Dodaj do ulubionych

Koncert Princa w Berlinie

IP: 212.160.136.* 21.10.02, 09:48
Hi, czy ktos byl w sobote na koncercie Princa w Berlinie? Ja byłem -
absolutny odjazd. Czy też tylko sluchacie flupów granych przez kaczkowskiego
i Niedzwiedzia w PR3? pzdr i czekam na info od Prawdziwych Fanów Księcia!
Obserwuj wątek
    • Gość: esde Re: Koncert Princa w Berlinie IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 10:05
      stary, napisz cos wiecej!!jestem fanem ksiecia od lat, a niestety nie byłem na
      koncercie w berlinie
      • Gość: drucik Re: Koncert Princa w Berlinie IP: 212.160.136.* 21.10.02, 11:07
        Koncert byl w sobote w hali ICC dla okolo 5000 fanow. Bilety od 50 Euro,
        wszystko wyprzedane. W piatek w knajpie Jimmis Dinner przy Pariser straBe bylo
        male spotkanie fanow, byli ludzie Francji, Berlina, Austrii i ja z Polski. Byl
        tam kolo o imieniu Axel - byl on na 60 koncertach Princa w ciagu ostatnich 10
        lat! Powiedzial, ze juz jest w sprzedazy butleg Xenophobia z trasy koncertowej
        po USA 2002. Zestaw 12 plyt CD kosztuje 85 Euro.
        Koncert Princa byl po prostu najwiekszym wydarzeniem artystycznym w moim zyciu.
        Spiewal sam, bez chórków, gral na gitarach, troche tanczyl, gral na klawiszach.
        Muzycy towarzyszacy (nie pamietam nazwisk): klawiszowiec, basistka (odlot),
        Cundy Dulfer na saxie, jeszcze jeden sax i trabka i czarny perkusita.
        Przez 2.5 godziny kapela Princa grala bardzo nowoczesny i ostry funk. Prince
        powiedzial: we talk about jazz, funk, real music tonight. Były utwory z
        najnowszej plyty Rainbow Children i starsze jak Pop life itd. Wszystko
        utrzymane w silnym i twardym bicie basowym. Nie byla to powtorka staroci
        typu "Purple rain the best off" tylko swieze wykonania na rok 2002.
        Gdy zagrali "Whola lotta Love " Led Zeppelin myslalem z jestem w czwartym
        wymiarze. Prince wywalil takie solo na gitarze, ze odjechalem. Byly do tego
        bardzo doskonale swiatla.
        Po tym zestawie byla krótka przerwa (okolo 5 minut i ciermnosc na scenie),
        Prince wrocił i gra tzw Piano Set. Przez prawie godzine. Wolniejsze utwory w
        balladowej stylisyce. I na koniec Purple Rain!
        Prince nie ma w sobie nic z gwiazdorstwa. Swietny kontak z publicznością. Ponad
        trzy godziny grania, dał z siebie bardzo duzo. Jego muzyka evoluuje w kierunku
        jazzu, stad tez chyba nie przyciagnie juz nigdy takiej publicznosci jak w
        latach 80.
        Po koncercie Price sie udal do klubu przy Fridrichpalast gdzie gral tzw "After
        show Party". Mogli tam wejsc jedynie zaproszeni goscie i wybrani czlonkowie
        NPGMusic Club. Ja niestety sie nie dostalem.
        Pelny spis utworów z koncertu bede mial od Axla z Berlina, podam go za kilka
        dni.
        pzdr, marek
        ps. polecam plyty NPG " Exodus" i "Gold Niger".
        • Gość: drucik Re: Koncert Princa w Berlinie IP: 212.160.136.* 21.10.02, 11:37
          z www.prince.org,
          zestaw utworów z koncertu w Berlinie

The Rainbow Childern
          Muse 2 the Pharaoh
          Pop Life
          Xenophobia
          Money don't matter
          A Case of U
          The Work
          Extraordinary
          Mellow
          1+1+1=3
          Roller Coaster/ with Berlin Jam (Very Funky!!!)
          The Ballad of Dorothy Parker
          Strollin
          Gotta Broken Heart Again
          Strange Relationship
          When U Were Mine
          Whole lotta love
          Family Name
          Take Me With U
          Raspberry Beret
          Everlasting Now
          One Nite Alone (first few lines)
          Adore
          TMBGITW (just one line)
          Condition of the heart
          Diamonds & Pearls
          The Beautiful Ones
          Nothing Compares 2 U
          The Ladder
          Starfish and Coffee
          Sometimes It Snows In April
          Purple Rain
    • Gość: esde Re: Koncert Princa w Berlinie IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 11:51
      wielkie dzieki!!!!!jesli chodzi o bootleg o ktorym pisales to widzialem to do
      sciagniecia w direct connect

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka