Dodaj do ulubionych

Wymiatacze

IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 25.09.02, 14:42
Jaki jest najszybszy i najlepszy technicznie gitar-men jakiego znacie?
Dla mnie Shawn Lane.
Obserwuj wątek
    • loveletter Re: Wymiatacze 25.09.02, 16:35
      jeśli chodzi o wymiataczy to twój Shawn Lane ma się do pana Zdzisia, który codzinnie zasuwa u mnie na klatce, jak nie przymierzając zepsuta PRL-owska hulajnoga do najnowszego modelu Bentley'a
      • loveletter Re: Wymiatacze 25.09.02, 16:36
        ok, głupi żart, tak zupełnie serio to Smoleń.
        • Gość: BFG Re: Wymiatacze IP: 217.11.142.* 25.09.02, 16:57
          Mike Oldfield smile
    • Gość: Frank Re: Najlepsi wymiatacze są w bowlingu! IP: *.lodz.gazeta.pl 26.09.02, 12:05
      Litości!
      Następny egzaltowany... Co to znaczy "najlepszy"?!
      Jest ludzi na kopy, grających świetnie...
      Rozumiem, podoba Ci się jego gra, jesteś pod wrażeniem itd.,
      ale nie unoś się i nie zakładaj z góry, że ktoś jest najlepszy,
      to nie sport, muzyki się nie mierzy na metry, sekundy, punkty...
      Może byś się dowiedział lub poznał nowego gitarzystę,
      może zrobiłby na tobie wrażenie, może by to zaowocowało poznaniem
      czegoś nowego, a tak, to kiś się...

PS. Już mnie irytują wątki tego typu:
      "najlepszy zespół wszechczasów", "najlepszy perkusista",
      "gitarzysta", "najlepsze trio" itd...
      Najlepsze trio??? Dziadzia, wój i stryjo!
      Pierniczę, spadam.
      • loveletter Re: Najlepsi wymiatacze są w bowlingu! 26.09.02, 12:13
        mądrze gada, dać mu wódki...
        • Gość: Frank Re: Najlepsi wymiatacze są w bowlingu! IP: *.lodz.gazeta.pl 26.09.02, 12:21
          loveletter napisał:

> mądrze gada, dać mu wódki...

To dawaj, bo takie chrzanienie tylko wkurza... może być "seteczka" nawet...-:o))
          • teddy4 JESTEM NIEZŁYM WYMIATACZEM 26.09.02, 21:10
            "Spod tapczanu i komody
            Wymiotłem dzisiaj wszystkie śmiecie
            I tak sobie myślę
            żem najlepszym wymiataczem
            Na świecie".

• loveletter Re: JESTEM NIEZŁYM WYMIATACZEM 26.09.02, 21:23
              teraz już wiemy, że Szymborska może się schować... o takim
              Shawn'ie Lane to nawet nie wspomnę...
              • Gość: autor :(( IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 27.09.02, 11:08
                Czemu drwicie z Lane'a? On i tak tego raczej nie czyta. A skoro czujecie się
                tyle razy lepsi, że wywołuje on u was smiech to pochwalcie się swoją hiper-
                techniką gry i gigantycznym dorobkiem. Bo jesli chodzi o satyre to jesteście
                bezkonkurencyjni.
                • loveletter Re: :(( 27.09.02, 12:44
                  dziękuję za komplement (również w imieniu pozostalych), ale my tu z Shawna Lane nie drwimy, jeno dajemy mniej lub bardziej delikatnie do zrozumienia, że od wątków-rankingów
                  to się już niedobrze robi.
                  Jeśli dla Ciebie muzyka sprowadza się do doskonałości technicznej to zgłoś wymiatanie na wiośle na olimpiadę, być może po ustaleniu pewnych reguł Komitet Olimpijski pozytywnie rozpatrzy tę propozycję i wtedy, nie wątpię Shawn Lane będzie w czołówce...
                  Jeśli jednak zgodzisz się, że muzyka to część sztuki, a nie sport i jako taka nie poddaje się wymiernym ocenom - kto lepszy - to jakakolwiek odpowiedź udzielona w tym wątku nic nikomu by nie powiedziała ciekawego. Jeśli chciałeś poznać nazwiska kilku wybitnych technicznie wokalistów to trzeba było napisać: hej, nie znacie takich? Podrzućcie mi kilka nazwisk bo chętnie bym posłuchał.
                  Nie chcę oczywiście narzucać Ci co masz tu pisać. Jak dla mnie możesz założyć wątek nawet o tym jak w wieku lat 5 zwędziłeś tacie klubowego...
                  Pozwól nam jednak wtedy na nieco satyrywink
                  A jeśli już tak bardzo chcesz poznać tych paru wymiataczy to proszę:
                  Hendrix (taki pan który grał lewą ręką i nie tylko, podobno niezły), Yngwie Malmstein, Joe Satriani, Steve Vai
                  • vulture najlepsiejsi z najlepsiejszych 28.09.02, 11:08
                    A JUŻ WKRÓTCE NOWE WĄTKI

- najlepsze przejście perkusji między pierwszą zwrotką a refrenem

- najlepiej zrealizowane brzmienie marakasów na płycie brazylijskiej

- najlepszy pogłos

- najciekawsze użycie wokodera

- najbardziej podniecające stuknięcie w talerze firmy Paiste

- najniższy klawiszowiec

- wokalistka z największymi stopami

TO WSZYSTKO SPECJALNIE DLA WAS JUŻ WKRÓTCE!!!
                  • Gość: autor HLS IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 28.09.02, 18:37
                    Ech nie prawicie więcej tych kazań..... mimo ironii chyba za bardzo poważnie do
                    tego podchodzicie? Można porozmawiać bardzo rzeczowo nawet na takie tamaty w
                    koncu nigdzie nie pisałem o "najlepszości w ogule" tylko o technice w dodatku
                    zaznaczylem, że "jest najlepszy dla mnie". Proponowłem i proponuje więc dyskuje
                    o maniej znanych muzykach, którzy zrobili na was duże lub najwieksze wrażenie.

Kończąc pitolenie detalach plecam materiał autorstwa: Hellborg,Lane,Spine
                    (grają coś w rodzaju fusion).

A jeśli chodzi o czystą pirotechnikę to z jego dorobku jest to chyba nabardziej
                    popisowe i dziwne... Nigdy czegoś podobnego nie słyszałem a chciał bym wiecej!!

gissrv.iend.wau.nl/~droogers/sl/demo.mp3
    • Gość: Banan Re: Wymiatacze IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 20:54
      Gość portalu: autor napisał(a):

> Jaki jest najszybszy i najlepszy technicznie gitar-men jakiego znacie?
      > Dla mnie Shawn Lane.

Ja podejme sie tematu! wink
      Bo akurat technike najlatwiej zmierzyc, choc ona nie decyduje o wielkosci
      muzyka. Tylko, ze na gitarze wykorzystuje sie wiele technik i kazda z nich ma
      tak naprawde swojego mistrza: alternate picking (staccato), sweeping, legato,
      tapping, bending, zabawy tremolem i efektami oraz inne. Najlatwiej jest grac
      szybko wykorzystujac tapping i legato, najmniejszym nakladem sil mozna w miare
      szybko opanowac kilka trickow (dlatego kiedys tak bardzo rozblysla gwiazda
      Edwarda Van Halena wink. Ale liczy sie tez artykulacja, grane szybko dzwieki
      trzeba kontrolowac i nadawac im odpowiedni wyraz i to jest trudne. Biorac pod
      uwage te dwie sprawy gitarzysta, ktory robi na mnie wrazenie swoja technika
      jest Yngwie Malmsteen. Jest to niebywale sprawny czlowiek, grajacy z
      niesamowita lekkoscia. Pod wzgledem techniki robia jeszcze na mnie wielkie
      wrazenie tacy gitarzysci jak: Allan Holdsworth, Steve Vai, Jason Becker, Frank
      Gambale, Chris Impelitteri.
      • Gość: autor Re: Wymiatacze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 28.09.02, 22:20
        Gość portalu: Banan napisał(a):

>
        > Ja podejme sie tematu! wink

> Bo akurat technike najlatwiej zmierzyc, choc ona nie decyduje o wielkosci
        > muzyka. Tylko, ze na gitarze wykorzystuje sie wiele technik

Hym wiem, że Lane gra techniką "One note per string" smile

. Pod wzgledem techniki robia jeszcze na mnie wielkie
        > wrazenie tacy gitarzysci jak: Allan Holdsworth, Steve Vai, Jason Becker,
        Frank
        > Gambale, Chris Impelitteri.

BTW- jest jeszcze fecet, który przypomnia nieco Impellitteri, Micheal Agelo (co
        za skromność ) ;-0

Posłuchałeś demka?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka