ten rozedrgany głos...Dla tych, co lubią nocą popłakać jak nikt nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 Screamer Radio 02.12.05, 15:43 ( taki programik ) przy New Age dobrze się zasypia działa jak odgłos wody lecącej do wanny Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Screamer Radio 03.12.05, 13:47 stoik1 napisał: > jak odgłos wody lecącej do wanny To może mieć działanie moczopędne pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nx Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 02:04 Goverment Issue Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 05.12.05, 23:02 Dziś Feist "Lei it die" dobra płytka dobra Dobranoc i kolorowych snów życze )) Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Czego słuchacie w nocy? 05.12.05, 23:54 wlasnie obejrzalam Leona, wiec oczywiscie Sting "Shape Of My Heart" Odpowiedz Link Zgłoś
woj.kry Re: Czego słuchacie w nocy? 06.12.05, 00:12 Ja natomiast mimo duszy rock&rollowca uwielbiam odprężać się przy muzie granej przez RMF Classic. Grają strasznie fajną muzykę filmową np. z "Kronik Portowych" - polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 06.12.05, 00:47 melodie mgieł nocnych pzdr. tych co nie spać mogą Odpowiedz Link Zgłoś
zs11 Re: Czego słuchacie w nocy? 06.12.05, 00:51 hmm...w tym momencie Trójki i "Trzech kwadransów jazzu"... ale zazwyczaj Radiohead ostatnio coraz później się kładę...zaczynam znajdować w tym jakąś przyjemność pozdrawiam nocnych słuchaczy Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 06.12.05, 23:04 Witajcie nocnie (piszę wcześniej, bo mam hardcorową noc i komputer chyba nawet wyłączę... ale jeszcze się zastanowię) Dzisiaj nastrojowo, dla nastroju, ze stanem faktycznym i pasującym do sytuacji: R. Kelly – “If I Could Turn Back the Hands of Time” Pink Floyd – “wish you were here” David Bowie – “station to station” znane również pod tytułem: “it’s too late” – I ten drugi tytuł bardziej pasuje (v. pierwsza pozycja) Michael Jackson – „will you be there” Michael Jackson – “who is it” Ozzy Osbourne – “So tired” /Time has come to say goodbye/ Ozzy Osbourne – “If I Close My Eyes Forever” /…or is it fantasy/ Dire Straits – “why worry” /dla równowagi. I higieny psychicznej / I jak tu się uczyć? Zs11 – uważaj, to wciąga – nawet nie wiesz, jak bardzo Pozdrawiam serdecznie (swoją drogą, to wielu nas jest, nas – Nocnych Słuchaczy ) Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku i wszyscy sobie poszli... 07.12.05, 03:24 Jejku, a ja mam niesamowity klimat Moby - "sleep alone" "why does my heart" też jest niezłe, ale "sleep alone" jest takie właśnie na tą porę dnia ta muzyka... i tekst: at least we were together holding hands flying through the sky at least we were together holding hands flying through the sky sky Zamykam powieki, a przed oczami malują mi się te obrazy... (lubię to uczucie - taka zatracona granica między snem, a jawą) Siedzę, robię coś, a jednocześnie coś mi się śni. i ta muzyka do tego. rewelacja. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Czego słuchacie w nocy? 07.12.05, 11:37 ścieżkę dźwiękową do serialu Morderstwa w Midsomer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.zdv.uni / *.zdv.uni-tuebingen.de 07.12.05, 11:38 mialo byc w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 08.12.05, 01:34 The Doors - without a safety net pzdr. tych co nie spać mogą Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 08.12.05, 20:37 Dzis testuje nową płyte Sistars. zobaczymy co z tego wyjdzie i czy owa muzyczka zagości u mnie dłużej niż 3 minuty Pozdrawiam czytająco N. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Czego słuchacie w nocy? 09.12.05, 00:33 teraz Leama "Requiem For A Dream" - swietny remix! wczesniej Massive Attack "Teardrop" Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 09.12.05, 00:34 Teraz nowej płyty kultu słucham i albo nie jest to 'płyta na noc', albo jest taka sobie mocno średnia... Chyba wrócę do Mobyego wczoraj odkryłem jeszcze "Porcelain" tego artysty zastanawiam się, czy jak pozdrawiacie "tych co spać nie mogą" macie na myśli tych, którzy zasnąć nie mogą, czy tych którzy chętnie poszliby spać, ale muszą coś robić? Również pozdrawiam tych, którzy spać nie mogą - (w obu przypadkach) ojej, a teraz włączyło się Nicka Cave'a i St. Soyki "into my arms" - REWELACJA " i nie wierzę, że mogą istnieć Anioły lecz widząc Cię w niewarę wątpię swą But I believe in Love And I know that you do too And I believe in some kind of path That we can walk down, me and you" pozdrawiam wczesno-nocnie Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Czego słuchacie w nocy i o niespaniu 09.12.05, 01:01 Dzisiaj początek jazzowy, mniam ... A potem pewnie coś z Islandii, po Bjork namnożyło się tam dużo nowych talentów. Ja pozdrawiam tych co NIE SPAĆ MOGĄ, tzn. że przedkładają słuchanie muzyki nad spanie i nie przejmują się, że noc zarwana, dzień nieprzytomny pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy i o niespaniu 09.12.05, 01:17 Przekładać słuchanie muzyki nad spanie? Generalnie to dobry materiał na program jackass jest, wiem coś o tym, bo sam tak robię. I o ile jeśli jestem czymś zajęty, to koło 3 zaczynam być zmęczony i myśleć o łóżeczku. Nie często jest tak, że słucham muzyki i nic więcej nie robię - to musi być coś WYBITNEGO, żebym tak się zachował - ale jak już tak się stanie, to i do 5 mogę tak siedzieć. Tylko, że wstać trzeba - czasem i o 06:20 - wtedy jest problem teraz włączyło się Hey - "mimo wszystko" - tak, wiem, że może to źle wpłynąć negatywnie na moją psychikę - obiecuję za chwilę wyłączyć PS często tak masz, że nie śpisz tylko dlatego, że czegoś słuchasz? bo ja czasami, żeby jeszcze trochę posłuchać, (i na następny dzień nie być na siebie wściekły, że zmarnowałem czas i padam przez to na nos) staram się znaleźć sobie jakąś robotę (kiedyś przecież trzeba i w pokoju posprzątać - więc dlaczego nie w środku nocy ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy i o niespaniu 09.12.05, 01:42 student_pierwszego_roku napisał: > > > często tak masz, że nie śpisz tylko dlatego, że czegoś słuchasz? > > To się zdarza coraz częściej. Generalnie do ok. 2-giej ale dzisiaj do 3.0 Słucham i piszę. Przy włączonym komputerze nie odczuwam potrzeby spania. Środa/ czwartek/ piątek - to przez ulubione audycje w pewnym radio. Nie potrafię sobie odmówić. Teraz: Mugison, Slow Blow, Bjork, Fiona Apple ... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy i o niespaniu 09.12.05, 02:02 To nocne słuchanie jest inne od dziennego - mocniejsze, głębsze, bardziej zmysłowe ... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy i o niespaniu 09.12.05, 02:48 Dalej wgłąb Islandii CocoRosie. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: Czego słuchacie w nocy i o niespaniu 09.12.05, 01:18 Chemical Brothers na poczatek Galvanize Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Czego słuchacie w nocy i o niespaniu 09.12.05, 05:44 ja dzis ostro przesadzilam ze sluchaniem, cala noc ide spac, a na koniec jeszcze poslucham Stereophonics "Smallville", wspanialy kawalek Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Czego słuchacie w nocy i o niespaniu 09.12.05, 05:53 chodzi oczywiscie o "Maybe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spioch Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 09.12.05, 20:56 Witam!wiem ze wpisy mialy byc w nocy, ale dla mnie wlasnie zaczyna sie noc...no i czego ja tu slucham... zazwyczaj zarzucam sobie Telefon Tel Aviv..polecam wszystkim!fajny jest tez Moby, Coldplay no i bezapelacyjnie Archive no i soundtrack z "Requiem for a dream" "Eternal sunshine of the spotless mind" albo z "Closer" ze wskazaniem na Damiana Rice... Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Chyba już sam słucham 10.12.05, 01:50 Co to był za tydzień - masakra teraz do łóżeczka, słuchawki i... o tak - tego mi tylko potrzeba... tydzień trzeba zakończyć muzycznie Po takim tygodniu najchętniej włączyłbym Rammstein, ale chyba nie dam rady i skończy się na Pink Floydach. miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Chyba już sam słucham 10.12.05, 02:10 A ja posluchalem plyt wstecznie. Jakis dziad mowi, ze radia slucha sie nonstop, gdy nadaja, a ja slucham plyt, Stary nie rozroznia, tylko babka go rozumuje(na szczescie). Mowie- dziad plyt slucham, nie kuma, starosc, alzheimer, ktory zarzuca babci. Plyt slucam. Zestrzal sie, ale dobre- dla babci. Ja juz sie ciesze, niebawem on tez zacznie. Tymczasem Dziad zasnal, niech mu sen lekki bedzie. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Chyba już sam słucham 11.12.05, 00:59 > Air - "All I Need" tak - rzeczywiście bardzo dobra pozycja - na nockę - idealne teraz leci DM - 'freelove', ale wersja singlowa - o wiele lepsza od 'radiowej' pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oceans Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.chello.pl 11.12.05, 01:18 Skalpel Diana Krall Franz Ferdinand Pearl Jam Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 11.12.05, 19:49 Dziś wcześnie noc zaczynam Jak na razie Coldplay "X&Y" a później się zobaczy Co do nowej płyty Sistars którą testuje od jakiegoś czasu to trudno coś mi na ten temat powiedzieć Jakieś to trochu dziwne. Jak na razie momenty skrzypcowe się mi podobaja Jeżleli ktos posiada opowiednie jego zdaniem przymiotniki co do tej płyty to może mi je podsunąć Może to bedą akurat te których szukam :] Dobrej nocy N. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 12.12.05, 00:16 Gość portalu: oceans napisał(a): > > Franz Ferdinand > Jak to się odbiera w nocy? Ja słucham franzów bardzo dużo w dzień, ale nocną porą jakoś mi nie pasują. Za dużo energii. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś