Dodaj do ulubionych

W jakim kierunku idzie muzyka ?

21.11.02, 10:43
Chciałbym zapytac wszystkich, którzy słuchaja muzyki , produkuja ja i
wykonują; W jakim kierunku idzie muzyka na swiecie i w Polsce? Jak długo
jeszcze będziemy skazani na plastik, jak długo jeszcze będzie się promować
G... i "artystów", ktorzy nic soba nie prezentują, nie umieja spiewac ani
grać. Co teraz; Góralszczyzna juz była, folk tez i disco-polo. Czy to ślepy
zaulek?
Ja jestem tolerancyjny i uwazam ze niech tam sobie będzie plastik ,ale
djacie też coś dla równowagi!!!!

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Crotalus Re: W jakim kierunku idzie muzyka ? IP: proxy / 213.17.170.* 21.11.02, 10:49
      W każdym...
      • gregkor Re: W jakim kierunku idzie muzyka ? 21.11.02, 10:54
        Uderz trochę w jazz, a przekonasz się, że nie jest tak źle.

pozdr
        • teddy4 HEAVY PLASTIK 21.11.02, 10:57
          Na melodię "Still Loving You" Scorpions:
          ZA TYSIĄC LAT
          METALU NIE BĘDZIE GRAŁ NIKT
          BĘDĄ GRAĆ TYLKO
          HEAVY PLASTIK.
          • gregkor Re: HEAVY PLASTIK 21.11.02, 11:00
            teddy sugerujesz, że muzycy żyjący w 3002 roku beą używać plastykowych gytar?

• fretless Re: W jakim kierunku idzie muzyka ? 21.11.02, 11:00
          Tu akurat masz rację bo jazzu też slucham i jak mam mozliwoś to nawet czasem
          jakiś job się trafi, więc wiem czym się to je. Szkoda tylko że tak słabo się
          go promuje, a słuchaczy tego typu muzy jest przecież nie mało.
        • Gość: Elentarii Re: W jakim kierunku idzie muzyka ? IP: *.toya.net.pl 21.11.02, 11:01
          Ja z dużą chęcią przysłuchuję się nikomu nie znanym zespołom, i choć wiele z
          nich nie jest oryginalnych, niektóre są wręcz kiepskie ( oczywiście według
          mnie) i powinny "grać do kotleta", zeby gościom nie było nudno, to od czasu do
          czasu zdarzają się perełki, które chciałabym usłyszeć jeszcze raz. Tylko
          problem, czy będę miała taką możliwość? Ale to chyba powinien być nowy wątek,
          o nikomu nieznanych zesołach, które warto usłyszeć...
          Pozdrawiam
          • gregkor Re: Do fretlessa. 21.11.02, 11:02
            • gregkor Re: Do fretlessa. 21.11.02, 11:03
              Rozumiem, że grasz na bassówce?

• fretless Re: Do gregkor 21.11.02, 11:17
                tak, ale to nie jest moje główne zajecie, może na szczęście a może nie.
          • fretless Re: W jakim kierunku idzie muzyka ? 21.11.02, 11:14
            Do Elentari

Właśnie problem polega na tym żeby ktoś wypromował te perełi.
            Paradoks polega na tym , że perełki grają w knajpach a szambo w pierwszej
            lidze.
            • Gość: Elentarii Re: W jakim kierunku idzie muzyka ? IP: *.toya.net.pl 21.11.02, 11:20
              WIEM!!! Dla mnie polska scena muzyczna, ta znana, szczególnie rockowa,
              skamieniała.. ciągle Ci sami ludzie, nowe projekty starych działaczy... może
              jak powymieniamy się uwagami o nowych, nieznanych zespołach, które warto
              zobaczyć, stanie się jakiś cud smile Jak kogoś słuchają miliony, to ktoś się nim
              w końcu zainteresuje smile A nas jest dużo...
              Pozdrawiam cieplutko
              • kosz.marny Re: W jakim kierunku idzie muzyka ? 21.11.02, 12:31
                nie wiem, co będzie za ...dziesiąt lat, ale obawiam się, że obecnie muzyka
                zmierza w kierunku "umc-umc"
                • Gość: aimarek Re: W jakim kierunku idzie muzyka ? IP: 212.191.66.* 21.11.02, 16:31
                  Nie przesadzałbym z tym czarnowidztwem. Chłam istniał zawsze, choć prawdą jest,
                  że ostatnio jakby nieco więcej go. Ale nawet patrząc na muzykę w Polsce, można
                  dostrzec jakieś iskierki nadziei. Pojawiają się nowe rzeczy obok "mejnstrimu"
                  (np. Ścianka, Ewa Braun, Something Like Elvis, Pogodno, Cool Kids itd.). Jasne,
                  że na razie tego rodzaju muzyka stanowi malutki wycinek rynku, ale ja tam
                  patrzę w przyszłość z optymizmem smile. Te wszystkie Varius Manxy, Budki Suflera i
                  T.Love'y nie pociągną już długo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka