Dodaj do ulubionych

West End Girls - Goes Petshopping

14.04.06, 21:55
31 maja premiera płyty znajomych panienek smile

Track lista:
01: Im Not Scared
02: Domino Dancing
03: Surburbia
04: Rent
05: Shopping
06: You Only Tell Me You Love Me When youre Drunk
07: West End Girls
08: Being Boring
09: Love Comes Quickly
10: Its A Sin
11: Jealousy

--
Pozdrawiam
Andrzo
Obserwuj wątek
    • rafi.raf Re: West End Girls - Goes Petshopping 16.04.06, 23:04
      trzeba bedzie nabyc. to chyba nie jest przypadek jesli chodzi o termin wydania
      plyty dziewczyn. taki maly bonus dla nowych/ przyszlych fanow?
      • diesel46 Re: West End Girls - Goes Petshopping 17.04.06, 11:39
        rafi.raf napisał:

> to chyba nie jest przypadek jesli chodzi o termin wydania
        > plyty dziewczyn. taki maly bonus dla nowych/ przyszlych fanow?

Albo element przemyslanej kampanii promocyjnej PSB wink

--
        Pozdr.
        Andrzo
    • eliks Re: West End Girls - Goes Petshopping 18.04.06, 20:05
      bardzo ladny wybor piosenek - dobrze ze laski nie spiewaja Go West smile

swoja droga jestem ciekaw jak brzmi coverowane DD ? to wyszlo na singlu prawda,
      czy ktos juz slyszal ?
      • diesel46 Re: West End Girls - Goes Petshopping 19.04.06, 18:20
        eliks napisał:

> swoja droga jestem ciekaw jak brzmi coverowane DD ? to wyszlo na singlu
        prawda,

Zarówno DD jak i WEG brzmią świetnie.
        Wokal mają słaby ale muzycznie naprawde dobra robota.
        Na dniach ma wyjść trzeci singielek - Suburbia.

--
        Pozdr.
        Andrzo
        • verybilingual Re: West End Girls - Goes Petshopping 19.04.06, 18:34
          Wokalek słaby, faktycznie, ale teraz każdy kto ma pieniądze może zrobić
          karierę,. Muzyka faktycznie jest świetna szczególnie w DD, powiem nie śmiało że
          momentami lepiej niż w oryginalne big_grin, ale tylko momencikami big_grin . Zamiast
          narzekać na wokal cieszmy się że takie młode dziewczyny interesują się PSB i
          wydają płytę z coverami, wcale się nie zdziwię jeśli ich DD będzie gościć w
          polskich stacjach radiowych i telewizyjnych.
    • verybilingual Re: West End Girls - Goes Petshopping 29.04.06, 17:17
      Na soulseeku już jest! User - psbfluff
      • diesel46 Re: West End Girls - Goes Petshopping 01.05.06, 12:03
        verybilingual napisał:

> Na soulseeku już jest!

Właśnie skończyłem słuchać. Rewelacja!
        Chciałbym żeby sami PSB wydali taką płyte z nowymi aranżacjami ich utworów.

--
        Andrzo
    • miromir78 Re: West End Girls - Goes Petshopping 10.05.06, 13:53
      Ciekawe gdzie można kupić ten album?
      • verybilingual Re: West End Girls - Goes Petshopping 10.05.06, 15:23
        31 maj - premiera. W polsce pewnie będzie do nabycia w przeciwieństwie (jak
        zawsze zresztą) do płyty PSB Fundamental/ismuncertain uncertain
        • 1_and_1_make_5 Re: West End Girls - Goes Petshopping 10.05.06, 15:42
          Witam,
          wydaje mi sie, ze sie mylisz. PSB juz zamowilem w MediaMarkt (Fundamentalism)...
          Natomiast West End Girls nie ma w komputerze - a jak nie ma w komputerze to nie istnieje(wielki usmiech)........
          Pzdr
          1_and_1_make_5
          • verybilingual Re: West End Girls - Goes Petshopping 10.05.06, 16:33
            OOOO jak można zamówić płytę przez media martk i czy koniecznie trzeba zamówić,
            może pojawi się razem z krążkiem z remixami na półkach w sklepie. Przybliż mi
            więcej informacji.

PS - Mam cały album WEG więc napewno istnieje tongue_out
            • 1_and_1_make_5 Re: West End Girls - Goes Petshopping 10.05.06, 16:57
              Witam,
              ja poszedlem do Pani na stoisku muzycznym (juz nie pierwszy raz...) i poprosilem o zamowienie PSB. Jak przyjdzie to dostane telefon i pojade odbiore...
              Moze bedzie na polkach, ale wole nie ryzykowac i zamawiam.
              Wiem, ze plyta WEG istnieje i stad dodalem (wielki usmiech)...
              Pzdr
              1_and_1_make_5
              • eliks Re: West End Girls - Goes Petshopping 10.05.06, 17:00
                a w ktorym MediaM byles ?
                • 1_and_1_make_5 Re: West End Girls - Goes Petshopping 11.05.06, 21:12
                  Witam, wydaje mi sie, ze w kazdym MM mozesz to zrobic.
                  Pzdr
                  1_and_1_make_5
                  • arconada30 Re: West End Girls - Goes Petshopping 21.05.06, 00:42
                    naprawde fajnie sie słucha tych starszych utworów w nowych wersjach i
                    aranżacjach,dla mnie najfajniej brzmi "rent" zarowno w wykonaniu chlopaków jak
                    i teraz wykonywany przez dziewczyny brzmi swietnie
                    • dafio1 Re: West End Girls - Goes Petshopping 11.07.06, 21:57
                      Co by nie mówić o piractwie, rozwija się to zjawisko właśnie w takich
                      przypadkach. Co z tego, że mam chęć kupić oryginalną płytę West End Girls- Goes
                      Pet Shopping. Nigdzie tego w Polsce nie ma. I nie Będzie, przy takich "znawcach
                      muzyki" jak PAN SZANOWNY MAREK N. Dla Niego MIECZ SZ. to Mistrzostwo Świata.
                      Naprawdę, myślałem, że ten Pan kiedyś MUZYCZNIE zmądrzeje, płowe nadzieje. ON
                      PO PROSTU NIENAWIDZI PSB. Zabrakło TOMASZA BEKSIŃSKIEGO. Niestety... Boże, jak
                      mi Go szkoda... To był GOŚĆ na poziomie...
    • verybilingual Re: Cennik Fundamental 10.05.06, 19:02
      Właśnie odwiedzam strony różnych-polskich sklepów internetowych i przeglądam
      ceny Fundamental/ism:

Merlin.pl - Fundamental 59ł,64zł Fundamentalism 86zł,79,50zł (czemu dwie różne
      ceny? do każdego typu?)

Fan/pl - Fundamental 58,99zł Fundamentalism 79,99zł

Vivid - Fundamental 63,50zł Fundamentalism 85,50zł

Ofert tych sklepów (chyba najabrdziej popularnych) wskazują że ceny albumu,
      który nas (myśle że to prawda że każdemu zależy na FundamentalISM) interesuje
      wachają się pomiędzy 79-86zł. Trzeba by się zastanowić jaka cena będzie
      obowiązywać w Madia Martk lub choćby jakimś hipermarkecie (real, auchan.
      Release w media markt kosztuje 32zł natomiast w sklepach internetowych cena
      dochodzi do 60zł!!!!To samo dotyczy np. DVD nightlife np. Chciałbym żebyście
      się wypowiedzieli na temat cen, bo te które zobaczyłem w sklepach internetowych
      są niewiarygodnie małe (spodziewałem się 100-110 zł) Czyżby w ,,normalnym''
      sklepie Fundamental była tak nisko wyceniana? Czy może w sklepach internetowych
      pomimo biegu lat ceny się nie zmieniają, dlatego Release jest takie drogie a
      normalnie kosztuje niewiele (właśnie..muszę w takim razie je kupić!!tongue_out)
      • virtual_insanity Re: Cennik Fundamental 04.06.06, 17:06
        Nie wiem jak ze zmianami cen w sklepach internetowych, ja zamowilam na
        Merlinie, chyba za 75 zeta, (bodajze to jest fundamentalism LTD, tak mi sie
        kojarzy bo nie pamietam co w koncu zamowilam... jeszcze nie przyslali, dopiero
        czekam...smile , z ksiazka cale zamowienie (bedzie) mnie kosztowalo nieco ponad
        stowke tylko. Co do sklepow nie-internetowych to nie mam bladego pojecia,
        poniewaz mieszkam w Tomaszowie Maz i cos takiego tu nie istnieje. Owszem, w
        Lodzi bylam w MM, ale wtedy jeszcze nie bylo Fundamental, dopiero reklama
        wisiala ze bedzie. Patrzylam tez przy okazji na inne CD lub DVD i doszlam do
        wniosku ze chyba dla MM nie bylo wazne jak stara jest dana produkcja, po prostu
        CD byly tanie a DVD lub podwojne CD odpowiednio drozsze i tyle....
        Jesli w koncu mi cos przysla z tego Merlina to opisze wrazenia......
        • verybilingual Re: Cennik Fundamental 04.06.06, 18:19
          O jaką książkę chodzi? Też muszę sobie zamówić jak to coś nowego.
          • virtual_insanity Re: Cennik Fundamental 05.06.06, 18:31
            verybilingual napisał:

> O jaką książkę chodzi? Też muszę sobie zamówić jak to coś nowego

Niestety, nie jest to ksiazka wogóle zwiazana z PSb, wzięłam sobie po prostu
            cos do poczytania, bo ja bardzo lubie czytac....
    • eliks po co coverowac PSB ? 25.06.06, 14:46
      no nie wiem..... jakos do mnie nie przemawia, laski brzmia troche jak blog27,
      czy jak sie tam ten zespol nazywa.
      choc na pewno lepiej niz Always On Our Minds.

przy takich jak ta plytach powraca pytanie, czy covery PSB maja w ogole racje
      bytu? tyle razy sie juz za to zabierano, a i tak jedynie East17 udalo sie cos z
      tego osiagnac, choc kto dzis o nich pamieta?
      • verybilingual Re: po co coverowac PSB ? 25.06.06, 14:50
        Ja miałem stycznosć tylko z właśnie z East17 oraz płytami z rodzaju A
        tributte..i wypada blado. Szwedki zrobiły nawet przyzwoitą płytkę (domino
        dancing, suburbia) oczywiście nie dorastają do pięt PSb.. ale dobrze że próbują
        i jakoś promują PSB, bo ta płyta jest bardzo popularna w skandynawii, ciekawe
        czy zdecydują się na podbicie rynku z UK big_grin big_grin big_grin
      • asia_psb Re: po co coverowac PSB ? 29.07.06, 15:21
        Masz racje- taki Blog27 tylko ze po szwedzkutongue_out Chociaz jak mam porównac oba
        zespoly to wole WEG chociaz nie lubie ani jednego ani drugiego a Blog27 po
        prostu tak nienawidze ze nie moge(jest jeszce jeden taki, a mianowicie tokio
        hotel, glupie pedały). Przeciez one są w moim wieku a zachowują się jakby miały
        po 20 pare lat. Uważaja się za dorosłe?? Czy to efekt niedowartościowania w
        dzieciństwie?? czy może uwazają ze malując sie jak jakies bitches i udając
        starsze staną sie sławniejsze?popatrzcie na ich zachowanie to sa takie 2
        prymitywne puste dziewczyny które udaja ze maja wlasny styl i sa lepsze od
        calego swiata. Taka np. Katie Melua czy James Blunt są przeciez normalni i
        wszyscy ich lubią. Nie mówiąc juz o PSB - ostatnio czytalam jakis Magazyn
        Muzyczny z luty'89 i jest tam taki wielki artykul o psb autorstwa Romka
        Rogowieckiego (niestety nie zeskanuje bo skanerka nie mam) i tam bylo takie coś
        że przez swój spokojny wizerunek pSB mieli kiedys problem z dostaniem sie do
        wytwórni,gdyz całą uwage skupiał na sobie Billy idol i jego "orszak". A wogóle
        to w tamtych latach przeciez bylo takie wariactwo piosenkarze niosili dlugie
        grzywy (obejrzyjcie sobie dla przypomnienia jakis teledysk Europe ))i wogóle a
        PSB pozostali sobą przez co zostali zapamietanismile

co do WEG to na poczatku bylam ze tak powiem zadowolona ze ktos coveruje psb
        ale juz mi zbrzydly . nie czuje do nich sympatii(a jeszcze kilka tygodni temu
        zapytalam sie ich czy beda w polsce, uch). moze to dziwne ale to tak jakby one
        no nie wiem "podwazaly" slawe PSB. bo jesli ta plyta jest juz b. popularna w
        skandynawii, to za kilka lat tamtejsi ludzie beda kojarzyc DD lub Suburbie nie
        z PSB a z WEG. Nie chce tego. To jest mój kochany zespół i nie chce zeby ich
        najwieksze szlagiery kojarzyly sie z kims innym. Mają tylko szczescie ze nie
        scoverowały mojej kochanej AOMM. A wogóle to nie lubie ich i tyle a ta ruda
        wyglada jak bridget jones i ma zeza
        • eliks Re: po co coverowac PSB ? 30.07.06, 15:51
          w Szwecji jest chyba cos na rzeczy z tymi coverami - jakies pare lat temu pamietam byl taki 'zespol' ktory sie nazywal Abba Kids czy Abba Teens: generalnie polegalo to na coverowaniu Abby i niczym wiecej.

nie podoba mi sie eksploatowanie dorobku danego zespolu do granic wytrzymalosci - jezeli WEG coveruja same najwieksze hity PSB, ktos im musial na to pozwolic, zapewne EMI. pytanie tylko, jaki sens widzi EMI w zastepowaniu wciaz zywego orginalu dwoma nastoletnimi podrobkami? na calym swiecie jest mnostwo zespolow typu soundalike, ale one najczesciej nie wydaja plyt, a jesli juz, to trafiaja one do supermarketow, itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka