Dodaj do ulubionych

Red Hot Chili Peppers

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:40
nowy singiel "dani california" zapowiada nowy dwupłytowy album.singiel jednak
rozczarowujacy.ciekawie sie robi dopiero pod koniec gdy swietne solo wygrywa
Fru. niemniej jednak na plyte czekam z utesknieniem w koncu od ukazania "By
the way" minely 4 lata.a zespol i tak nietuzinkowy pozostanie.
Obserwuj wątek
    • mucha_na_dziko1 Re: Red Hot Chili Peppers 24.04.06, 18:44
      Zajebisci, dobrzy, tak, lubiem, slucham i nie powiem...jeszcze troche beda na
      topie.
      Ale mimo wszystko zauwazam, ze oni juz swoje wygrali.
    • theagata Re: Red Hot Chili Peppers 24.04.06, 21:51
      Dani California podoba mi się bardzo. z niecierpliwością czekam na album, to
      będzie pięknie bujający miesiąc maj wink spodziewam się, że całość będzie równie
      dobra a może nawet jeszcze lepsza. podobno John Frusciante mocno się udziela
      czyli zapowiada się muzyka z mocnymi gitarowymi rytmami.
    • Gość: marian Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.aster.pl 25.04.06, 03:35
      Pierwsza płyta (Jupiter) to głównie klimaty rodem z "Californication" plus
      sporo gitarowych solówek w stylu hendrixowskim.Druga natomiast (Mars) to przede
      wszystkim nawiązania do "Blood Sugar.." czy "Mother's Milk".Ogólnie album
      bardzo gitarowy i zróżnicowany.
      • johnny-kalesony Re: Red Hot Chili Peppers 25.04.06, 11:07
        I za to właśnie należy uwielbiać Antonio, Fru, Fleję i Chada. Razem z Lennym
        Kravitzem stanowią gromadkę duchwych dzieci Jimiego Hendrixa!

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • Gość: Er Arien Linde Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.e-cho.com.pl 25.04.06, 14:57
          Czy ktoś może zna wszystkie zespoły, na które kreuje się RHCHP w nowym
          teledysku? Z tego co pamiętam parodiowali oni:
          The Beatles
          Nirvanę
          Kiss
          AC/DC
          Rammstein'a
          i kogo jeszcze? kogoś pokroju Europe, proszę znawców o odp.
          • ria11 Re: Red Hot Chili Peppers 25.04.06, 18:34
            ja bym tego parodiowaniem nie nazywałasmile

zajrzyj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=39865474&v=2&s=0
          • Gość: wat Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 26.04.06, 22:43
            Rammsteina tam nie ma.
          • Gość: wiesław Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.aster.pl 27.04.06, 02:54
            To nie Rammstein, tylko Misfits.
        • Gość: krx Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:11
          A ja jadę na koncert do Pragi! Mam już bilety, ekipę i noclegi. 15 lat czekałem żeby ich zobaczyć live.
          • ataxia Re: Red Hot Chili Peppers 26.04.06, 13:45
            Gość portalu: krx napisał(a):

> A ja jadę na koncert do Pragi! Mam już bilety, ekipę i noclegi. 15 lat
            czekałem żeby ich zobaczyć live.

Ja podobnie, bilet już mam, ekipę również jeszcze tylko nocleg zorganizujemy...
            i za 48 dni spełni się jedno z najwiekszych marzeń.

• Gość: fru Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 16:54
              Pozostaje mi tylko zazdrościć smile
    • Gość: bywalec... Red Hot Chili Peppers IP: *.microchip.net.pl 26.04.06, 17:25
      No to spotkamy się w Pradze...
      • Gość: gamoń Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.chello.pl 26.04.06, 23:23
        Trzeba tu przyznać dobitnie, nie ma bardziej irytującej kapeli ni red... - jak
        ich słyszę, to żałuję, że nie ma dostępności do broni jak w USA.
        • Gość: donpedro1979 Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 11:27
          Powiem krotko... Płyta jest Boska,mowiac mlodziezowo Frusciante ruleztongue_out
    • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 01.05.06, 14:43
      Nie wiem jak cała płytka bo jeszcze nie słuchałam . Podobno to mieszanka ich
      wszystkich płyt. Promujący kawałek świetny . Tylko wkurzają mnie wypowiedzi
      ludzi którzy są oburzeni tym , że Frusciante zaczął grać solówki... Frusciante
      często grał solówki na poprzednich albumach. Wystarczy je dokładnie
      przesłuchać. Przykład(jeden z wielu): "Can't stop". Pozdrawiam.

---
      s11.bitefight.pl/c.php?uid=31049
      • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 01.05.06, 15:35
        Zaraz będe słuchała RHCPsmile)) Jak odsłucham podziele się wrażeniamismile Można już
        ściągać;D
        • Gość: yoy Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 18:29
          ja również już sie przekonałem do "dani..." no i to cudne solo fru. miodziosmile
          • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 01.05.06, 18:53
            Cała płytka jest miodziobig_grin POLECAM GORĄCO!!!
            ---
            • exman Re: Red Hot Chili Peppers 01.05.06, 19:48
              Choroba, jeszcze płyty nie znam ale obok leżą dwa bilety na koncert w
              Berlinie...juz mnie zaczyna nosić....
              • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 01.05.06, 20:00
                Płyte mam ale z przyjemnością wymieniłabym ją na biletywink
                ---
                • Gość: donpedro1979 Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 20:10
                  Wlasnie im dluzej slucham tym bardziej mi sie podobawink Tez nie rozumie tych
                  ktorzy mowia ze solowki Fru to wada, dla mnie to wielka zaleta tej plytywink Plyta
                  jest bardzo rockowa, jest tez funky, stare dobre RHChPwink
                  • Gość: donpedro1979 Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 20:12
                    W ogole maj sie dobrze zaczalwink Dobry Tool, dobry Pearl Jam no a teraz RHChPwink
                    • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 01.05.06, 20:40
                      Racjasmile To był najpiękniejszy muzyczny maj od wielu latsmileSolówki Fru na dobrym
                      poziomie , ale powtarzam: Fru nie od dziś gra solówki. Pewnie , że nie są one
                      strasznie rozbudowane ale za to jakie piękne w swojej prostocie;D
                      • Gość: donpedro1979 Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 20:48
                        Co do Fru zgadzam sie nie od dzis gra fajne solowki na plytach RHChP no i na
                        swojej naprawde swietnej tworczosci indywidualnejwink
                        • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 01.05.06, 20:55
                          No basmile O twórczości Fru można założyć nowy wątek( co już zresztą swego czasu
                          uczyniłamwink)
                          ---
                          • Gość: ja Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 11:10
                            Podpisuje się pod komentarzami o geniuszu Fru obiema rękami ,choć płyty jescze
                            nie przesłuchałam.Rozciągam sobie przyjemnośc czekaniasmile
                            • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 02.05.06, 17:52
                              Ja już przesłuchałam "Jupitera" i.....
                              No nie jest żlewinkKlimaty momentami spokojne ale sa też i kawałki w stylu "
                              BSSM". Ale tyle tego że nie wiem kiedy dojde do "Marsa". Najpierw pomęcze
                              trochę tąwink
                              ---
                              • Gość: donpedro1979 Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 15:25
                                Im wiecej slucham tym lepiejwinkAle widzieliscie jaka jest polska cena w necie tej
                                plyty? 80pln!!!! a na www.amazon.com $16,96 co daje jakies 51 pln.
    • exman Re: Red Hot Chili Peppers 05.05.06, 19:31
      Cena nieco przytłacza, to fakt, złodzieje z wytwórni ciagną od nas kasę aż miło,
      właśnie nabyłem, wcisnąłem >play.....
      • exman Re: Red Hot Chili Peppers 05.05.06, 20:36
        JUPITER - choroba, nigdy nie grali tak melodyjnie, super chórki....trochę
        melancholii nigdy nie zaszkodzi, na szczęście nie sięgnęli po banjo i mandolinki
        ale jak dla mnie - znakomicie !!!
        • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 05.05.06, 20:46
          Co do tych chórków to troche przechuśtaliwinkAle mam sentyment do wokalu Fru
          (głównego chórzysty) wiec chyba im to wybaczewink
          • exman Re: Red Hot Chili Peppers 05.05.06, 21:43
            Druga płyta, krotsza i taka sam jak pierwsza...dobra, podoba mi się, bo pasuje
            do mojego nastroju ale to nie jest krok na przód po BSSM...to inna , spokojna płyta
            • Gość: mario Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.aster.pl 05.05.06, 22:43
              jak dla mnie za przebojowo,za mdlo, niespojnie
              taka zbieraninka hitow
              • exman Re: Red Hot Chili Peppers 06.05.06, 13:21
                Ogólnie, obie płyty sa jednakowe, gdyby wykasowali kilka wypełniaczy, zostałaby
                jedna, ciekawa płyta, bez żadnego przeboju ale gitarowa jak należy. W
                Szczecinie, Media Markt żeni ją za 79,90...
      • Gość: rhcp 69,99pln.... IP: *.chello.pl 05.05.06, 23:18
        ...za tyle kupiłem w Media Markt w Krakowiesmile)))
        Wysoka Cena? nie sądzę-masz za to 2 płyty z niepowtarzającym się
        materiałem,wydanie w digipacku.no i cenasmile)))))POLECAM
        • Gość: donpedro1979 Re: 69,99pln.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:30
          Tak taka cena to ja jeszcze rozumiemwink A Empik Warszawa 89 PLNsad
          • carnivore69 Re: 69,99pln.... 07.05.06, 01:12
            W UK digipack od £10.99, czyli jakies 62 zl.

Pewnie rozejdzie sie w wiekszej ilosci...

Pzdr.
    • majkelloz Re: Red Hot Chili Peppers 06.05.06, 23:44
      świetna płyta. w sumie moge byc nieobiektywny bo podoba mie sie kazda plyta Red
      Hotów, ale tak dobrej to nie nagrali od czasu Blood Sugar Sex Magic. niemniej
      jednak gdyby wywalic kilka kawalkow to plyta by dorownala BSSM.no i kapitalny
      jest Fru na tej plycie. chyle czoła, gra tak samo wciagająco jak na Ataxii.
      swietny mamy ten muzyczny maj. najpierw tool teraz red hoci.smile
      a propos slucha ktos solowego Fru??
      • theagata Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 00:09
        majkelloz napisał:

> a propos slucha ktos solowego Fru??

jak można nie słuchać - uwielbiam ten klimat, wokal i muzykę.
        • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 00:21
          Słucham "solowego Fru"smile I bardzo cenię solowego Frusmile
      • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 00:14
        Tak co do gry Fru na tej płycie , to powiem tylko tyle , że słychać że to on
        na niej rządzi wink. Jeśli chodzi o gitarowy klimat mógłby ją dołączyć na równych
        prawach do swojej solowej twórczości.
        ---
        • majkelloz Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 00:37
          najbardziej mi sie podoba z solowych dziel chyba Automatic Writing za ta
          surowosc i ten zajebiscie niedbaly "brzydki" wokal. cudo! no i swietnie bas
          sobie poczyna. nie wspaminajac o gitrarze.kurcze niech bedzie ze i perkusieste
          pochwale bo bebnienie tez jest super.
          • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 08:08
            Cała płyta nagrana pod szyldem Ataxi jest genialna. Też cenie ją
            najbardziej.Mogłaby być troche dłuższa .Bo krótkość to jej jedyna wadawink Ale
            zakładając że była jedną z sześćiu które Fru płodził co pół roku to i to mu
            wybaczesmile
      • caathy Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 11:53
        Jestem dopiero po kilku przesłuchaniach SA, ale pierwsza pozycja
        Californication w moim rankingu pozostanie raczej niezagrożona... SA z każdym
        przesłuchaniem coraz bardziej zyskuje, ale troszeczkę za duzo jest tych
        chórków. Jak uwielbiam głos Fru, to jednak wolałabym, aby dawał wokalne popisy
        na solowych albumach. Kilka piosenek po prostu wymiata (z genialnym Storm in a
        teacup na czele big_grin), jednak kilka powinni sobie darować. Na SA czuć klimat
        BSSM, OHM, Cali, BTW i taki mix brzmi świetnie. Ogoólnie, warto było czekać te
        4 długie lata smile

> a propos slucha ktos solowego Fru??
        ja, wręcz nałogowo big_grin

• mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 19:21
          Witaj caathysmile Widze ,że klub miłośników solowego Fru nadal działawink
          • caathy Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 19:41
            a czemu miałby przestać big_grin co prawda wątek o Fru dryfuje sobie teraz w otchłani
            tego ogromnego forum, ale jego fani są wśród nas smilejeśli nawet nie piszą za dużo
            (np. ja big_grin), to widze, że Ty dość czesto się udzielasz smile

btw, ostatnio poznaję nowych fanatyków, ale na forum stricte RHCP
            • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 20:38
              Jak tu się nie udzielać skoro Fru znowu pokazał na co go stać?smile Jego
              niesamowita płodność widac tez na płycie Red Hotów. Podoba mi sie ,że
              stylistycznie powrócili do korzeni, czyli "BSSM"smile
            • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 20:46
              Jeśli możesz to wrzuć link tego forumiakasmile Z góry dziękujesmile
              • caathy Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 21:30
                proszę bardzo smile
                redhotchilipeppers.fora.pl/index.php
                to teraz pozostaje czekanie na obiecaną przez Johna drugą część Ataxii i solowy
                album big_grin

a odnośnie SA, to coraz bardziej ją lubię big_grin
                • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 21:43
                  No to mnie zaskoczyłas! John planuje wydać cos znowu pod szyldem Ataxi???
                  Prosze o szczegółowe informacje!big_grin P.S. Zdecydowanie za dużo muzycznych wrażen
                  jak na jeden rokwink
                  • caathy Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 21:55
                    chyba pisałam o tym jeszcze w temacie o Fru, ale już powtarzam smile znalazłam to
                    na stronie poświeconej JF, moderator(administrator?) ma kontakt z Johnem, są
                    wiarygodni. Polecam ich forum, dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć i
                    zassać wink

www.locborg.de/fru/index.php?option=com_content&task=view&id=833&Itemid=101

i jeszcze taki link znalazłam
                    www.locborg.de/fru/index.php?option=com_content&task=view&id=879&Itemid=101

rok się jeszcze nie skończył big_grin
                • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 22:45
                  Caathysmile Rozwaliły mnie te foty Fru stylizowane na Jezusa!!! Jestem w głębokim
                  szoku!( pozytywnym oczywiście).
                  • caathy Re: Red Hot Chili Peppers 08.05.06, 12:00
                    taaak, są świetne big_grin
                    na tej stronce też są fajne www.frusciante.mus.br/jf_pics/JF.php
    • mirandel1 Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 21:47
      Na Mtv właśnie leci koncert Red Hotów!!!!
    • majkelloz Re: Red Hot Chili Peppers 07.05.06, 22:15
      kapitalny jest kawałek "Death of Martian" który dotyczy... zdechłego psa
      Flea...ale w utworze wpsaniale budowana jest dramaturgia. aż sie czuje ten
      smutek po stracie ukochanego psa.
      • Gość: monika Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 00:47
        Warto polecic: www.cmp3.pl/Red_Hot_Chili_Peppers,146,squad.html smile
        zajebiste teledyski
    • Gość: k Re: Red Hot Chili Peppers IP: 212.160.172.* 08.05.06, 08:37
      Kawałki nadające się do słuchania:

Dani California
      Snow (Hey Oh)
      Stadium Arcadium
      Hump De Bump
      Strip My Mind
      Warlocks
      Wet Sand
      She Looks To Me

Reszta to szajs.
      I ta okładka...
      • caathy Re: Red Hot Chili Peppers 08.05.06, 12:04
        racja, okładka jest okropna, ale co do "kawałków nadających się do słuchania",
        to raczej mam inne typy - z Storm in a teacup i Especially in Michigan na czele.
        A Snow...hm...chociaż jest to faworyt Anthonego, to ja za nim nie przepadam
        • Gość: mario Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:32
          po weekendzie wsluchiwania sie moja ocena jest troche wyzsza
          napewno najlepsza plyta od czasu BSSM,moze powiem inaczej, gdyby wybrac
          powiedzmy 16 kawalkow na jedna CD, to byla by najlepsza plyta od czasu BSSM.
          generalnie chlopaki zdecydowanie lepiej wypadaja na zywo, plyty sa jak dla mnei
          pozbawione energii czego nie mozna powiedziec ogladajac skaczacych chlopakow po
          scenie
          • Gość: luukasz4 Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.med.uni-heidelberg.de 08.05.06, 16:20
            Nie powiedzialbym ze lepiej wypadaja na zywo. Falszujacy gitarzysta (rzadziej)
            oraz woklaista (znacznie czesciej) to nie jest ideal koncertowy
            • b3b3ch Re: Red Hot Chili Peppers 01.06.06, 23:20
              hmmm, gitarzysta John Frusciante zbyt często próbuje swoich sił w wokalizach
              różnego rodzaju, jednak wychodzi mu to z różnym skutkiem (vide Can't stop z
              albumu Live @ Hyde Park 2004). Kiedis na wokalu prezentuje się podobnie jak
              Ozzy, jednakże nie uwłacza to kawałkom Red Hotów w żadnym stopniu. Co się tyczy
              nowej płyty...posiadam, jednakże z 28 utworów na niej zawartych 5 jest dobrych,
              reszta to typowe zapychacze. Luukasz4, może i nie są ideałami koncertowymi, ale
              polecam Ci obejrzeć ich występ zatytułowany Red Hot Chili Peppers live @ Rock am
              Ring 2004, może to w jakiś sposób pozwoli Ci zrozumieć ich fenomen.
              • zamaskowanyatakkormorana Re: Red Hot Chili Peppers 03.06.06, 00:10
                > polecam Ci obejrzeć ich występ zatytułowany Red Hot Chili Peppers live @ Rock am
                > Ring 2004, może to w jakiś sposób pozwoli Ci zrozumieć ich fenomen.

Albo Live at Slane Castle z 2003 roku.
              • Gość: luukasz4 Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.06, 00:27
                Tak sie sklada ze nawet bylem na ich koncercie na rock am ring w 2004. I nadal
                twierdze ze nie jest to ideal i zaluje ze nie moglem ich widziec na zywo w
                okresie bssm. A fenomen rozumiem, jak najbardziej. Plyty bssm i californication
                przez dwa lata nie wychodzily z oddtwarzacza. Tyle, ze uwazam ze zespol
                skonczyl sie po plycie californication.by the way sluchalem z 5 razy, stadium
                arcadium na razie ze dwa i jakos mnie nie ciagnie by posluchac znow.
    • sojuz1 Re: Red Hot Chili Peppers 03.06.06, 09:33
      Słuchasz jeszcze tych starych dziadków? Przecież to już dinozaury.
      • b3b3ch Re: Red Hot Chili Peppers 03.06.06, 12:43
        sojuz1 napisał:

> Słuchasz jeszcze tych starych dziadków? Przecież to już dinozaury.

Łehehe, skoro Twoim zdaniem RHCP to stare dziadki, to Pink Floyd, Rolling Stones
        czy Iron Maiden to zbiedzy z oddziału geriatrycznego lub z domu spokojnej
        starości? Bynajmniej grają o kilkanaście klas lepiej niż "młodziaki"...
        • theagata Re: Red Hot Chili Peppers 03.06.06, 16:36
          jestem zaskoczona. spodziewalam sie duzej dawki dobrej muzyki ale to co slychac
          na obu plytach przeroslo daleko moje oczekiwania smile)

zroznicowane brzmienie wspaniale teksty mozna sluchac na okraglo.
          • Gość: Beuthen Re: Red Hot Chili Peppers IP: *.microchip.net.pl 08.06.06, 21:22
            Parę słów : gdy ich słucham , nie potrzeba żadnych używek ich energia mnie
            przeszywa .Czasem specjalnie ich nie słucham , ale nałóg jest okropny i wtedy
            niczym w ciągu słucham całymi dniami . W ich ekspresji jest coś naprawdę dla
            mnie niesamowitego a do tego warsztat muzyczny i te wszystkie smaczki są
            wspaniałe . W sumie to trudno jest pisać o sprawach które czuję kiedy słucham
            takiej muzyki . Jak wcześniej wspomniałem ich muzyka wywołuje u mnie niesamowitą
            euforię że czasem sam sie temu dziwię , ale fajnym numerem byłoby ich słuchac i
            jeździć wcześnie rano po lesie na rowerze bez ograniczeń
    • Gość: bywalec... Red Hot Chili Peppers... IP: *.microchip.net.pl 12.06.06, 19:05
      Nie będe zakładał nowego tematu no bo poniekąd moje pytanie dotyczy właśnie RHCP. Już za dwa dni koncert w Pradze. Początek o 20:00. A o której otwierają bramy Sazka Arena?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka